(galiba açık olmadı fakülteler bir iki yada üç ay gibi sürelerde solgu kanal vb için rabdevu veriyo eğer ortodontistinin isteği ve izni ile olusa yarınına randevu alabiliyosun ama ortodontis gerek yok diyo bu yüzden 2 3 ay beklicem yada ağrılarım şiddetlenmeden dişimi çektiricem aynı durumu yaşayanlar varsa yadımcı olabilirlermi acabasizinde diş teli taktırdıktan sonra dolgulu ve kanallı dişlerinizde renk değişmesi dişlerinizde grileşme kahverengileşme oldumu doktora söylüyorum bişey olmaz yok işte tekrar işlem için dişini biraz daha kazıyıp incelticekler idare ettiği kadar öle kalsın diyip duruyo özellikle alttaki dişim bildiğiniz koyu gri oldu
(
adına üzüldüm, dişlerimdeki telleri çıkartıp sonra tekrar takmak zorunda kalsam kötü olurdu ama sabret sonu güzel olucak inşallah.
ewet ya psikolojık olaakıyı hıssedıor kendını ınsan :)Erken gidince sanki daha cabuk duzeliyir gibi geliyor insana.
hadi hayırlısı :) senin tedavin daha zorlu sanırım benim üstler takıldıktan 1 ay sonrasında takılmıştı alt dişlere hatta aynı gün yapılıcaktı ama tadeviden dolayı 1 ay gecikmeli oldu.ve ctesi zincir lastık cıktı .. tel değişti.. 5 hafta sonra alt dişlerede tel takılacak.. ramazana gırmeden son ctessı :) yenıden aynı yolları gıdıcem :) olsun bıtecek ınsallah gunun bırınde :)
1 ay mı? 2 ayı geçti benim üstlere takılalı. Altlar duruyor. Ne kadar çabuk takılmış ne güzel..hadi hayırlısı :) senin tedavin daha zorlu sanırım benim üstler takıldıktan 1 ay sonrasında takılmıştı alt dişlere hatta aynı gün yapılıcaktı ama tadeviden dolayı 1 ay gecikmeli oldu.
2 haftada öncede içten takılı braketimin biri düştü haliyle 2 haftadır lastik kullanamıyorum doktorum kullanma dedi ne olur ne olmaz bayağı iyi giderken tedavi yavaşladı haliyle :S erken çarbambaya randevu alabildim bakalım hayırlısı bakalım
o kadar dikkat ettik 6 ay boyunca en sonunda dayanamadım bir bisküvi yiyeyim dedim hahah1 ay mı? 2 ayı geçti benim üstlere takılalı. Altlar duruyor. Ne kadar çabuk takılmış ne güzel..
Braket neden düştü?
haa anladım :)o kadar dikkat ettik 6 ay boyunca en sonunda dayanamadım bir bisküvi yiyeyim dedim hahahçenem durmadı cidden dikkat istiyor dıştan olan sorun olmuyor da ayrıca içten yapılınca zorlandım açıkcası :)
Merhabahaa anladım :)
Ben de dikkat ediyorum ama bi süre sonra sinir bozucu oluyor. Erik yemek istiyorum ama riske atamıyorum..
Benim daha 2 ay falan oldu. Telim ince yani. Ön dişlerimle bile ısırırken zorlamamaya çalışıyorum sanki azıcık zorlasam kırılacak gibime geliyorMerhaba
acaba bende mi bi sorun var ben ne istesem yiyorum erik de yiyorum sakiz da cigniyorum merak ettim ne kadardir tellisiniz :)
Kizlar cok heyecanliyim ya. 8 gun kaldi ust tellerim cikacak. Ruyalarima falan giriyor artik. Porselen braket var bende. Nasil cikavak agri aci olacakmi? Telsiz nasil olacak dislerim aayyy valla acayip bir duyguymus bu. Telleri cikan arkadaslar neler oldugunu paylasir mi benimle? Seffaf damaklik hemen veriliyor mu? Verilmiyordur muhtemelende kac gunde geliyor. Teller cikinca hemen on dislerle isiriliyirmu nasil oluyor
Tedavim bitti. Koruma evresine geciyorum artik. Ben 3.auda lastik kullanmaya basladim. Toplam 16 ayda tedavim bitti.Şimdiden gözünüz aydın diyeyim o zaman :) Darısı bizim başımıza.Ben bişey soracaktım size şu an tedavinin hangi evresindesiniz acaba? Ne kadar sürdü tedaviniz? Benim tel takılalı 1 buçuk yıl oldu.3aydır lastik kullanıyorum.Lastik son aşamalardan biri diye biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?