Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kızlar merhaba umarım tedavileriniz yolunda gidiyordur aklıma takılan bir şey var yarın telleneli 6 ay bitiyor sağ alt en arkadaki dişime yapıştırılan braket 2 defa düştü doktorumda tekrar takmadı üstteki braket ona çarpıyor ondan durmuyor dedi ve lastiğe başlattı şimdi üst ve alt köpek dişlerime lastik takıyorum (3.2mm medium )sizce ben üst dişlerim için son aşamaya yaklaşıyor muyum? yoksa çok mu umutlanmışım?

Bunun cevabini ancak doktorun verebilir. Sen kendini fazla umutlandirma cunku kendini bitiyor diye sartlandirirsin ve vitmez henuz. Moralin bozulur. Herkesin tedavisi farkli ilerliyor. Kullanilan lastik boyutlari ve takilma sekilleri hep farkli. Sabirli ol birgun mutlaka bitecek.

arkadaşlar sol alt arkada üç dişimde yok çekildi ve dolgu vardı düştü şimdi köprüde olmaz diyor doktorlar ben napıcam boşaldı ağzım resmen

arkadaşlar sol alt arkada üç dişimde yok çekildi ve dolgu vardı düştü şimdi köprüde olmaz diyor doktorlar ben napıcam boşaldı ağzım resmen

canım gecmıs olsun ımpilant yapılcaktır muhakkak ama neden dişlerini cektıler daha detaylı yazarmısın anlamadım ?

Merhaba, ben de 10 gündür telliyim. Erteleye erteleye zararın neresinden dönülse kardır deyip 28 yaşında tedaviye başladım :) Şu an ağrı, acı, yara v.s sorunum yok, ama sanki teller takıldıktan sonra ağzım kurumaya başladı, teller ağız kuruluğu yapar mı?

Yaklaşık 2 yıl gibi bir süre kullandım diş telini. Bu konuda keşkelerim vardır :)

Öncelikle, küçükken/ortaokuldayken taktırmıştım. Çok bilinçli değildim o zamanlar. Diş fırçalarken çok titiz değildim açıkçası ve bu diş taşlarımın oluşmasına neden oldu. Aman, dişlerinizi iyi fırçalayın.

Bir de, teller çıktıktan sonra, tedavinin devamı olarak, pet şişenin formuna benzeyen dişimin bir kalıbı verildi, kullanmam için. Bunu da pek düzenli kullandığımı söyleyemem.

Şimdi olsa, daha özenli davranırdım kesinlikle. Taktırmayı düşünenlere tavsiyem, doktorlarını dinlesinler ki tedaviden alabilecekleri en yüksek yararı elde etsinler. Biraz sıkıntılı bir şey diş teli ama sonuç gerçekten inanılmaz. Uğraştırıcı ama boşuna değil. Geçmiş olsun.

canım gecmıs olsun ımpilant yapılcaktır muhakkak ama neden dişlerini cektıler daha detaylı yazarmısın anlamadım ?
sol altta iki dolgum vardı düşmüştü dolgular düşünce sonda kalan en don işte kökten çürümüş aşırı ağrı vardı dolgu veya kanal tedavisi uygulanamaz dedi bi kaç doktor çekmeliyiz dediler ve çektiler dişi....ilkten sorun olmadı ama şimdi resmen damakla kaldım dişim yok. işin kötü yanı üçlü köprü duymuştum neden olmaz dedim imkanı yok köprü yapılmaz dedi köprü olması için sonda diş olması lazımki tutsun dedi. tek çare implant evet ama oda aşırı pahalı toplamda 4 tane yaptırmam lazım ozaman

canım ilk tel takılınca olması normal ağrı. benim kızımında öyle olmuştut.

Hayirli olsun. Bende 27 yasindayim ustelik evli ve 2 cocuk annesiyim agiz kurulugu tat bozuklugu olasi seyler. Yara olmamis cok sevindim zira cok kotu birsey. Benim 3 gun sonra tellerim cikacak tedavim bitiyor ama dun gece yine braketler yanaklarimi parcalamis.

Ne güzel, gözünüz aydın :) Anladım sağolun, tellerdenmiş demek ki. Randevuma daha çok var, nette de bir bilgi bulamayınca size sormak istedim.
Henüz üst dişlerimde var sadece, altlar takılınca yara yapar mı biliyorum. Ben evli de değilim, ne olursa olsun dedim artık napayım :) Üste porselen takıldı, alttakiler metal olacak. Bu yaşta nasıl olur diye çok düşünmüştüm, ama en azından gülerken porselenler görünecek :)

Bugün üst tellerim cıktı. Cok tuhaf bir duygu. Sanki yabanci birin agzinda disler varmis gibi. Alismaya calisiyorum. 1 ay sonrada alt teller cikacak insallah.

Kizlar malum ust tellerim yeni cikti. Dislerimin arkasina retenier takildi. Direk dise yapisan tel yani. Birde plak verildi. Gunde 16 saat mutlaka tak 3 ay sonra sadece geceleri tak dedi. En az 2 yil kullanacakmisim. Doktor birak diyene kadarda birakmayacakmisim plak kullanmayi. Dun araliksiz 4 saat takmadim ve sonra takinca acayip agri oldu dislerimde. Yani anlayacaginiz o ki bikac saatte bile disler kaymaya baslayabilir. Hic ihmal etmemekte fayda var. Bir gun takip birgun takmama gibi bisey yok. Bakin ben teller ciksada burayi birakmiyorum. Sorunuz varsa yanitlarim.

D dn0328 öncelikle gecmıs olsun ve hayırlı olsun .. uzun süren zorlu savaşı atlattın harıkasın darısı bızım basımıza..plak yemek yemene konusmana ve dısardan görsel olrak cok gözükmesine sebep olan bır durummu ? 16 saat cunku cok uzun bır süre sabah takıp gece uyannca cıkariliecek bişi yada hıc cıkarmasan ne olur diye sordunmu dr ?

HAMBOSPARA
Tesekkurler. Yemek yemek ve icmek yasak. Su haric tabi. Takip cikarmasi zor degil ancak koku yapmamasi ve uzun sureli hijyen icin dis fircalanmadan takilmamasi sart. Suyla temizleniyor plak. Ince plastik seffaf ve sert bisey. Ilk 3 ay 16 saat takacakmisim. Sonrasinda sadece geceleri. Konusmayi ilk zamanlar etkiliyor. Yada cok hizli ve seri konusurken yerinden oynarsa dilini dolandirip harfleri yutturabiliyor. Ama dislerine yakindan bakilmazsa anlasilan birsey degil. Kirilirsa yenisini 100 liraya yapiyorlarmis

Doktorum bana kaymayı önlemek için sana arkadan ömür boyu kalan tel takıcam dedi en iyisi o dedi. Yine plak verir mi ? Yoksa plak da bi seçenek miydi zorunlu mu takılması ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…