• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Maalesef genellikle başta söylenen süre uzuyor. Bana 1-1,5 yıl demişti doktor ama tam 2 sene tel taktım. İlk başlarda haftada 1 kontrole gidiyordum, sonra 2 haftada 1 gitmeye başladım. Aslında dişler 1-2 ayda hizaya giriyor ama tabi ki tam oturması ve tekrar kaymaması için uzun süre kalması gerekiyor. Doktor çenem dar olduğu için dişlerimin çarpık olduğunu ve yer açılması için diş çektirmem gerektiğini söylemişti. Ama yine de hemen çekmeyelim bir deneyelim dedi. 1-2 ay sonra dişlerim dümdüz oldu ama dışarıya doğru fırladılar. Mecburen 2 üstten, 2 alttan olmak üzere 4 sağlam dişim çekildi. :( Fakat iyi ki yaptırmışım şimdi çok memnunum dişlerimden. Rutin kontrollere gidince doktor sıkıştırıyor ve 1-2 gün ağrı duyuyorsunuz, sonra dişler hemen alışıyor. Bir sorun da braketlerin dudaklarınızın iç kısımlarını tahrişle yara yapması ki bunun da çözümü var; mum benzeri bir maddeyi tam temas eden kısımlara yapıştırıyorsunuz. Onu doktor veriyor zaten. Ayrıca tedavi bittiğinde doktor muhtemelen ya kalıp veriyor ya da dişlerinizin arkasına çok ince bir tel yapıştırıyor, tekrar kaymaması için bunlar çok önemli. Görüntüye gelince.. Şeffaf braket tercih ederseniz pek sıkıntı yaşamazsınız. Ayrıca çarpık dişlerden daha kötü durmuyor hiçbiri. En azından geçici ve sonunda mükemmel dişlere sahip oluyorsunuz.

Maalesef genellikle başta söylenen süre uzuyor. Bana 1-1,5 yıl demişti doktor ama tam 2 sene tel taktım. İlk başlarda haftada 1 kontrole gidiyordum, sonra 2 haftada 1 gitmeye başladım. Aslında dişler 1-2 ayda hizaya giriyor ama tabi ki tam oturması ve tekrar kaymaması için uzun süre kalması gerekiyor. Doktor çenem dar olduğu için dişlerimin çarpık olduğunu ve yer açılması için diş çektirmem gerektiğini söylemişti. Ama yine de hemen çekmeyelim bir deneyelim dedi. 1-2 ay sonra dişlerim dümdüz oldu ama dışarıya doğru fırladılar. Mecburen 2 üstten, 2 alttan olmak üzere 4 sağlam dişim çekildi. :KK43: Fakat iyi ki yaptırmışım şimdi çok memnunum dişlerimden. Rutin kontrollere gidince doktor sıkıştırıyor ve 1-2 gün ağrı duyuyorsunuz, sonra dişler hemen alışıyor. Bir sorun da braketlerin dudaklarınızın iç kısımlarını tahrişle yara yapması ki bunun da çözümü var; mum benzeri bir maddeyi tam temas eden kısımlara yapıştırıyorsunuz. Onu doktor veriyor zaten. Ayrıca tedavi bittiğinde doktor muhtemelen ya kalıp veriyor ya da dişlerinizin arkasına çok ince bir tel yapıştırıyor, tekrar kaymaması için bunlar çok önemli. Görüntüye gelince.. Şeffaf braket tercih ederseniz pek sıkıntı yaşamazsınız. Ayrıca çarpık dişlerden daha kötü durmuyor hiçbiri. En azından geçici ve sonunda mükemmel dişlere sahip oluyorsunuz.
Benim tel olduğunu 2.ayımda fark etti babam :D

Maalesef genellikle başta söylenen süre uzuyor. Bana 1-1,5 yıl demişti doktor ama tam 2 sene tel taktım. İlk başlarda haftada 1 kontrole gidiyordum, sonra 2 haftada 1 gitmeye başladım. Aslında dişler 1-2 ayda hizaya giriyor ama tabi ki tam oturması ve tekrar kaymaması için uzun süre kalması gerekiyor. Doktor çenem dar olduğu için dişlerimin çarpık olduğunu ve yer açılması için diş çektirmem gerektiğini söylemişti. Ama yine de hemen çekmeyelim bir deneyelim dedi. 1-2 ay sonra dişlerim dümdüz oldu ama dışarıya doğru fırladılar. Mecburen 2 üstten, 2 alttan olmak üzere 4 sağlam dişim çekildi. :KK43: Fakat iyi ki yaptırmışım şimdi çok memnunum dişlerimden. Rutin kontrollere gidince doktor sıkıştırıyor ve 1-2 gün ağrı duyuyorsunuz, sonra dişler hemen alışıyor. Bir sorun da braketlerin dudaklarınızın iç kısımlarını tahrişle yara yapması ki bunun da çözümü var; mum benzeri bir maddeyi tam temas eden kısımlara yapıştırıyorsunuz. Onu doktor veriyor zaten. Ayrıca tedavi bittiğinde doktor muhtemelen ya kalıp veriyor ya da dişlerinizin arkasına çok ince bir tel yapıştırıyor, tekrar kaymaması için bunlar çok önemli. Görüntüye gelince.. Şeffaf braket tercih ederseniz pek sıkıntı yaşamazsınız. Ayrıca çarpık dişlerden daha kötü durmuyor hiçbiri. En azından geçici ve sonunda mükemmel dişlere sahip oluyorsunuz.

Merhaba geçmiş olsun
Ben tedaviye başlayalı henüz 2 ay oldu ama kontrollerim 35 günde bir oluyor, 2 haftada veya haftada bir gitmeniz çok sık değil mi? Farklı bir tedavi mi gördünüz çekimsiz olduğu için?
Bir de kalıp dediğiniz şey anladığım kadarıyla plak, 2 sene boyunca takılıyor diye duymuştum tedavi bitiminde. Ama temizliğinin çok zor olduğunu ve kötü koktuğunu söylediler. Yani istersek plak değil de arkadan ince tel kullanabiliyor muyuz? Yoksa ona doktor mu karar veriyor?

Teşekkürler şimdiden

Merhaba geçmiş olsun
Ben tedaviye başlayalı henüz 2 ay oldu ama kontrollerim 35 günde bir oluyor, 2 haftada veya haftada bir gitmeniz çok sık değil mi? Farklı bir tedavi mi gördünüz çekimsiz olduğu için?
Bir de kalıp dediğiniz şey anladığım kadarıyla plak, 2 sene boyunca takılıyor diye duymuştum tedavi bitiminde. Ama temizliğinin çok zor olduğunu ve kötü koktuğunu söylediler. Yani istersek plak değil de arkadan ince tel kullanabiliyor muyuz? Yoksa ona doktor mu karar veriyor?

Teşekkürler şimdiden
Belki ko9ntrole gitme sıklığı yaşla da alakalıdır. Yaşım çok küçüktü ben tedavi olduğumda ve küçük yaşta dişler sanıyorum daha hızlı hareket edip tedaviye daha hızlı yanıt veriyor. Dolayısıyla da sıkıştırma işlemi daha sık yapılıyor olabilir.Evet kalıp dediğim şey plak :) Bana bir ömür kullan demişti doktor. İlk başlarda sadece yemek yerken çıkarıyordum sonra sadece geceleri uyurken takmaya başladım en sonunda da tamamen bıraktım :( şimdi o kalıp dişime olmuyor ama çok da kaymış değil yani dişlerim. Doktor sadece üst dişlerim için plak vermişti. Ön alt 4 dişimin arkasına da tel yapıştırdı. İncecik bir tel zaten. Bunlara ben karar vermedim, tamamen doktor kendi kafasına göre yaptı ama teli kendin çıkaramadığın için daha kullanışlı. Sonuçta orada sabit duruyor ve alışıyorsun bir süre sonra. Yapıştırıcısının da düzgün olması lazım, aralarında boşluk kalmaması lazım ki besinler oraya kaçmasın :) 5 yıl sonra o teli kendim gidip çıkarttırdım hiç açılmadı, düşmedi, bozulmadı. Ve onun yerine alt dişlerim için de plak yaptırdım ama kullanıyor muyum? Hayır:KK23:

Belki ko9ntrole gitme sıklığı yaşla da alakalıdır. Yaşım çok küçüktü ben tedavi olduğumda ve küçük yaşta dişler sanıyorum daha hızlı hareket edip tedaviye daha hızlı yanıt veriyor. Dolayısıyla da sıkıştırma işlemi daha sık yapılıyor olabilir.Evet kalıp dediğim şey plak :) Bana bir ömür kullan demişti doktor. İlk başlarda sadece yemek yerken çıkarıyordum sonra sadece geceleri uyurken takmaya başladım en sonunda da tamamen bıraktım :KK43: şimdi o kalıp dişime olmuyor ama çok da kaymış değil yani dişlerim. Doktor sadece üst dişlerim için plak vermişti. Ön alt 4 dişimin arkasına da tel yapıştırdı. İncecik bir tel zaten. Bunlara ben karar vermedim, tamamen doktor kendi kafasına göre yaptı ama teli kendin çıkaramadığın için daha kullanışlı. Sonuçta orada sabit duruyor ve alışıyorsun bir süre sonra. Yapıştırıcısının da düzgün olması lazım, aralarında boşluk kalmaması lazım ki besinler oraya kaçmasın :) 5 yıl sonra o teli kendim gidip çıkarttırdım hiç açılmadı, düşmedi, bozulmadı. Ve onun yerine alt dişlerim için de plak yaptırdım ama kullanıyor muyum? Hayır:KK23:
Gerçekten ömür boyu kullanmak zorunda mıyız ya? Kullanmazsak bozulur mu ki? Plak kullanmak istemiyorum :( Tele yine razıyım bunlara bile alıştım arkadan takılana da alışırım heralde :(

P

Belki ko9ntrole gitme sıklığı yaşla da alakalıdır. Yaşım çok küçüktü ben tedavi olduğumda ve küçük yaşta dişler sanıyorum daha hızlı hareket edip tedaviye daha hızlı yanıt veriyor. Dolayısıyla da sıkıştırma işlemi daha sık yapılıyor olabilir.Evet kalıp dediğim şey plak :) Bana bir ömür kullan demişti doktor. İlk başlarda sadece yemek yerken çıkarıyordum sonra sadece geceleri uyurken takmaya başladım en sonunda da tamamen bıraktım :KK43: şimdi o kalıp dişime olmuyor ama çok da kaymış değil yani dişlerim. Doktor sadece üst dişlerim için plak vermişti. Ön alt 4 dişimin arkasına da tel yapıştırdı. İncecik bir tel zaten. Bunlara ben karar vermedim, tamamen doktor kendi kafasına göre yaptı ama teli kendin çıkaramadığın için daha kullanışlı. Sonuçta orada sabit duruyor ve alışıyorsun bir süre sonra. Yapıştırıcısının da düzgün olması lazım, aralarında boşluk kalmaması lazım ki besinler oraya kaçmasın :) 5 yıl sonra o teli kendim gidip çıkarttırdım hiç açılmadı, düşmedi, bozulmadı. Ve onun yerine alt dişlerim için de plak yaptırdım ama kullanıyor muyum? Hayır:KK23:
Eger plaklari omur boyu kullanacaksak yandik demektir. Sabit tel kullanmak kolay plak istege baglj olunca aksatilir emini. Persembe randevum var ve cikmasi icin gun verilir diye umuyorum.

Heyyoooo yuppiiiiii
Bugun kontrolum vardi. 15.ayimda tedavim bitti ve 1 haziranda ust tellerim 1 temmuzdada alt tellerim cikiyor insallah. Bayrami telsiz geciricem. Ay cok ama cok mutluyum heyecanliyim. Insallah ciktigi gun resimde koyucam buraya. Darisi tum tel kullananlara. Zor bir surec belki ama zaman akip gidiyor. Suan iyiki tedavimi yaptirmisim diyorum.

Heyyoooo yuppiiiiii
Bugun kontrolum vardi. 15.ayimda tedavim bitti ve 1 haziranda ust tellerim 1 temmuzdada alt tellerim cikiyor insallah. Bayrami telsiz geciricem. Ay cok ama cok mutluyum heyecanliyim. Insallah ciktigi gun resimde koyucam buraya. Darisi tum tel kullananlara. Zor bir surec belki ama zaman akip gidiyor. Suan iyiki tedavimi yaptirmisim diyorum.
Hadi gözün aydıııın:)

Heyyoooo yuppiiiiii

Benimde seçimlerden önce komple çıkıyor, senin adına çok sevindim :))

He

Heresin tedavisi ayni surecek diye bisey yok. Bende 1.5 2 sene diye basladim. 15.ayimdayim. yarin kontrol var ve cikmasina cookk az kaldi. Ramazana kadar kurtuluyorum insallah tellerden. Ben 27 yasimdayim bu arada
Geçmiş olsun canım,ben daha gidip görüşemedim dr la,bilmiyorum kararsızım yaptırıp yaptırmamakta

2. ayım bitti ama artık gözle görülür bir değişim yok dişlerimde, sanırım artık milim milim yerleşecekler :(

2. ayım bitti ama artık gözle görülür bir değişim yok dişlerimde, sanırım artık milim milim yerleşecekler :KK43:
Fotoğraflarla bak bir de aralarına bak. Benim arkadaşım fark etti. İlk fotpğrafımı atmıştım son halini de at dedi attım kolaj yapmış benim aklıma gelmemişti. Bi baktım değişim var.

Back