• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Doktorum bana kaymayı önlemek için sana arkadan ömür boyu kalan tel takıcam dedi en iyisi o dedi. Yine plak verir mi ? Yoksa plak da bi seçenek miydi zorunlu mu takılması ?
benım yiğenimde arkadan takılmıstı ve 3 sene oluyor ve dun gece farkettıkkı öndeki sağ dişi sol dişin üstüne doğru kaymaya başladı oysa saha 6 ay önce kontrole gıttıiğinde bişi yoktu demek 1 hafta 10 gun içinde olustu . yenıden ğidecek .. bence kalıp işi mantıklı .. şirkettekı kadın 45 yasında ve halen daha gecelerı takıorum dedı dusun seneler gecmıs olmasına ragmen :)

HAMBOSPARA HAMBOSPARA
Tesekkurler. Yemek yemek ve icmek yasak. Su haric tabi. Takip cikarmasi zor degil ancak koku yapmamasi ve uzun sureli hijyen icin dis fircalanmadan takilmamasi sart. Suyla temizleniyor plak. Ince plastik seffaf ve sert bisey. Ilk 3 ay 16 saat takacakmisim. Sonrasinda sadece geceleri. Konusmayi ilk zamanlar etkiliyor. Yada cok hizli ve seri konusurken yerinden oynarsa dilini dolandirip harfleri yutturabiliyor. Ama dislerine yakindan bakilmazsa anlasilan birsey degil. Kirilirsa yenisini 100 liraya yapiyorlarmis
peki plağı neyle temizliyorsun plağıda fırçalıyormusun

peki plağı neyle temizliyorsun plağıda fırçalıyormusun
sanırım diş plagı bu diş şekline göre şeffaf :) yemek yerken cıkarıp yedıkten sonra takılıor ve diş lastıklerı hesabı :) agrısı yok ıse sorun değil ama 6 ay boyunca sıkılmadan takmakta yıne sabır işi ..cıksada cıkmasada dert bitmıor :) ne zor işler yahu :P

Eklentiler

• indir.jpg
    indir.jpg
    3,8 KB · Görüntüleme: 169
Evet aynen boyle bisey plak. Banada disimin arkasina sabit tel takildi. Yinede plak kullanicam. Plak en iyisi dedi bana doktor. Plak suyla sadece temizleniyor. Hic kullanilmamis macun degmemis bir fircayla suyla temizle dedi bana saglikli olmasi icin.

Ben de tel kullandım, çenemi de önce çekmesi için lastik kullanmıştım, tel takılmadan önce de aparey takmıştım. Aparey epey sinir bozucu bir şeydi artık millete tükürmemek için konuşurken elimi ağzımda tutmak zorunda kalıyordum. Teli toplamda 1.5-2 sene kadar taktım lastiğiyle vs. Tedavim bittikten sonra dönmemesi için "retainer" takıldı. O dişlerin arkasına takılan kısa tellerden. Bir süre dilim epey yadırgamıştı o telleri hep yara olmuştu ama alıştı en sonunda, şimdi fark etmiyorum bile.
Doktor plak kullan dedi. İlk 1-2 ay gün içinde takabildiğim kadar taktım, sonra sadece gece uyurken takmaya başladım. Doktorum dişlerin biraz da nefes alması ve yerine oturması gerektiğini söyledi bu yüzden mesela 2 gece taktıysam 3. ve/veya 4. gece takmıyordum. Artık oturdu diyebilirim ama ben yine de gün aşırı takıyorum, gayet de memnunum :)

Arkadaşlar aranızda diş teli kullanan var mı? Üst dişleriminden bir tanesi ileri doğru çıkık..Özellikle fotoğraflarımda çok belli oluyo,halbuki çok dikkat çeken bişe değil ama beni rahatsız ediyo ve tel taktırmak istiyorum.Beni bu konuda bilgilendirebilirmisiniz..
ben kullandım canım ve kesinlikle tavsiye ederim. biraz ağrısı var başlarda ama dişini sıkarsan :) gerçekten memnun kalıcaksın.

Evet aynen boyle bisey plak. Banada disimin arkasina sabit tel takildi. Yinede plak kullanicam. Plak en iyisi dedi bana doktor. Plak suyla sadece temizleniyor. Hic kullanilmamis macun degmemis bir fircayla suyla temizle dedi bana saglikli olmasi icin.
Geceleri diş gıcırdatmalar plak için bir sorun yaratıyor mu? Kayma falan? Ben özellikle rüya görürken dişlerimi gıcırdatıyorum çünkü, plak kullanacağım ben de yakında

Geceleri diş gıcırdatmalar plak için bir sorun yaratıyor mu? Kayma falan? Ben özellikle rüya görürken dişlerimi gıcırdatıyorum çünkü, plak kullanacağım ben de yakında
O konuda bir fikrim yok ama bendede dis sıkma sorunu var. Cenemi kilitliyorum resmen. Acayip agrim oluyor. Ama sen bi doktoruna sor istersen

diş sıkma sorunu varsa ister diş teli tedavisi olsun olmasın gece plagı verıyor dr lar cunku dılsrı sıkarak dişlerin zarar görmesını hatta zamanla dökülmesine sebep oluyormus ınce parcalar seklınde.. şirkettekı arkadasımda o sorun var ve dr gitti ve plak demiş onada ..250 tl diye söledi ama henuz yaptırmadı oda ..

diş sıkma sorunu varsa ister diş teli tedavisi olsun olmasın gece plagı verıyor dr lar cunku dılsrı sıkarak dişlerin zarar görmesını hatta zamanla dökülmesine sebep oluyormus ınce parcalar seklınde.. şirkettekı arkadasımda o sorun var ve dr gitti ve plak demiş onada ..250 tl diye söledi ama henuz yaptırmadı oda ..
Maalesef var o sorun bende. Plak kullanmama rağmen yinede sıkıyorum dislerimi.

merhabalar :)
Dün şöyle bir önceki hallerime bakarken fakettim 7 ay ne çabuk geçmiş :) tedavim hala devam etmekte haliyle ama nezaman biter emin değilim doktorum kasıma hatta 2015 ocak ayını bulabilir demişti en son valla elimden geldiğince tüm dediklerini uyguluyorum biran önce bitsin diye :D resimlerde de(aralık ve haziran) göreceğiniz gibi bayağı değişime uğradı dişlerim ve çenem :D daha da yolumuz var bakalım. yarın gene kontrole gidiyorum bakalım bu defa ne yapacağız.

Eklentiler

• 20141222_132930.jpg
    20141222_132930.jpg
    73,1 KB · Görüntüleme: 1.052
  • 20150608_125021.jpg
    20150608_125021.jpg
    80,1 KB · Görüntüleme: 377
K karakalemcidir arkadasım harıka gözükuyor dişler cene onemli unsur dişi herturlu zaten diziyor doktorlar .. ve gördüğüm kadarıyla cene sorunu baya yol kat etmiş durumda :) benımde cenem dar idi ve onla ilğili cözmeye calışıoruz :) birğün buraya telsiz fotolarıda koymak umudumuz hep var.. benımde ptesi alt dişlerime bir sene üzerine tel takılacak :) hepimize sağlıklı dişler güzel gülüşler olsun inşallah :KK60:

K karakalemcidir arkadasım harıka gözükuyor dişler cene onemli unsur dişi herturlu zaten diziyor doktorlar .. ve gördüğüm kadarıyla cene sorunu baya yol kat etmiş durumda :) benımde cenem dar idi ve onla ilğili cözmeye calışıoruz :) birğün buraya telsiz fotolarıda koymak umudumuz hep var.. benımde ptesi alt dişlerime bir sene üzerine tel takılacak :) hepimize sağlıklı dişler güzel gülüşler olsun inşallah :KK60:
teşekkürler daha işimiz var haliyle kapanmayan diş aralığı boşluğu falan belli yani :) ama öncesine göre maşallah çok iyi :KK76:valla doktorumdan Allah razı olsun nediyim seneler sonra istediğim görüntüye kavuştum tedavi bitiminde inşallah daha da iyi olucak senin süreçte gerçekten zorluymuş ben sana nispeten daha kolay hastayım anladığım kadarıyla :) inşallah en kısa sürede sağlıklı gülüşlere kavuşuruz:KK25:

merhabalar :)
Dün şöyle bir önceki hallerime bakarken fakettim 7 ay ne çabuk geçmiş :) tedavim hala devam etmekte haliyle ama nezaman biter emin değilim doktorum kasıma hatta 2015 ocak ayını bulabilir demişti en son valla elimden geldiğince tüm dediklerini uyguluyorum biran önce bitsin diye :KK70: resimlerde de(aralık ve haziran) göreceğiniz gibi bayağı değişime uğradı dişlerim ve çenem :KK70: daha da yolumuz var bakalım. yarın gene kontrole gidiyorum bakalım bu defa ne yapacağız.
Vaaay degisim diye ben buna derim. Super ya. Bitince mukemmel olacak.

evet arakadaşlar sonunda çapraz kapanış tedavi bitti ve diğer tedaviye geçtiğim söylendi dedim ne kadar daha sürer ooo daha çok işimiz var dedi doktorum neyse buna da şükür diyorum ama çene ve kapanış sorunu düzeldi çok şükür :KK76:tedavim daha devam edicek haliyle şuan lastik dönemim bitti :21:arka dişlerimde braket yoktu onlar takıldı haydin bakım hayırlısı diyorum :)

Vaaay degisim diye ben buna derim. Super ya. Bitince mukemmel olacak.
inan ben bile şaşırdım doktorum da gayet iyi gidiyoruz dedi dediğim gibi ne derse onu aynen uygulamaya gayret ettim ediyorum çok şükür ki çapraz kapanış bitti çene kapanış düzeldi. geriye dişlerin dizilimi kaldı çekilen dişler yüzünden biraz sıkıntılı haliyle keşke zamanında dikkat etseydim dedim ama zararın neresinden dönülürse kardır :KK66:

ARKADAŞLAR BİRİ LÜTFEN BANA YARDIMCI OLABILIR MI? bende ağustos gibi doktorla göruşmeye gidicem.cok onceden gittigim hastanede damaklarimin dar oldugu ve tel takılması gerektigi soylendi.ama okulum sehir disinda oldugundan ve bunlarin surekli kontrolu oldugundan yaptirmadim.simdi istanbula gecis yapicam.istanbul kadıköyde oturuyorum.ortalama fiyatlar hakkında bilgisi olan biri beni bilgilendirebilir mi

ARKADAŞLAR BİRİ LÜTFEN BANA YARDIMCI OLABILIR MI? bende ağustos gibi doktorla göruşmeye gidicem.cok onceden gittigim hastanede damaklarimin dar oldugu ve tel takılması gerektigi soylendi.ama okulum sehir disinda oldugundan ve bunlarin surekli kontrolu oldugundan yaptirmadim.simdi istanbula gecis yapicam.istanbul kadıköyde oturuyorum.ortalama fiyatlar hakkında bilgisi olan biri beni bilgilendirebilir mi
merhaba benım cene darlığı ile başladı diş teli maceram.. damagına dişlerle ilğili bir aparey takılıor kesınlıkle acılıor ben 32 yasında taktırdım :) sonra o cıkıyor ama dişlerdekı tellerle yola dewam edilıyor. ben optımumum caprazında dr ortodontis ' e gidiyorum. kur üzerinden geliyor malzemeler sanırım .. ama en az 5 nın tl .. yapılacak işleme gore değişiyor netıcede .. taksıttte hemen hemen her klınık zaten yapıyor.
ben MUSTAFA USTA VE BERRİN USTA 'ya gidiyorum karı koca zaten. ben cok memnunum ..EE sanada yakınmıs metroda ınıp 20 adım yuruceksın :)

Back