- 4 Şubat 2015
- 668
- 348
- 43
kök dişim kanal yapılmış bir dişti baya çürüdü rengi değişti gri gibi bişey oldu fakülte ortodontistin gerek duymadığı yada izin vermediği sürece dolgu kanal vb ilgilenemeyiz diyo bu sefer ortodontisime gidiyorum bu diş iyi yok işte dahada kazıyıp incelticekler dişini diyip başından savuşturuyo te allahım ya yapim bilemedim
internetten araştırdım bu sonradan olan renk değişimleri dişin grileşmesi gücünü kaybettiğini gösterir yazıyo hadi onu geçtim bariz çürüme var yarın bi gün iltihap yapıcak diğer dişleride çürüticek diye korkuyorum yoksa kalsın durduğu yerde sizce ne yapmalyım
internetten araştırdım bu sonradan olan renk değişimleri dişin grileşmesi gücünü kaybettiğini gösterir yazıyo hadi onu geçtim bariz çürüme var yarın bi gün iltihap yapıcak diğer dişleride çürüticek diye korkuyorum yoksa kalsın durduğu yerde sizce ne yapmalyım
(galiba açık olmadı fakülteler bir iki yada üç ay gibi sürelerde solgu kanal vb için rabdevu veriyo eğer ortodontistinin isteği ve izni ile olusa yarınına randevu alabiliyosun ama ortodontis gerek yok diyo bu yüzden 2 3 ay beklicem yada ağrılarım şiddetlenmeden dişimi çektiricem aynı durumu yaşayanlar varsa yadımcı olabilirlermi acabasizinde diş teli taktırdıktan sonra dolgulu ve kanallı dişlerinizde renk değişmesi dişlerinizde grileşme kahverengileşme oldumu doktora söylüyorum bişey olmaz yok işte tekrar işlem için dişini biraz daha kazıyıp incelticekler idare ettiği kadar öle kalsın diyip duruyo özellikle alttaki dişim bildiğiniz koyu gri oldu
(