• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kök dişim kanal yapılmış bir dişti baya çürüdü rengi değişti gri gibi bişey oldu fakülte ortodontistin gerek duymadığı yada izin vermediği sürece dolgu kanal vb ilgilenemeyiz diyo bu sefer ortodontisime gidiyorum bu diş iyi yok işte dahada kazıyıp incelticekler dişini diyip başından savuşturuyo :KK43::KK43::KK43: te allahım ya yapim bilemedim
IMG_20150521_162849.jpg internetten araştırdım bu sonradan olan renk değişimleri dişin grileşmesi gücünü kaybettiğini gösterir yazıyo hadi onu geçtim bariz çürüme var yarın bi gün iltihap yapıcak diğer dişleride çürüticek diye korkuyorum yoksa kalsın durduğu yerde sizce ne yapmalyım
sizinde diş teli taktırdıktan sonra dolgulu ve kanallı dişlerinizde renk değişmesi dişlerinizde grileşme kahverengileşme oldumu doktora söylüyorum bişey olmaz yok işte tekrar işlem için dişini biraz daha kazıyıp incelticekler idare ettiği kadar öle kalsın diyip duruyo özellikle alttaki dişim bildiğiniz koyu gri oldu

:KK43:(
(galiba açık olmadı fakülteler bir iki yada üç ay gibi sürelerde solgu kanal vb için rabdevu veriyo eğer ortodontistinin isteği ve izni ile olusa yarınına randevu alabiliyosun ama ortodontis gerek yok diyo bu yüzden 2 3 ay beklicem yada ağrılarım şiddetlenmeden dişimi çektiricem aynı durumu yaşayanlar varsa yadımcı olabilirlermi acaba

Eklentiler

• IMG_20150521_163258.jpg
    IMG_20150521_163258.jpg
    22,8 KB · Görüntüleme: 104
  • IMG_20150521_163249.jpg
    IMG_20150521_163249.jpg
    24,1 KB · Görüntüleme: 100
  • IMG_20150521_163643.jpg
    IMG_20150521_163643.jpg
    23,5 KB · Görüntüleme: 91
Kızlar doktor bana böyle törpü gibi bi şey verdi bunu dişlerinin arasına sok çıkar sok çıkar dedi diş ipi gibi heralde. Ama sadece ön dört dişimin arasına sokup çıkarabildim. Diğerlerine sokmadım dişim kırılcak diye korktum :D Yardımcı olabilir misiniz napabilirim

adına üzüldüm, dişlerimdeki telleri çıkartıp sonra tekrar takmak zorunda kalsam kötü olurdu ama sabret sonu güzel olucak inşallah.

Sabredecek bir durumum yok aslında. 3 ayda düzelmişti dişim. Büyük bir problemim yok yani ama tel çıktıktan sonra dişimin arkasına tutucu tel takılmadı. Kalıp verildi ve o kalıp dişi tutamadı. Sadece 2 dişimde sorun var biraz.

ve ctesi zincir lastık cıktı .. tel değişti.. 5 hafta sonra alt dişlerede tel takılacak.. ramazana gırmeden son ctessı :) yenıden aynı yolları gıdıcem :) olsun bıtecek ınsallah gunun bırınde :)

ve ctesi zincir lastık cıktı .. tel değişti.. 5 hafta sonra alt dişlerede tel takılacak.. ramazana gırmeden son ctessı :) yenıden aynı yolları gıdıcem :) olsun bıtecek ınsallah gunun bırınde :)
hadi hayırlısı :) senin tedavin daha zorlu sanırım benim üstler takıldıktan 1 ay sonrasında takılmıştı alt dişlere hatta aynı gün yapılıcaktı ama tadeviden dolayı 1 ay gecikmeli oldu.
2 haftada öncede içten takılı braketimin biri düştü haliyle 2 haftadır lastik kullanamıyorum doktorum kullanma dedi ne olur ne olmaz bayağı iyi giderken tedavi yavaşladı haliyle :S erken çarbambaya randevu alabildim bakalım hayırlısı bakalım

Kizlar benim damagimda hareketli bir aparey var doktorum temizligi hakkinda bir sey demedi kullananlar siz temizliğini nasil yapiyorsunuz dis macunu ve firca kullansam sorun olurmu

Benim kız arkadaşımın da öyle ama hiç te kötü değil :)

hadi hayırlısı :) senin tedavin daha zorlu sanırım benim üstler takıldıktan 1 ay sonrasında takılmıştı alt dişlere hatta aynı gün yapılıcaktı ama tadeviden dolayı 1 ay gecikmeli oldu.
2 haftada öncede içten takılı braketimin biri düştü haliyle 2 haftadır lastik kullanamıyorum doktorum kullanma dedi ne olur ne olmaz bayağı iyi giderken tedavi yavaşladı haliyle :S erken çarbambaya randevu alabildim bakalım hayırlısı bakalım
1 ay mı? 2 ayı geçti benim üstlere takılalı. Altlar duruyor. Ne kadar çabuk takılmış ne güzel..
Braket neden düştü?

1 ay mı? 2 ayı geçti benim üstlere takılalı. Altlar duruyor. Ne kadar çabuk takılmış ne güzel..
Braket neden düştü?
o kadar dikkat ettik 6 ay boyunca en sonunda dayanamadım bir bisküvi yiyeyim dedim hahah :D çenem durmadı cidden dikkat istiyor dıştan olan sorun olmuyor da ayrıca içten yapılınca zorlandım açıkcası :)

o kadar dikkat ettik 6 ay boyunca en sonunda dayanamadım bir bisküvi yiyeyim dedim hahah :KK70: çenem durmadı cidden dikkat istiyor dıştan olan sorun olmuyor da ayrıca içten yapılınca zorlandım açıkcası :)
haa anladım :)
Ben de dikkat ediyorum ama bi süre sonra sinir bozucu oluyor. Erik yemek istiyorum ama riske atamıyorum..

Merhaba
acaba bende mi bi sorun var ben ne istesem yiyorum erik de yiyorum sakiz da cigniyorum merak ettim ne kadardir tellisiniz :)
Benim daha 2 ay falan oldu. Telim ince yani. Ön dişlerimle bile ısırırken zorlamamaya çalışıyorum sanki azıcık zorlasam kırılacak gibime geliyor :D

Ben de aranıza bugün katıldım şimdilik sadece üste takıldı başta sorun yoktu eve gelince çiğköfreyi dürüm yaptım ve tel yokmuşçasına ısırarak yedim ilk günden yasağı çiğnedim :KK70: ama aradan 5-6 saat geçince ağrım başladı ağrı kesici yutmama rağmen geçmedi nasıl dayanıcam bilmiyorum ağrı eşiğim de düşük

tel değiştiğinde 1 hafta hassa dönem devam edıyor o yuzden sonrakı zamanda dıkkat edılınce hersey yenılıor zaten bır sure sonra ınsan hangı dısı hangı yemekle kulalnagacıgını catal bıcak gıbı öğrenıyor :) herseyde yenılıyor ya yıyemıorum dıyenlerı anlayamıyorum dedımya ilk hafta ewet sızılar azda olsa var ve zorlayınca dolusuyor ama 1 hafta 10 gun sonra hersey cok rahatca dewam edıyor :)

Benim tedavim bitmrk uzere. Ilk aylar bende acayip dikkatliydim. Asitli icecekleri pipetle icerdim. Zeytin falan yemezdim mesela. Simdi mi? Demin erik yedim :KK49:
Ilk aylar disler hareket halinde oldugundan isirma vs daha zor. Ama zaman gectikce neleri nasil yiyeceginiz konusunda uzmanlasiyorsunuz. Ben cekirdek findik fistik cips kola akiliniza ne gelirse yiyorum. Insan ilk aylar tecrubesiz oluyor ve aman tellerime bisey olmasin diye cekiniyor herseyi yemeye. Sabrin sonu selamet :kk77:

Kizlar cok heyecanliyim ya. 8 gun kaldi ust tellerim cikacak. Ruyalarima falan giriyor artik. Porselen braket var bende. Nasil cikavak agri aci olacakmi? Telsiz nasil olacak dislerim aayyy valla acayip bir duyguymus bu. Telleri cikan arkadaslar neler oldugunu paylasir mi benimle? Seffaf damaklik hemen veriliyor mu? Verilmiyordur muhtemelende kac gunde geliyor. Teller cikinca hemen on dislerle isiriliyirmu nasil oluyor

Kizlar cok heyecanliyim ya. 8 gun kaldi ust tellerim cikacak. Ruyalarima falan giriyor artik. Porselen braket var bende. Nasil cikavak agri aci olacakmi? Telsiz nasil olacak dislerim aayyy valla acayip bir duyguymus bu. Telleri cikan arkadaslar neler oldugunu paylasir mi benimle? Seffaf damaklik hemen veriliyor mu? Verilmiyordur muhtemelende kac gunde geliyor. Teller cikinca hemen on dislerle isiriliyirmu nasil oluyor

Şimdiden gözünüz aydın diyeyim o zaman :) Darısı bizim başımıza.Ben bişey soracaktım size şu an tedavinin hangi evresindesiniz acaba? Ne kadar sürdü tedaviniz? Benim tel takılalı 1 buçuk yıl oldu.3aydır lastik kullanıyorum.Lastik son aşamalardan biri diye biliyorum.

Şimdiden gözünüz aydın diyeyim o zaman :) Darısı bizim başımıza.Ben bişey soracaktım size şu an tedavinin hangi evresindesiniz acaba? Ne kadar sürdü tedaviniz? Benim tel takılalı 1 buçuk yıl oldu.3aydır lastik kullanıyorum.Lastik son aşamalardan biri diye biliyorum.
Tedavim bitti. Koruma evresine geciyorum artik. Ben 3.auda lastik kullanmaya basladim. Toplam 16 ayda tedavim bitti.

Back