• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Arkadaşlar aranızda diş teli kullanan var mı? Üst dişleriminden bir tanesi ileri doğru çıkık..Özellikle fotoğraflarımda çok belli oluyo,halbuki çok dikkat çeken bişe değil ama beni rahatsız ediyo ve tel taktırmak istiyorum.Beni bu konuda bilgilendirebilirmisiniz..

Kesnlikle yaptırmalısın canım ben 3 sene filan oluyo galiba cıkartalı ilk zmaanlar biraz zorlanıyorsun eğer bnm gibi tombul ve yanaklıysan :/ önceleri biraz yanaklarını ısırabiliosn ama en sonunda müthis bir görüntü oluşuyo

Kesnlikle yaptırmalısın canım ben 3 sene filan oluyo galiba cıkartalı ilk zmaanlar biraz zorlanıyorsun eğer bnm gibi tombul ve yanaklıysan :/ önceleri biraz yanaklarını ısırabiliosn ama en sonunda müthis bir görüntü oluşuyo
Merhaba
3 sene mi oldu tellerin cikali? 3 senede bozulma oldumu tekrar? Damaklik ve arkadan sabit tel takildimi?

Merhaba
3 sene mi oldu tellerin cikali? 3 senede bozulma oldumu tekrar? Damaklik ve arkadan sabit tel takildimi?
bozulma olmadı arkadan tel taktı ve dr um aile dostumuzdur dedi ki bu telleri dişlerin kendisi ne zaman atarsa o zaman çıkaralım doktorlar genelde bir sure sonra cıkarma eğiliminde oluyor cunku tekrar gelip para harcasınlar diye benim dişlerimde bopzulma olmadı hiç. ama rengşi sanki sararmıs gibi geliyo hep gözüme beyazlatmayı dusunuyoryum

bozulma olmadı arkadan tel taktı ve dr um aile dostumuzdur dedi ki bu telleri dişlerin kendisi ne zaman atarsa o zaman çıkaralım doktorlar genelde bir sure sonra cıkarma eğiliminde oluyor cunku tekrar gelip para harcasınlar diye benim dişlerimde bopzulma olmadı hiç. ama rengşi sanki sararmıs gibi geliyo hep gözüme beyazlatmayı dusunuyoryum
Anladim tesekkurler. Ust dislerin arkasinada takildi degil mi tel. Bazi doktorlar sanirim ust dislerin arkasina zor oldugu icin takmak istemiyormus. Bakalim 3 hafta sonra benim nasil olacak.

Drun nerde canım?

sizinde diş teli taktırdıktan sonra dolgulu ve kanallı dişlerinizde renk değişmesi dişlerinizde grileşme kahverengileşme oldumu doktora söylüyorum bişey olmaz yok işte tekrar işlem için dişini biraz daha kazıyıp incelticekler idare ettiği kadar öle kalsın diyip duruyo özellikle alttaki dişim bildiğiniz koyu gri oldu :((

sizinde diş teli taktırdıktan sonra dolgulu ve kanallı dişlerinizde renk değişmesi dişlerinizde grileşme kahverengileşme oldumu doktora söylüyorum bişey olmaz yok işte tekrar işlem için dişini biraz daha kazıyıp incelticekler idare ettiği kadar öle kalsın diyip duruyo özellikle alttaki dişim bildiğiniz koyu gri oldu :KK43:(
Koyu gri değil de yemek yedikten sonra braketlerin etrafında sarı lekeler oluyor ama fırçalayınca geçiyor
Ama doktorun bir şey olmaz dediyse telaşlanma bence

kızlar bende tel taktırmayı düşünüyorum üst öndeki dişim çarpık. sadece üste takılacak ortalama fiyat ne kadar olur? birde 18 yaşından büyükse devlet karşılamıyormuş doğru mu:(

kızlar bende tel taktırmayı düşünüyorum üst öndeki dişim çarpık. sadece üste takılacak ortalama fiyat ne kadar olur? birde 18 yaşından büyükse devlet karşılamıyormuş doğru mu:KK43:

18 yaşından büyuükse devlet karşılamıyo ewet fiyat gittiğin yere taktırdığın telin türüne göre değişir sadece üstte 1500 2000 2500 gibi fiyatlara taktırabilirsin

Ben de diş teli taktıracağım. Maalesef 2. kez yaptıracağım.
İlki acemiliğime geldi. Doktor da umursamazdı. Sonu hüsran oldu.
Bu kez tam anlamıyla ilgilenip, en iyisine ulaşmayı diliyorum.
İnşallah güzel olur.

Kızlar tel sonrasıda cok önemli bende 3 yıl boyunca taktım. Takmadan önce adeta çarpışık kentleşme vardı. 4 dişim çekildi valla ne yalan söyleyim dişlerim yamukken gülmezdim, 2 günde bir sabahları fırçalardım çünkü dişime bakasım gelmezdi. Tabi o zaman 8. sınıftım o ayrı neyse işte teli taktım çok zorlu bir süreç yemek yedikten sonra hemen aynaya koşardım. Günde mutlaka 2 kez fırçalar diş ipi kullanırdım. Lastikler canımı cok yaktı:D ama sonuç olarak sıralı ve güzel dişlere sahip oldum artık gülerken istediğim gibi gülüyorum. Tabi kızlar tel biter dert bitmez:D Şimdi cıkaralı 1.5 yıl oldu ama damaklık hala takıyorum takmazsanız o kadar cefa boşa olur daha 6-7 ay daha takmam lazımmış dişler kaymasın diye. Ayrıca dişinizi sıkıyorsanız damaklık her zaman takmanızı öneriyorum cünkü dişin yapısını bozuyor:D Neyse ben de deneyimimi paylaşmış oldum bence dişi yamuk olan herkes takmalı cünkü sonucu cok güzel oluyor:D

Kızlar benim teller çıkalı 8 ay oldu. Dişçim bana üst damaklık verdi 6 ay boyunca 7/24 tak dedi. Ama takınca konuşamıyodum konuşmam bir türlü düzelmedi. Lastiklerini bile hiç aksatmadan takan birisi olarak damaklık görevimi yerine getirmedim resmen dişlerim düzelince işi saldım:KK43: başta gündüz takmayı bırakıp sadece gece takıyordum sonra yavaş yavaş onu da bıraktım. 2 ayı geçmiştir ağzıma takmamıştım. Şimdi bir takayım dedim takınca dişlerimde ağrı yaptı. Zaten ilk aylardaki kullanımımda da 1 gün ara versem hemen hafif ağrı yapıyordu ertesi gün geçiyordu ama. Şimdi sizce ben onu her gece kullansam sıkıntı olur mu? Ve birkaç ay böyle geceleri kullansam dişlerimin yerine oturmasında faydası olur mu?
dişlerin kaymış canım:( Bende takmamıştım baslarda. Bende de kayma oldu bende farkettim hemen doktora gittim ama benimki cok azdı o yüzden alt dişlerime yeni damaklık yapıldı şimdide düzgün allaha sükür:)

herzman 5 hafta da bır ğittiğim kontrolu bu sefer 3 hafta sonunda gideceğim bugun.. buyuk ıhtımalle zincir lastıklerı değişecektir :) yazarım gelismeleri sonra heyecanla :)

herzman 5 hafta da bır ğittiğim kontrolu bu sefer 3 hafta sonunda gideceğim bugun.. buyuk ıhtımalle zincir lastıklerı değişecektir :) yazarım gelismeleri sonra heyecanla :)
Erken gidince sanki daha cabuk duzeliyir gibi geliyor insana.

Tam 15 gun sonra ust tellerim cikacak. Cok heyecanliyim ya. Inanamiyorum hala :KK76::KK71::21:

Ben de diş teli taktıracağım. Maalesef 2. kez yaptıracağım.
İlki acemiliğime geldi. Doktor da umursamazdı. Sonu hüsran oldu.
Bu kez tam anlamıyla ilgilenip, en iyisine ulaşmayı diliyorum.
İnşallah güzel olur.

adına üzüldüm, dişlerimdeki telleri çıkartıp sonra tekrar takmak zorunda kalsam kötü olurdu ama sabret sonu güzel olucak inşallah.

Back