Bende hep olduAğrılar ve yaralar telin ilk zamanlarında olmuyor mu? Bende ilk 3 gün yara oldu ama sonrasında geçti. Alıştıktan sonra olmuyor diye biliyorum
Bende hep olduçünkü sürekli dişler yer değiştiriyor ve teller yara yapıp alıştırdıkları yerden farklı bi yere denk gelebiliyor bu sefer de ora alışmaya çalışıyor benim dudağımın içi tellerin şeklini aldı hep mum kullanmayı ihmal etmeyin
Heyt aslanım benimben 3 ayı devirdim yara falan olmadı bende teller takıldığında alışana kadar zorluyor biraz ama alışınca geçiyor şuanda ısıramasamda kopararak herşeyi yiyorum. ayda bir dişçiye gittiginizde telleri değiştirip sıkıyolar o zaman 2 gün gerginlik ve çiğneyememe oluyor sonra düzeliyor .Sakız bile çiğniyorum valla
sakız yasak değil mi yahuu
bana mum falan önermedi hiç nasıl oluyor kiBende hep olduçünkü sürekli dişler yer değiştiriyor ve teller yara yapıp alıştırdıkları yerden farklı bi yere denk gelebiliyor bu sefer de ora alışmaya çalışıyor benim dudağımın içi tellerin şeklini aldı hep mum kullanmayı ihmal etmeyin
Küçük kıtuda çubuk şeklinde silikonumsu muma benzer bişey var. Adı mummuşbana mum falan önermedi hiç nasıl oluyor ki
haa anladım mumuKüçük kıtuda çubuk şeklinde silikonumsu muma benzer bişey var. Adı mummuş(açıklamaya bak ) ondan braket kadarcık parça koparıp brakete yapıştırıyorsun çok acıtırsa. Ben kullanmadım dayanmaya çalışıyorum. Alıştırma dedi diye. Bünyem zaten zayıf bşde alıştırma diyince tdirgin oldum şimdi bünyemin alışmasını bekliyorum sızılar eşliğinde
Kızlar bu telde sistem nasıl? Şimdi bu tel ve braketler dişlerin yerini mi oynatıyo? Yoksa dişin takıldığı kısımlarına bağlı olarak birbirlerini itiyorlar/çekiyorlar şeklinde bir olayları mı var? Ben bunu sorcam gidince
canım sana tedavinin başında kaç yıl kalacağını söylemişti? genellikle tahmini verilen yıldan 1 yıl falan daha geç çıkarıyolarmış ya doğru mu..Muma alışınca ne oluyormuş ki sonuçta yara olmasını engeliiyo güzel bi şey keşke bende alışsaydımBu arada geçen ay ki kontrolümde doktorum çok az kaldı artık demişti salı günü yine kontrolüm var bakalım ne olacak
Aaayy:))) bakalım benim nası olcak:) çekimden çok korkuyorumKizlar merhaba. Ozellikle yenj taktiranlar. Benim tedavim baslayali 14.ay oldu. Ilk takildiginda 1 hafta cok kotuydu. Isirmayi gectim cigneyemiyordum. Agri vardi. Yaralari hic soylemeyeyim. Agzimjn ici yariklarla doluydu. Mum kullandim ve yaralar iyilesince rahatladim. Suan asitli icecek iciyorum isiriyorum herseyi yiyorum. Tabi dikkatli sekilde. Ama her ay kontrol olunca 2 gun biraz sizlama agri oluyor. Ilk ay gozle gorulur degisiklik oluyor. Zaten alisiyorsunuz tellere. Unutuyorsunuz bile varligini. Benim 3 ay gibi bi sure sonra tedavim bitiyor. Zamanda cook hizli geciyormus hakikaten
doktor asitli içecek içtiğini anlamıyor mu yaKizlar merhaba. Ozellikle yenj taktiranlar. Benim tedavim baslayali 14.ay oldu. Ilk takildiginda 1 hafta cok kotuydu. Isirmayi gectim cigneyemiyordum. Agri vardi. Yaralari hic soylemeyeyim. Agzimjn ici yariklarla doluydu. Mum kullandim ve yaralar iyilesince rahatladim. Suan asitli icecek iciyorum isiriyorum herseyi yiyorum. Tabi dikkatli sekilde. Ama her ay kontrol olunca 2 gun biraz sizlama agri oluyor. Ilk ay gozle gorulur degisiklik oluyor. Zaten alisiyorsunuz tellere. Unutuyorsunuz bile varligini. Benim 3 ay gibi bi sure sonra tedavim bitiyor. Zamanda cook hizli geciyormus hakikaten
Sen dedoktor asitli içecek içtiğini anlamıyor mu ya
yok canım gerçekten anlaşılıyormuş benim arkadaşımın doktoru anlamıştı :) apareyi bile 8 saatliğine falan takmayınca anlıyolarSen denası anlasın ben içmiyorum ama ilk gün canım kola istemişti bi çay bardağı içtim üste değdirmeden
Canım doktorum bana 2-2,5 yıl sürer demişti ama takılalı bir buçuk yıl oldu yani söylediği süreden daha kısa sürecek gibicanım sana tedavinin başında kaç yıl kalacağını söylemişti? genellikle tahmini verilen yıldan 1 yıl falan daha geç çıkarıyolarmış ya doğru mu..
aynen dikkat ediyorum ya.. inşallah benimki de kısa sürerCanım doktorum bana 2-2,5 yıl sürer demişti ama takılalı bir buçuk yıl oldu yani söylediği süreden daha kısa sürecek gibiDoktora göre değişir tabi bu durum bir de sana bağlı dediklerine uyarsan kısa sürede biter tedavin :)
Tövbeeeeeyok canım gerçekten anlaşılıyormuş benim arkadaşımın doktoru anlamıştı :) apareyi bile 8 saatliğine falan takmayınca anlıyolar
geçti ama ben ön dişlerimi hala kullanamıyorum daha doğrusu cesaret de edemiyorum ısırmaya. yumuşakları bile arkaya gönderiyorum direkt. sen nasıl önleri kullanıyosun ya :/ ben yemeği hafif değdirince tuhaf bişey oluyo zarar gelmesin diye ısırmıyormTövbeeeeeneyse ben meyve suyuna takıliym sen ne durumdasın canım geçti mi ağrılar. Ben bugün tost yiyebildim biraz daha iyiyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?