diş ipi işe yarıyor evet alabiliriz aslındaBana asistanı dört kere fırçala dedi. Tabi o dört kez falan anlamında söylemiştirfırçalayınca braketlerim daha bi beyaz oluyo sararmasınlar aman ben de colgate optik beyaz kullanıyorum. Superfloss diş ipi var oral b nin. Alsak mı? Üç kez yeterli miymiş ki canım :/ tel çabuk çürütüyo diyolardı bakterilerin tutunması daha kolaymış. Korkuyorum valla ya seenden çekim olacak mı? Çooooookkkkk korkuyorummm çekimdeeeeennn
Evet sen de hem alt hem üst mü ypksa:) camım benim altta ameliyatla alıncak bi diş de vardiş ipi işe yarıyor evet alabiliriz aslında
evet çabuk çürüttüğü doğru ama o kadar da kafana takmana gerek yok zaten kontrollere gidiceksin sık sık bi problem olduğu zaman söyler. sen fırçalama süreni uzun tut ben yaklaşık 4-5 dakika kadar fırçalıyorum her yerini iyice. sonra iyice arkalara bakıyorum arasında bişey var mı diye. 3 kere yeterlidir diye düşünüyorum. fazla fırçalamak da iyi değil sıcak soğuk hassasiyeti oluşmasına yol açıyor.
ortodontik fırçayı alsam mı diye düşünüyorum zaten fırçamı değişmem gerek ama bi farkı var mı ki sadece ortaları boşlukmuş :)
çekimden de korkmana gerek yok ki canım ben çektirdim daha önceden. ben de korkuyodum kendimi çok kastım hadi artık bitsin canım acıycak mı diye düşünürken doktor çekmişti bilesadece uyuşukluğu geçtikten birkaç saat sonra ağrıyabilir ama dayanamayacağın bi ağrı olmaz merak etme
alt dişlerine ne zaman takılacak senin? sanırım sadece üstlere takıldı:)
10 gün sonra bu arada kontrolüm:) senin ne zaman? Ayyyyy çekim olucak çok korkuyorum kalbime bi sızı vuruyo
aylleen
Evet sen de hem alt hem üst mü ypksa:) camım benim altta ameliyatla alıncak bi diş de varbaya zahmetli olıcak diye doktoelar söyledi zaten ((
Diş ipinin ortodontik olanını almayı düşünüyorum superflossu. Normal olanı var ben de o plastik bişeye gerdirilmiş halde olanı var ama denedim diplere ulaşamadım. Alıcam kesin, diş fırçasına da bakıcam bi. Aynen ben de uzun tutuyırum süreyi iyice aralara sokuyorum kılları
Patates püresini hem severim hem yenebilir bişey, yiyecek olarak ondan mı devam etsek bi hafta? Ben bi aksilik çıkmasın diye iyice titizleniyorum çünkü kırarsam falan düşer bayılırım heralde korkudanbide bütün hevesim kaçar burcum YENGEÇ tahmin edersin takıntılarımı
Dur ben araştırayım o fırçayı biraz daha.
Alt dişlerime ne zaman takar acep:)
Hiç korkma bende korkuyodum ama tedavi için 3 sağlam dişimi çektirdim biraz uyuşukluk sonrasında da biraz boşluk hissediyosun o kadar. Şimdi boşlukların dolmasını beklıyorum
ben çikolatalı gofret falan da ısırmaya başladım arka dişlerimle ama tabiki bölerek
ilk zamanlar ağrın olduğu için patates püresi falan iyi olabilir ya da olabildiğince çorba iç. ama benim ağrım geçti artık bugün rahatça tost falan yedim ne çok yumuşaktı ne de çok sert
ben de çok dikkat ediyorum:)
alt dişlerimde yok benim de henüz. ne zaman takar bilmiyorum hemen olsun bitsin ya :)
benim yanakta yara yok da hamburgeri ısırarak mı yedinValla korkuyırum kızlaaaar hem de nasıl
Ya bugün mc donalds a gittik burgerini yedim patatesler zulüm oldu. Vallahi yiyemedim nasıl da canım istemiştiacıyo arkalar yemek yerken. Bugün benim dördüncü gün falan. Yanaklarda yara oldu mu sizin kızlaaar:) benim hafiften sürtüyo yanağıma hafif bi sızı var allahran çok büyük değil bakalım derinleşicek mi
Arkalarda çiğnerken acıyo ya hiç denemedim ama acıtırdı heralde ama direkt yutardımbenim yanakta yara yok da hamburgeri ısırarak mı yedin
patatesi küçük küçük bölüp arkaya yollayabilirdin sıkıntı olmazdı sert miydi ki?
Arkalarda çiğnerken acıyo ya hiç denemedim ama acıtırdı heralde ama direkt yutardımhiç tat alamıyorum valla yediğimden ya. Hamburgeri ısırarak yedim ama o içindeki yeşillikleri çıkaardım hani göbek mi ne var ya sert kısmı var çizgi halinde heh onu.
Gerçi ben takıldığı gün de bi saat sonra iki tane hamburger yemiştimama arkalar çiğnetmiyo ısırırken de hafif acı var ona dayanıyorum ama çiğnemek sallanan dişle çiğnemek gibi acıyo aynı
En azından aç kalmıyosunben de önlerle ısıramıyorum tam tersi
merak etme 1 hafta içinde geçer ağrısı canım :) yediğimden ben de tat alamıyorum ama küçük küçük bölerek yediğimden:/
evet bulgur şişiriyo sevmiyorumEn azından aç kalmıyosunben açım valla ya bulgur Pilavı baya tok tutuyo midede şiştiğinden
KAZ MI YAPIYİ APLAMevet bulgur şişiriyo sevmiyorum
geçicek geçicek bi bakmışız teller çıkmış dişler düzelmiş ^^
Ben deKAZ MI YAPIYİ APLAMyaaaa var ya neler yicem o gün
Napalım güzellik zahmetsiz olmazHiç korkmayın eskisi gibi herşeyi yeyip içebileceksiniz tellerin varlığını unutacaksınız ama şu sorun hep devam edecek: Yaralar...Sabah bi uyanacaksınız dudağınız tellerin içine geçmiş
Hiç korkmayın eskisi gibi herşeyi yeyip içebileceksiniz tellerin varlığını unutacaksınız ama şu sorun hep devam edecek: Yaralar...Sabah bi uyanacaksınız dudağınız tellerin içine geçmiş
Napalım güzellik zahmetsiz olmazproblemli, zor fırçalanan, eğri büğrü dişlerle uğraşmaktansa katlanıcaz peki o acıma geçicek mi yani? Şimdi yeni diye mi acıyo? Yoksa tel mi acıtıyo hep sürecek mi?
Napalım güzellik zahmetsiz olmazproblemli, zor fırçalanan, eğri büğrü dişlerle uğraşmaktansa katlanıcaz peki o acıma geçicek mi yani? Şimdi yeni diye mi acıyo? Yoksa tel mi acıtıyo hep sürecek mi?
sakız yasak değil mi yahuuben 3 ayı devirdim yara falan olmadı bende teller takıldığında alışana kadar zorluyor biraz ama alışınca geçiyor şuanda ısıramasamda kopararak herşeyi yiyorum. ayda bir dişçiye gittiginizde telleri değiştirip sıkıyolar o zaman 2 gün gerginlik ve çiğneyememe oluyor sonra düzeliyor .Sakız bile çiğniyorum valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?