- 12 Mayıs 2014
- 6.177
- 3.525
- 198
diş ipi işe yarıyor evet alabiliriz aslındaBana asistanı dört kere fırçala dedi. Tabi o dört kez falan anlamında söylemiştirfırçalayınca braketlerim daha bi beyaz oluyo sararmasınlar aman
ben de colgate optik beyaz kullanıyorum. Superfloss diş ipi var oral b nin. Alsak mı? Üç kez yeterli miymiş ki canım :/ tel çabuk çürütüyo diyolardı bakterilerin tutunması daha kolaymış. Korkuyorum valla ya
seenden çekim olacak mı? Çooooookkkkk korkuyorummm çekimdeeeeennn
![]()
![]()

evet çabuk çürüttüğü doğru ama o kadar da kafana takmana gerek yok zaten kontrollere gidiceksin sık sık bi problem olduğu zaman söyler. sen fırçalama süreni uzun tut ben yaklaşık 4-5 dakika kadar fırçalıyorum her yerini iyice. sonra iyice arkalara bakıyorum arasında bişey var mı diye. 3 kere yeterlidir diye düşünüyorum. fazla fırçalamak da iyi değil sıcak soğuk hassasiyeti oluşmasına yol açıyor.
ortodontik fırçayı alsam mı diye düşünüyorum zaten fırçamı değişmem gerek ama bi farkı var mı ki sadece ortaları boşlukmuş :)
çekimden de korkmana gerek yok ki canım ben çektirdim daha önceden. ben de korkuyodum kendimi çok kastım hadi artık bitsin canım acıycak mı diye düşünürken doktor çekmişti bile

alt dişlerine ne zaman takılacak senin? sanırım sadece üstlere takıldı:)