• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

arkadaşlar üni hastaneleri karşılıyormu tel tedabisini? 18 yasından buyugum annemden gelen ssk var ama.. malzemenın fıyatının bızden kesılecegını soyledıler onun dısında bır ucret verıyo myuyz

18 yaşına kadar devlet karşılıyor.

Bi arkadaşım lastik aşamasına geçti yaklaşık 3 aydır. Sadece yemek yerken çıkarıyor gördüğüm kadarıyla takması çıkarması da zahmetli bi iş değil çubuğu var zaten onun
Tabi ben daha yeni tel taktım pek tecrübeli değilim
Hayır zaten ağrı veya acı yok lastiğin çıkarılıp takılması bir süre sonra çok zor geliyor insana :) O çubuğa da gerek kalmıyo 5 saniye de 3 lastik takıyorum ben alıştım artık :KK49: mesela dışarıda bir yere gittiğimde çok büyük sıkıntı oluyo lavaboya git çıkar öyle yemeğe otur zaten sonrasında takmayı unutup kalkıyosun yemekten akşama kadar yalan oluyor lastik :)

Bugün 13 yaşındaki oğluma diş teli takıldı.Ağzında hiç bir şey çigneyemiyor.Arka tarafa taktıkları mavi bir şey var dişlerim birbirine değmiyor diyor.Bu normal mi siz kaç gün katı yemek yiyemediniz.Birde sıcak çay sakıncalı mı?
İlk hafta bunların yaşanması normaldir çene problemi de varsa eğer o arkadaki dişlerin birbrine değmesini engelleyen şey bu yüzdendir alt ve üst teller birbirine değmesin diye :) bir ay sonra eski yemek alışkanlığına döner telaş yapmayın :)

Hayır zaten ağrı veya acı yok lastiğin çıkarılıp takılması bir süre sonra çok zor geliyor insana :) O çubuğa da gerek kalmıyo 5 saniye de 3 lastik takıyorum ben alıştım artık :KK49: mesela dışarıda bir yere gittiğimde çok büyük sıkıntı oluyo lavaboya git çıkar öyle yemeğe otur zaten sonrasında takmayı unutup kalkıyosun yemekten akşama kadar yalan oluyor lastik :)
Resmen kendimi gordum ya her yemek oncesi o lavaboya gidilir ozenle peceteye konulur :D sonra da gece yatarken akla gelir bakarsin saatler gecmis

Ben lastiklerimi sadece gece takiyorum. Doktorum oyle demisti.

gece zate uyurken bısı cığnenmıorkı alla alal bunuda ilk kez duydum vardır dr bir bildiği :) sabahta cıkarıormusun pekı ?

Gece yatarken takiyorum sabah kahvalti zamani cikariyorum. Gun icinde takmiyorum. Bazen cok nadiren aklima gelirse gunduz takiyorum. Doktor zaten gece tak dedi. Herkesin kullandigi lastik cesiti falan farkli

alışabildin mi? benim de daha yeni takıldı :) arka dişlerimle yerken ağrı oluyor hala ama yavaş yavaş geçiyor. ağrıların var mı senin
Ne kadarlık oldu tam olarak senin:) valla alıştım ama yemek yerkwn evet ağrıyo arkalar:( acıyo daha doğrusu :( sen neler yiyosun? Ne dedi doktorun beslenmeyle ilgili? Ağrın geçene kadar mı dikkat et dedi yoksa belli bi süre mi dikkat edicez :(

Ne kadarlık oldu tam olarak senin:) valla alıştım ama yemek yerkwn evet ağrıyo arkalar:KK43: acıyo daha doğrusu :KK43: sen neler yiyosun? Ne dedi doktorun beslenmeyle ilgili? Ağrın geçene kadar mı dikkat et dedi yoksa belli bi süre mi dikkat edicez :KK43:
1 hafta oldu benim. asitli her şey, fındık fıstık çekirdek sakız ve sert her şey yasak.. yumuşaklar da bölünerek arka dişlere gönderilecek ön dişle bişey ısırmak yok :/
teller 1-2 kontrol sonrasında kalınlaşıyo sanırım. şu an en ince tel aşamasındayız canım. dikkatli olmak gerek küçük küçük bölerek yiyorum ben. asitli içecekler fındık fıstık falan tedavi bitene kadar yasak sanırım kalın da olsa tele zarar verebilir. ama ön dişlerle ısırmaya bir süre sonra başlanıyor benim tanıdıklarımdan biliyorum çünkü
senin bi dahaki kontrolün ne zaman? :)

bu arada ağrın geçene kadar veya şu zamana kadar dikkatli ol vs demedi. bi dahaki kontrole telleri kırmadan gideyim de bişey söylerse paylaşırım:)

1 hafta oldu benim. asitli her şey, fındık fıstık çekirdek sakız ve sert her şey yasak.. yumuşaklar da bölünerek arka dişlere gönderilecek ön dişle bişey ısırmak yok :/
teller 1-2 kontrol sonrasında kalınlaşıyo sanırım. şu an en ince tel aşamasındayız canım. dikkatli olmak gerek küçük küçük bölerek yiyorum ben. asitli içecekler fındık fıstık falan tedavi bitene kadar yasak sanırım kalın da olsa tele zarar verebilir. ama ön dişlerle ısırmaya bir süre sonra başlanıyor benim tanıdıklarımdan biliyorum çünkü
senin bi dahaki kontrolün ne zaman? :)

bu arada ağrın geçene kadar veya şu zamana kadar dikkatli ol vs demedi. bi dahaki kontrole telleri kırmadan gideyim de bişey söylerse paylaşırım:)
Ben işim bitti birbuçuk saat sonra falan hamburger yedim iki tane :D

Şimdi de sandviç ekmeğini koparıyorum küçük küçük çayla ıslatıyorum ağzımda öyle yiyorum. En ince tek evet şuankiler. O teller kalınlaşınca da ağrı olacak diye biliyorum ama yanılıyor olabilirim. Porselen braket benim. Ama kırmam ya kıracağımı sanmıyorum. Sürekli fırçalıyorum ben. Bakım çok önemli. Şu sensodyne in köpüren sprey şeklindeki macunu var ya ondan almayı düşünüyorum. Bu macundan daha iyidir heralde tam sarar en azından psikolojik olarak hoşuma gider :D normal diş fırçanı mı kullanıyosun canım sen. O arayüz fırçasından da aldım ben ama hiçbi işe yaramıyo ya eğilip bükülüyo kendine faydası yok dik durmuyo ki temizlesin sürttüğüm yeri allah allah yani:/

Ben işim bitti birbuçuk saat sonra falan hamburger yedim iki tane :KK70:

Şimdi de sandviç ekmeğini koparıyorum küçük küçük çayla ıslatıyorum ağzımda öyle yiyorum. En ince tek evet şuankiler. O teller kalınlaşınca da ağrı olacak diye biliyorum ama yanılıyor olabilirim. Porselen braket benim. Ama kırmam ya kıracağımı sanmıyorum. Sürekli fırçalıyorum ben. Bakım çok önemli. Şu sensodyne in köpüren sprey şeklindeki macunu var ya ondan almayı düşünüyorum. Bu macundan daha iyidir heralde tam sarar en azından psikolojik olarak hoşuma gider :KK70: normal diş fırçanı mı kullanıyosun canım sen. O arayüz fırçasından da aldım ben ama hiçbi işe yaramıyo ya eğilip bükülüyo kendine faydası yok dik durmuyo ki temizlesin sürttüğüm yeri allah allah yani:/
haa porseleni bilmiyorum ben canım :)
sürekli fırçalamana gerek yok ki ben telden önce sabah akşam fırçalıyodum artık öğlen de fırçalıyorum ara öğün de yiyorum ama o kadar takmıyorum.
normal fırça kullanıyorum macunum da colgate. arayüz fırçası almadım ben kürdanla hallediyorum dikkatli bi şekilde. almayı düşünüyodum ben de ama kürdanla becerebiliyorum aslında pek de gerek yok gibi
benim kontrole daha var ya yaklaşık 3 hafta falan:)

haa porseleni bilmiyorum ben canım :)
sürekli fırçalamana gerek yok ki ben telden önce sabah akşam fırçalıyodum artık öğlen de fırçalıyorum ara öğün de yiyorum ama o kadar takmıyorum.
normal fırça kullanıyorum macunum da colgate. arayüz fırçası almadım ben kürdanla hallediyorum dikkatli bi şekilde. almayı düşünüyodum ben de ama kürdanla becerebiliyorum aslında pek de gerek yok gibi
benim kontrole daha var ya yaklaşık 3 hafta falan:)

Bana asistanı dört kere fırçala dedi. Tabi o dört kez falan anlamında söylemiştir:D fırçalayınca braketlerim daha bi beyaz oluyo sararmasınlar aman :D ben de colgate optik beyaz kullanıyorum. Superfloss diş ipi var oral b nin. Alsak mı? Üç kez yeterli miymiş ki canım :/ tel çabuk çürütüyo diyolardı bakterilerin tutunması daha kolaymış. Korkuyorum valla ya :( seenden çekim olacak mı? Çooooookkkkk korkuyorummm çekimdeeeeennn :( :(

Back