• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Ağrılar ve yaralar telin ilk zamanlarında olmuyor mu? Bende ilk 3 gün yara oldu ama sonrasında geçti. Alıştıktan sonra olmuyor diye biliyorum
Bende hep oldu :( çünkü sürekli dişler yer değiştiriyor ve teller yara yapıp alıştırdıkları yerden farklı bi yere denk gelebiliyor bu sefer de ora alışmaya çalışıyor benim dudağımın içi tellerin şeklini aldı hep :( mum kullanmayı ihmal etmeyin

Bende hep oldu :KK43: çünkü sürekli dişler yer değiştiriyor ve teller yara yapıp alıştırdıkları yerden farklı bi yere denk gelebiliyor bu sefer de ora alışmaya çalışıyor benim dudağımın içi tellerin şeklini aldı hep :KK43: mum kullanmayı ihmal etmeyin

Bana asistanı muma alıştırma çok çok yara yaparsa kullan dedi
ben 3 ayı devirdim yara falan olmadı bende teller takıldığında alışana kadar zorluyor biraz ama alışınca geçiyor şuanda ısıramasamda kopararak herşeyi yiyorum. ayda bir dişçiye gittiginizde telleri değiştirip sıkıyolar o zaman 2 gün gerginlik ve çiğneyememe oluyor sonra düzeliyor .Sakız bile çiğniyorum valla :KK70:
Heyt aslanım benim :D

Bende hep oldu :KK43: çünkü sürekli dişler yer değiştiriyor ve teller yara yapıp alıştırdıkları yerden farklı bi yere denk gelebiliyor bu sefer de ora alışmaya çalışıyor benim dudağımın içi tellerin şeklini aldı hep :KK43: mum kullanmayı ihmal etmeyin
bana mum falan önermedi hiç nasıl oluyor ki

bana mum falan önermedi hiç nasıl oluyor ki
Küçük kıtuda çubuk şeklinde silikonumsu muma benzer bişey var. Adı mummuş :D (açıklamaya bak:D ) ondan braket kadarcık parça koparıp brakete yapıştırıyorsun çok acıtırsa. Ben kullanmadım dayanmaya çalışıyorum. Alıştırma dedi diye. Bünyem zaten zayıf bşde alıştırma diyince tdirgin oldum şimdi bünyemin alışmasını bekliyorum sızılar eşliğinde :D

Kızlar bu telde sistem nasıl? Şimdi bu tel ve braketler dişlerin yerini mi oynatıyo? Yoksa dişin takıldığı kısımlarına bağlı olarak birbirlerini itiyorlar/çekiyorlar şeklinde bir olayları mı var? Ben bunu sorcam gidince :D

Küçük kıtuda çubuk şeklinde silikonumsu muma benzer bişey var. Adı mummuş :KK70: (açıklamaya bak:KK70: ) ondan braket kadarcık parça koparıp brakete yapıştırıyorsun çok acıtırsa. Ben kullanmadım dayanmaya çalışıyorum. Alıştırma dedi diye. Bünyem zaten zayıf bşde alıştırma diyince tdirgin oldum şimdi bünyemin alışmasını bekliyorum sızılar eşliğinde :KK70:

Kızlar bu telde sistem nasıl? Şimdi bu tel ve braketler dişlerin yerini mi oynatıyo? Yoksa dişin takıldığı kısımlarına bağlı olarak birbirlerini itiyorlar/çekiyorlar şeklinde bir olayları mı var? Ben bunu sorcam gidince :KK70:
haa anladım mumu :D
telin sistemini ben de anlayamadım doğrusu :p
ilk 1 ay değişim çok hızlı diyorlar neredeyse tam yerine oturuyomuş. benimki de bayağı oturdu 10 gün flan oldu

Muma alışınca ne oluyormuş ki sonuçta yara olmasını engeliiyo güzel bi şey keşke bende alışsaydım :D Bu arada geçen ay ki kontrolümde doktorum çok az kaldı artık demişti salı günü yine kontrolüm var bakalım ne olacak :KK6:

Muma alışınca ne oluyormuş ki sonuçta yara olmasını engeliiyo güzel bi şey keşke bende alışsaydım :KK70: Bu arada geçen ay ki kontrolümde doktorum çok az kaldı artık demişti salı günü yine kontrolüm var bakalım ne olacak :KK6:
canım sana tedavinin başında kaç yıl kalacağını söylemişti? genellikle tahmini verilen yıldan 1 yıl falan daha geç çıkarıyolarmış ya doğru mu..

Kizlar merhaba. Ozellikle yenj taktiranlar. Benim tedavim baslayali 14.ay oldu. Ilk takildiginda 1 hafta cok kotuydu. Isirmayi gectim cigneyemiyordum. Agri vardi. Yaralari hic soylemeyeyim. Agzimjn ici yariklarla doluydu. Mum kullandim ve yaralar iyilesince rahatladim. Suan asitli icecek iciyorum isiriyorum herseyi yiyorum. Tabi dikkatli sekilde. Ama her ay kontrol olunca 2 gun biraz sizlama agri oluyor. Ilk ay gozle gorulur degisiklik oluyor. Zaten alisiyorsunuz tellere. Unutuyorsunuz bile varligini. Benim 3 ay gibi bi sure sonra tedavim bitiyor. Zamanda cook hizli geciyormus hakikaten

Kizlar merhaba. Ozellikle yenj taktiranlar. Benim tedavim baslayali 14.ay oldu. Ilk takildiginda 1 hafta cok kotuydu. Isirmayi gectim cigneyemiyordum. Agri vardi. Yaralari hic soylemeyeyim. Agzimjn ici yariklarla doluydu. Mum kullandim ve yaralar iyilesince rahatladim. Suan asitli icecek iciyorum isiriyorum herseyi yiyorum. Tabi dikkatli sekilde. Ama her ay kontrol olunca 2 gun biraz sizlama agri oluyor. Ilk ay gozle gorulur degisiklik oluyor. Zaten alisiyorsunuz tellere. Unutuyorsunuz bile varligini. Benim 3 ay gibi bi sure sonra tedavim bitiyor. Zamanda cook hizli geciyormus hakikaten
Aaayy:))) bakalım benim nası olcak:) çekimden çok korkuyorum :(

doktor asitli içecek içtiğini anlamıyor mu ya :D

canım sana tedavinin başında kaç yıl kalacağını söylemişti? genellikle tahmini verilen yıldan 1 yıl falan daha geç çıkarıyolarmış ya doğru mu..
Canım doktorum bana 2-2,5 yıl sürer demişti ama takılalı bir buçuk yıl oldu yani söylediği süreden daha kısa sürecek gibi :KK6: Doktora göre değişir tabi bu durum bir de sana bağlı dediklerine uyarsan kısa sürede biter tedavin :)

Canım doktorum bana 2-2,5 yıl sürer demişti ama takılalı bir buçuk yıl oldu yani söylediği süreden daha kısa sürecek gibi :KK6: Doktora göre değişir tabi bu durum bir de sana bağlı dediklerine uyarsan kısa sürede biter tedavin :)
aynen dikkat ediyorum ya.. inşallah benimki de kısa sürer :p

Bu arada ben yasakların hepsini deldim bir buçuk yılda dayanamadım çünkü :p Ayda bir iki defa kola içebilirsiniz bi şey olmaz mesela, ben 4 ay dayanabildim kola içmeden :)

yok canım gerçekten anlaşılıyormuş benim arkadaşımın doktoru anlamıştı :) apareyi bile 8 saatliğine falan takmayınca anlıyolar :KK70:
Tövbeeeee :D neyse ben meyve suyuna takıliym :D sen ne durumdasın canım geçti mi ağrılar. Ben bugün tost yiyebildim biraz daha iyiyim.

Tövbeeeee :KK70: neyse ben meyve suyuna takıliym :KK70: sen ne durumdasın canım geçti mi ağrılar. Ben bugün tost yiyebildim biraz daha iyiyim.
geçti ama ben ön dişlerimi hala kullanamıyorum daha doğrusu cesaret de edemiyorum ısırmaya. yumuşakları bile arkaya gönderiyorum direkt. sen nasıl önleri kullanıyosun ya :/ ben yemeği hafif değdirince tuhaf bişey oluyo zarar gelmesin diye ısırmıyorm

Back