Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Geçmiş olsun darısı başıma diyeyim nasıl acı ağrı sızı var mı :/
cok tesekkurler..
ya bende hıc agrı sızı yok olmadı hıc. sadece yemekleri ezerek yıyorum baslarda normal zaten bole skıntılar. ama kışıden kişiye degısıyo tum durum.

Merhaba arkadaslar ben 11 aydir seramik braketli altli ustli tek kullaniyorum. 17 ocakta bir sene olcak. On dislerimin hemen yanindaki disler cift tarafli baya gerideydi. Kapanma bozuklugu vardi cenelerim ust uste durmuyodu. Bana ilk 2 hafta telsiz braket taktilar alismam icin cok kotuydu depresyona girdim. Sora teller gerildi ve gercekten acidi. Ama dis telinin olayi budur daha aci veren bisi olamaz dersiniz ve hep olur. Dislerim inanilmaz duzeldi. 2 ay once lastige basladim. 3 farkli lastik kullaniyorum gece gunduz. Isten ayrildigim icin ful evdeyim ve yemekler haric cikarmiyorum. Son 5 ayim kaldi ama isallah daha da kisalir. Doktorum ORTONORM BENAN OGUZ. yeri caddebostanda toplam 6000 tl tedavisi fakat ben anlasmali sirkette calisiyodum yarisindan azini karsiladi. Doktoruda tellerini gordugum ofis arkadasimdan gordum. Memnundu bende ona gitmek istedim. Uc kez braketimi kirdim. Cok yiiyip ictigim icin ama hepsi geciyo cok sukur. Taktirmak isteyen olursa oneririm cok ilgili cok sakin bi doktor asistanlari da oyle.

merhaba :) bende tam 3 aydır telliyim 24 yaşında böyle bişeye kalkıştım aslında çok yamukluk yoktu ön dişimde çarpıklık vardı ama artık gözüme batmaya başladı bu durum araştırdım falan en sonunda taktırdım telleri takılırken hiç bi acı vs olmadı ama yapıştırmadan önce ağızın içine bişey sürüyo allahım öyle iğrenç bişey olamaz ya kuscaktım nerdeyse ağzını suyla çalkala dedi lavaboya gittim ne kadar suyla çalkalasamda o iğrenç tat geçmedi ilk günler zor oluyo bende ağrı fazla olmadı ama sanki ağzımın içine 1 avuç çivi koymuşlar gibi hissettim 3 ay oldu ama dişim baya bi düzelti şok oldum artık alıştım tellerime seviyorum bile ama arada bi yara yapıyo yanaklarımın içini oda normal geliyo artık. eğer taktırsam mı taktırmasam mı diye düşünen varsa hiç tereddüt etmesin böyle düşünürken zaman geçiyo ben keşke daha önce taktırsaydım şimdi çıkarmış olurdum inci gibi dişlerim olurdu olsun zararın neresinden dönülürse kardır iyiki taktırmışım

bide bişey sormak istiyorum tecrübeli arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim haziranda düğünüm var tel taktırırken böyle bişey hesapta yoktu düğünümde telli olmak istemiyorum telli duvaklı gelin olursun diye dalga geçiyolar falan zaten bu telleri bi kaç günlüğüne düğün için çıkartıp geri taktırabilir miyim bilgisi olan var mı doktoruma soruyorum ama o gün gelsin bakarız diyo bana net bişey söylemiyo ya

2 yıl tel taktım ve son 6 ay kabus gibiydi Allah yardımcınız olsun ağzımın yarası hiç bitmedi yemek yiyemedim inanılmaz zayıfladm ztn zayıftım konusurken utanıyordum çıktı ilk başta hiç beğenmedim sonra ama iyiki diorum şuan ama çok çileli bi süreç bence hele o telleri sıktırmaya gittiğimde 3 4 gun dişlerim dişetlerim sızlıyordu

Canim benim bildigim ole bisi olmasi cok zor daha once hic duymadim

kızlar nasılsınız? bana aparey takıldı ama ortasından ayarlanandan değil yani sabit kendim bir şey yapmayacağım ve 3 hafta sonra kontrole gideceğim belki orada açarlar biraz dişlerime bant ve apareyin kaplaması takıldı yemekte baya zorlanıyorum acıyor basamıyorum lokmaların üzerine damağımda da tuhaf bir şey var konuşurken zorluyor tükürüklerime hakim olmak için çabalıyorum :) dün akşam takıldı ve öğğlemekten için dışıma çıktı otobüste zor zaptettim kendimi öğğlememek için o arada telefonum çaldı çok az konuştum ve hadi görüşürüz sonra diye başımdan sepetledim ki hiç yapmadığım biriydi başka zaman olsa saatlerce konuşurdum :) bugün biraz daha uyum sağladım sanki gerçekten sabır lazımmış

Merhaba arkadaşlar cumartesi günü tellendim sadece üst çeneme takıldı çekimli tedavi olacak malesef :/ ilk anlarda birşey yoktu ama şuanda çiğneme yeteneğimi kaybettim onun dışında ağrı sızı olmuyo çorbaya talim

ağrın bir hafta kadar devam edecek dişler hareket ettiği için ağrı yapıyor

Selamlar... bugun 2 tane braketin lastigi cikti. Cuma gunu kontrolum var. Bisey olurmu acaba yaa? Son aylarim artik tedavim uzasin istemiyorum

Selamlar... bugun 2 tane braketin lastigi cikti. Cuma gunu kontrolum var. Bisey olurmu acaba yaa? Son aylarim artik tedavim uzasin istemiyorum

canım bir sorum var. lastiklere ne zaman başlanır? benim 6 ay oldu hala boşluk var kapanmadı. lastik boşluğu hızlı mı kapatıyo?

cnm ben hala kullanıyorum. bir hafta biraz zorluyor seni konuşurken filan . haliyle yabancı bir cisim var ağzında. daha sonraları da bazen ağzın iç kısmına takılıyo bazen de ufak aftlar oluşuyo her hangi bir ağrısı yok bunlardan başka. bende hala takılı ve daha 1 yıl daha kalacak.

canım bir sorum var. lastiklere ne zaman başlanır? benim 6 ay oldu hala boşluk var kapanmadı. lastik boşluğu hızlı mı kapatıyo?
Canim benim bahsettigim lastikler braketlerin ustune doktorun taktigi her ay degisenler. Ama diger lastikleri soruyorsan kesinlikle cok faydali.

Arkadaşlar bu muayenede doktorum üst ön 4 dişime braketlerin etrafına şeffaf bi şey geçirdi böyle ve iki gün çok ağrıdı. Bilgisi olan var mı ne işe yarıyor onlar?

Arkadaşlar bu muayenede doktorum üst ön 4 dişime braketlerin etrafına şeffaf bi şey geçirdi böyle ve iki gün çok ağrıdı. Bilgisi olan var mı ne işe yarıyor onlar?

aa banada ctesı takıldı onlar..zincir lastik diye gecıyor adı.. öndeki dişleri birleştirmek için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…