• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

arkadaslar benm üst dislerim eksik dis düşürme doneminde hatirladigim kadariyla dustuler 2 tane bidahada cikmadi oyuzden dislerim baya ayrik ve bundan 4 5 yil once gulerken ust dislerim görünurdu simdi görünmuyo tam alt cenem one geldi nedense. dis teli taksrsam bi faydasi olurmu ceneyede ?

merhabaalar bende telli olmak istiyoruum istanbulda yaşıyorum burdaki yorumlardan bi kaç isim var elimde ama yine de çok korkuyorum iki sene önce gittim doktor bi dişini alıcam demişti ben de vazgeçtim ama benim üst ön dişim arkada biri fazlalık gibi diş çekmeden nasıl yaparlar bilmiyorum burdan cesaret topluyorum hep ama cekmeden yaparlar mı acaba yaa:KK43::KK43:

Merhaba yeni tellenenlerdenim bu 3. haftam sadece üst çenemde var tel ve bu c.tesi üstten bir dişimi çektiler çenende darlık olup dişlerin de büyükse diş çekimi yapıyolar.Bende senin gibi diş çektirmek istemedim bi kaç dişçi gezdim hepsı aynı şeyi çekim olmadan olmayacağını söylediler.1 ay sonra hem alttan 2 diş çekicekler hem de tel takacaklar.Çektirilmesi gerekiyosa çektirmelisin. :D

diş cekilecek kı ağızda boşluk olsun .. yoksa saga sola nereye sıgacak dişler .. bende ilk istemedım ama sonra arastırdım ve diş doktoru arkadasımda ortodontontı ıcın gereklı dedi :)

Peki arkadaşlar cok teşekkürler bende cok heveslendim bugün bir doktordan randevu aldım bi kaç doktor dolaşıcam capa bakrköy ve kadıköyü planlıyorum.Fazla pinpirikliym daha kötü olur mu dişlerim diye bile düşünüyorum acısından geçtim artıko_O o_Ouzman ve uygun fiyatlı doktor arıyışına geçtim.Kendime marta kadar da zaman verdim bu süre içinde sizinde doktor tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim.:D:D

Peki arkadaşlar cok teşekkürler bende cok heveslendim bugün bir doktordan randevu aldım bi kaç doktor dolaşıcam capa bakrköy ve kadıköyü planlıyorum.Fazla pinpirikliym daha kötü olur mu dişlerim diye bile düşünüyorum acısından geçtim artıko_O o_Ouzman ve uygun fiyatlı doktor arıyışına geçtim.Kendime marta kadar da zaman verdim bu süre içinde sizinde doktor tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim.:D:D

yani evet bende bir kaç diş hekimiyle görüşüp öyle karar verdim en azından insanın içi rahatlıyor sonuçta sağlam dişlerden vazgeçmek kolay değil ben çekimden sonra dönüp dişime baktım o kadar içim gitti yani :) :)

merhaba kızlar
1 yıl oldu tellerim takılalı. doktorum tedavimin bittiğini ve pekiştirme için plak kullanacağımı söyledi ama dişlerim tamamen düzelmedi hala ufak tefek yamukluklar var. köpek dişlerim yerine tam inmedi. bunlar plak ile mi düzelecek acaba çok tedirgin oldum çıkarılmasına.

bu sıkıntını @zeytinkiz paylaşsana doktorunla.. kafandakı herseyı sor oanakı sende dewam et okdar emek ver sımdı erken cıkınca sorun olmasın zamanına yazık olmasın okdar eziyet cektın

doktorum onlar zamanla oturur dedi. ben plak sabit tutmak için diye araştırmıştım, dişleri düzeltme içinde kullanılıyor mu onu merak ettim açıkçası

merhaba arkadaşlar bende dün şeffaf braket taktırdım yaşım 26....
şu an baya baskı var dişimde çiğnemede zorluk çekiyorum bir de şu an için en kötü tarafı dudağımın değen yerlerini yani iç kısmını baya bir aşındırdı ne yapacağımı bilmiyorum canımı çok acıtıyor bal mumu verdi ama pek etkili değil....
bundan sonraki süreç nasıl ağrılar vs....

merhaba arkadaşlar bende dün şeffaf braket taktırdım yaşım 26....
şu an baya baskı var dişimde çiğnemede zorluk çekiyorum bir de şu an için en kötü tarafı dudağımın değen yerlerini yani iç kısmını baya bir aşındırdı ne yapacağımı bilmiyorum canımı çok acıtıyor bal mumu verdi ama pek etkili değil....
bundan sonraki süreç nasıl ağrılar vs....

Hayırlı olsun.Bendekiler metal ilk 3-4 gün öyle oluyor ama geçiyor çiğnemen yine kısıtlı oluyo ama ilk zamanlardaki gibi değil tabi :)

Arkadaşlar aranızda diş teli kullanan var mı? Üst dişleriminden bir tanesi ileri doğru çıkık..Özellikle fotoğraflarımda çok belli oluyo,halbuki çok dikkat çeken bişe değil ama beni rahatsız ediyo ve tel taktırmak istiyorum.Beni bu konuda bilgilendirebilirmisiniz..
benimde ön dişim öne çıkık yani üst üste binmişler doktor bu şeklde açklamıştı lisedeyken damak teli kullanmıştım sadece üst dişler için ve en rahatı o çünkü yemek yerken felan çıkartsbliyorsun rahatca temizliyebliyorsun ama telim kırıldığında snavlarımdan dolayı tekrar gdememiştim 1 ay sonra tekrar gtmeyi düşünyorum baya işe yarıyor ama uzun sürede düzeliyor tabi başka sorun olursa sorablirsin :)

Hayırlı olsun.Bendekiler metal ilk 3-4 gün öyle oluyor ama geçiyor çiğnemen yine kısıtlı oluyo ama ilk zamanlardaki gibi değil tabi :)
teşekkürler bilgi için verdiği o hasar hiç gidecekmiş gibi değil çünkü sert bir cisim sürekli yumuşak bir dokuya değiyor nasıl alışır ki :KK57: şimdilik benm alt dişlere takmadı önce bi bunu kabullenelim sonra takarız altta çok problemimiz yok dedi
süreç konusu çok aklımı karıştırıyor kısa tutulduğunda tekrar kayma yapabiliyormuş hatta bu çok sık yaşanan bir durumumuş:mad:

teşekkürler bilgi için verdiği o hasar hiç gidecekmiş gibi değil çünkü sert bir cisim sürekli yumuşak bir dokuya değiyor nasıl alışır ki :KK57: şimdilik benm alt dişlere takmadı önce bi bunu kabullenelim sonra takarız altta çok problemimiz yok dedi
süreç konusu çok aklımı karıştırıyor kısa tutulduğunda tekrar kayma yapabiliyormuş hatta bu çok sık yaşanan bir durumumuş:mad:

Yani alışıyor ağız tellere nasıl oluyor bilmiyorum ama alışıyor şuanda yemek yemediğim sürece tel yok gibi :) bende de sadece üstte var ve çekimli tedavi benımki 1 ay sonra altlarıma da takılacak.Kayma olmaması için teller çıktıktan sonra pekiştirme tedavisi uyguluyorlarmış.

kızlarrr merhaba ....
şimdi taktıralı pazartesi oluyor ağrım yok denecek kadar az günde 3-4 defa fırçalıyorum dişlerimi, dişlerimin rengi açıldı diyebilirim....
bir sonraki kontrolüm şubatın ilk haftası o zaman tekrar mı ağrıyacak dişerim biraz daha mı sıkıştırma yapılıyor her kontrolden sonra....
ama ben çok hafif atlattım sanırım 4.gün kontrole gittiğimde dişlerime biraz baskı yaptı sonra vereceğim tepkimi kontrol etti ben tepki vermeyince çok iyi dedi dişer sağlıklı dedi.....
sizin süreçleriniz nasıl geçti benm sol azı dişim doğru profilde önde yani sonra ki ön iki dişim düz bir şekilde geride kalmış o iki diş öne alınacak daha önde bir diş profilim olacak hani korkmuyor değilim dişlek mi olacam diye :KK53:

kızlarrr merhaba ....
şimdi taktıralı pazartesi oluyor ağrım yok denecek kadar az günde 3-4 defa fırçalıyorum dişlerimi, dişlerimin rengi açıldı diyebilirim....
bir sonraki kontrolüm şubatın ilk haftası o zaman tekrar mı ağrıyacak dişerim biraz daha mı sıkıştırma yapılıyor her kontrolden sonra....
ama ben çok hafif atlattım sanırım 4.gün kontrole gittiğimde dişlerime biraz baskı yaptı sonra vereceğim tepkimi kontrol etti ben tepki vermeyince çok iyi dedi dişer sağlıklı dedi.....
sizin süreçleriniz nasıl geçti benm sol azı dişim doğru profilde önde yani sonra ki ön iki dişim düz bir şekilde geride kalmış o iki diş öne alınacak daha önde bir diş profilim olacak hani korkmuyor değilim dişlek mi olacam diye :KK53:
Hayırlı olsun:KK16: ilk takıldığı zaman bir iki hafta sıkıntı olur ama sonra hic yokmus gibi oluyor yemekte vs sıkıntı olmaz ama ilk iki hafta zor. Her gittiginde sıkıstırmıyor ama disine bagli herkesin işlemi ayni degil. Ben 6. ayimdayim bu ikinci sıkıstırma ve telleri sıkıstırdıgı zaman evet ilk takildigi gibi agrin oluyor mesela benim dun vardi kontrolum sıkıstırdı telleri agrim var ama bi sure sonra alisiyorsun :D:D

Bu arada benim de bi sorum olacakti 6. aydayim ben dislerimi hep düzenli fircaliyorum ama son zamanlarda aksattigim oldu doktorum da farketti ama fazla degil elbette ama dislerimde sararma oldu benim beyazdi dislerim sarardilar acaba fircalamayi aksattim diye mi eski haline doner mi :110:

Hayırlı olsun:KK16: ilk takıldığı zaman bir iki hafta sıkıntı olur ama sonra hic yokmus gibi oluyor yemekte vs sıkıntı olmaz ama ilk iki hafta zor. Her gittiginde sıkıstırmıyor ama disine bagli herkesin işlemi ayni degil. Ben 6. ayimdayim bu ikinci sıkıstırma ve telleri sıkıstırdıgı zaman evet ilk takildigi gibi agrin oluyor mesela benim dun vardi kontrolum sıkıstırdı telleri agrim var ama bi sure sonra alisiyorsun :D:D
teşekkür ediyorumm....
ne güzel 6 ay olmuş ben gele gide 2 yılı geçirdim ancak şimdi karar verdim taktırabildim keşke 2 yıl önce ilk gittiğimde taktırsaydım şimdiye çoktan çıkmış olurdu....
evet ben ilk 2 gün çok yoğun hissettimağrıyı, şu an mesela bal mumu koymadan da durabiliyorum 2-3 gündür....
hımm her kontrolde çekme olmauyor yani bu duruma sevindim ne kadar sürdü senn dişerinin hareketlenmesi gözle görülür şekilde birde benm alt dişelere henüz takmadı önce bi üste alış dedi

Bu arada benim de bi sorum olacakti 6. aydayim ben dislerimi hep düzenli fircaliyorum ama son zamanlarda aksattigim oldu doktorum da farketti ama fazla degil elbette ama dislerimde sararma oldu benim beyazdi dislerim sarardilar acaba fircalamayi aksattim diye mi eski haline doner mi :110:
bak ben 1 hafta da fırçalamayı 4 e çıkardım onda bile farketti ben çok dikkat ediyorum hiç üşenmeden fırçalıyorum....
doktorum bana her şeyi yiyip içebilirsin ama maksimum 30 dk içinde dişlerini fırçalayacaksın dedi bir de en son yatmadan önce güzelce fırçalıyorum sonrada listerin gargarayı kullanıp yeme içme işine son veriyorum

Back