• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Resim.jpeg
DSC_0179.jpeg

Lastikleri kaç saat takmak gerekiyor canım? Ben çalıştığım için nasıl olacak bilmiyorum, yani konuşmaya engel oluyor mu :KK43:
Bana 12 saat dedi. Ben calismiyprum. Aksam 10 gibi takiyorum sabah 10 da cikariyorum mesela. Bazen daha kisa takiyorum. Bazen gunduz ara ara takiyorum. Bazen takmayi unutuyorum :D

Bana 12 saat dedi. Ben calismiyprum. Aksam 10 gibi takiyorum sabah 10 da cikariyorum mesela. Bazen daha kisa takiyorum. Bazen gunduz ara ara takiyorum. Bazen takmayi unutuyorum :D

Anladım canım. :KK15: Lastik takmak işin önemli kısmı sanırım bu tedavide

ben de çok geç yaşta tel takan birisi olarak lütfen hayallerinizi ertelemeyin artık her yaşta ortodontik tedavi mümkündür,bunu da unutmayın...

Çok haklısınız, sağlıklı güzel dişlere ve gülüşlere kavuşmak herkesin hayalidir..

Ben de 1 yıl boyunca takıldım ilk haftalar çok ağrımıştı hiç bişey yiyememiştim bir de konuşmam da pelteklik vardı sonra dan da alıştım gitti zaten sonunda ise gerçekten güzel dişlere ulaştım şimdi ise b dişlerin bozulmaması için şeffaf plak takıyorum bununda tek eksisi çıkarıp takmak toplum içerisinde zor oluyor ama şeffaf olduğu için estetik açıdan pek belli olmuyor zaten bu tedavi de bitecek inşallah artık rahatlıkla gülümseyebileceğim

ya ben alt ust taktırmamak ıcın sadece alta taktırmak ıstıyorum. bunun ıcınde dolgu kullanmak gerekıyor nasıl oluyo bu boyle kullanan var mı

Ay hadi inşallah canım ağzından bal damlıyo, valla hiç kapanmıcak gibi geliyo bana zaman geçsin hemen de göriyim o günleri. Evet ön dişlerimde ağrı var şuan biraz dokununca falan sallanıyo gibi geliyo iyileşiyo heralde
Rabbim şifa versin hepimizee :)) Çok geçmiş olsun..

Iyi geceler arkadaslar daha once yazmistim doktor arayisindayim diye bugun tavsiye uzerine bir doktorla gorustun ustten 1 alttan 2 disimin ve sapasaglam disimin cekilmesi gerektigini soykedi cekimler haric 4500tl fiyat verdi. Bn dis cekimine cok itiraz ettim dayanamadi o zmn once cekimsiz baslariz ama istedgn gibi orta hizada durmaz dedi. Ne yapmaliyim 28 yasindayim 3 disime kiyamiyorum :(

Iyi geceler arkadaslar daha once yazmistim doktor arayisindayim diye bugun tavsiye uzerine bir doktorla gorustun ustten 1 alttan 2 disimin ve sapasaglam disimin cekilmesi gerektigini soykedi cekimler haric 4500tl fiyat verdi. Bn dis cekimine cok itiraz ettim dayanamadi o zmn once cekimsiz baslariz ama istedgn gibi orta hizada durmaz dedi. Ne yapmaliyim 28 yasindayim 3 disime kiyamiyorum :KK43:

Hiç tereddüt etme canım eğer doktorun gerekli gördüyse vardır bir bildiği. Çünkü benim doktorum da üstten 2 dişimin çekildiği takdirde ağzımın daha düzgün bir kapanışı olacağını söyledi. Ben de dediğin gibi sapasağlam 2 azı dişime kıydım tellerim takıldı boşlukların kapanmasını bekliyorum şimdi. İnsan sonunda inci gibi dişlere kavuşacağını düşününce hiç takmıyor kafaya, sonuca odaklan bence :D

Iyi geceler arkadaslar daha once yazmistim doktor arayisindayim diye bugun tavsiye uzerine bir doktorla gorustun ustten 1 alttan 2 disimin ve sapasaglam disimin cekilmesi gerektigini soykedi cekimler haric 4500tl fiyat verdi. Bn dis cekimine cok itiraz ettim dayanamadi o zmn once cekimsiz baslariz ama istedgn gibi orta hizada durmaz dedi. Ne yapmaliyim 28 yasindayim 3 disime kiyamiyorum :KK43:

Bende ilk ay cektirmeyelımd ıye ınat ettım ama dr oılmaz dedı cekılsınkı dişler agzında yayılsın dedı ama ben inatla hayır dedım ve 6 hafta sonunda dişler hareket halınde ama ne sağa ne sola ğdiyor ve on dişler dahada ortada ..sonra cektırdım üstten 2 diş ve nasılda fark ettı .. benım normal cekımlerı yapan diş dr arkadasım ve kendısıde dedı eğer cekmesen hiç bır anlamı olmaz ağız bi hafiflesin bi rahatlasınkı ortodontıst rahatca dizssin dişini dolu dolabı az boşalmassan yenılere yer olmaz dedı .. o yuzden tereddut etme cektır..
bu arada benden 1 sene once tel takan arkadasımda cektırmedı dişleer ewet duzeldi ama 6 ay gecmeden kaynaya başladı cunku agızda yer yok yerlesesecek .. kısaca arkadasım cektır dişleride başlasın tellerle hayat..

Bende ilk ay cektirmeyelımd ıye ınat ettım ama dr oılmaz dedı cekılsınkı dişler agzında yayılsın dedı ama ben inatla hayır dedım ve 6 hafta sonunda dişler hareket halınde ama ne sağa ne sola ğdiyor ve on dişler dahada ortada ..sonra cektırdım üstten 2 diş ve nasılda fark ettı .. benım normal cekımlerı yapan diş dr arkadasım ve kendısıde dedı eğer cekmesen hiç bır anlamı olmaz ağız bi hafiflesin bi rahatlasınkı ortodontıst rahatca dizssin dişini dolu dolabı az boşalmassan yenılere yer olmaz dedı .. o yuzden tereddut etme cektır..
bu arada benden 1 sene once tel takan arkadasımda cektırmedı dişleer ewet duzeldi ama 6 ay gecmeden kaynaya başladı cunku agızda yer yok yerlesesecek .. kısaca arkadasım cektır dişleride başlasın tellerle hayat..

Katılıyorum canım, bana da aynısını söyledi doktorum. İstersen diş çekmeden de tedaviye başlarız telleri takarız dişler düzeldiğinde beğenmezsen diş çektirirsin tekrar takarız ama bu en az 1 sene kayıp dedi. Yani böyle bir tedavi şekli de olabilir belki illa diş çektirmem diyorsanız ama zaman uzar.

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim 2 gündür ağzımda oluşacak boşluğu düşünüyorum. Bir de önce diş aralarına lastik takıcam dedi acaba bu ne içindir o anda panik olduğumdan sormayı unutmuşum :) :)

Back