• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim 2 gündür ağzımda oluşacak boşluğu düşünüyorum. Bir de önce diş aralarına lastik takıcam dedi acaba bu ne içindir o anda panik olduğumdan sormayı unutmuşum :) :)

Hiç meraklanma farketmiyosun bile sanki dişlerim hala duruyo gibi benim. Diş aralarına mı, yoksa teller takıldıktan sonraki lastik tedavisinden mi bahsetti ?

İlk defa duyuyorum böyle bir yöntem canım, bir fikrim yok yani :/

ben de tamamen konuyla yeni ilgilendiğim için netten bakmaya çalıştım ama bişey bulamadım aklıma gelen acaba boşluk yaratmak için olabilir mi ? :D çünki dişlerim seyrek değil :/

Ben de araştırayım dedim biraz ne olduğunu anlamak için ama tedavi sırasında takılan lastiklerden bahsediyor her yerde, dişin arasına takılan lastik diye bir şey çıkmıyor

images

Arkadaşlar aranızda bu aparatı kullanan oldu mu. Kardeşim şuan kullanıyor da ne kadar süre ile takılıyor bu

Ben de araştırayım dedim biraz ne olduğunu anlamak için ama tedavi sırasında takılan lastiklerden bahsediyor her yerde, dişin arasına takılan lastik diye bir şey çıkmıyor

Eevet ben de pek bişey bulamadım artık aynı yere gidersem bu işlem olursa gösteririm :D siz nerede yaptırdınız tellerinizi.

Dişlerin arasina takılan lastiklerden bende kullandim. Iki dis arasinda bant takmak icin yer acti benim doktorum çünkü dişlerim cok birlesikti lastik takinca iki dis birbirinden ayriliyor azcık

Dişlerin arasina takılan lastiklerden bende kullandim. Iki dis arasinda bant takmak icin yer acti benim doktorum çünkü dişlerim cok birlesikti lastik takinca iki dis birbirinden ayriliyor azcık

Sanırım benimde durumum öyle orta hat kayması var kaydıralacak taraftanda diş çekimi yaptırman lazım dedi sonra böyle lastiklerden bahsetti.Birde benim hala 20 lik dişlerim cıkmadı röntgende kökleri görünüyodu sordum bizim onlarla işimiz yok dedi :)

Benimde oğluma üniversitede diş teli takılacak.Devlet ödüyormuş biz sadece 641 tel parası vereceğiz.Başka yerden bu telleri alabiliyor muyuz?

kızlar merhaba benim üst çeneye aparey diye bir şey takılacak 10 gün sonra nedir bu ya :( çok acıyor sadece sıvı beslenmek gerekiyor falan dedi arkadaşlar ne kadar süre kalacak dedim doktora 6 ay dedi aparey hakkında bilginiz varsa benimle paylaşır mısınız rica etsem

kızlar merhaba benim üst çeneye aparey diye bir şey takılacak 10 gün sonra nedir bu ya :KK43: çok acıyor sadece sıvı beslenmek gerekiyor falan dedi arkadaşlar ne kadar süre kalacak dedim doktora 6 ay dedi aparey hakkında bilginiz varsa benimle paylaşır mısınız rica etsem

Aparey dedikleri kullandıkları malzemeler diye biliyorum ben teller vs.

kızlar merhaba benim üst çeneye aparey diye bir şey takılacak 10 gün sonra nedir bu ya :KK43: çok acıyor sadece sıvı beslenmek gerekiyor falan dedi arkadaşlar ne kadar süre kalacak dedim doktora 6 ay dedi aparey hakkında bilginiz varsa benimle paylaşır mısınız rica etsem

Doktorun Aparey dediği 2 çeşittir. Bu da dişlerinizin çarpıklık durumuna bağlıdır. Ya sabit aparey uygulayacak doktorunuz, ya da hareketli aparey. Sizin için biraz araştırdım, belki yardımcı olabilmişimdir. :KK54:

Ortodontik Aparey Nedir?
ortodonti-11.jpg
Aparey "aygıt" anlamına gelir. Ortodontik tedavide kullanılan bütün düzenekler bu adla anılırlar. Aparey ler çok çeşitlidir
a. Bazı apareyler ağızdan çıkarılıp takılabilir. Bunlara "hareketli aparey" denir. Bunların üzerlerine konulan yaylar, vidalar, düzeltilecek dişlere bir kuvvet uygular. Hareketli apareylerin bazıları hem alt hem de üst çeneye oturur ve tek gövdeli (monoblok) olan bu aygıtlarla ortopedik tedaviler yapılır.

b. Bazı aygıtlar dişler üzerine yapıştırılan oluklu bir metal (braket) ile bu oluklu metallere uygulanan tellerden oluşur. Bunlara "sabit aparey" denir.

Aparey seçiminde kararı ortodonti uzmanı verir. Kural olarak en kısa zamanda, en etkin tedavi düşünülür. Ayrıca çocuğun tedavi yaptırma isteği, uyumu ve ailenin ekonomik koşulları da aparey seçimini etkiler.

Kaç çeşit ortodontik aparey mevcutdur?
Sabit ve hareketli apareyler olmak üzere ikiye ayrılırlar. Bir de sabit apareylere ilave olan ağız dışı apareyler mevcutdur. Günümüz modern ortodontisinde genellikle uygulanan sabit apareylerdir. Bazı basit vakalarda hareketli apareyler de kullanılmaktadır Hastanın kullanımı açısından, daha hijyenik olması,kolay temizlenmesi ve daha rahat taşınması, takıp çıkartılabilen hareketli apareylere karşı üstünlüklerini oluşturmaktadır. Zaten takıp çıkarılabilen apareyler tedavi etkinliği açısından da hiçbir zaman sabit apareylere rakip olamamışlar,eski teknoloji olarak kalmışlardır.

canım benım benım cıkalı 2 ay oluyor :) ewet takılıyor cok guzel cenenı acıyor ..33 yasındayım acılmaz denen cenem acıldı :)
yok ya teller gıbı bır sure sonra alısıyorsun onada bazı harfleri söleyemıorsun cok sewımlı oluyor örneğin iki dıyemıosun :)
benım albumde nasıl bişi oldugunu görebilirisn .. içine ğiren anahtar var ve sen onu dr önerdiği şekilde hergun yada artık nasıl derse cevırıyorsn ama hıssetmıorsun actıgını acı ypk canım :)

kızlar teşekkür ederim cevaplarınız için ben 2 diş için gitti başıma neler geldi ya neyse buna da şükür konuşma olayına takıldım biraz çünkü işim telefonla konuşmak ve insanlara bilgi vermek üzerine 2-3 günde alışırsın dediler sabitmiş bi de kendim takıp çıkaramayacakmışım bende 32-33 yaşındayım bu yaştan sonra dertsiz başımızı derde soktuk :)

kızlar teşekkür ederim cevaplarınız için ben 2 diş için gitti başıma neler geldi ya neyse buna da şükür konuşma olayına takıldım biraz çünkü işim telefonla konuşmak ve insanlara bilgi vermek üzerine 2-3 günde alışırsın dediler sabitmiş bi de kendim takıp çıkaramayacakmışım bende 32-33 yaşındayım bu yaştan sonra dertsiz başımızı derde soktuk :)

canım turk teleokomdan düşün hastaları vardı .. ewetya orda takıyor bırdaha kendı cıkarıyor ..cıkınca özleyeceksın demıstı aman ya dedım bunumu hakketen tuhafıma gıtttii...ya ewet 3-5 ğüne senden bır parca gibi oluyor :)

Ben de diş teli tedavimin başında 6 ay boyunca aparey kullandım ,acı konusunu abarttıklarını düşünüyorum ama tabi herkesin ağrı eşiği farklıdır çok net konuşmayayım :) Alıştıktan sonra normal yemek düzenine devam ediyorsun ama ben genelde sıvı beslendim baya da kilo verdim bu sayede :D

Çenem bi güzel açıldı ve ardından tedavim takır takır ilerledi; bu ay çıkarıcam inşallah telleri :KK9:

bende bugün tellendimmm :)) çok garip hssedıyo ınsan en basta

Back