Zafir o damaklıktan bende çok çektim bir iki ay kalacak dedi doktorum tam 8 ay onunla beraber sabit olarak yaşadım. 8. ayda kesip çıkardı ,hiç meraklanma bir kaç hafta içinde hissetmeyeceksin alışacaksın hatta bir bütün olacaksınız onunla :)
merhaba arkadaşlar.1,5 yıl sonunda tellerim 2 gün önce çıkarıldı.telleri çıkardıktan sonra dişlerde kalan yapışkanı bi makinayla temizlendi.onun dışında herhangi bir parlatma ve temizleme işlemi yapılmadı.sanki dişlerim matlaştı gibi.daha sonra ölçü alınıp şeffaf bir damaklık verildi dişlere geçen.bunu 1 yıl sürekli yemek içmek dışında takmam gerekiyormuş.sizlerin deneyimleri sonucunda bir kaç sorum olacak:
1-Telleriniz çıktıktan sonra dişlerinizde herhangi bir ağrı ya da gerginlik hissi oldu mu?bende biraz var.
2-parlatma işlemi yapıldı mı?
3-Damaklıkla konuşmak çok zor ve mide bulantısı yapıyor.Galiba sürekli kullanamayacağım işte felan zor olacak.siz nasıl kullandınız sürekli taktınız mı?
yardımcı olursanız sevinirim.herkese kolaylıklar :)
bir tanıdığım telleri çıkardıktan sonra 3gün yemek yemek dışında damaklığı hep takmış. sonrasında 6 ay boyunca günlük 12 saat takacağım dedi. onuda geceleri takıyorum uykudayken dedi.
siz 1 sene boyunca bütün gün damaklık takacağınızı söylüyorsunuz :26: bu kişiden kişiye değişiyor mu acaba ?
ya benimde öyle olursa diye korktum bian :26:
bana doktorumun dediği 1 yıl sürekli takmam.3 aydan 3 aya yine kontrole çağırdı.belki kontrollerde kullanım süresini kısaltabilir.ama bilemiyorum kişiden kişeye değişip değişmeyeceğini.aslında takılır korkacak bir şey yok ama ben çalıştığım için konuşmamı engelliyor şuan gerçi daha 2 gün oldu kullanmaya başlayalı büyük ihtimalle ona da alışırız.bence sizde rahat olun herşeye alışıyorsun sonuçta olumlu düşünelim :)
anlıyorum.. belki zamanla azaltılabilir evet. takılır ama rahatsız edici işte :26:
başta rahatsız edici olduğunuda duydum evet.
haklısınız. zamanla alışılırda off nebileyim bunca tedaviden sonra kurtulmak varken birde onunla uğraşacağız
benimde 1bucuk yıl dolunca çıkacak sanırım.. sonuç güzel olsunda tabi
siz şuan hangi aşamadasınız?çıkması yakın mı?ben tellere o kdar alışmışım ki çıkınca bir eksiklik hissettim :) ama sonuç muhakkak güzel olur merak etmeyin.
benim sadece üst çenemde var alt çenemde yok ikisiyle birlikte idare etmek daha zordur. dr bana 2 ay kalacak dedi inş daha fazla uzamaz. damaklık varken teller takılabiliyo mu? dr bana önce damaklık sonra tel demişti.konuşmam baya bi bozuldu yemek yerken ağzın dolu olurda konuşmaya çalışırsınya aynı öle konuşuyorum:) yemek yerkende takılıyo tabi ama bende yumuşak şeyler yemeye çalışıyorum zaten yediğim yemekten de bi zevk alamıyorum:) senin daha ne kadar kalcakmış damaklık?
Kızlar merhaba 4 aydır diş teli tedavisi görüyorum tedavim hala devam ediyor ama her diş fırçalamamda diş eti kanamalarım oluyor. Doktoruma danıştım ama bir sorun olmadığını söyledi. Ben yine de rahat edemiyorum merak ediyorum sizlerin de diş teli kullandığınızda fırçalarken diş eti kanamalarınız oldu mu?
benimde arada kanar,geçen sefer gittiğimde arka dişinde iltihap başlangıcı var güzel fırçala dedi.bende kanatarak fırçaladım iki gün sonrasında kanama durdu
merhaba arkadaşlar.1,5 yıl sonunda tellerim 2 gün önce çıkarıldı.telleri çıkardıktan sonra dişlerde kalan yapışkanı bi makinayla temizlendi.onun dışında herhangi bir parlatma ve temizleme işlemi yapılmadı.sanki dişlerim matlaştı gibi.daha sonra ölçü alınıp şeffaf bir damaklık verildi dişlere geçen.bunu 1 yıl sürekli yemek içmek dışında takmam gerekiyormuş.sizlerin deneyimleri sonucunda bir kaç sorum olacak:
1-Telleriniz çıktıktan sonra dişlerinizde herhangi bir ağrı ya da gerginlik hissi oldu mu?bende biraz var.
2-parlatma işlemi yapıldı mı?
3-Damaklıkla konuşmak çok zor ve mide bulantısı yapıyor.Galiba sürekli kullanamayacağım işte felan zor olacak.siz nasıl kullandınız sürekli taktınız mı?
yardımcı olursanız sevinirim.herkese kolaylıklar :)
Merhaba..Senin adına çok sevindim.Benim de yaklaşık 5 ay önce çıktı.parlatma işlemi olmadı ama teller varken günde 4 5 defa dişlerimi fırçaladığım için eskisinden daha beyazdı ama malesef biraz matlaşıyor dişler.damaklığı ise 2 sene boyunca sadece gece yatarken kullanmam gerektiğini söyledi doktor.aynı şekilde daha önceden tel takan arkadaşlarım da gece takıyor.Yalnız düzenli kullanmaya özen göster çünkü 2 3 gün takmayınca dişler hafif oynuyor ve damaklığı takarken zorlanıyorsunuz.
Kızlar merhaba 4 aydır diş teli tedavisi görüyorum tedavim hala devam ediyor ama her diş fırçalamamda diş eti kanamalarım oluyor. Doktoruma danıştım ama bir sorun olmadığını söyledi. Ben yine de rahat edemiyorum merak ediyorum sizlerin de diş teli kullandığınızda fırçalarken diş eti kanamalarınız oldu mu?
teşekkür ederim cevabınız için.yazıyı yazdığımda damaklıığı takmak zor geliyordu yanlız şuan bayağ alıştım.hatta takınca dişlerim daha hoş görünüyor :) çıkarttığmda matlık oluşuyor gerçekten bende sık sık fırçalıyorum artık inş. açılır.
bir de ben tel tedavisi sırasında herhangi bir kırılma olasın diye hiç ön dişlerimle ısırarak yemek yemedim ya kestim ya kopartarak çiğnedim.doktor özellikle uyarmıştı.şimdide ısırmayı unuttum :) dişlerim sağlamdır değil mi eskisi gibi elmayı yada sert yiyecekleri rahatca ısırabilirim herhalde doktor sorun olmaz dedi ama işte alışamadım.siz de böyle bir sorun oldu mu?
Dis teli cikan arkadaslar bisey merak ediyorum.tel cikmasina yakin aylarda dislerdeki o hassasiyet dokununca sizlama falan gevmis oluyormu? Yada tel cikinca nasil? Isirma cigneme vs.cok merak ediyorum
son kontrolümden 1 ay sonra telleri çıkartmaya gittiğimden zaten hassasiyet azalmıştı.ama çıktıktan sonra tellere alışkanlık olduğundan bir boşluk hissediyorsun birazda gerginlik oluyor dişlerde.çiğnememde problem yok yalnız ısırmaya çekiniyorum biraz. 1,5 yıl hiç ısırmayınca böyle oluyor herhalde.ısırmayı unutmuşum.korkuyorum sanki ön dişlerim çıkar yerinden gibi hissediyorum.
cnm aynı sorun bende de var.. kan görmeken midem bulanıyor her fırçaladığımda kanamaz ama genellikle kanar. üst diş etlerim kanıyor genellikle. (diş teli kullanmadığım halde) önemli bir şey olmadığını sanıyorum için rahat olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?