Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

teşekkür ederimm canımm :)

ya kızlar ben teli taktırdım ama bi azı dişim felaket ağrıyo dolguluydu ama tekrar dolgu yapılması lazım ne yapıcam sabırsızlığımdan oldu bu yaa tel varken dolgu yapılırmı yardımmm edinnn nolurrr

canım öncelikle hayırlı olsun..en kısa zamanda düzelir umarım :)) benimde yeni bi dolgum vardı ağrı yapıyordu.teli taktırmadan önce özellikle sordum.kanal tedavisi bile olabilirsin tel takıldıktan sonra dedi.dolgu da yapılabiliyormuş.

merhaba,tel fiyatını bana da 3.500 demişti doktor.genelde o civarda oluyor.diğer dolgu vs..için devlete bağlı diş hastaneleri ücretsiz yapıyor.hatta estetik dolgu da yapılıyor.röntgen çekimi de ücretsiz.ama tabii biraz sıra falan alınıyor.bazen randevu verililiyor yoğunluğa bağlı olarak.eğer acelemiz yok derseniz tavsiye ederim..

selam canım.şeffaf tel kullanıyorsun ve 6.ayın.braketlerin durumu nasıl? benim 18.günüm ve sararma yaptı.bunun bi çözüm yolu var mı??

Çok saoll canımm ya bunu duyduğuma çok sevindimmm :)

diş çekimi yapılmadı mı?

Kızlaar üst ön iki dişime yaprak porselen(laminate veneer) yaptırmak istiyordum.Meğer dişlerin kapanışı uç ucaymış.
O yünden alt dişlerime tel taktırmak zorunda kaldım,onları biraz geriye çekmek için.Yoksa görüntüsü falan gayet düzgündü.
Temmuz 25 te taktırmıştım İzmirde CTG Dental diye bir diş hastanesinde,hiç tavsiye etmem.Kadına çok sinir oldum,çocuk gibi davranıyordu bana.
Bugün de Kocaeli de bir doktora gittim,o devraldı tedavimi,yine lastik taktı bir kaç aralık vardı kapanacak.Çok ağrıyo şu an dişlerim.
Ön dişler daha çok ağrırmış zaten.Ama doktoru çok sevdim,süper ilgili bir bey.İnşallah 1 ay içinde çıkacak teller ve arkadan yapıştırma yapacak dişler tekrar oynamasın diye.O da ağızda ömür boyu kalacak,zaten hemen alışıyormuşsun ona.Sabırsızlıkla bekliyorum biteceği günü,lamine yapılınca harika duracak inşallah :)
Kocaeli'de ya da İstanbul'da lamine için önerebilecğiniz bir doktor var mı?Her yer yapmıyor çünkü estetik diş hekimliğine giriyor.
Yaptırıp da önerenler olursa minnettar kalırım :)

Aaaa tellenmişsin canım nihayet,hadi hayırlı olsun iyileşme süren kısa olsun inşşş
bana da 26 kasıma gün verdi ama bazı tereddütlerim var hala kararsızım napcağımı bilmiyorum

Aaaa tellenmişsin canım nihayet,hadi hayırlı olsun iyileşme süren kısa olsun inşşş
bana da 26 kasıma gün verdi ama bazı tereddütlerim var hala kararsızım napcağımı bilmiyorum

çok saol tatlımm tellendimm sonunda :)) ama kullanması zormuş açıkcası ya her yemekten sonra fırçalamayı geçtim ne yesem fırçalıyorum bütün yiyecekler tellerin arasında kalıyo arkadaşlarla dışarda yemek yemeğe gittiğimde napıcam onu düşünüyorum tek başına yemek lazım insanlara saygıdan :)onun haricinde bi zorluk yok 6.gün bitti benim hiç yara olmadı bende sanki hep takılıymış gibi alışıyorum giderek düzeldiğini gördükçe daha da mutlu olucam gelişme oldukça resim koyucam buraya.tek sorunum erkek arkadaşım askerden gelince hemen evlenelim diyo bu hesapta yoktu 1 buçuk yıldan önce evlenemem telli telli napıcam bilmiyorum :)7 buçuk yıldır çıkıyoruz zamanıda geldi yandım ben :44:

Hayırlısı olsun canım ilk zamanlar gına getirtir o diş fırçalamalar usandırır ama normale dönersin aralara yemek kaçıyor diyorsun ya bir süre sonra o kadar profosyonelleşiyorsun ki dilinde alışıyor çat çat ne girdiyse aralarına çıkarabiliosun böyle maharetler kazandırır insana..Evlilik kararınızda hayırlı olsun,bir ömür sağlıklı mutlu geçirmenizle..1.5 senede gerçi onun iş bulması çalışması evi dayayıp döşemeniz 1 sene yan bu şekilde kandırabilirsin çıkana kadar olmadı doktor 2 3 günlüğüne mahsus çıkartabilir tabi bu da tedavi uzatır bilgin olsun

Teşekkür ederimm canım benimm zamanla alışırım herkes alıştığına göre :) evlilikte doğru söylüyorsun 2012 ocakta askerden gelicek iş bulması falan derken epey geçicek üstünden zaten ya sezon sonu yada sezon başı olucak 2012 ekimde yetişmez bence 2013-mayıs haziranda istiyorum ben telde o zaman çıkar tahminim tam denk gelicek herşey tellerim için :)

olsun canım bi yerden başladın sonuçta zamanla alışırsın inş,e tecrübeli arkadaşlar öyle diyo ben onların yalancısıyım
evvet işte benim de en çok tereddüt ettiğim mesele bu söz nişan düğün olaylarında telli olmak,ertelemek daha fazla uzatmak gibi bi lüksümde kalmadı kızların dediği gibi gerçekten 'telli' duvaklı gelin olcam sanırım

Bu arada genel msj sayım yetmediği için özelden msjına verdiğim cevap gitmedi canım,msj sayımın 100 ve üztü olması lazımmış bilgin olsun yani napabilirim bilemedim

bu teli kim icat etmişse beynine saglık
ön dişlerim tamamen indi aşagı azıcık yamukluklar da düzelecek inş en kısa zamanda..
salı günü alt dişlerimin telleri takılıyor alışmıstım sadece üstte olmasına napacam şimdi temizlemeside zor olacak offf:44:

ay bende resmimi koyucam kızlar henüz pek bir fark yok ama takılmadan önce takıldıktan hemen sonra ve bugün çektiğim bir foto benim hemen hemen 3 hafta oldu. inşallah biran önce düzelir ve paylaşırım yine resimlerimi.

Slm arkadaşlar ben de 4-5 sene önce tek takılanlardanım..Daha doğrusu o kadar zaman önce çıkarıldı şu an arka tarafta kalıcı teller var...Benim 20likler tel çıkarıldıktan sonra alındı...Doktorum gerek olursa alınsın demişti..Ama şu an dişimde hafiften eğrilme hissediyorum...Doktorunuzun tavsiyesine muhakkak uyun...Ben şeffaf aparatları ilk 1 ay çok aksatmıştım..Harfi harfine uymak gerekiyor ilerisi için....

benim de ön dişlerim de sorun canım 1 hafta oldu üste takıldı sadece senin alt tellerin kaç ay sonra takılıyor şimdi ben sordum net bi cevap alamadım doktorumdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…