• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

bugün telllerimle 1. ayımı tamamlamış bulunmaktayımm çok şükür :23:
gözle görülür degişiklik var ilk başlarda fazlalık olan tellerim şimdibir parçam oldu sanki alıştım..düzelme oldukça onları daha da çok benimsiyorm.fakat şöyle bir durum varki agzımı çok açmıyorum konuşurken çünkü görmemiş insanlar öküzün trene baktıgı gibi bakıyorlar tele sanki içime düşecekler bende bu yüzden minik minik konuşuyorum göstermiyorum mahremimi hehe:1:
2 sene nasıl geçecek ben alıştımda uzaylı muamelesi görmek çok betermiş :19: :18:

benimde 16 aydır tellerim var hala da devam ediyo tedavi insan alışıyo varlıklarını bile unutuyorum çoğu zaman,:nazar:

arkadaşlar dişlerinde öne doğru fırlakllık ile ortodonti tedavi gören var mı?

benimde 16 aydır tellerim var hala da devam ediyo tedavi insan alışıyo varlıklarını bile unutuyorum çoğu zaman,:nazar:

benimkide açık kapanışdı öne dogru çıkmıştı dişlerim şimdi aşagı indi

ben de fırlaklık var..ama daha yeni başladım tedaviye 15 gün oldu.senin baya olmuş.düzelme nasıl? bir de diş çektirdin mi merak ediyorum.benim iki tane çekilme ihtimali var.iki ay sonra karar vercekmiş doktor.

arkadaşlar şeffaf seramik tel kullanan var mı? benim braketler şimdiden sararmaya başladı sanki :( çay kahve falan aram iyi değil zaten..içmemeye çalışıyorum..düzenli fırçalıyorum her öğünden sonra..buna rağmen kenarları sarardı.acaba ilerde daha kötü olur mu?

köpek dişlerim epey yukardaydı sol köpeğin önündeki de içerideydi ilk takıldığında dişimin ortasıda törpülenerek inceltilmişti..Son 22 günüm kaldı işte çok teşekkürler ah şimdi süre ne kadar or geliyor anlatamam :41:

benimde hemen hemen senin ki gibiydi canım.. aslında dışarıdan bakıldıgında tek sorun hafif yukarıdaki azı dişleriydi niye taktirdin diyen cok oldu ama yine de şimdi düzelmeye basladıgı halinden cok cok daha memnunum.. bütün ömrümüz boyunca görüntüde ön planda olacak birşey sonucta en güzelinin olması daha iyi :)çektiğimiz çileye değer yani ;)

Canım meraaba.. birde sana sormak istedim öncelikle gecmiş olsun sanada..benim sorunum görünürde cok fazla kötü bişey yok dişlerimin biraz küçük olması daha doğrusu gülerken üst diş etlerim görünüyor.. we üst damağımın alta indiğini hissediyorum 1 2 senedir filan.. belki yanlıs hissediyorum ama sorunum gülerken diş etimin görünmesi birde ön altı dişim filan dümdüz sıralı deil ama onu sorun olarak görmüyorum sadece gülerken diş etim görünsün istemiyorum. 4 5 yıl boyunca nasıl bekleyeceğim ben ya .s 4 yıl takanlar warmışş

Biraz balıklama olucak ama dişlerinde tele neden olucak sorun yoksa diş etlerini lazerle keserek dişlerin büyümesi sağlanabilir.Pembe gülüş tasarımı olarak geçiyor bu dediğim bi bak dilersen

inan canım diş eti sorunu ile ilgili hiç bir bilgim yok.. nena nın bilgilendirmesi daha iyi olmus :) düzelince kendini daha iyi hissedeceksen bence hiç bekleme derim ;)

bugün telllerimle 1. ayımı tamamlamış bulunmaktayımm çok şükür :23:
gözle görülür degişiklik var ilk başlarda fazlalık olan tellerim şimdibir parçam oldu sanki alıştım..düzelme oldukça onları daha da çok benimsiyorm.fakat şöyle bir durum varki agzımı çok açmıyorum konuşurken çünkü görmemiş insanlar öküzün trene baktıgı gibi bakıyorlar tele sanki içime düşecekler bende bu yüzden minik minik konuşuyorum göstermiyorum mahremimi hehe:1:
2 sene nasıl geçecek ben alıştımda uzaylı muamelesi görmek çok betermiş :19: :18:

hayırlı olsun canım :) mahremimi göstermiyorum durumuna bayıldım :)) en zoru gülmesii. helede komiklik meraklısı arkadaşların varsa daha da bir zor oluyor :) yasın kaç? iki yılın cabuk gecer :)

arkadaşlar şeffaf seramik tel kullanan var mı? benim braketler şimdiden sararmaya başladı sanki :( çay kahve falan aram iyi değil zaten..içmemeye çalışıyorum..düzenli fırçalıyorum her öğünden sonra..buna rağmen kenarları sarardı.acaba ilerde daha kötü olur mu?

şeffaf teli bilmiyorum canımda ben bir dönem silokonlu lastik kullanmam gerekmişti.. hatta tedavim sürekli o şekilde devam ediyordu. cok cabuk sararıyordu dikkat etmeme ragmen. doktorum normal silikon çeker demişti. umarım seninki öyle bir durum değildir.. ben 15 gunde bir lastık değiştirmeye giidyordum. neyseki doktorum tanıdık nazım geçiyor :) geçmiş olsun ;)

kızlaaar!! birde sorum olacak.. ben alt ceneye yeni taktırdım tellerimi (1 hafta oldu) ön iki dişim iyice birbirine yaklastı, birbirleerini cok sıkıştırıyorlar. hatta birinın ucu neredeyse kırılacakmıs gibi hissediyorum :S normal mi acaba ya. bir gitsem göstersem mi yada bilemedim ...

celudar 21 yaşındayımm..ewet telli turna diyolar gülemiyorum zaten birden komik görüntü oluyo benm bile komigime gidiyo yani düşünsene güzel giyinmiş sarı saçlı havalı sandıgın biri tellerle sırıtıyo :1:tüm karizma sıfır olur :52:

ben de fırlaklık var..ama daha yeni başladım tedaviye 15 gün oldu.senin baya olmuş.düzelme nasıl? bir de diş çektirdin mi merak ediyorum.benim iki tane çekilme ihtimali var.iki ay sonra karar vercekmiş doktor.

benim şöyle oldu, dişlerimin arasında boşluklar vardı doktor önce onları kullandı diş çekimi yapılmadı yani, sonra o boşluklar yeterli gelmeyince 1 yılk sonunda 2 üst 2 alt dişlerim çekildi, düzelme oldu tabiki ama daha boşluklar duruyo ve biraz daha düzelmeye ihtiyacı var :37: tedavi devam ediyo şimdilik

celudar 21 yaşındayımm..ewet telli turna diyolar gülemiyorum zaten birden komik görüntü oluyo benm bile komigime gidiyo yani düşünsene güzel giyinmiş sarı saçlı havalı sandıgın biri tellerle sırıtıyo :1:tüm karizma sıfır olur :52:

o telli turna zaten herkesin dilinde oluyor :)) bende yeni türküden bol bol telli telli telli şu telli turnaaa şarkısını dinleyip kendi kendime doyasına gülümsüyorum :P

bir arkadasımda ne üzülüyorsn ya bu yaştan sonra tam telli duvaklı gelin olursun demişti :52:

o telli turna zaten herkesin dilinde oluyor :)) bende yeni türküden bol bol telli telli telli şu telli turnaaa şarkısını dinleyip kendi kendime doyasına gülümsüyorum :P

bir arkadasımda ne üzülüyorsn ya bu yaştan sonra tam telli duvaklı gelin olursun demişti :52:

:1::1::1: süpermiş telli duvaklı gelin :52::52::52:

$11112010.webp$Adsız.webp

Baby21 bak ilk hallerine :2: tabi bu kadar değildi ön dişlerimin arası törpülenmişti oyh baktıkça iğreniyorum daha kötü halde olan? Şuan ezildim de biraz :)

Eki Görüntüle 274389 Eki Görüntüle 274390

baby21 bak ilk hallerine :2: Tabi bu kadar değildi ön dişlerimin arası törpülenmişti oyh baktıkça iğreniyorum daha kötü halde olan? şuan ezildim de biraz :)

canım ne kadar çok değişmiş ilki taktırmışsın çok iyi olmuş diş çok önemli ya gülmekten geri kalıyorsun sen kurtuldun sayılır benim daha nerden baksan 6 ayım var :(

Arkadaşlar merhaba, yeğenimin dişlerine tel takılacak 15 yaşında şuan. Mecidiyeköyde bir bayan doktora gittik. 2 kanal tedavisi olması gereken diş, 6 tane dolgu var 5 tane estetik dolgu yapılacak dedi. Bunlar için 1000 TL fiyat verdi. Çenenin dar oldugunu önce çeneyi bir aparatla açmak gerektiğini bunun 6 ay sürebileceğini daha sonra tel takılacağını toplamda 2 yıl görüşmemiz gerektiğini söyledi. Aparat ve tel fiyatını ise 3.500 TL olara verdi. Tabi öncesinde röntgen çekilecek. Bu fiyatlar nasıl sizce. Sizlerde bu gibi bir durum için aldıgınız fiyatları yazar mısınız lütfen... 10-15 gün içinde karar vermemiz gerekiyor çünki... Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

Kızlar tellerim takıldı ama sadece üst dişime taktı bitti dedikten sonra suratına baktım saf saf hani altlar diyerekten :)) o hemen değil dişlerde biraz kayma olsun altada takılacak dedi ne zaman dedim net cevap alamadım neyse yarım saatte taktı bugün 4.günüm bende hiç yara falan olmadı yenimi olacak acaba ya dişlerim çok sızlıyo ısıramıyorum ama herşeyide yiyorum genede direkt yutuyorum :D

Eklentiler

• $14 ekim.webp
    $14 ekim.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 396
  • $14 ekimm.webp
    $14 ekimm.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 160
Kızlar tellerim takıldı ama sadece üst dişime taktı bitti dedikten sonra suratına baktım saf saf hani altlar diyerekten :)) o hemen değil dişlerde biraz kayma olsun altada takılacak dedi ne zaman dedim net cevap alamadım neyse yarım saatte taktı bugün 4.günüm bende hiç yara falan olmadı yenimi olacak acaba ya dişlerim çok sızlıyo ısıramıyorum ama herşeyide yiyorum genede direkt yutuyorum :D

saka gibi benimde ağız yapım aynı seninle dişlerim vs . aynıydı ya bu sekilde resmen. sanki benim dşlerimin fotosunu koymussun :D hatta bende seffaf tel taktırdım. suan 6, ayımda filanım daha önümde bir bir bucuk senem var. bi kaç diş cekti benden ağız yapım dar oldugu için. suan yayılıyor dişler. o öndeki iki dişim şimdi yanyana duruyor alttakilerde öyle sağ ve sol tarafta yamuk var içe dönük diş onuda kaydırmaya calısıyoruz bi yandan hafif düzelme var ondada. sanırım hersey iyi gitcek

Eki Görüntüle 274389 Eki Görüntüle 274390

Baby21 bak ilk hallerine :2: tabi bu kadar değildi ön dişlerimin arası törpülenmişti oyh baktıkça iğreniyorum daha kötü halde olan? Şuan ezildim de biraz :)

çok güzel olmuş dişlerin ne mutlu sana:40: sendede biraz fırlaklık varmış bende de varda ne kadar sürede bu hale geldi? birde dişlerinin uçlarını kestirdinmi düm düz gözüküyo benimde ihtiyacım var:43:

saka gibi benimde ağız yapım aynı seninle dişlerim vs . aynıydı ya bu sekilde resmen. sanki benim dşlerimin fotosunu koymussun :D hatta bende seffaf tel taktırdım. suan 6, ayımda filanım daha önümde bir bir bucuk senem var. bi kaç diş cekti benden ağız yapım dar oldugu için. suan yayılıyor dişler. o öndeki iki dişim şimdi yanyana duruyor alttakilerde öyle sağ ve sol tarafta yamuk var içe dönük diş onuda kaydırmaya calısıyoruz bi yandan hafif düzelme var ondada. sanırım hersey iyi gitcek

:)) Canım sende resim koysana ya merak ettim benim öndeki dişlerimde 5-6 aya yanyana olurmu zaten öndeki iki diş için taktırdım 1.5 yıl sürer dedi tedavi süresi daha fazla sürmez inş. telli olan arkadaşlar tecrübelerinize dayanarak benim dişlerim ne zaman düzelir özellikle öndeki 2 dişim :))

:)) Canım sende resim koysana ya merak ettim benim öndeki dişlerimde 5-6 aya yanyana olurmu zaten öndeki iki diş için taktırdım 1.5 yıl sürer dedi tedavi süresi daha fazla sürmez inş. telli olan arkadaşlar tecrübelerinize dayanarak benim dişlerim ne zaman düzelir özellikle öndeki 2 dişim :))

fırsat bulunca koyacağım canım. banada öyle dedi ama genelde minimum süreyi söylüyorlarmıs. birde 5-6 aya kadar değil dahada cabukk yanyana geliyorlar merak etme canım 2 ay içinde farkını görüyorsun ama tam yanyana gelme sayılmaz arada bosluk kalıyor onlarıda her kontrolünde kapatıyor tellerle oynayarak. hayırlı olsn tekrar canım

fırsat bulunca koyacağım canım. banada öyle dedi ama genelde minimum süreyi söylüyorlarmıs. birde 5-6 aya kadar değil dahada cabukk yanyana geliyorlar merak etme canım 2 ay içinde farkını görüyorsun ama tam yanyana gelme sayılmaz arada bosluk kalıyor onlarıda her kontrolünde kapatıyor tellerle oynayarak. hayırlı olsn tekrar canım

merhaba arkadaşlar :) bende tel tedavisi gördüm belki anlatacaklarıma inanamayacaksınız :) ben 12 yıl tel tedavisi gördüm ve 12 yılın sonunda kurtuldm tellerimden :) ama o kadar alışmışım ki tellerime çıkartınca bi garip oldum :) bişi sormak isterseniz cevaplaya bilirim işin uzamnı oldum :D acı çeke çeke :)

çok güzel olmuş dişlerin ne mutlu sana:40: sendede biraz fırlaklık varmış bende de varda ne kadar sürede bu hale geldi? birde dişlerinin uçlarını kestirdinmi düm düz gözüküyo benimde ihtiyacım var:43:

Çok teşekkür ederim canım.Evet hafiften vardı iki fotoğraf arasında 10 ay ama köpeklerin inmesi 5 6 ayı buldu dyebilirim.Uçlarını kestirmedim sağdaki dişimde kırığımsı bir eğim vardı şuan geçici bir dolgu var simetri takıntım var uç derecede :D çıkınca normal dolgusu yapılacak yeterince kesim yaptı bana bir daha elletmem :20:

Back
X