slm cnm.benimde tel var ve taktırma nedenim seninkiyle aynı dişlerim çok küçük gülerken dişetlerim haddinden fazla gözüküyor ve damak aşağıda.aslında ben farklı bir tedavi düşünüyodum dişetlerimi kestirip lamina ile kaplatırım diyodum çalışma hayatım olursa tabi:) tavsiye üzerine ortadontiste göründüm ve o anladı nasıl tedavi yaptırmak istediğimi bana eğer ortadonti görmek istemiyorsan bırak böyle kalsın ilerde çok sorun olur yaptıranlar pişman oluyor dedi...bende o şekilde tedaviye başladım şuan 6.ayım ve inan bana ilerleme var allaha çok şükür önce dişlerim biraz hizaya alınıyor sonra damak biraz yukarı kaldırılcak(nsl olucak bilmiyorum)üst çene biraz geri,alt çenede hafif ileri alınacak..tedavi bitince güzel olucak dedi dişetlerim gözükecek mi evet ama daha güzel olucak dişetlerin değil dişlerin dikkat çekicek ve yaşım 25.hikayemi okudun sana tavsiyem tedavi görmen öğrenciyken daha rahat olursun eğer mezuniyetten sonra takarsan daha zor psikolojik sorun yaşarsın cnm...
nena senin dişlerindeki sorun neydi? epey düzelmiş canım :) daha ne kadar sürecek tedavin?
kızlaaarrr bende diş teli kullanıyorum :) 6-7 ay kadar kullanmıstım sonra 3 ay için yurt dısına gitmem gerekiyordu. basına bir iş gelir kırılırsa yaptırmam sorun olur diye doktorum cıkaralım geldiğinde tekrar takarız demişti. diş cektirmiştim benim üst azı dişlerim yukarıdaydı.. birde alt ve üst dişlerimin orta kısmı birbirine denk gelmiyordu.. şimdi çoook şükür herşey düzeldi. alt dişlerim için gerekiyordu daha.. son 4 ayım kaldı. biraz zor geliyor başta ama bitince çoook güzel olacak kızlar.. :)) çıkarttıgım dönemde tam tedavim bile bitmemişti ama gülümsemem harikaydı :) bence fazla düşünmeyin diş tellerimizi sadece takanlar sorun ediyor yoksa takmışssın cıkarmışsın kimse farkında bile olmuyor doğru düzgün :) (yasım 22 üni.de son yılım mezuniyette harika bir gülümsemeyle resim cekilme niyetindeyim :) ) darısı (hatta daha güzelleri) başınıza...
Canım meraaba.. birde sana sormak istedim öncelikle gecmiş olsun sanada..benim sorunum görünürde cok fazla kötü bişey yok dişlerimin biraz küçük olması daha doğrusu gülerken üst diş etlerim görünüyor.. we üst damağımın alta indiğini hissediyorum 1 2 senedir filan.. belki yanlıs hissediyorum ama sorunum gülerken diş etimin görünmesi birde ön altı dişim filan dümdüz sıralı deil ama onu sorun olarak görmüyorum sadece gülerken diş etim görünsün istemiyorum. 4 5 yıl boyunca nasıl bekleyeceğim ben ya .s 4 yıl takanlar warmışş
Biraz balıklama olucak ama dişlerinde tele neden olucak sorun yoksa diş etlerini lazerle keserek dişlerin büyümesi sağlanabilir.Pembe gülüş tasarımı olarak geçiyor bu dediğim bi bak dilersen
inşallah memnun kalırsın ve istediğin sonucu alırsın canım. benim tek avantajım sevgilimin olmaması sanırımyani nişan felan mevzularında bende istemezdim tellerim olsun fotoğraf felan çekilicek sonuçta gerçi tebessüm ederek gülümsersin hep bir şey olmaz, düğününde gösterirsin inci dişlerini tüm fotoğraflarda :82: sıkma canını kafana hiç takma inan bana kimse garipsemiyor.
inş canım tek tesellim düğünümde istediğim gibi gülümseyebilmek olacak zaten o düşünceyle acılara daha kolay katlanırım gibi geliyo,cumartesi günü bi yirmilik daha çekildi yavaş yavaş ilerliyoruz hayırlısı bakalım:))))
benim yirmilikler hala duruyor ve tüm doktorlar tedaviye başlamadan önce yirmilikleri çekiyorlar sanırım. bu durumda canımı sıkıyor.ya tekrar bozulursa dişlerim yirmilikler yüzünden valla oturur ağlarım.
Evet canım doktorum bana diş teli yapcaksak eğer ağız içinde sorunlu hiç bir şey kalmamalı diş taşlarını bile temizleyelim sorunsuz başlaman lazım dedi,sadece alttaki 2 yirmilik dişim kaldı onları da kesip alcak sanırım ete gömülmüş çıkamıyo çok korkuyorum(
senin bütün yirmilikler duruyo mu,hem yaşın kaç belki daha çıkmaya başlamadığından çekilcek durumda olmadığından öyle yapmıştır.Kişiye göre tedavi yöntemi değişiyo canım sıkma canını ama bu kadar çok kafana takılıyosa başka bi doktora daha gösterip fikrini al derim,en azından bu soru işaretinden kurtulmuş olursun:)))
haklısın sanırım tatlım en iyisi başka doktorada görünmek, ben 21 yaşındayım bütün 20liklerimde gömülü şuanda. üstelik yirmilik dişim diğer dişlerime baskı yaptığı için ameliyatla aldırmamı söylemişti başka doktor ben ise bu doktorla görüşmeye gittim tamam dedi randevu verdi diğer gitmem de direk tuttu teli taktı yirmiliklere dokunmadan. hiç bir şey anlamadım ve soramadım da çok kibirliydi. kafamda deli sorularr diye şarkı söylüyorum inan tellerim takıldığı günden beri.. :d
canım daha öncede söylemiştim.benim 20liklerde gömülü ve aynı şekilde baskı yapıyorlar.bana da doktor tel tedavisi bittikten sonra ameliyatla aldırırsın dedi ve taktı teli hemen.bu yorumları okudukça benimde kafama takıldı ya..31 ekimde ilk randevum var.sabırsızlıkla bekliyorum açık açık sorcam bi sorun olur mu diye? burdan yazarım sana da.gerçi doktor bi şey olmaz dicek ama en azından açıklamasını yapsın da rahatlayalım..
yarın telim takılıyoooo çok heyacanlıyım yaa yarınn olsunn telleneyimmm :))))
ayyyy bak ben bilem heyecanlandım,takıldıktan sonra hemen yaz da nasıl bi duygu neler hissettin zor oldu mu biz de bilelim başımıza gelecekleriii
ben söliyim 10 aylık tecrübe ilk takıldığında ağzında bir kalabalık dilini nereye koyacağını şaşırma müthiş bir baskı dişlerde söküp atma isteği yemek yemeğe çalışma ama sonu hüsran ve 2 hafta çorba ve püre gibi yemekler yeme sanki bir daha yemek yiyemiyceksin gibi ama 1 ay sonra gördüğün gelişme üzerine umutlanma ilki taktırmışım alışıyosun yemek yiyebiliyorsun doktora gideceğin günü bekleme sonraki aylar normal senin bir parçan oluyor gelişmeleri gördükçe seviniyorsun allah hepimize sabır versin bu tedaviden en kısa zamanda en güzel sonuçla çıkma ümidi ile teldaşlarım hepiniz allah sabır versin gelişmeleri yazarak birbirmize destek oluyoruz resim paylaşarak bilgi ediniyoruz bunları eksik etmeyelim destepe ihtiyacımız var morale çok ihtiyaç var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?