• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ay bende resmimi koyucam kızlar henüz pek bir fark yok ama takılmadan önce takıldıktan hemen sonra ve bugün çektiğim bir foto benim hemen hemen 3 hafta oldu. inşallah biran önce düzelir ve paylaşırım yine resimlerimi. :24:

235z.jpg

Dişlerinizde öyle çok da sorun yokmuş ne güzel.Hemen düzelir diye düşünüyorum.Doktorunuz ne kadar süreceği hakkında bir şey dedi mi?

Ya arkadaşlar benim geçen sene üst sağ azı dişim çekilmek zorunda kalmıştı şu anda 1 haftadır telliyim fakat üst sol azı dişim çok ağrıyo şu anda kaç kez dolgu yapıldı bi dolguyu daha kaldırmaz sanırım ben o dişide çektirsem tedavim boşlukları kapatarak devam etse impant yaptırmaktan kurtulurum gibime geliyo :) bu boşluklar geçmi kapanıyo bide üsten çektirdiğime göre altan da 2 diş çektirmem gerekiyo sanırım doktorum demişti ve üstüne kızmıştı ama ne yapayım üst azı dişim çok kötü görünüyo dolgudann dolayı ve çok ağrıyo bi fikir verinn nolurrrrrrr

Ya arkadaşlar benim geçen sene üst sağ azı dişim çekilmek zorunda kalmıştı şu anda 1 haftadır telliyim fakat üst sol azı dişim çok ağrıyo şu anda kaç kez dolgu yapıldı bi dolguyu daha kaldırmaz sanırım ben o dişide çektirsem tedavim boşlukları kapatarak devam etse impant yaptırmaktan kurtulurum gibime geliyo :) bu boşluklar geçmi kapanıyo bide üsten çektirdiğime göre altan da 2 diş çektirmem gerekiyo sanırım doktorum demişti ve üstüne kızmıştı ama ne yapayım üst azı dişim çok kötü görünüyo dolgudann dolayı ve çok ağrıyo bi fikir verinn nolurrrrrrr

benımde üstten iki dişim çekıldı ama alttan da cekmeye gerek yok dedı doktor.öyle bir zorunluluk yok yanı. boşluk kapanmaya gelınce benım 6 ay boşluklarım hala kapanmadı

Dişlerinizde öyle çok da sorun yokmuş ne güzel.Hemen düzelir diye düşünüyorum.Doktorunuz ne kadar süreceği hakkında bir şey dedi mi?

evet çok sorun yoktu ama takıntı haline getirmiştim artık, sürekli aynada kendime baktığımda gözüme çarpan dişlerim oluyordu. ve gülümseyerek fotoğraf çektirmeyi sevmiyordum bu nedenle.. doktor 1-1.5 yıl dedi ama umarım daha kısa sürer :/

evet çok sorun yoktu ama takıntı haline getirmiştim artık, sürekli aynada kendime baktığımda gözüme çarpan dişlerim oluyordu. ve gülümseyerek fotoğraf çektirmeyi sevmiyordum bu nedenle.. doktor 1-1.5 yıl dedi ama umarım daha kısa sürer :/

ouv ööyle deme sol köpek dişinde farkedilir bir düzelme olmuş ilkinde ki görülen boşluk epey düzelmiş umarım bir seneye hallolur.. Ön dişinde muhtemel 4 ayında yerine oturmuş olur orta hat sabitleme derken 6 7. ayında tamamen süper olursun.Eee şikayet durumun nasıl? Ağrı,sızı,istediğini yiyeme, diş fırçalama çıgınlığı :31:

Arkadaşlar merhaba, Ben de 21 yasıma girmek üzereyim ve dün tellerimi taktırdım. Şeffaf ve sadece üst ceneme taktırdım. doktor yaklasık 1 sene kalacagını söyledi. Bendeki sorun geçirdigim bir kazadan dolayı köpek dişimden önceki dişim birazcık damaga indi. Ve azı dişlerimden bir tanesi de sıkısıklıktan içeri kaydı. Daha az saglıklı olan azı dişimi çektirdim ve dişlerimi temizlettirdim ( 80 lira ) ve üst dişlerime seramik diş braketli tellerimi taktırdım ( 12 taksit 2000 lira ). Doktorum cok cok iyi biri ve kesinlikle paragöz degil. Suanda cok büyük bi baskı hissediyorum dişlerimde. Agrıyorlar ve sanki saga gitmeye calısıyorlar. Çekili dişimin boşlugu kapanmadan da damaga inen dişi öne almayacaklar. Korkuyorum ya :( Böyle agrımaya devam etmez umarım. Dişlerimi birbirine bile degdiremiyorum...

Beklenen süreden daha kısa sürede cıkma ihtimali nedir ki:)

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, Ben de 21 yasıma girmek üzereyim ve dün tellerimi taktırdım. Şeffaf ve sadece üst ceneme taktırdım. doktor yaklasık 1 sene kalacagını söyledi. Bendeki sorun geçirdigim bir kazadan dolayı köpek dişimden önceki dişim birazcık damaga indi. Ve azı dişlerimden bir tanesi de sıkısıklıktan içeri kaydı. Daha az saglıklı olan azı dişimi çektirdim ve dişlerimi temizlettirdim ( 80 lira ) ve üst dişlerime seramik diş braketli tellerimi taktırdım ( 12 taksit 2000 lira ). Doktorum cok cok iyi biri ve kesinlikle paragöz degil. Suanda cok büyük bi baskı hissediyorum dişlerimde. Agrıyorlar ve sanki saga gitmeye calısıyorlar. Çekili dişimin boşlugu kapanmadan da damaga inen dişi öne almayacaklar. Korkuyorum ya :( Böyle agrımaya devam etmez umarım. Dişlerimi birbirine bile degdiremiyorum...

Beklenen süreden daha kısa sürede cıkma ihtimali nedir ki:)

merhaba canım bende 9 gün önce şeffaf ve sadece üst çeneme taktırdım alta bi kaç sonra takılıcamış ilk 2-3 gün dişlerim ağrıdı zaten şu anda dokunca öndeki dişlerim sallanıyo hareket halindeler.Ama alıştım çabuk benimsedim hiç yara bile olmadı ağzımda çoğu kişinin olmuş sadece ısıramıyorum yiyecekleri çok sızlıyo.Birde çok uygun fiyata taktırmışsın ya ben 4.500 tl ye taktırdım ya 500 peşinat verdim 1.000 istedi ama yok valla dedim tam paragöz çıktı geri kalanı da 13 taksit yaptı tedavimde 1.5 yıl sürer dedi inş.daha kısa sürede çıkar ama genelde doktorun dediği zamandan 5-6 ay sonra çıkıyormuşş :(((

Benim doktor çok iyi bi adammış. Tavsiye ederim. Benim alta takılmayacak. Peşinat da vermedim cnm. Sararma meselelerinden korkuyorum aslında ama dişlerimin dogal hali de çocukluktan gelen bir hastalıktan dolayı çok beyaz degil. Bu yuzden pek korkmamalıyım esasında. Bende de hiç yara olmadı. Olmayacak gibi de duruyor ama hayırlısı. Bana tam 1 sene yeterli bize dedi. arkadaslara da 6 ay demişti ve 6 ayda çıktı onlarınki. Herhalde ben braketlere bi zarar vermedigim sürece tedavimi uzatmam. Düzeldiklerini bi görsem:(
Ben de üniv. 3. sınıftayım, insallah mezuniyetime dek cıkar ya.

Benim doktor çok iyi bi adammış. Tavsiye ederim. Benim alta takılmayacak. Peşinat da vermedim cnm. Sararma meselelerinden korkuyorum aslında ama dişlerimin dogal hali de çocukluktan gelen bir hastalıktan dolayı çok beyaz degil. Bu yuzden pek korkmamalıyım esasında. Bende de hiç yara olmadı. Olmayacak gibi de duruyor ama hayırlısı. Bana tam 1 sene yeterli bize dedi. arkadaslara da 6 ay demişti ve 6 ayda çıktı onlarınki. Herhalde ben braketlere bi zarar vermedigim sürece tedavimi uzatmam. Düzeldiklerini bi görsem:(
Ben de üniv. 3. sınıftayım, insallah mezuniyetime dek cıkar ya.

inş. canım :)bende evlenicem çıkması lazımm mutlaka:34:

Benim daha 2. günüm ama suanda dişime dokundugumda parmagımla sallayabiliyorum dişimi. Oynamaya bu kadar hızlı mı başlarlar?

en şartları zorlanan benim galiba,
4000 tl ye anlaştık..700 peşin ve 300 tl / 10 taksit :31:
12 taksit bile yapmadılar :22:

ouv ööyle deme sol köpek dişinde farkedilir bir düzelme olmuş ilkinde ki görülen boşluk epey düzelmiş umarım bir seneye hallolur.. Ön dişinde muhtemel 4 ayında yerine oturmuş olur orta hat sabitleme derken 6 7. ayında tamamen süper olursun.Eee şikayet durumun nasıl? Ağrı,sızı,istediğini yiyeme, diş fırçalama çıgınlığı :31:

ay canım çok sevindim valla inşallah hemen düzelir ya :9: 6.7 ayında tamamlandığında hala devam eder mi ki? yani tüm dişler düzeldiğinde telleri çıkartıyor dimi yoksa düzeldikten bir süre sonra daha teller kalıyor mu? benim öyle pek ağrım sızım olmadı aslında ilk günler elbette zorlandım biraz ama hiç öyle abartılıcak kadar değil, dişlerimi fırçalıyorum hemen hemen her yemekten sonra çünkü kendimi rahatsız hissediyorum. yemem içmemde de pek sorun yok şimdilik ilk 1 hafta baskı vardı ve zorlanıyordum ama rahatım şuan yani. seninde sanırım sadece üst dişlerinde tel var resmini görmüştüm yanlış görmediysem, ne kadar sürdü tedavin?

ay canım çok sevindim valla inşallah hemen düzelir ya :9: 6.7 ayında tamamlandığında hala devam eder mi ki? yani tüm dişler düzeldiğinde telleri çıkartıyor dimi yoksa düzeldikten bir süre sonra daha teller kalıyor mu? benim öyle pek ağrım sızım olmadı aslında ilk günler elbette zorlandım biraz ama hiç öyle abartılıcak kadar değil, dişlerimi fırçalıyorum hemen hemen her yemekten sonra çünkü kendimi rahatsız hissediyorum. yemem içmemde de pek sorun yok şimdilik ilk 1 hafta baskı vardı ve zorlanıyordum ama rahatım şuan yani. seninde sanırım sadece üst dişlerinde tel var resmini görmüştüm yanlış görmediysem, ne kadar sürdü tedavin?

evet ik halini de gördüysen sorun yok :) benim bir sene sürdü 10 gün sonra bitiyor işte.. tüm dişler düzeldiğinde çıkarmaz dediğim gibi tedavin 4. aya kadar nerdeyse bitmiş olucaktır.orta hat düzeldikten sonra en az verdikleri süre 3 ay ki en kötü diş 6 aya düzelir artık sabitlenmesi beklenicek.Düşünsene sapasağlam dişin tel sayesinde bir haftada langır langır sallanıyor ki kemik dokusunun oluşumu hiç kolay değil yani çıkarsa bile dişler hemen geri dönmek isteyecektir.Kırmazsan eğer söylndiği tarihte çıkma ihtimali yüksek..Benim eylülde retainer'ımı taktı yani dişin arkasına pekiştirme apareti.Neyse ki onunla şuana dek sorun yaşamadık.Biraz pelteklik oldu ama geçti..Asıl eziyet şimdi başlıyor şeffa damaklık vericek retainer takılı olduğu halde sağlı sollu korumaya alıyoruz..Babane gibi olucam ya lök diye dilimle takıp çıkarıcam.Telleriyle erkek kaçıranllar korkmasın asıl ondan tıpış tıpış kaçarlar hihohhoh

benim takılalı 1 yıl oldu tellerim.cok acımıstı agrımıstı.başımın ağrısından ölecek gibi oluyordum.her ay kontrolden sonra aynı acı oluyodu 4-5 ay böleydi ma sonra düzeldikce agrımamaya başladı.ve haftaya tellerim çıkıcak inşallah.çok mutluyum taktırdıgım için.fiyatı 3250 tl.ve cok rahat bir sekilde ödüyoruz.sıkıstırmıyorlar hiç.gülmeyi sevmeye başladım resmenn:27:

ocakta 2 yıl olacak şeffaf tel takıyorum 2 üstten 2 alttan toplam 4 dişim çekildi doktor bana 1,5 2 yıl demişti bende kendimi 2 yıla göre hazırladım çekilen dişlerin boşlukları teller kötü gözüküyodu hiç umursamadım şimdiye kadar ben az kaldı diye seviniyodum ne zaman çıkar diye sordum doktora seneye yaza doğru dedi moralim çok bozuldu bana 1,5 2 dedi simdi 2 2,5 yıl sürer demistim dişlerin çekilmeseydi 2 yılda biterdi dedi ben bunu bilsem dişlerimi çektirmezdim belki de ön dişlerimde boşluklar var hala onlar kapanınca çıkarsam dedim boşluklar tekrar açılır dedi 3-4 ay erken çıkaran falan var mı tellerini benim moralim çok bozuldu artık rahat rahat gülmek istiyorum teller iyice gözüme batmaya başladı konuşmamı da etkiliyo çok rahatsızım artık :43: doktorun dediğinden erken çıkaranlar var mı

selam kızlar bende tel taktırmak istiyorum. sizce üniversitede mi yoksa özel doktorda mı yaptırmalıyım tedavimi?

ayrıca sivastakiler: hangi doktoru önerirsiniz..?

benim takılalı 1 yıl oldu tellerim.cok acımıstı agrımıstı.başımın ağrısından ölecek gibi oluyordum.her ay kontrolden sonra aynı acı oluyodu 4-5 ay böleydi ma sonra düzeldikce agrımamaya başladı.ve haftaya tellerim çıkıcak inşallah.çok mutluyum taktırdıgım için.fiyatı 3250 tl.ve cok rahat bir sekilde ödüyoruz.sıkıstırmıyorlar hiç.gülmeyi sevmeye başladım resmenn:27:

Aynen ilk zamanlar sinir katsayıları artıyor derken baya bi sabırlı oluyor insan..benimde 8 günüm kaldı :36: son günler biraz batıyor görüntü ama evet ağız dolusu gülebiliyor insan..benimde 1.500$ tuttu tabi artınca dolar seninkine yakın bir fiyat oldu..Hayırlısı olsun fotoğraf paylaşırsan altta yeni arkadaşlara da fikir olur

yarın 1. ayım doluyor
dün doktor kontrolüm vardı..
kadın beni nasıl gerdi, nasıl sinir etti.. asitli bişe mi içtin dedi? evet 1 bardak kola içtim dedim..
"afferim sana, çok güzel" diye başladı söylenmeye.. 4 tane braketim kırılmış.. "koladan olduğuna emin misiniz" diyorum dinleyen kim, kadın küçük çocuk azarlar gibi azarladı beni.. nasıl sinir oldum.. bu defalık bişe yapmıyomuş, ama bundan sonra kırdığım her braket için + 25$ alıcakmış :53: :53:
"böyle olmaz ki, ben bu malzemeye para veriyorum" diyor.. o parayı ben veriyorum asıl, 4000 tl ye anlaştık, 1000 tl sini ödedim bile..
ay neredeyse "sonlandırın tedaviyi" diyecektim.. bir sonraki kontrolüm 21. kasım, o zaman susmiycam böyle ama :22: neye uğradığımı şaşırdım, birde arada yılışık yılışık canım, bitanem diyor havayı yumuşatmak için.. :15:
kızlar sizin nedir asitli içeceklerle aranız? braketleriniz çok sık kırıldı mı? öyel + ücret ödediniz mi kırılan braketler için?

Back
X