• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

daha önce yazmıstım ama cevap alamadım arkadaslar yardımcı olursanız
cok sevinirim.
benim de diş teli tedavim bir iki aya kadar baslıcak.
ben devlet hastanesinde yaptırıyorum.
merak ettiğim şeyler var.mesela teli kendimiz istediğimizde cıkarıp takabılıyomuyuz?
yada cıkartıp takmalı olanların ek bi maaliyetimi var?
bide klemik renginde teller varmıs bunu devlet hastanesi yapıyor mu ve de fiyatını karsılıyor mu? ya da içten tel takıyormu bunun fiyatı falan ne kadar olur bilgilendirirseniz cok sevinirim

teli kendin çıkartıp takamıyorsun canım doktor çıkarıp takabiliyor ancak çünkü onlar oraya sabitleniyor. ama damaklık verirse sana ki sanmıyorum o daha sonraki aşama diye biliyorum onu çıkarıp kendin takabilirsin. devlet hastanesi sadece metal renk yapıyor diye biliyorum, içten tel ise 18 yaşından küçüklerde etkili oluyormuş bende sormuştum sana olmaz demişti. ama devlet içten takar mı orasını bilmiyorum. içten teli gözükmücek diye taktırıpta rezil olma derim dilini koyucak yer bulamazsın, konuşmanda sorun yaşarsın alışırsın bir süre sonra gerçi sen bilirsin yani takılıyorsa taktır. ama çok sorun yapma kötü duruyor felan diye.

canım benim bi tanıdığım var 35 yaşında taktırdı hatta bi tanıdığım da banka müdürü o da 35 li yaşlarda yeni taktırdı yaşında ne var bende 24 üm haftaya takılıcak.1 buçuk ayda 3 tane yirmilik dişimi çektirdim hepside gömülüydü ameliyatla alındı dolgu falan da yaptırdım diş telinin ölçüsü malzemenin gelmesi falan da var nerdeyse 2 ayını alır bence hiç vakit kaybetme ilk bi hafta zor olur diyolar herkes taktırıyo sonucu güzel olucak sadece bunun için taktırmalıyız sonunu düşün inci gibi dişler 1.5 -2 yıl takıcan alt tarafı dert etme:66:

Bilmiyorum canım belki de benim kafamda bi tabu oluşmuş diş teli hep ergenlik çağında takılır diye şimdi goktor tel deyince afalladım resmen.Benim de yirmilikler gömülüymüş 1 i normal çekildi diğerlerini kesip alcaz dedi yarın bi tanesini alcak çokkk korkuyoruumm.ama dediğin gibi insan sonucunu düşününce istediğim gibi gülebileceğimi düşününce her acıya katlanırım gibi geliyo bi de şu korkularımdan kurtulabilsemm:((

canım üstte boşluk neden oluştu 20likler çekilince mi? ya hem o kadar kötü durmuyor inan bana başlarda biraz tedirgin oluyorsun kaç yaşına geldim bu yaştan sonra olur mu diye düşünüyorsun ama sonrasını hayal edince umursamıyorsun emin ol 1 yıl gezerim canım ne olucak diyorsun.. mesela ben 21 yaşındayım sürekli dışarıda olmam gerekiyor iletişimde olduğum hiç bir insan ben göstermedikçe tellerimi farketmedi. ben gülümsedim bak tel taktırdım diyince aaa cidden ya hiç dikkat etmedik dediler. yani o kadar göze batmıyor üstelik gülmedikçede gözükmüyor :9: benim üst dişlerimde takılı belki ondan dolayı bilemem ama kimsenin dikkatini çekmedi işte :87: ilk günler gülerken felan biraz zorlandım tebessüm ederek gülümsemeye çalıştım ay çok çirkin gözüküyor diye ama şimdi bildiğin atıyorum kahkahaları umursama yani sende eninde sonunda çıkıcak ömür boyu seninle kalmıcaklar. :71: teller takıldıktan sonra asla dışarı çıkmıcam kimseyle görüşmücem konuşmucam diyordum ama hiç kimseden garip tepki almayınca bende kendimi kötü hissetmemeye başladım.. tüm fotolarda tebessüm ederek gülümsemekten sıkıldım artık düzelsin dişlerim gülümseyerek foto çekilmek olucak ilk işim. :9: korkulucak birşey yok yani çok rahat bir şekilde taktır tellerini ama doktorunu iyi seç :( ben o konuda biraz tereddütteyim doktoruma fazla güvenemedim açıkcası buda onun ilgisizliğinden kaynaklı diye düşünüyorum keşke araştırsaydım daha çok diye iç geçiyorum ama artık yapıcak pek bişey yok sonu hayırlı olur inşallah.

Yok canım yirmilikleri yeni çekicek yarın başlıyoruz, küçüklügümde 4 süt dişim çıktı çok enteresandır onun yerine 2 tane geldi dişler eksik yani üstteki boşluk o yüzden çok fazla olmasa da çirkin duruyo altta fazla eğrilik yok aslında tel demesinin asıl nedeni üzs taraftaki düzensizlik:((
Ben de iş yerinde sürekli birileriyle muhatap olmak zorundayın o da tedirgin eden etmenlerden biri tabi ama yakın zamanda erkek arkadaşımın ailesi gelicek söz nişan falan olabilir o şekilde görmelerini istemiyorum nedense,saçma ama bu da mutsuz olmama neden oluyo:((
Yine de her şeye rağmen dediğin gimi tebessüm etmekten gülümserken ağzımı fazla açmamaya çalışmaktan yoruldum,rahatça hiç düşünmeden kahkaha atmak istiyorum, o yüzden de bazı şeyleri göze almam lazım sanırım,hani bi söz var ya "beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır" işte bunu kendime felsefe edindim,doktora da tavsiye üzerine gittim umarım memnun kalırımmm:50:

inşallah sonuç güzel olcak canım.ben de 23 yaşındayım.genel olarak tedavi en fazla 24 ay sürüyormuş.ama benim de sanırım 1 buçuk yıl falan sürer.doktor tam olarak yıl söylemedi.ayrıca henüz çekilme ihtimali olan iki tane dişim var.şuan gerek yok,2 ay sonra düzelmeye bakıp karar vercez dedi çekilip çekilmeyeceğine.inşallah gerek kalmaz ya..bu tedavi süresi biraz da dişlerin düzelme hızına bağlıymış.umarım daha da kısa sürer tedavimiz..düğüne kadar düzelir canım senin için çok iyi olur :)

inş.canım benimm keşke 18-20 yaşlarında taktırsaydık o zamanda hep istiyodum ama aileme yük olmak istemedim bu zamana kadar kaldı nişan düğün zamanlarımızda bunlarla uğraşıyoruz ama olsun sonucumuz güzel olacak inşallah :)

Bilmiyorum canım belki de benim kafamda bi tabu oluşmuş diş teli hep ergenlik çağında takılır diye şimdi goktor tel deyince afalladım resmen.Benim de yirmilikler gömülüymüş 1 i normal çekildi diğerlerini kesip alcaz dedi yarın bi tanesini alcak çokkk korkuyoruumm.ama dediğin gibi insan sonucunu düşününce istediğim gibi gülebileceğimi düşününce her acıya katlanırım gibi geliyo bi de şu korkularımdan kurtulabilsemm:((

canım yirmiliklerden korkma benimkiler de kesilip alındı hatta için rahatlasın diye demiyorum bi yirmiliğim tam gömülüydü röntgende göründü komple kesip aldı ameliyat sırasında hiç bişi hissetmiyosun benimki riskliydi bide sinir kopma tehlikesi vardı kopsaydı yüzümün bi tarafı ömür boyu uyuşuk kalacaktı çok şükür bişi olmadı çekildikten sonra sadece 3-4 gün bişi yiyemedim yüzüm şişti falan ama çekiliyo inan 1 buçuk ayda 3 diş çektirdim amelayatla tel taktırcam diye :) tel de acımaz sanırım onu da haftaya görücem :))

canım yirmiliklerden korkma benimkiler de kesilip alındı hatta için rahatlasın diye demiyorum bi yirmiliğim tam gömülüydü röntgende göründü komple kesip aldı ameliyat sırasında hiç bişi hissetmiyosun benimki riskliydi bide sinir kopma tehlikesi vardı kopsaydı yüzümün bi tarafı ömür boyu uyuşuk kalacaktı çok şükür bişi olmadı çekildikten sonra sadece 3-4 gün bişi yiyemedim yüzüm şişti falan ama çekiliyo inan 1 buçuk ayda 3 diş çektirdim amelayatla tel taktırcam diye :) tel de acımaz sanırım onu da haftaya görücem :))

Aslında korktuğum kadar da kızıyorum kendime neden bu kadar bekledim niye daha önce cesaret edip gitmedim diye ama doktorum zararın neresinden dönersek kardır dedi ben de kararlıyım artık acı çekeceğimi biliyorum ama bu süreci hızlandırıp sonuna kadar gidicem inş güzel sonuçlar alır da burda paylaşırız:1: ayy senin zamanın gelmiş teli taktırdıktan sonra yaz da başıma neler geleceğini bi de senden duyayım canımm, Allah yardımcın olsunn :54:

Aslında korktuğum kadar da kızıyorum kendime neden bu kadar bekledim niye daha önce cesaret edip gitmedim diye ama doktorum zararın neresinden dönersek kardır dedi ben de kararlıyım artık acı çekeceğimi biliyorum ama bu süreci hızlandırıp sonuna kadar gidicem inş güzel sonuçlar alır da burda paylaşırız:1: ayy senin zamanın gelmiş teli taktırdıktan sonra yaz da başıma neler geleceğini bi de senden duyayım canımm, Allah yardımcın olsunn :54:

saol cnm benim yazarım yazarım 14 ekim cuma 13:30 da telleniyorum bildiririm burdan sana nasıl olduğunu :)

[SUB][/SUB]selam .diş teli takılanlar kaça mal oldu merak ediyorum ..bana şeffaf 3000 ,normali 2500 dediler herşey dahil ..

Yok canım yirmilikleri yeni çekicek yarın başlıyoruz, küçüklügümde 4 süt dişim çıktı çok enteresandır onun yerine 2 tane geldi dişler eksik yani üstteki boşluk o yüzden çok fazla olmasa da çirkin duruyo altta fazla eğrilik yok aslında tel demesinin asıl nedeni üzs taraftaki düzensizlik:((
Ben de iş yerinde sürekli birileriyle muhatap olmak zorundayın o da tedirgin eden etmenlerden biri tabi ama yakın zamanda erkek arkadaşımın ailesi gelicek söz nişan falan olabilir o şekilde görmelerini istemiyorum nedense,saçma ama bu da mutsuz olmama neden oluyo:((
Yine de her şeye rağmen dediğin gimi tebessüm etmekten gülümserken ağzımı fazla açmamaya çalışmaktan yoruldum,rahatça hiç düşünmeden kahkaha atmak istiyorum, o yüzden de bazı şeyleri göze almam lazım sanırım,hani bi söz var ya "beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır" işte bunu kendime felsefe edindim,doktora da tavsiye üzerine gittim umarım memnun kalırımmm:50:

inşallah memnun kalırsın ve istediğin sonucu alırsın canım. benim tek avantajım sevgilimin olmaması sanırım :9: yani nişan felan mevzularında bende istemezdim tellerim olsun fotoğraf felan çekilicek sonuçta gerçi tebessüm ederek gülümsersin hep bir şey olmaz, düğününde gösterirsin inci dişlerini tüm fotoğraflarda :82: sıkma canını kafana hiç takma inan bana kimse garipsemiyor.

arkadaşlar ortodonti tedavisinde dişlerime düzenli bakmama rağmen diş eti sorunum çıktı periodontologa göründüm küretaj işlemi uygulanacakmış yaptıran varmı bu işlemi??

selam kızlar bende dişlerime tel taktırmak istiyorum ama nişanlıyım utanarak soruyorum sizlere sevgiliniz olupta tel takan varmı aranızda varsa öpüşürken sorun oluyormu nişanlım sordu bende bişi diyemedim doktorada soramam :S

selam kızlar bende dişlerime tel taktırmak istiyorum ama nişanlıyım utanarak soruyorum sizlere sevgiliniz olupta tel takan varmı aranızda varsa öpüşürken sorun oluyormu nişanlım sordu bende bişi diyemedim doktorada soramam :S

dikkatli olduğun takdirde sorun olmuyor.. ama telsiz olduğun zamanki rahatlığın yok tabi bir engelmiş gibi hissedebiliyorsun..

Önceliklee merhabaa.. Aslında ben coook pişmanımm.. Küçükken yaptırsaydım simdi kurtulmus olacaktım.. üstelik üniversite sınawına giricem bu yıl herşey için gec kalmısım.. 20 yasındayım.. simdi tel taktırsam 24 25 yasına kadar sürecek tüm üni yıllarımı telle mi geçireceğim .s benim sorunum görünürde cok fazla kötü bişey yok sorunum dişlerimin biraz küçük olması daha doğrusu gülerken üst diş etlerim görünüyor.. we üst damağımın alta indiğini hissediyorum 1 2 senedir filan.. belki yanlıs hissediyorum ama sorunum gülerken diş etimin görünmesi bende artık kahkaha atarak resim cekilmek istiyorum :(((

ben de 28 yaşındayım ben de taktırmak istiyorum ama ne kadar etkili olur bilmiyorum.ayrıca evliyim ve bebekte istiyoruz hamileyken diş teli kullanmak doğru mu onu da bilmiyorum.bu konuda bilgisi olan var mı kızlar

Önceliklee merhabaa.. Aslında ben coook pişmanımm.. Küçükken yaptırsaydım simdi kurtulmus olacaktım.. üstelik üniversite sınawına giricem bu yıl herşey için gec kalmısım.. 20 yasındayım.. simdi tel taktırsam 24 25 yasına kadar sürecek tüm üni yıllarımı telle mi geçireceğim .s benim sorunum görünürde cok fazla kötü bişey yok sorunum dişlerimin biraz küçük olması daha doğrusu gülerken üst diş etlerim görünüyor.. we üst damağımın alta indiğini hissediyorum 1 2 senedir filan.. belki yanlıs hissediyorum ama sorunum gülerken diş etimin görünmesi bende artık kahkaha atarak resim cekilmek istiyorum :(((

canım geç sayılmaz.ben de şuan keşke üniv.de taktırsaydım diyorum.ayrıca 4-5 sene falan sürmüyor.ben hiç o kadar uzun süre takanı görmedim ve doktor da en fazla 24 ay yani iki yıl sürer ortodonti tedavisi dedi.bu da senin diş durumuna göre daha da kısalabiliyor.bence fazla geç kalmadan taktır ve üniv'yi hiç umursama asıl mezun olduktan sonra sorun oluyor..tabii yine de sen bilirsin :))

ben de 28 yaşındayım ben de taktırmak istiyorum ama ne kadar etkili olur bilmiyorum.ayrıca evliyim ve bebekte istiyoruz hamileyken diş teli kullanmak doğru mu onu da bilmiyorum.bu konuda bilgisi olan var mı kızlar

selam..yaş önemli değil.diş etin ve ağız sağlığın olduğu sürece her yaşta tedavi mümkün.35 yaşında tel takanlar var.yani dişlerin düzelir o konuda sorun olmaz.ama hamilelik konusunu bilemiyorum.onu iyice araştırın isterseniz..

[SUB][/SUB]

hamileyken kalsıyumu bebek kullandıgı için diş telleri diş çürümeleri kolaylaştırabılr.bence hamılelleık dönemınde taktırma diş telini

slm cnm.benimde tel var ve taktırma nedenim seninkiyle aynı dişlerim çok küçük gülerken dişetlerim haddinden fazla gözüküyor ve damak aşağıda.aslında ben farklı bir tedavi düşünüyodum dişetlerimi kestirip lamina ile kaplatırım diyodum çalışma hayatım olursa tabi:) tavsiye üzerine ortadontiste göründüm ve o anladı nasıl tedavi yaptırmak istediğimi bana eğer ortadonti görmek istemiyorsan bırak böyle kalsın ilerde çok sorun olur yaptıranlar pişman oluyor dedi...bende o şekilde tedaviye başladım şuan 6.ayım ve inan bana ilerleme var allaha çok şükür önce dişlerim biraz hizaya alınıyor sonra damak biraz yukarı kaldırılcak(nsl olucak bilmiyorum)üst çene biraz geri,alt çenede hafif ileri alınacak..tedavi bitince güzel olucak dedi dişetlerim gözükecek mi evet ama daha güzel olucak dişetlerin değil dişlerin dikkat çekicek ve yaşım 25.hikayemi okudun sana tavsiyem tedavi görmen öğrenciyken daha rahat olursun eğer mezuniyetten sonra takarsan daha zor psikolojik sorun yaşarsın cnm...

Back
X