benimde sadece üst dişlerimde sorun var canım ön 2 dişim üst üstte çokta değil ama biraz yamuk işte aynaya baktığımda huzursuz oluyorum sürekli gözüme o 2 dişim çarpıyor gülmek bile istemiyordu canım artık.. aslında ön 6 dişime zirkonyum yaptırayım dedim hiç telle uğraşmak istemedim bu defa da renk farklılığından tedirgin oldum :/ sağlam dişlerin dursun dedi herkes bende eh tamam o zaman napalım diyip tele karar verdim.. benimde doktorum 1 ile 1.5 yıl arası dedi bende yaa çok uzun 21 yaşındayım daha kısa bir sürede biter mi ki acaba felan yaptım neden olmasın 6 ayda dişleri düzelen hastalarım var bu durum tamamen diş yapısıyla ilgili dedi. ve bildiğim kadarıyla en çabuk düzelen dişler ön dişlermiş :) inşallah bizimkilerde çabuk düzelir. bide benim sadece üst dişlerime taktı alta gerek yok dedi düzgün oldukça dedi senin altlarda düzgün müydü?
evet yeri geliyor en kötü dişler bile 3 ay gibi bi sürede düzeliyor..çokta normal esas olan dişin yeni dokuda sabitlenme olayı diğer dişlere tepki vermeden ki bu da muhtemelen az 6 aylık bir süredir.( ortodonti sonrası pekiştirme sürecini hesaba katmıyorum).evet ön dişler inanılmaz derecede hızlı düzelir benim ilk günümde öndişlerimçokgeniş ve uzun olduğundan (evet ben bir tavşanım)Arasını inceltti ilk gün bildiğiniz ayrık dişliydim ve 2.günde kapandı milimetrikti ama bende şok olmuştum.. 3 hafta içinde çıkıcak bittiğinde ilk evreyi gösteririm bol şans hepinize..:81:
benimde sadece üst dişlerimde sorun var canım ön 2 dişim üst üstte çokta değil ama biraz yamuk işte aynaya baktığımda huzursuz oluyorum sürekli gözüme o 2 dişim çarpıyor gülmek bile istemiyordu canım artık.. aslında ön 6 dişime zirkonyum yaptırayım dedim hiç telle uğraşmak istemedim bu defa da renk farklılığından tedirgin oldum :/ sağlam dişlerin dursun dedi herkes bende eh tamam o zaman napalım diyip tele karar verdim.. benimde doktorum 1 ile 1.5 yıl arası dedi bende yaa çok uzun 21 yaşındayım daha kısa bir sürede biter mi ki acaba felan yaptım neden olmasın 6 ayda dişleri düzelen hastalarım var bu durum tamamen diş yapısıyla ilgili dedi. ve bildiğim kadarıyla en çabuk düzelen dişler ön dişlermiş :) inşallah bizimkilerde çabuk düzelir. bide benim sadece üst dişlerime taktı alta gerek yok dedi düzgün oldukça dedi senin altlarda düzgün müydü?
Evet yeri geliyor en kötü dişler bile 3 ay gibi bi sürede düzeliyor..Çokta normal esas olan dişin yeni dokuda sabitlenme olayı diğer dişlere tepki vermeden ki bu da muhtemelen az 6 aylık bir süredir.( ortodonti sonrası pekiştirme sürecini hesaba katmıyorum).Evet ön dişler inanılmaz derecede hızlı düzelir benim ilk günümde öndişlerimçokgeniş ve uzun olduğundan (evet ben bir tavşanım)arasını inceltti ilk gün bildiğiniz ayrık dişliydim ve 2.günde kapandı milimetrikti ama bende şok olmuştum.. 3 hafta içinde çıkıcak bittiğinde ilk evreyi gösteririm bol şans hepinize..:81:
canım ben alta takmaz diye düşünüyordum.alt dişlerim çok değil ama biraz böyle üst üsteydi.onlardan şikayetçi değildim aslında o kadar kötü görünmüyorlardı.ben takmadan önce sormadım, bi baktım alta da takmış.aslında iyi ki takmış diyorum şimdi.üst dişlerimde pek bi fark göremedim ama 5 gün içinde alt dişlerim düzelmiş biraz :) inşallah söylediğin gibi 6 ayda falan çıksa çok sevincem.ben de 23 yaşındayım.seneye inşallah atanırsam öğretmenliğe başlıcam ayrıca.ne kadar erken çıkarsa o kadar iyi benim için de.ön dişlerin erken düzelmesine de ayrı bi sevindim.umarım ikimizin dişleri de erkenden düzelir.anladığım kadarıyla sorunlarımız da benziyor.çok uğraştırmaz diye düşünüyorum.inşallah da öyle olur.
canım nasılsın senden bu halinle bir resim alsaydık çok iyi olurdu birde bitmiş halini koysan süper olur benim foto makinamda düştü kayboldu resim falan yükleyemiyorum üst sağ ve sol boşluklar şükürki 10 ayda kapandı alt sap kapandı sol çok yavaş ilerliyor neden anlamadım ama bu gittiğimde doktoruma söyliycem damağımdaki yer tutucuyu çıkarır mısın diye kurtulmak istiyorum ondan artık böylelikle sağdaki yan kesici dişime yer açıldı artık onu yukarı çekmeye başlıycaz bu randevuda öle düşünüyorum oda yukarı çıkması en fazla 4 ay sürse bu arada alttaki dişlerimde düzene girmiş olur herhalde sandığımdan erken biticek tedavim :)))) yuppii
kızlar çok mutluyum dün ölçüm alında 14 ekim cuma gün telim takılıyoo çok mutluyumm içim kıpır kıpır beni bi siz anlarsınız :)))))
ay inşallah canım biran önce düzelsin istiyorum bende.. geceleri yatarken zorlanıyorum biraz tellerle uyumaya, hep yan yatan bir insan olduğum için teller yanağıma baskı yapıyor sırt üstü yatayım diyorum bu kezde uyuyamıyorum.alışırım inşallah en kısa sürede..
o zaman aramıza hoşgeldin diyorum sana şimdiden :) ilk günler biraz sıkıntılı oluyor ama 1 hafta olmadan alışıyorsun.benimde 6.günüm ama sanki alışmaya başladım tellerime
Ben diş doktoruna gitmekten büyük ölçüde korkanlardanım ve bugüne kadar da hep o sebeple ihmal ettim ta ki geçen gün dişim küçücük bi parça halinde kırılıp ağzıma gelene kadar. Ne kadar çok korksam da gittim ve doktor dolgudan önce yirmilik dişeri çekeceğini ve hatta dişlerime tel bile takılması gerekebilirmiş altta oluşan eğrilik ve üstteki boşluklar nedeniyle.Tamam ben de dişlerim çok güzel olsun düzelsin istiyorum ama bu yaştan sonra diş teli takmak etkili olur mu olmaz mı?tedaviye başlamalı mıyım? Ayrıca çok acır diye korkuyorum zaten,ne yapmalıyım bi fikir verin lütfennn
Ben diş doktoruna gitmekten büyük ölçüde korkanlardanım ve bugüne kadar da hep o sebeple ihmal ettim ta ki geçen gün dişim küçücük bi parça halinde kırılıp ağzıma gelene kadar. Ne kadar çok korksam da gittim ve doktor dolgudan önce yirmilik dişeri çekeceğini ve hatta dişlerime tel bile takılması gerekebilirmiş altta oluşan eğrilik ve üstteki boşluklar nedeniyle.Tamam ben de dişlerim çok güzel olsun düzelsin istiyorum ama bu yaştan sonra diş teli takmak etkili olur mu olmaz mı?tedaviye başlamalı mıyım? Ayrıca çok acır diye korkuyorum zaten,ne yapmalıyım bi fikir verin lütfennn
hoşbulduk cnmm :) ilk haftadan bende korkuyorum yazılanları okudukça ama geçer sanırım ya olsun değer inşallah :) 1 buçuk yıla çıkar dedi ortodontist senin ne zaman çıkarmış tahminen bu arada ben 24 yaşındayım :)) 1 buçuk yıla kesin çıkması lazım evlenicem ama nişanında istersen teli bi günlüğüne çıkartırım dedi sevindim ona :)
Ben de taktırdım kızlar.. 2 hafta oldu. Damağıma bişi koydugundan biraz peltek konusuyorum onun harici bir sıkıntı olmadı.. Şeffaf taktım anlasılsa bile gözü tırmalamıyor herkes olumlu şeyler söyledi. Konusabilsem daha süper olcaktı ama tedavi süresince daha cook peltek olcam sanırımYarın dişim çekilecek üstten sağ ve sol. Ancak once birini çekerler sanırım. Boşluklarım ne kadar sürede kapanır hiç bilmiyorum.. Beni en çok sıkan o boşluklarla gezmek. Keşke onun bir çözümü olsa.
inşallah sonuç güzel olcak canım.ben de 23 yaşındayım.genel olarak tedavi en fazla 24 ay sürüyormuş.ama benim de sanırım 1 buçuk yıl falan sürer.doktor tam olarak yıl söylemedi.ayrıca henüz çekilme ihtimali olan iki tane dişim var.şuan gerek yok,2 ay sonra düzelmeye bakıp karar vercez dedi çekilip çekilmeyeceğine.inşallah gerek kalmaz ya..bu tedavi süresi biraz da dişlerin düzelme hızına bağlıymış.umarım daha da kısa sürer tedavimiz..düğüne kadar düzelir canım senin için çok iyi olur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?