- 18 Mayıs 2008
- 597
- 21
- 643
Arkadaşlar, benim üst dişlerimde şeffaf braketler var. En sondan bir önceki azı dişlerime doktorum metal bant taktı, dişi tamamen çevreliyor, onu dişime bir maddeyle yapıştırdı. Ancak 3 gün içinde koku oluştu ve sonra da düştü. Tekrar doktoruma gittim ve tekrar yapıştırdı. Aynı dişteki bant yine bugün çıktı. Ama diğer bantta hiçbir problem yok. Herşeyi sağ tarafımla yiyorum zaten, o daha sağlam sanırım. Başına böyle birşey gelen oldu mu? Ne yaptınız?
Benimde o dişimde sorun vardı eskiden kapanışım farklı olduğu için ordaki dolgu hafif yarım diş gii duruyordu braketi takabilmek için doktorum tup denilen birşey yaptı dolgu maddesi kullanarak mercimek tanesi kadar şişkinlik oluyor onun ustune yapışturuyor braketi. ama cabuk düştü bir dahaki ay bant denedi ama diş onu da kabul etmedi 1-2 ay oyle durdu diş şimdi tekrar tup denedi inş. bu sefer sorun olmaz:) ordaki dolgumda kırılmıştı bu ay onu da tamir ettirip gelmiştim.
Bu arada gelişmelere gore bir daha ki braketleri cıkarmak için olçu alıp sonraki ay da cıkartabilirz dedi.cok sevindim ben temmuz gibi bekliyordum haziranda cıkarsa super olur:)
kızlar bişey sormak ıstıyorumm benımm dişlerim ortasında aralık vardı şuan birleşti tel sayesınde ama bırlestiği için ortadaki et sıkıştı arada toplandı bırazcık doktora sordum en sonda kesıcez onu dedi çok korktum daha once boyle olan varmı acaba ya??*
Canım zamanla diş etleri düzelir diye düşünüyorum. Olmazsa da, doktorunun dediği yöntemi de önceden duymuştum. Çok ağır bi operasyon değildi.
inş. duzelirde gerek kalmaz çok korkarım ya
Selam,Tel mi vardı sadece şeffaf brakette var mıydı?Hayırlı olsun yeni dişleriniz=)Çok mu sorun vardı dişlerinizde acaba?Yaşınız kaç?[/QUO
teşekkürler gülm.
hayır çok sorunlu değildi.
ön dişlerim üst üsteydi.
birde köpek dişim yukrdan çıkmıştı.
beni çok rahatsız ediyoru.
hiç mutlu değildim.
ama şimdi çok mutluyum.
23 yaşında taktırdım.
:teytey:hiç pişman değilim.bir pişmanlığım keşke daha erken taktırsaydım.
Konak hastanesinin tıp merkezi var sanırım izmit merkezde,orası değil mi?Peki 3 yıl önce nekadara mal oldu?Alt ve üstte mi vardı sizin?Benim alt ve üste takılacak.k.bakmayın kaç gündür aksiliklerden dolayı bitürlü cevap yazamadım:s bu aşamaları geçeli 3 yıl oldu belki de daha fazla o yüzden gölcükteki o doktorunda diğerlerinin isimlerini de şu an hatırlayamıyorum.ama sizin için yol sorun olmayacaksa izmitteki özelkonaktıp merkezi ile irtibata geçmenizi öneririm.ben orda taktırdım tellerimi sonuçtan da süreçten de memnunum hiç sorun yaşamadım.umarım yardımcı olabilmişimdir:)
Canım sanırım seninki ile benimki biraz farklı. Benim azı dişim sapasağlam, bi kapanış problemim de yok. Dişe braket de takılı değil. tamamen metalde tek parça yüzük gibi bir malzeme bu, azı dişime taktı. Diş telinin son buldugu yer oluyor. Ama nedense sağdakinde bişey yokken soldaki sürekli çıkıyor...
kızlar bişey sormak ıstıyorumm benımm dişlerim ortasında aralık vardı şuan birleşti tel sayesınde ama bırlestiği için ortadaki et sıkıştı arada toplandı bırazcık doktora sordum en sonda kesıcez onu dedi çok korktum daha once boyle olan varmı acaba ya??*
Tamam canım. Beklicem.
Benim doktorum kopma riski çok yüksek içerde oldugu için dedi. Kopunca farketmesi de zor oluyor dedi. Zamanla dişler geri hareketine başlayınca farkedilirse de tekrar eski tel tedavisine geçilmesi gerekiyormuş. Böyle açıklamıştı. Bu şekilde sorabilirsen doktorlarımızı uzaktan danıştırmış oluruz :)
Benimde ondeki dişlerim ayrıktı şimdi araya diş eti toplandı zaten bende gumyy smile (gulumserken diş etlerim fazla gorunuyor) onun için diş etlerimi torpuleteceğim. diş eti ameliyatını basit diye duyuştum o yuzden doktorum burdaki mukozayı(toplanmiş eti) teller cıkınca aldırırsın diyince pek korkmadım.Benim 3 ay sonra inş. cıkıcak o zmn oğrenmiş olucaz diş etini de nasıl aldırdığımı:)
Dişetlerine bi süre masaj yapmayı deneyebilirsin. Zaten zamanla eski formuna kavuşacak şekilde hareket edeceklerdir. Masaj yardımcı olabilir.
Benim işte diş braketi kabul etmeyince metal yuzuk takmayı denedi o da olmadı cunku dişim nasıl anlatsam eskiden dolgumu kapanışıma gore yaptıkları için dişin ust yuzeyi hafif çaprazlama aşaği iniyor tam bir diş gibi değil.dişin yapısına gore demekki bazen kabul etmeyebiliyor.Benim bahsettiğim yer de aynı yer telin bittiği yer.O yuzuğun ustunde yapışık braket yok mu? kucuk azı dişlerden buyuk azı dişlere gecerken bir genişleme olduğu için oraya dediğim gibi ya yuzuk takıyorlar ya da tup yapıyorlar
dün sordum dişçime... bende hem alta hem de üste sabit tel takmayı planlıyor... pekiştirici kullanmayacağım büyük ihtimalle ama yine bakarız dedi... ve evet sabit telin çıkma ihtimali varmış... çıktığı zaman gelirsin tekrar yapıştırırız dedi... ama çıktığı zaman farkedilmeyecek bir şey değilmiş... kendisi de kullanıyor zaten...
Teşekkür ederim canım.
Kullanış olarak tabii ki tel daha iyi, kalıpları her yemekten önce çıkarmak zor olabilir.
Acaba diş yapısında göre mi belirliyor doktorun, ilerde karar vereceğine göre?
Sabit tel çıktıgında yapıştırılabiliyo olması iyi bişey. Benim şeffaf braketlerim var, ilk kazadan sonraki ilk yapıştırmada sonuç alınabilirmiş ama ikinci ya da daha sonrası yapıştırmaların sağlıklı olmayacağını söylemişti doktorum. Acaba arkadan takılan bu sabitleyicilerin yapıştırılabilme ömrü kaç kez.
belki dişlerin son konumuna göre karar veriyordur canım... onu sormadım...
yapışmayacak duruma gelirse yenisini kullansınlar o zaman olmaz mı kaydirigubbakcemile3
belki dişlerin son konumuna göre karar veriyordur canım... onu sormadım...
yapışmayacak duruma gelirse yenisini kullansınlar o zaman olmaz mı kaydirigubbakcemile3
Anladım canım. Benim yüzüğün kendisinden metal braketi var üzerinde. Tek parça halinde yani. Teli arasından geçirdi. Sorun yaşadıgım yerdeki dişlerimde hiçbir problem yok, kapanış düzgün, çürük dolgu yok. Bakalım doktor ne yapıcak bir kez daha çıktıgını öğrendiginde:) Paranı da al git dermiş, seninle uğraşamicam :)
Benimde ondeki dişlerim ayrıktı şimdi araya diş eti toplandı zaten bende gumyy smile (gulumserken diş etlerim fazla gorunuyor) onun için diş etlerimi torpuleteceğim. diş eti ameliyatını basit diye duyuştum o yuzden doktorum burdaki mukozayı(toplanmiş eti) teller cıkınca aldırırsın diyince pek korkmadım.Benim 3 ay sonra inş. cıkıcak o zmn oğrenmiş olucaz diş etini de nasıl aldırdığımı:)
Evet, en iyisi doktora bırakmak. Ben biraz araştırmayı seviyorum, kendi aklıma yatana kadar da araştırıyorum. :)Canım belki senin dişinde de konum itibari ile bir sorun vardır belki etrafındaki dişler cok sıkıştırıyordur ya da aralıklıdır o yuzden kabul etmiyordur yuzuğu.Doktorun bir cozum bulur ona sen merak etme:)) bence yapamadıkları şey yok:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?