• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

slm kızlar benim birkaç sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim :)

benim ön ikidişim fazla öndeler onlar geriye kayar mı?

yaptıran arkadaşlarım ne kadara yaptırdınız ve fiyatın sadce üst yada al- üst olduğunu belirmenizi rica ediorum.

son olarak 26 yaşındayım geç kaldım ama yinede değeceğini düşünüorum bu konuda benim yaşlarım ayakın olupta tel taktıran arkadaşlarım bir iki cümlecik yazarlarsa sevinirim şimdiden teşekkürler :1hug:

slm kızlar benim birkaç sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim :)

benim ön ikidişim fazla öndeler onlar geriye kayar mı?

yaptıran arkadaşlarım ne kadara yaptırdınız ve fiyatın sadce üst yada al- üst olduğunu belirmenizi rica ediorum.

son olarak 26 yaşındayım geç kaldım ama yinede değeceğini düşünüorum bu konuda benim yaşlarım ayakın olupta tel taktıran arkadaşlarım bir iki cümlecik yazarlarsa sevinirim şimdiden teşekkürler :1hug:

Canım, ortodontide mutlaka her problem için bir çözüm yolu var.
Alt-üst taktırmak gittigin yere göre değişir. Kimi yerler fiyatı yarısına düşürüyor kimisi düşürmüyor.
Ben İstanbul-Ankara-Konya da bir sürü yere gttim ve bir sürü doktorla görüştüm. 2700 diyen de oldu 5500 de aynı tedavi için. Ben şeffaf braket tercih ettim. ve tahmin edersin, alt-üst dahil 2700 .
ben 27 yaşındayım ve taktıralı 3 hafta oldu. bence daha fazla gecikme. hiç derdetme, ve hemen başla. ben hiçbir şekilde pişman değilim, aksine braketlerimden memnunum. ;)

Canım, ortodontide mutlaka her problem için bir çözüm yolu var.
Alt-üst taktırmak gittigin yere göre değişir. Kimi yerler fiyatı yarısına düşürüyor kimisi düşürmüyor.
Ben İstanbul-Ankara-Konya da bir sürü yere gttim ve bir sürü doktorla görüştüm. 2700 diyen de oldu 5500 de aynı tedavi için. Ben şeffaf braket tercih ettim. ve tahmin edersin, alt-üst dahil 2700 .
ben 27 yaşındayım ve taktıralı 3 hafta oldu. bence daha fazla gecikme. hiç derdetme, ve hemen başla. ben hiçbir şekilde pişman değilim, aksine braketlerimden memnunum. ;)

sen hangi şehirdesin ? çok uygun geldi fiyatı bana birde şeffaf braket derken ekleyeceğim resimdeki gibimi acaaba

böyleyse harika tamamen şeffaf

Eklentiler

• $ceramicbraces.jpg
    $ceramicbraces.jpg
    9,2 KB · Görüntüleme: 227
böyleyse harika tamamen şeffaf

Doktorum Konya da. Ben oaraya gidip geliyorum. Aynı doktorun bikaç ilde daha klinikleri var. AMa şimdi hangileriydi tam hatırlayamıyorum. İstersen sorabilirim.
Şeffaf braket ve seramik braket farklı. Fİyatları genelde aynı ama. Benim doktorum seramikleri tercih etmiyor, daha ağır ve daha kırılganlar sanırım. BEnimki şeffaf, sert plastikten yapılmış. senin ekledigin resimdeki braketler beyaz renkli. Ben kendiminkileri daha çok beğendim açıkçası. Bir de resimdeki tel de beyaz teflonla kaplanmış. İstersen teli o şekilde de seçebilirsin. Ama beyaz tel hem biraz daha pahalı hem de teflonu çok çabuk sıyrılıyor diyor tüm doktorlar, bence gerek yok ona. Benim kullandıgım normal tel. İLk aşamada oldugum için çok ince belirsiz zaten o da. ayrıca sadee tel belli oldugu için bi iticiliği yok. braketler önemli olan.
Açıkçası canım şeffaf braketleri öneriyorum.

Son düzenleme:
Doktorum Konya da. Ben oaraya gidip geliyorum. Aynı doktorun bikaç ilde daha klinikleri var. AMa şimdi hangileriydi tam hatırlayamıyorum. İstersen sorabilirim.
Şeffaf braket ve seramik braket farklı. Fİyatları genelde aynı ama. Benim doktorum seramikleri tercih etmiyor, daha ağır ve daha kırılganlar sanırım. BEnimki şeffaf, sert plastikten yapılmış. senin ekledigin resimdeki braketler beyaz renkli. Ben kendiminkileri daha çok beğendim açıkçası. Bir de resimdeki tel de beyaz teflonla kaplanmış. İstersen teli o şekilde de seçebilirsin. Ama beyaz tel hem biraz daha pahalı hem de teflonu çok çabuk sıyrılıyor diyor tüm doktorlar, bence gerek yok ona. Benim kullandıgım normal tel. İLk aşamada oldugum için çok ince belirsiz zaten o da. ayrıca sadee tel belli oldugu için bi iticiliği yok. braketler önemli olan.
Açıkçası canım şeffaf braketleri öneriyorum.

uzakmış bana baya ben adanadayım :( açıklaman için teşekkürler en kısa zamanda mutlaka taktırcağım. sende buraya aralılara yazarsan değişimleri takip etmiş olurum :1hug:

[U]pingbull ben iki sene önce taktırdım.ayın 27 sine çıkıyor canım.ben özel ortadonstik uzmanına gidiyorum.hastane 2 sene sonraya attı.gitmedim.özel pahalı ama bekleme yok.[/U]

biraz bilgi verebilir misin. Kime yaptırdın, ne kadara ve nasıl braketler kullandın

canım 2 sene önce arkadaşım önerdi bana doktorumu.

çok memmunum doktorumdan.bana 3.250 ye takarım dedi.

ilk bana elime reçete tutuşturdu.bununla film çektirdi.

iki film çektirdim.diş ve damak filmi.
11 çürük çıktı.4 dişim çekildi teller için.

çürükler yapıldı.1 500 mal oldu bana.
gerisini sonra anlatayım işim var şimdi

Diş çekimi zorunlu mu acaba?O çekilen dişler de çok zor kapanır değil mi?Benim öndeki 6 dişim 5-6cm önde.Çok uzun sürer değil mi tellerin çıkması.Ben de yazın taktıracağım inşallah..

Teller takıldıktan sonra baya bir braketsiz durdu.bir seneye yakın.

Bir seneden sonra şeffah braketler takıldı.tabi bu zaman zarfı içinde doktorumun dediği gibi dişlerim ilk 3 ayda düzeldi.

Daha sonra lastikler takıldı.doktorun gösterdiği gibi.

Arkalara takıldı.çapraz yan yana.ön dişlerime ...

çok ağrılar yaşadım ,çok yaralar oldu ağzımın içi...

çok kilo verdim bir sene zarfı içinde ama şimdi liloları geri aldım.

Elma yemesini çok özledim.ısırarak.

Helede dürüm yemesini...

Koparık yemekten ve insanların bana manalı bakışlarını görmekten ....

Ama inanki herşeye değer.dişlerin düzeldiğini gördükten sonra....

Hiç pişman değilim.

O günleri atlattım şükürler olsun...

Her ay doktora gittim....

2 sene boyunca her ay....

Yani toplam bana 5000 mal oldu....

Olsun hiç önemli değil.

Sonucu masrafı unutturuyor.,
bu arada ödemede çok kolaylık sağladı sağolsun.

Ve sevgili doktorumun ismi ise mehmet ali yeşil.

BU ARADA GÜNLÜK 4 DEFA DıŞ FIRÇALAMAK EKSTRASI.

Son düzenleme:
diş çekimi zorunlu mu acaba?o çekilen dişler de çok zor kapanır değil mi?benim öndeki 6 dişim 5-6cm önde.çok uzun sürer değil mi tellerin çıkması.ben de yazın taktıracağım inşallah..

benim alt yanlardan 2 üst yanlardan iki çekildi.baya uzun sürdü kapanması.hemde çok ağrılı..şimdii kapandı.

ağzımı kapadığımda sağ dişlerimin arasında aralık kaldıgı ve tam kapanmadıgı ıcın üst dişlerle altı birleştiren bir lastik verdi doktor yemek yerken cıkarıyorum sonra tekrar takıyorum ve dediki galiba önümüzdeki ay tam anlamadım ince teli çıkararak kalınlarştırıcaz. sizde böyle birşey oldumu?

Teller takıldıktan sonra baya bir braketsiz durdu.bir seneye yakın.

Bir seneden sonra şeffah braketler takıldı.tabi bu zaman zarfı içinde doktorumun dediği gibi dişlerim ilk 3 ayda düzeldi.

Daha sonra lastikler takıldı.doktorun gösterdiği gibi.

Arkalara takıldı.çapraz yan yana.ön dişlerime ...

çok ağrılar yaşadım ,çok yaralar oldu ağzımın içi...

çok kilo verdim bir sene zarfı içinde ama şimdi liloları geri aldım.

Elma yemesini çok özledim.ısırarak.

Helede dürüm yemesini...

Koparık yemekten ve insanların bana manalı bakışlarını görmekten ....

Ama inanki herşeye değer.dişlerin düzeldiğini gördükten sonra....

Hiç pişman değilim.

O günleri atlattım şükürler olsun...

Her ay doktora gittim....

2 sene boyunca her ay....

Yani toplam bana 5000 mal oldu....

Olsun hiç önemli değil.

Sonucu masrafı unutturuyor.,
bu arada ödemede çok kolaylık sağladı sağolsun.

Ve sevgili doktorumun ismi ise mehmet ali yeşil.

BU ARADA GÜNLÜK 4 DEFA DİŞ FIRÇALAMAK EKSTRASI.

benim çekime gerek kalmayacak çünkü zaten çekilmiş olan dişlerim var. ondan bu kadar zorlanmış olabilirsin tedavide. sen alt- üst mü taktın yoksa sadce üst mü?

birde yaşını söylersen sevinirimboshayallersmile

acaba ben de bi gün insan içinde gülebilecek miyim..her şey alınır mobilya, giysi, araba.. ama diş teline gelince para yok.olan benim özgüvenime oluyr.bırakın gülmeyi konuşmak bile istemiyorum herkes bakıyor çünkü.hele yandan çok kötü görünüyor.of :(

acaba ben de bi gün insan içinde gülebilecek miyim..her şey alınır mobilya, giysi, araba.. ama diş teline gelince para yok.olan benim özgüvenime oluyr.bırakın gülmeyi konuşmak bile istemiyorum herkes bakıyor çünkü.hele yandan çok kötü görünüyor.of :(

haklısın bu çok önemli güven açısından şimdiki aklım olsa bu kadar beklemz yaptırrırdım ne yapar ne eder. yaşın erkense üniversitese hastenelrinden gün alıp bekleyebilirsin fiyatından dolayı yaptıramıyorsan.

:( Canım ya seni çok iyi anlıyorum şuan.Konuşurken ya da gülmek istediğinde direkt insanlar dişlerine doğru ay bunun dişleri ne kadar kötü dermiş gibi bir yüz ifadesiyle bakıyorlar.Bu da çok kırıcı oluyor! ınşallah sen de bir an önce taktırırsın ve sonuçta tam istediğin gibi olur.

Back