Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

benimde ön dislerim üst üste binikdi. tel takildi 13 yasimda 3 4 sene sonra cikardilar sonra bi süre 2 cesit gece telleri taktim..zorluk cekmedim arada bir dislerimin arka bölümünde haffif yara olsada güzelesmek icin deger bayanssulusmile

Hadi bakalım hayırlısı.
3-4 sene uzun sürmüş canım. Ama geçmiş :)

Evet, bugün bir doktordan benzer bi yorum aldım canım. Dediğin gibi eğer dişler yakın kapanıyosa- ki bende şu an o problem var, ama ilerde düzelir sanırm, o zaman tel riskli olur tabii. Bakalım daha önümde uzun bi yol var. Daha 3 hafta oldu ..

arkadaşlar bnm tellerim haziran sonunda takılacak ve doktoruma sormayı unuttum..acaba teller önce üst sonra alt şeklinde ayrı ayrı mı takılır?yoksa ikisinin bir takıldığı da olur mu?alt üst ikiside aynı anda takılsın ve bian önce düzelsin istiyorum..zaten bisürü diş çekilecek..boşlukların kapanması da uzun sürmez umarım..:uhm:

Canım mesela benim altlar 8ay sonra takıldı ama altları cabuk toparladı hala ustlerle uğraşiyoruz yani başinda da duzeltebilirdi dişçim ama gerek gormedi onlar ayarlarlar eğer altlarda cok sorun yoksa bir de aşağidan yukarıya lastik kullanmayacaksan altlara uzun sure takmayabilir.

Doktorum belki bir dahaki ay cıkarmak için olcunu alırız dedi.olçü alacağina gore pekiştrme tedavisi kullancak dişlerin arkasına tel takmicak

Benim de alt dişlerime daha sonra takılacak. Altların işi azmış, uzun zaman önceden takıp da boş yere fazla telle uğraşmaya gerek yok bence. Doktorun zamanı ayarlayacaktır. Sonra takılacaksa sevinmelisin bence
Benim üstten iki dişim çekildi, ne zaman dolacağını ben de merak ediyorum. Hatta dolacak mı onu da merak ediyorum. Arkadaşlar aranızda cevap verebilecek olan varsa buyursun...

wala bnm alt da üst de gayet sorunlu..doktorum hem alttan hem de üstten diş çekicez dedi..diş çekeceğine göre altları da vakit kaybetmeden takar heralde ..yani umarım..lastik konusunda bi bilgim yok açıkcası..her doktor kullanır mı ki??senin bitiyor ne güzel..ben de o günleri görücek miyim Allahım..

benim önce alta sonra isteğim üzerine nerdeyse 1 yıl sonra üstlerime takıldı... ama aynı anda takılan arkadaşım da var... gerçi çok zor oluyor; o kadar saat ağzı açık beklemek :)
hatta şimdi sondaki azılarıma da takılacak braket ; kara kara düşünüyorum nasıl dayanıcam diye :))

canım, senin tedavin sona yakın diye biliyorum ben? azılarına neden braket takılıyor? Benim en sondaki azı dişim özgür takılıyor. Ondan bir öncekinde de metal bant var, yüzük. En arkadakine takılma sebebi nedir?

eet canım doğru hatırlıyorsun... şu anda alt dişlerimin açısı dışa doğru ; üst dişlerin arkasında durması gerekir aslında... ama gömük köpek dişim çıkıp da yerine yerleşince yer kalmadı dişler için... bir de en sondan bir önceki azı dişim biraz içeri döndü; zaten tedavi sırasında düzgün dişler de bozuluyor ister istemez...o düzelince biraz daha yer açılacak... iki taraftan da arkaya doğru çekmek gerek dişlerimi o yüzden de en arkadan kuvvet alacağız... umarım anlatabildim...

yani alt dişlerimin açısı dik hale gelip ; üstlerin arkasına gelirse hiza olarak tedavim bitecek...
ama henüz uygun braketi bulamamış dişçim; o yüzden bikaç gün daha beklemem gerekecek...

Çok güzel anlatmışsın cnm. Kolaylıklar diliyorum tekrar.
Ben bu arada yeni bi güzellik buldum :) Balmumlarımız var ya hepimizin, meşhur, benim şeffaf braketlerin yatakları metal, tel metal yataktan geçiyor, o metal yatakları da kamufle etmek için minik minik kopardıgım balmumlarını braketlerin metal yataklarının yani tam telin geçtigi yerin üzerine yapıştırıyorum. Resmen görünmez oluyor braketler o zaman. Deneyin Metal braketi olanlar da deneyebilir, bence farkeder :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…