Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Ben 24 yaşındayım, bu yaştan sonra mecbur kaldım. önceden hiç problem yoktu.
son bir yıl içerisinde dişleri çok hızlı değişiklik gösterdi. Şekli çok bozulmadı ama
ilerlemesinden korktum. daha yeni olduğundan her halde lastik falan takılmadı.
üst dişlerime tel takıldı, zannedersem alışana kadar alta takmıcak.
5. gün oldu, hala ara sıra ağrıyor. yeni bir şey çiğnemeye başladım.
tam 8 ay bu çileye katlanmak zorundayım. çokta kolay sıkılırım.
inşallah sinirlenip çıkarttırmam.

lastikleri değiştirirken ağrı oluyor tabi ama kimi zaman az kimi zaman çok oluyor. Çok ağrı olduğu zamanlar özellikle tedavinin ilk ayları ve ilk aylarda değilsen doktorun özellikle hareket ettirmek istediği dişler çok ağrır. :bbo: Benim geçen kontrolümde doktor alt arka dişimin birine içeri doğru bir çöktü nerdeyse ağlicaktım o kadar acıdı :1shok:

benim dişlerimin hepsi resmen oynuyorlar.köpek dişlerim yerlerine indi vampir gibi oldum akannehir .çok çıkıklarmış.dişlerimin bu kadar çok sallanması normal mi?

benim dişlerimin hepsi resmen oynuyorlar.köpek dişlerim yerlerine indi vampir gibi oldum akannehir .çok çıkıklarmış.dişlerimin bu kadar çok sallanması normal mi?

dişlerin hareket ettiği için sallanması ; diş etlerinin tuhaf görünmesi normal canım...
ama dişlerini zorlayacak şeyler yeme ; ısırmak yerine kopar ve sakız çiğneme...

ya benim alt dişlerim üst dişlerime göre daha önde artık... daha doğrusu arkları çok genişledi ve dişler dışa yatık olduğu için üst dişlere göre daha önde görünüyor... zincir lastikle toparlayalım dedik geçen hafta ama açıkçası çok farketmedi sanki eyvahedigeldismile

tedavim boyunca dişler hep yer değiştirdiği için düzgün olanlar da bozuldu tamam ama bu durum sanki zor düzelecekmiş gibi... benim gibi birşey yaşayanınız oldu mu?

[/B]
benim üst ön 8 dişte tel var.ilk ay 4 tanesi düzeldi ve aşağa indiler. ama sorunlu olan dişlerim hala yerindeler.çok belli değil dikkatli bakmadığın sürece ama rahatsız oluyor insan ister istemez.sanki düzelmicekmiş gibime geliyor eyvahedigeldismile

benim bugün üst ön dört dişimde olan tellerle arkalardaki vidalar birbirine bağlandı üst dişlerim yukarı çekiliyor. alt dişlerimde biraz yamukluk var diye gitmiştim üstlerin tedavisi yapılıyor ne zamandır. dişleri benim gibi olan varmı bunun ağrısı da normal teller takıldığı zaman olduğu gibi 1 haftada mı mı geçer?

ordinaryday çok teşekkür ederim cnm..sonunda birisi sesimi duyduyerimseniben..ben özelden msj atamıyorum o yüzden buraya yazdım..dediğin doktora da görünücem bakalım..inş.hayırlısı olur..bende bianönce taktırıp deneyimlerimi paylaşmak istiyorum..çok heyecanlı ve sabırsız aynı zamanda stresliyim..hepimize kolay gelsin..:teytey:

Rica ederim canım bir nebze de olsun yardım edebildiysem ne mutlu:).Deneyimlerini de taktırdıktan sonra yazarsın artık canım:) Hayırlısı olsun..

kızlar Benimde diş aralıklarımın kapanması için diş teli takılması gerektiğini söylediler... üst dişlerime takılacak ve 2000 tl istediler..
bildiğiniz tavsiye edeceğiniz bi hastane varmı????
diş teli fiyatları hakkında bilginiz varmı?? yardımcı olmanızı bekliyorummm

Bende diş teli var 3500 tl yaptırıyrz.Norml fiyatıda bu zaten 3500-4000 ama senın diş aralıklarının kapanması için miş,aynı olur bu bılmıyrm fıyatı aynı tedavı degıl cnku.

Benim de öndeki bir dişim çarpık sinir ediyor beni yaa Tel taktırmak için muayeneye gittim geçenlerde 2000 tl istediler. Ben nereden bulacağım o parayı. Yaptıramayacağım maalesef mafoldumben

Yok sormadım tatlım ne kadar tuttuğunu öğrenmek istedim önce. Emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyoruz yaptıramam maalesef mafoldumben

anladım canım... olmadı bikaç sene sonra kendi işin olunca yaptırırsın... ben de 26yaşımda başladım... yerimseniben

selam herkese benim de bugün 2. kontrolum var iki ayi gecti benim de tel taktirdiğim aliştim baya sevıorum ama ben tellerimi:) bende bi telleri sıkarken aciyor biraz onun dişinda cok bi ağri hissetnıorum umarim hep böle gider:) ama lastik takilcak mi onu bilmıorum eğer takilirsa da renkli lastik istıorum:)))

izmirli04;cnm eğer 18 yaşından küçüksen sigorta karşılıyor diye biliorum ama..bnm arkadaşım vakti zamanında 17 yaşındayken taktırmıştı ve 200 lira braketlerin parasını ödemişti sadece..araştırabilirsin istersen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…