• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ben 17 yaşındayım ve tel takıyorum. geçen ay üst telim çıktı sadece alt telim var şuan.. tedaviye başlarken ilk önce damaklık kullandım damağıma bi aparat taktılar ama hiç de korkulacak sorun edilecek bişi değil. damaklığı da ztn 2 ay snra fln çıkardım. şuan çok memnunum hatta ilk başta telim çıktığında hiç çıkmasın istemiştim bence dişleri bozuk olanlar hemen gidip doktorla konuşun... fiyat olarak bnmkisi 2000 tl tuttu. ama tabiki fiyatlar tedaviye göre değişiyor. doktorumdan da çok çok çok memnunum.

üstelik hiçbir yaş sınırlaması yok bnm de doktorumun 40 yaş üstü hastaları var eğer dişinizin üstünde demir parçaları olmasını istemiyorsanz dişin arka tarafına da takılıo tabi fiyatlar farklı... şakkıdı

a.s ve de braket takıldığında tel de takıldığı için braketlerimi taktırdım derken tellerimi taktırdım demek istedi :1hug:

1 martta kontrolüm vardı.sadece teli değişti ve gerdi.germe sırasında çok ağrım oldu.öteki kontrolümde 1 nisanda bakalın o zaman nolucak akannehir

1 martta kontrolüm vardı.sadece teli değişti ve gerdi.germe sırasında çok ağrım oldu.öteki kontrolümde 1 nisanda bakalın o zaman nolucak akannehir

Bırak agırsın canım ya demek ki dişlerin düzeliyor..
Benimde yarın randevum var bu sefer renksiz yaptırıcam yani gri heralde hic yaptırmadım hep renkli renkli cok sıkıldım..

vsnelroocco geçmiş olsun. ben de Bursa da oturuyorum. sen eğer burada taktırdıysan diş tellerini , senin doktorun kim, tavsiye edermisin bana da. ben doktor araştırması yapıyorum ama şimdilik sadece dentatürkle görüştüm. başka fikirler de almak istiyorum

Bende bursada oturuyorum. Doktorumu önerebilirim adı Ebru Çetinkaya Tokmak yeride setbaşında setbaşından biraz ileride. Benim çoğu tanıdıgımda ona gidiyor ben gayet memnunum. ısterseniz özelden mesaj atın ordan daha ayrıntılı konusuruz

üzmek istemem ama ben de 29 yaşıma girdim... 2 yıldır tek bir gömük dişimin çıkmasını bekliyoruz... baya çıktı ama hala tam değil... bu biraz da yaşımla ilgili...

2 yıldır cıkmadı öyle mi? Bende 3 ay once ameliyat oldum daha ucu bile gorunmuyor. Cerrah 6-7 ay sonra cıkar anca demişti ama bakalım en sonki randevumda dişcime sordum belli olmaz dişine göre değişir cıkmama ihtimalide var dedi morelim bozuldu tabi cıkmazsa naparım ya 17 yasında diş mi yaptırıcam :S

Son düzenleme:
selam irem ben bu sefer renksiz kullancam demisin lastiklerden bahsediyorsun galiba onlar tellin üzerine takilıo di mi benim de yakaşik 2 ay olcak taktirdiğim ama lastik yok lastık ne zman takilyor ki eğer bana takilcaksa bende renkli isticem de ondan:) şimdiden teşekkürler

doktorum bana sordu hangi renk istersin diye ben şeffaf olsun dedim küçük küçük yuvarlak bişeyler vardı. çubuktan koparıp takıyodu.neydi onlar sormak hiç aklıma gelmedi yaa kafamçokkarıştı

selam irem ben bu sefer renksiz kullancam demisin lastiklerden bahsediyorsun galiba onlar tellin üzerine takilıo di mi benim de yakaşik 2 ay olcak taktirdiğim ama lastik yok lastık ne zman takilyor ki eğer bana takilcaksa bende renkli isticem de ondan:) şimdiden teşekkürler

Evet braketlerin üstüne takılıyor. Ne zaman takılcagını bilemem herkesin tedavisi başka oluyor mesela ben tedaviye basladıgımdan beri takıyorum sınıftan bi arkadaşımınsa dişleri küçük o hiç kullanmadı mesela. Eger doktorun lastik takıcaksa zaten sana sorar hangi renk olsun diye :) bana sorarsan ben en çok maviyi begeniyorum kaydirigubbakcemile2

doktorum bana sordu hangi renk istersin diye ben şeffaf olsun dedim küçük küçük yuvarlak bişeyler vardı. çubuktan koparıp takıyodu.neydi onlar sormak hiç aklıma gelmedi yaa kafamçokkarıştı

İşte onlar lastik oluyor :) Ben hep renkli yaptırırdım sıkıldıgım icin bu sefer renksiz olsun dedim renksiz olsun derken gri yani. Doktorum renksiz olsun deyince seffaf anladı onu takıyordu gri istedigimi söyledim suanda griler :) Ben şeffaf yaptırmam tavsiye etmemde cünkü onlar sararıyor yine bi arkadasımdan biliyorum

kızlar aranızda istanbul anadolu yakasından ortodontist cihan çapan veya barış ünlünün hastası olan war mı??bilmiyorumkismile

Bırak agırsın canım ya demek ki dişlerin düzeliyor..
Benimde yarın randevum var bu sefer renksiz yaptırıcam yani gri heralde hic yaptırmadım hep renkli renkli cok sıkıldım..

Bende bursada oturuyorum. Doktorumu önerebilirim adı Ebru Çetinkaya Tokmak yeride setbaşında setbaşından biraz ileride. Benim çoğu tanıdıgımda ona gidiyor ben gayet memnunum. İsterseniz özelden mesaj atın ordan daha ayrıntılı konusuruz

2 yıldır cıkmadı öyle mi? Bende 3 ay once ameliyat oldum daha ucu bile gorunmuyor. Cerrah 6-7 ay sonra cıkar anca demişti ama bakalım en sonki randevumda dişcime sordum belli olmaz dişine göre değişir cıkmama ihtimalide var dedi morelim bozuldu tabi cıkmazsa naparım ya 17 yasında diş mi yaptırıcam :S

canım hiç çıkmadı değil... şu anda baya yükseldi ama olması gereken boyda değil daha...
diğer dişlerimden 1-2mm kısa... ama köpek dişi biraz daha yüksek olur ya... yani 0,5cm daha çıksa tamam olacak... bu sürenin 2 yıl olması da kemik gelişimim tamamlandığı için... sen dert etme yani... daha 17 yaşındaymışsın... dişin tamamen yatık pozisyonda değilce çıkar... peki hiç röntgen çektirdin mi ? yani henüz ucu görünmüyordur ama dişeti içersinde bir hareketi vardır mutlaka... yerimseniben

canım hiç çıkmadı değil... şu anda baya yükseldi ama olması gereken boyda değil daha...
diğer dişlerimden 1-2mm kısa... ama köpek dişi biraz daha yüksek olur ya... yani 0,5cm daha çıksa tamam olacak... bu sürenin 2 yıl olması da kemik gelişimim tamamlandığı için... sen dert etme yani... daha 17 yaşındaymışsın... dişin tamamen yatık pozisyonda değilce çıkar... peki hiç röntgen çektirdin mi ? yani henüz ucu görünmüyordur ama dişeti içersinde bir hareketi vardır mutlaka... yerimseniben

dişin tamamen yatık pozisyonda değilce çıkar" anlayamadım degilse demek istediniz galiba eger öyleyse malesefki yatık pozisyonda elimle degdigimde anlayabiliyorum diş oldugunu biraz orası cıkık ama ameliyat olmadan öncede öyleydi yani. Ya zaten daha 3 ay oldu hemen cıkmasını beklemiyorum cunku cerrah uzun bi zaman verdi bide kemigimin sert oldugunu söyledi o yüzden bi 3 ay sonrada cıkmazsa anormallik vardır demektir beklicem artık.. evet tellerim takılmadan önce cektirdim cektireli bi sene oluyor heralde gecen sene bu zamanlarda cektirmistim orda gördük gömük oldugunu ama ben zaten tahmin ediyodum cunku 16-17 yasıma geldim hala süt dişim cıkmamıstı bakalım beklemekten başka care yok ama ya cıkmazsa diye düşünüyorum :uhm:

Son düzenleme:
son iki randevudur ağrim cok oluyor.braketlere taktığı lastikler yapişik sıra sıra halka cok basınc uyguluyor:( tek tek takılan lastikler daha rahat.

bende dün gittim kontrole.. üst dişlerimdeki lastikleri çıkartırlarken çok acıdı... zorla yenisini taktılar lastiklerin.. alt dişlerime ise hiç takamadılar çok ağrı yaptı.. lastikleri çıkarmak için bastırıyorlar biraz çok feci acıdı... sizde de çok acıyormu...

anladımm..cihan çapanla barış ünlü yü(demekki o kdr da ünlü değilmiş..:) tanıyan yok.peki bedriye ayse akay ın hastası olan war mı aranızda kızlar.. o da ist.dan yine..bilmiyorumkismile

Back