• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Çok büyük bir sorun yoksa gerek yok bence. Bir diş için vede çok belli değil diyorsun birsürü sıkıntı çekmene değmez ama çok rahatsız oluyorsan taktır.

Bende bugün taktım tellerimi saat 2:30 civarıydı konuşmamda hiç bir değişiklik olmadı mutluyum (: yemek yerkende sadece hiisedemedim ilginç alışamadım daha ama hiç ağrım yok herşey yiyebiliyorum şuanda şükürler olsunnki. Bna uygulanan telde özelmiş braketlerim küçük renk falanda takılmıyor dediler tedavide 2 yıl sürücekmiş hadi bakalım çok heyecanlyım (:

Akşama ilerleyen saatlerde hissedersin cnm o kaçınılmaz 2-3 gun yemekde yiyemezsin ama şanslıysan cok ağrın olmaz sadece dokununca sızlarlar :))

vsnelroocco geçmiş olsun. ben de Bursa da oturuyorum. sen eğer burada taktırdıysan diş tellerini , senin doktorun kim, tavsiye edermisin bana da. ben doktor araştırması yapıyorum ama şimdilik sadece dentatürkle görüştüm. başka fikirler de almak istiyorum

bende bursada oturuyorum yaşımda baya var. taktırırken 1 yılı biraz geçer demişti umarım daha uzamaz.alıştım tellere ama yani bazende tutup sökesim gelmiyor değil canım sıkılıyor.estetik braket ama yine bile dikkat çekiyor.6 ay oldu takılalı daha alta bile takılmadı yandım valla öfff. evet düzeliyor ama çekiçle düzeleceğini bilsem tık tık tık düzeltivericem :) ama bekliyorum::::(((

Dün 1 ayı tamamlayıp ilk kontrolüme ağrı kesicimi önceden içerek gittim (dişlerim fırçalarken bile acıyor)
1,5 saat beklememin ardından köpek dişimle çekilen azı dişim boşluğuna çaprazlama bir tel gerildi tabi her iki tarafada, çok rahatsız etmedi beni
sorun yok ve sanırım o çapraz teller dişi boşluk yerlere çekmeyi sağlayacak.
Ayrıca 1 aydır yanağımı mahveden fazlalık telleri söyleyince hıı tamam alalım onları dedi
yani ben öyle olması gerekiyor sanmıştım demek ki tamamen özensizlikle alakalı birşeymiş 1 ay çektiğim acıya yazık :(
Birde benim geceleri diş gıcırdatmak gibi bir problemim var ortodontist bir yere yönlendirdi ve gece plağı için muayane oldum şu an çok geçmiş tellerle bu tedavi uygulanmazmış.
Yeni başlayacak arkadaşlara tavsiyem böyle bir probleminiz varsa baştan konuşun çünkü ben doktoruma önceden söylememe rağmen tamam dedi geçti ve baştan ayarlanması gereken bir durummuş...

mersey senin karar vermene ve taktırmana sevindim. benim de yaşım genç sayılmaz. ben de 30 lu yaşların başındayım. sen kime gidiyorsun doktor olarak. bana da tavsiye edebilirmisin. etrafımda hiç tel kullanan olmadığı için bu dönemlerde sizden yardım bekliyorum.

bende 32 yaşındayım dr murat selek e gidiyorum altıparmakta ulaşım kolay ve ödeme kolaylığı sağlıyor nezaman param olursa ozaman ödüyorum öyle anlaştık.özelden mail adresini atarsan tam adresini veririm. bu cumartesi tekrar sordum 7 ay içinde çıkabilir dedi iyi hareket etmiş dişlerim.umarım zaman çabuk geçer:))

bende 32 yaşındayım dr murat selek e gidiyorum altıparmakta ulaşım kolay ve ödeme kolaylığı sağlıyor nezaman param olursa ozaman ödüyorum öyle anlaştık.özelden mail adresini atarsan tam adresini veririm. bu cumartesi tekrar sordum 7 ay içinde çıkabilir dedi iyi hareket etmiş dişlerim.umarım zaman çabuk geçer:))

üzmek istemem ama ben de 29 yaşıma girdim... 2 yıldır tek bir gömük dişimin çıkmasını bekliyoruz... baya çıktı ama hala tam değil... bu biraz da yaşımla ilgili...

belki senin sorunun benimkine göre çok kolaydır ama bazen dişlerin hareketi durabiliyor ya da oldukça yavaşlayabiliyor bu çoğunlukla yaşla ilgili... bi de 7 ay genel olarak çok kısa bir zaman... istersen şimdiden kendini 1 yıla göre hazırla... 7 ay sonra her hafta ne zaman ne zaman diye sormazsın ; bende öyle oldu da kaydirigubbakcemile3

dilerim senin tedavin çabucak biter... yerimseniben

merhaba herkese.ben su an filippindeyim ve dis telile ilgili doktorla konustum her yasta takiyorlar.turkiyede neden 20 yas yukari olmaz diyor doktorlar anlamiyorum.burda 35 yasinda birisi taktirmis tel baya disleri geri getmis ve egri disleri de duzelmis.ben 25 yasindayim ve 3 ay sonra taktircam dis teli insallah umarim istedigim gibi sonuc alirim..:Saruboceq::Saruboceq:hihoyyy

Son düzenleme:
Bende bugün taktım tellerimi saat 2:30 civarıydı konuşmamda hiç bir değişiklik olmadı mutluyum (: yemek yerkende sadece hiisedemedim ilginç alışamadım daha ama hiç ağrım yok herşey yiyebiliyorum şuanda şükürler olsunnki. Bna uygulanan telde özelmiş braketlerim küçük renk falanda takılmıyor dediler tedavide 2 yıl sürücekmiş hadi bakalım çok heyecanlyım (:

kac yasindasin cnm ogrene bilirmiyim bende taktirmayi dusunuyorum da.:a015:

Benim abim kullanmıştı ama küçüktü o zaman yaş sınırlaması var diye biliyorum ben 18 yaşa kadar olması lazım.ama hergün bişey çıkıyor değişmiş olabilir sevgiler

merhaba Yeliz.abiniz dis teli taktirmis kucukken.benim sorum bazan disle beraber damak da ilerideoluyor dis teli taktirirken damak da geri gidiyormu acaba ? abinizin sadece dis sorunumu vardi? yoksa damakta dsle beraber ilerimiydi?eyvahedigeldismile

Türkiye de de yaş sınırlaması yok yani her yaşta takılabiliyor.Fakat yaş ilerledikçe dişlerin düzelmesi zorlaşacağı için yaş ilerledikçe tel takma süresi de uzuyor. Yani daha uzun süre tel takılı kalıyor.turkbayragi

ben de 26 yaşımda braketlerimi taktırdım... 2 yıldır kullanıyorum... dişçimin 40 yaş üstü hastaları da var...
yaş sınırlaması ben hiç duymadım burda da ama genelde tedavi süresinin uzadığı söyleniyor evet...

bende haziranda taktırdım yaklaşık 9 aydır kullanıyorum alt dişlerimde tel var
bana 1 sene yeterli demişti ama 1 seneyi geçicek gibi ama çok alıştım sanki parçam gibi
geçen kontrole gittigimde hızlandırıcı tel takıyoruz bir hafta sonra gel dedi ama diş dönmeyince kadına telf açtım ve gitmedim ....yaklaşık 3 hafta oldu halen dedigi diş dönmedi

bnmde haftaya 1 yıl doluyor.Vay be şimdi 4 ay mı kaldı inş. vaktinde cıkar:)) haftaya randevu da sorarım bir aksama var mı?vaktinde cıkar mı diye :))

anlamadigim bi sey de var,hani bazan disle beraber damak ileri cikar ya su dis teli damagi da mi geri cekiyor ?bazi yasi buyuk insanlarda dis ve damak cok ileri oluyor ve doktor hastanin arka dislerinin her iki tarafindan bi tane cekiyor ve tel takiyor disler geri cekildigi zaman cekilen dislerin yerine oturuyormus.yani sunlari bana doktor soledi ama dogru mu yanlis mi emin olmak istiyorum bole disi damagi one olub tel taktiran varsa yazsin lutfen.boshayallersmileeyvahedigeldismile

Back