- 18 Mayıs 2008
- 597
- 21
- 643
diş röntgeni çekilebiliyor ... benim gömü dişimin ne durumda olduğunu görmek için dişçim ayda bir röntgen çekiyor... ama bu bahsettiğin diş eti problemi bende de var... bir tuhaflaştılar sanki... bir de bu aralar çok kanıyor...
ben de haftaya randevüm var unutmazsam sorayım ...
Selam, ben de 16 yaşındayım. Geçen randevuda benimde ölçü alındı ve telden başka şeylerde takıcam, ağzımın içine ve yanaklarımdan enseye doğru çıkan bir şey daha adlarını bilmiyorum ama çenemi ileri itmek için takılcak şeyler bunlar.. Diğer randevuya takarız dediler, ne kadar sürede hazır olur teller bi bilginiz var mı?
resim için teşekkürler cnm öyle cok göze batan bişey yok anlaşılan bakalım göreceğiz artık :)) artık çıkmasını sitiyorum inş.. yaa
Eğer dediğin böyle birşey ise, ismi headgear. Üst çene problemi için diye biliyorum.Selam, ben de 16 yaşındayım. Geçen randevuda benimde ölçü alındı ve telden başka şeylerde takıcam, ağzımın içine ve yanaklarımdan enseye doğru çıkan bir şey daha adlarını bilmiyorum ama çenemi ileri itmek için takılcak şeyler bunlar.. Diğer randevuya takarız dediler, ne kadar sürede hazır olur teller bi bilginiz var mı?
slm, ben de geçen hafta diş tellerimden kurtuldum çok şükür :) darısı başınıza :)
dişlerimde damaklık denilen bi şey var. Aslında tam adını bilmiyorum daha sonra sabitleyici dediler. Şeffaf bi plastik. hiç bir şekilde belli olmuyor. bazen hızlı konuşunca s harflerinin ş gibi çıkmasının dışında problemim yok. Düğün, toplantı tarzı önemli yerlere giderken çıkarmaya gerek olmayan bi şey. Diş teli tedavisi kadar önemi olan bir şeymiş, kullanılmadığı takdirde eski haline dönme ihtimali yüksek dedi doktorum.
1 sene bu şekilde kullanıp, diğer sene sadece gece yatarken takmam gerekiyormuş.
hiç kafanıza takmayın bende nasıl bi şey olacak diye içim içimi yiyordu ama sıkıntı yapacak bir durum yok.
benimde demiştim ya 2 dişim çekildi 17 sinde
takılacak tellerim ama iki yan çekik olunaca şu an bile yemek yerken acıyor
arasına giriyor etime batıyor
ne yiyorum nasıl yiyorum işkence mi çekiyorum belli değil valla
inşallah değecek bu sıkıntılara diye diliyorum...........
kendi doktorunu tavsiye edebilecek biri var mı acaba?bana ismini verebılecek.hem fiyat yonunden anlaşabılecegım hemde memnun kalabılecegım..istanbul anadolu yakasında olursa cok ıyı olur.kaç kişi var burda bu tedaviyi yaptıran tavsiye edebılecek yok mu??
gömük süt dişim çekildiğinde bana da dişçim damağım düşmesin diye kullandırtmıştı o damaklığı.bence ortodontik tedavide kullanılan en acısız veya rahatsız etmeyen araç.çok güldüğünde biraz rahatsız ediyor ona da zamanla alışıyorsun.keşke benimde tellerim çıkınca bana da ondan taksa ortodontistim:kedi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?