• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

benim de ölçüm alınmadı. dişim çekildi , dolgum yapıldı, diş taşım temizlendi ve telim takıldı.

ssk diş telini ödüyor sanırım ama malzeme parası alınıyor ve 2-3 yıl süren kuyruk listesine adın yazılıyor çok bekliyorsun

benimde ölçüm alınmadı onu dr. ma sorduğumda çok sorunlu olmayan diş yapılarında nasıl tedavi uygulayacağı belli olduğu için gerek olmuyormuş
bir de dr. dediki artık bu konuda ustalaşmış bir doktor diş muayenesi yaptığı zaman nasıl bir tedavi uygulayacağını hangi dişlerin çekileceğini muayene de anlar.
Ama üniversitelerde hala bunu röntgeni yapıyorlar.Özelde dr. gerek duyarsa istiyor dedi.

ssk da özellikle çapada çok hasta var o yüzden bu bekleyişiniz çok uzun olabilir.bende ilk başta çapaya başvurmuştum 1 ay sonra nerdeyse 3 sene olcak hala haber yok .iyiki beklemeyip tedaviye başlamışız.

tedaviye başlamadan röntgen çekilmesi 20lik dişleri henüz çıkmayanlar için dişlerin tedaviyle ilgili sorun yaratıp yaratmıcağını belirliyor onun dışında ekstra bi görevi yok.

Cevaplarınız icin cok tesekkur ederim :1hug: 15inden sonra gidicem bakalım hemen takcak mı insallah takar cunku beklemekten cok sıkıldım 4 aydır bekliyorum
tedaviye başlamadan röntgen çekilmesi 20lik dişleri henüz çıkmayanlar için dişlerin tedaviyle ilgili sorun yaratıp yaratmıcağını belirliyor onun dışında ekstra bi görevi yok.

Aa bunu bilmiyordum. Benim röntgenim cekildi 16 yasındayım 20 yasında tellerim cıkar heralde eger cıkarsa dislerim tekrar bozulmasın diye tedavi uzar mı acaba?

Canım doktorun dişlerin çıkışıyla ilgili bir sorun olsaydı sana söylerdi.Sorun olsa bile o gerekeni yapar sen kafana takma:) Bende 17ydim gömük olduğu için 20lik dişlerimi aldırdığımda.O zaman üsttekiler çıkmamıştı.Dişçim onlar çıkmaya başlasın çıkamasalar bile çekimi süt dişlerinin ki kadar basit sorun olmaz demişti.Tellerim varken bu kış çıkmaya başladı hiç sorun olmadı üsttekilerin çıkması klasik o ağrısı dışında.

Canım doktorun dişlerin çıkışıyla ilgili bir sorun olsaydı sana söylerdi.Sorun olsa bile o gerekeni yapar sen kafana takma:) Bende 17ydim gömük olduğu için 20lik dişlerimi aldırdığımda.O zaman üsttekiler çıkmamıştı.Dişçim onlar çıkmaya başlasın çıkamasalar bile çekimi süt dişlerinin ki kadar basit sorun olmaz demişti.Tellerim varken bu kış çıkmaya başladı hiç sorun olmadı üsttekilerin çıkması klasik o ağrısı dışında.

Yanii agrının tellerle ilgisi yok zaten telli olmasaydında agrırdı :) İnsallah sorun yoktur bakalım gidince ne dicek telleri hemen takar mı yoksa ölcü mü alır. Gittigimde de hic bisey demedi ki sadece sunu dolgu yaptırıcan sunu cektiricen diye yazdı. İlk üstlere takıcaz veya braket takmıcaz sonra takıcaz vs hic bisey demedi tel hakkında.

Son düzenleme:
ya slm kıslar bendede teller var az bi zaman kaldı cıkmasına 1.5 yıl oldu takalı yalnız dr dediki teller cıktıktan sonra 5 yda 6 yıl dişlerin arkasına sabitleyici takılacak dedi sizede böyle bişey takıldımı ya normalde o sabtleyici plastik olmuyomu nefden bana böle bişey dedi bana yardımcı olun rahatszı edici bi durumu varmı birde sdişlerime zarar veririmi

ya slm kıslar bendede teller var az bi zaman kaldı cıkmasına 1.5 yıl oldu takalı yalnız dr dediki teller cıktıktan sonra 5 yda 6 yıl dişlerin arkasına sabitleyici takılacak dedi sizede böyle bişey takıldımı ya normalde o sabtleyici plastik olmuyomu nefden bana böle bişey dedi bana yardımcı olun rahatszı edici bi durumu varmı birde sdişlerime zarar veririmi

canm korkulcak birşey yok benmde 1 senedr var dişlerimde sabitleyici farkedilmiyor bile.benm ön 6 dişimde var üstte ve altta.ayrıca sıkıntıda vermiyor çünkü hiç germiyor sıkmıyr dişleri.ayrıca zarrda vermez iiyice temizlersen dişlerni ip bile kullanıyorum ben bunlar varken zor deiğil yani.kaydirigubbakcemile3

canm korkulcak birşey yok benmde 1 senedr var dişlerimde sabitleyici farkedilmiyor bile.benm ön 6 dişimde var üstte ve altta.ayrıca sıkıntıda vermiyor çünkü hiç germiyor sıkmıyr dişleri.ayrıca zarrda vermez iiyice temizlersen dişlerni ip bile kullanıyorum ben bunlar varken zor deiğil yani.kaydirigubbakcemile3

peki sende ne kadar kalacak eminsin değilmi normaldeki gibi olacak deilmi yani dişinde tel olup olmadıgı belli olmayacak demi görüntüsü nasıl öndekiler gibi çirkinmi peki diğer şu plastik olarak ayrı takılan sabitleyiciler daha ii deilmiymiş

canım benim de tedavim bitince üstlere sabitleyici takılacak... ve süresi yok... belki de hep kalacak... ama sabit teli içten takıyorlar kimse de görmüyor... bir rahatsızlık da vermiyor...

peki sende ne kadar kalacak eminsin değilmi normaldeki gibi olacak deilmi yani dişinde tel olup olmadıgı belli olmayacak demi görüntüsü nasıl öndekiler gibi çirkinmi peki diğer şu plastik olarak ayrı takılan sabitleyiciler daha ii deilmiymiş

o bahsettiklerin pekiştirici canım... onları bir süre kullanıyorsun... sabitleyici içten takılan tel... braket görüntüsü ya da damaklık yok...

ssk da özellikle çapada çok hasta var o yüzden bu bekleyişiniz çok uzun olabilir.bende ilk başta çapaya başvurmuştum 1 ay sonra nerdeyse 3 sene olcak hala haber yok .iyiki beklemeyip tedaviye başlamışız.

sskda sıra çok oluyor... bir de yaş sınırlaması var ama kaç yaşa kadar ödediklerini bilmiyorum... sıra gelene kadar o yaşı kaçırmış olabilirsiniz yani... -tatlicadiarzu-

Arkadaşlar ağızda braketler varken rontgen çekilebilir mi? diş etlerimde sorun var şiştiler değiştiler bi kaç gun içinde diş eti uzmanına gorunmek istiyorum ama onlarda genelde flm falan cektirmeden pek birşey demiyorlar. ortodontistime sorucaktım ama randevuyu beklemek istemiyorum.

diş röntgeni çekilebiliyor ... benim gömü dişimin ne durumda olduğunu görmek için dişçim ayda bir röntgen çekiyor... ama bu bahsettiğin diş eti problemi bende de var... bir tuhaflaştılar sanki... bir de bu aralar çok kanıyor...

ben de haftaya randevüm var unutmazsam sorayım ...

sskda sıra çok oluyor... bir de yaş sınırlaması var ama kaç yaşa kadar ödediklerini bilmiyorum... sıra gelene kadar o yaşı kaçırmış olabilirsiniz yani... -tatlicadiarzu-

sırnaşık şey
ssk ya başvurmamızın nedeni o ara kocaelide merkezde sürekli bulunan ortodontist bulamayışımızdandı.ayın belirli günlerinde geliyorlardı o da geldiği yerle anlaşmayı falan bırakır yarım bi tedaviyle kalıp en başından başlamak var:bbo:
Daha sonrasında 20likler çıkmaya başladı onları bekledik.Gömük bunlar alıncak dedi doktorum aldı ağzın bu haldeyken olmaz tedaviye başlayamazsın dedi.Bu arada bayağı bir zaman geçti Nisan2008de başlayabildik ortodontik tedaviye..

diş röntgeni çekilebiliyor ... benim gömü dişimin ne durumda olduğunu görmek için dişçim ayda bir röntgen çekiyor... ama bu bahsettiğin diş eti problemi bende de var... bir tuhaflaştılar sanki... bir de bu aralar çok kanıyor...

ben de haftaya randevüm var unutmazsam sorayım ...

dişlerinizi fırçalarken diş etlerinizi de fırçalayın yerimseniben bana dişçim önermişti de genelde unutsam da..
teller çıktıktan sonra diş etlerimde sorun olabiliceğini söylemişti dişçim telleri çıkanlar diş etleriyle ilgili sorun yaşadılar mı?

sürresi belli değil ama bir sne oldu bile canm.belli bile değil gerçekten ve sıkmıyorda .daha iyi anlaman için netten bi resm buldm senin için canm.benmkilerde aynen böyle sadece ön dişlerde var canm.korkulck bişi deil kaydirigubbakcemile3

resmi unutmıuşum:roflol:

Eklentiler

• $pekistirme_05.jpg
    $pekistirme_05.jpg
    4,7 KB · Görüntüleme: 75
mrb arkadaslar ben de tel taktırmaya karar verdm ilk randevuda fiyat ve takılacak teller konusunda bilgi vermsti doktor dün gittgimde fotograf cekldi kalıp alındı ve arka dişlerimin arasına plastik kondu 1 ay sonra takılcakmıs ck uzun geldi ben bi an önce takılmasını istedim ama 3 haftada anca hazırlanıomş malzemeler:(:(bde ceklcek diş ya da dolgular konusunda bi bilgi verilmedi aslında doktor yktu kalıp alnırken ordaki görevli bayanda doktor karar vercek ona dedi ben tel taktrmaya die gtcem doktor dişinin ceklmesi lasım fln derse:( 1 ay beklecem bde diş cektr dolgu yap fln o işler cıkarsa yıkılırım ben:(:(

Canım 1 ay uzun bi zaman degil ki. Benim halimi düsün discim hamileydi ben onu 4 bucuk aydır bekliyorum 15inden sonra gelcekmis 1 hafta sonra gidicem iste ölcü falan alır sonra takar heralde. Benim cekimlerim dolgularımda bitti bekliyorum oyle.

Back