• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Discim dogum izninden geldi dün tellerim takıldı salı günü de ölcülerim alınmıstı hayatımda o kadar midem bulanmadı.

Bende hic denilecek kadar az agrı var rahatsız olmuyorum yani. Ama yemek yerken cok acıyo. Telle ilgili herseyi biliyordum agrısı haric biraz korkuyodumda cok agrıyo falan diyolardı ama benim öyle olmadı Allaha sükür :) Suanda sadece biraz sıktıgını hissediyorum o kadarda olsun artık bu arada braketlerimi pembe taktırdım :)

x)) hayırlıı olsunnn çabucak düzelir umarım... benimki çıkmaya yaklaştı bayramdan sonraya inşallah doktorum öyle demişti tabi hep öyle dedi bayramdan sonraya uzadı x) ağrısı sancısı olmadı bende sadece içerden yanaklarımı zedeliyordu kimi zaman yara oluyordu... bi sorun olmaz sende umarımm geçmiş olsun kaydirigubbakcemile5

[/Bende damaklılardan kullanıyorum. Çıkarılabiliyor ama böylede zor kendiniz sıkıyorsunuz.. damağı görünce hep miğdem bulanır.. nerdeyse 1 sene oLdu. bana düzelmiş gibi gelmiyor ama doktoruma bakılırsa düzelmiş diyor. sabır işi arkadaşlar Allah tel takanlara yardım etsin çok zor.. :)

Son düzenleme:
kızlaaar mrb bşe sorcam cok onemlı ben smdı normal tel takıyorum. Bu teli çıkarıp dmaklık takıcam ama şeffaf olanından değil düz tel seklınde olanından. ıçinizde kullanan var mı? Kullanımı zor mu ve nasıl kullanılıyor? Biraz bilgilendrr msnz?

Cnm bende damaklık kullanıyorum..ve benimkide düz tel 1sene Olcak..
altdada üstdede damak var kendin sıkıyorsun damağın yukarısında sıkmak için yerler var .. bu daha zahmetli bir iş.. sıktığımda mümkün olduğunca yemek yemiyorum. yiyince tel gevşiyo.. bi anlam kalmıyor. artık diş görmek istemiyorum.. doktorum düzeldiğini söylüyor hadi bakalım.. birde şeffaflardan vercek geceleride onu takcaKmıŞım.. :/

Son düzenleme:
canm ama en azndan kendı dıslerınle gulumseyeblıyorsun ve goruntu daha guzel.. ben bu sabıtlerden bktm nerdeyse 1 senedr :(

Discim dogum izninden geldi dün tellerim takıldı salı günü de ölcülerim alınmıstı hayatımda o kadar midem bulanmadı.

Bende hic denilecek kadar az agrı var rahatsız olmuyorum yani. Ama yemek yerken cok acıyo. Telle ilgili herseyi biliyordum agrısı haric biraz korkuyodumda cok agrıyo falan diyolardı ama benim öyle olmadı Allaha sükür :) Suanda sadece biraz sıktıgını hissediyorum o kadarda olsun artık bu arada braketlerimi pembe taktırdım :)

hayırlı olsun canım uzun zamandır bekliyordun artık sende telli oldun:)ağrı çekmemene sevindim
canım o braketlerin üzerindeki renkler zamanla gidiyor dişlerini fırçaladıkça.doktorum bana takarken sormayıp rastgele takmıştı braketleri.renkler çıkmasa tam bir alay konusu olmuştum benim üsttekilerin yarısı kırmızı yarısı pembeydikaydirigubbakcemile3

evet damaklı tak çıkar zor gerçekten düzeliyordur doktorun diyorsa x) bendende kullanamadığım için onu alıp sabit taktı işte x)) Allah gerçekten yardımcımız olsun :1hug:

benim yarın 1 hafta olacak braketlerim takılalı

4.günüm ağrılarım kesildi şükür ama benim çok ağrıdı

yaştan olabilir heralde.Zaten dişim zor çekilmişti........

dr.um diş köklerimin çene kemiğime kaynamış olduğunu söyledi

aslında bu sağlamlık olarak iyi birşeymiş
belki ondan çok ağrıdı oynarken bilemiyorum.........

ben şeffaf diş rengi braket kullanıyorum.........

o renk kullanan arkadaşlar varsa ben sürekli fırçalasamda

yan kısımlarda sanki sararma olur gibi geliyor

onlar durdukça zamanla sararma yapıyaormu bilginiz varmı
gerçi dr.ma da sorcam ama daha 1 ay var randevuma

Canım arayüz fırçası kullanıyor musun? Çünkü dişlerdeki veya braket kenarlarındaki sararmalar kesinlikle fırçalamalayla alakalı. Benimkilerde şeffaf ve ne zaman üşenipte arayüz fırçasıyla fırçalamazsam dişlerimi o zaman hemen sararma oluyor.

Seda, tesekkür ederim canım

hayırlı olsun canım uzun zamandır bekliyordun artık sende telli oldun:)ağrı çekmemene sevindim
canım o braketlerin üzerindeki renkler zamanla gidiyor dişlerini fırçaladıkça.doktorum bana takarken sormayıp rastgele takmıştı braketleri.renkler çıkmasa tam bir alay konusu olmuştum benim üsttekilerin yarısı kırmızı yarısı pembeydikaydirigubbakcemile3

Evet ya cok tesekkur ederim canım benim :) Cıkmasın ya benim bide acık pembe 1 ayda cıkar mı acaba?

ne kadr fırçalarsan fırçala sonuçta uzun bir süre dişinde kalıcağı için kesinlikle sararıcak.ama sen yinede ihmal etme fırçalamyı.braketlerin sararması bişey değil sonçta ama iyi fırçalaymazsn dişlerinin araları çürüyebilyr.

fırçalamayla alakası yokmuş sararmanın yenilip içilenlerle ilgiliymiş ne kadar fırçalasanda sararırmış mutlaka doktorum öyle söylemişti bana çay kahve falan normalde dişleride sarartır kaldı ki braket x)) yerimseniben :delphin:

Canım arayüz fırçası kullanıyor musun? Çünkü dişlerdeki veya braket kenarlarındaki sararmalar kesinlikle fırçalamalayla alakalı. Benimkilerde şeffaf ve ne zaman üşenipte arayüz fırçasıyla fırçalamazsam dişlerimi o zaman hemen sararma oluyor.
canım dr.mun dediği fırçayı aldım ve macunu aldım arayüz diye ayrı bir fırçam yok.........
ama çok bastırarak fırçalıyorum.........diş ipide kullanıyorum....ve her bir şey yedikten sonra mutlaka fıçalıyorum.dış yüzde değil zaten tellerin geçtiği tarafta hafif.

ne kadr fırçalarsan fırçala sonuçta uzun bir süre dişinde kalıcağı için kesinlikle sararıcak.ama sen yinede ihmal etme fırçalamyı.braketlerin sararması bişey değil sonçta ama iyi fırçalaymazsn dişlerinin araları çürüyebilyr.

canım diş ipide kullanıyorum ben......
o kadar özenli de fırçalıyorum..........ama genede bilemiyorum zaman
geçtikce nasıl olacak.........o kadar bakıma fırçalamaya
hafif sararma oluyorsa..........ben normaldede dişlerimi
fırçalardım çok hergün.nolcak bakalım.....

çay kahve zaten sarartıyor da yemek yerken sonucta ağizda sindirim başliyor o zmn ağızıniçindeki salgı ve tukuruk bezleri içindeki enimler sararmasına yol açıyor;)

bence arada gargara yapın ağiziçi zararlı bakteriler olmamiş olur

merabalar benmde üst dişlermn 2 tanesinde yamukluk vardı sonra gdip o dişleri çektrmiştim bu defada arada boşluk olmuştu bi çok doktora gittim en sonunda tel tedavisine başlamaya karar verdim bu gün dişlerme lastik takıldı 1 ay sonra braketler takılcak doktorun söylediğne göre 6 ay üst dişlermde kalıcak sonrasndada 2 dişim lamina kaplama olcak inş herşey güzell olurrrrrr benmde güzel dişlerim olur:çok üzgünüm:

arkadaslar ben 4 yıl tel kullandım 14 yasıma kadar ama sonra bıraktım ve tekrar ondekı ıkı dısımın arssı acıldı sıze tavsıyem tedavınız tam bıtmeden bırkmayım ben bıraktım hayatımın hatasını yaptım.şimdi ıkı dısmın arsı acık:(

Evet ya cok tesekkur ederim canım benim :) Cıkmasın ya benim bide acık pembe 1 ayda cıkar mı acaba?

o kadar sürmez bile canım dişlerini fırçaladıkça düşmeye başlar .yanlış hatırlamıyorsam benimkiler 1 haftada çıkmıştı.
ara fırçasını ben doktorum söylemeden eczaneden almıştım. özellikle dişlerin aralarında boşluk olmaya başladığında çok işe yarıyor

Son düzenleme:
kaydirigubbakcemile3
bende de 18 yaşın sabırsızlığı var o zaman:) ne yapıyim ama ya 16yken haftasonlarım dişçide geçiyordu hep tam tel takdırıcakken dişlerle ilgili başka bir sorun çıkıyordu.bir süre sonra ister istemez sıkılıyorsun..

destina0706
tel takmadan önce o diş ağrılarına seviniceğimi söyleseler inanmayıp dalga geçerdim ama ağrılardan sonra yavaş yavaş dişçilerindeki değişimi farketmeye başlayınca o ağrılara bile seviniyorsun:)

kesinlikle öyle ilk takıldı 1 hafta ağrı çektim ama ilk ayın sonunda bile fark etti şimdi her kontrolden sonra ağrımasını bekliyorum 2 aydır ağrımıyodu bu sefer 3 gün ağrıdı nasıl sevindim anlatamam sırnaşık şey :dance: garip bişey bu ama düzelmesini farketmek aynaya baktığınızda yavaş yavaş dişlerinizi beğenmeye başlamak çok güzel bir duygu yaaa

diş telim takılalı bugün 2. günüm ayy
dün geceden beri ara ara çok sızı ve manyak kaşınma
var............hemde ağrıda değil değişik birşey yara gibi acıyor gibi
dişimlerimi sıkıyom bazen kaşıntı gitsin diye
ama o zamnda hemkaşıntı hem sızı artıyorr........

siz de de oldumu böyle
dr.um 7 gün sonra geçer demişti
sizin ne kadar da geçti..............

benm daha praketlerm takılmadı dişlerme lastk takıldı ve aynı kaşıntı sızı bendede var bu gün ağrı kesici aldım bi kaç saat dişlerim ne ağrıdı ne sızladı öyle rahatldmki bi kaç saat
de olsa belki sendede işe yarar bi dene hala ağrılarn varsaa.s

Back