Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba benim cuma 4 numaralı dişimin biri çekildi.ön yan dişim dolgu oldu.Salı arka azı dişimin dolgusu yapılacak sonra onun pansumanı bitip gerçek dolgu olunca tahminim öbür 4 numaralı dişim çekilecek.
benimde bu arada şeffaf tel olacak.büyüklere onu uyguladıklarını söyledi dr.ewet daha pahalı diğerine göre bakımıda günde 5 defa fırçalıyacaksın dedi.
olsun istediğim gibi olsunda ama hangisi çok etkili konusunda dr.ma sorarım böle birşey varmı diye
yani ilk adımı attım hayırlısı ile arkadaşlar.
burdaki tel taktıran arkadaşlarımın memnuniyeti sayesinde çok cesaret kazandım bu adımı atmakta
pınar dahil herkese teşekkürler ederim pınarın o fotoğrafı olmasaydı...
inşallah bende öle fark ve düzelme olur.
kaydirigubbakcemile3canm benm çok sevindim hadi baklm başladıysan geriside gelir zaten.eminim senin dişlerinde en az benm kadr düzgün olcaktr.kaydirigubbakcemile5bende şeffaf tel kullanmıştım.yani aslında şeffaf olan tel değil sadece braketler oluyoor.temizlemesinin diğerlerinde farkı yok sadece zamanla sararıyorlar ama metalden daha iyi bence.a.s
o kadar uzun sürüyormu tel takımı ya
diş yapıldan sonra bana ortodontistim diş çekimin bitsin
3 4 gün sonra gel takalım dedi.Ama ölçü alacan bekleyeceksin demedi bende merak ettim şimdi.
3-4 gün mü? Bana da 1 bucuk ay bekliceksin dedi baska bi arkadasım baska disciye gidiyo onada 1 bucuk ay beklemesini soylemis. Baya fark var arada ama herkesin aynı olcak diye biseyde yok disten dise degisebilir.
Tel takanlara soruyorum ölcü alıpta mı almadan mı tel takıldı? Bide dolgu,cekim bittikten ne kadar sonra tel takıldı?
benim de kafam karıştı şimdi peki sizlerin ölçünüz dişleriniz çekilmeden öncemi alında
hemen cevaplarsanız sevinirim.yoksa diş çekiminden sonra mı alındı ölçünüz.
3-4 gün mü? Bana da 1 bucuk ay bekliceksin dedi baska bi arkadasım baska disciye gidiyo onada 1 bucuk ay beklemesini soylemis. Baya fark var arada ama herkesin aynı olcak diye biseyde yok disten dise degisebilir.
Tel takanlara soruyorum ölcü alıpta mı almadan mı tel takıldı? Bide dolgu,cekim bittikten ne kadar sonra tel takıldı?
slm,
Şeffaf diş tellerinden kullandım, Ekim 2008 de takılmıştı herhangi bir ölçü alınmadan. 4ay sonra en kalın tele geçtik, bugünde diş tellerim çıktı. yani toplam 10 ay süren bi süreç oldu. Ancak şimdi damaklık takılacakmış. Braketlerim şeffaf olduğu için hiç bir sıkıntı ya da özgüven kaybı yaşamadım hatta seviyordum, dişlerimin düzeldiğini farketmek mutlu ediyordu. Ancak damaklıktan korkuyorum açıkcası. Konuşmada zorluk çıkarar mı bilmiyorum. sadece yemek yerken çıkarabilirmişim ve 1 yıl kalması gerekiyormuş. Damaklık kullanan var mı? ne kadar sürede alıştınız?
gerçi herkesin ki farklı olur ama yine de ön bilgi verirseniz sevinirim
ben sekizde geldim valla. iki dişim dolgu oldu.
ordan ortodontise gittim oda ayın 8 inden 17 sine yokum dedi.
Öbür dişinide çektirisen yarın takalım braketleri dedi.
tekrar diş doktoruma gittik.öbür dişimide çekti.offff 2 dolgu bir çekim oldu
bu braketlerde diş telleri gibi etkili oluyormu dişin düzelmesi açısından
merak ettim. gerçi dr.hangisine karar verirse tedaviye uygun olanı seçiyormuş. ama ben genede etki açısından merak ettim.
tek braketlerle devam etmedim ama ben açıkçası tek braketlerle devam edildiğini de bilmiyordum... braketlerin ortasına takılan telin etkisi daha fazla... ben üstlerde en kalın olanını kullanıyorum... alttakilerde normal var...
ama tabii önemli olan senin düzeltilmesi gerekn dişlerinin durumu... belki tek braketler yeterlidir senin için...
benim bildiğim kadarıyla üniversite hastaneleri takıyo ve onlar da ne olursa olsun malzeme parasını alıyorlarslm kızlar dıs telını yaptrmak ssk dan yararlanıyomu yanı ssk dıs telı takıyomu bılgınız varmı ??