benim de ölçüm alınmadı. dişim çekildi , dolgum yapıldı, diş taşım temizlendi ve telim takıldı.
ssk diş telini ödüyor sanırım ama malzeme parası alınıyor ve 2-3 yıl süren kuyruk listesine adın yazılıyor çok bekliyorsun
tedaviye başlamadan röntgen çekilmesi 20lik dişleri henüz çıkmayanlar için dişlerin tedaviyle ilgili sorun yaratıp yaratmıcağını belirliyor onun dışında ekstra bi görevi yok.
Canım doktorun dişlerin çıkışıyla ilgili bir sorun olsaydı sana söylerdi.Sorun olsa bile o gerekeni yapar sen kafana takma:) Bende 17ydim gömük olduğu için 20lik dişlerimi aldırdığımda.O zaman üsttekiler çıkmamıştı.Dişçim onlar çıkmaya başlasın çıkamasalar bile çekimi süt dişlerinin ki kadar basit sorun olmaz demişti.Tellerim varken bu kış çıkmaya başladı hiç sorun olmadı üsttekilerin çıkması klasik o ağrısı dışında.
ya slm kıslar bendede teller var az bi zaman kaldı cıkmasına 1.5 yıl oldu takalı yalnız dr dediki teller cıktıktan sonra 5 yda 6 yıl dişlerin arkasına sabitleyici takılacak dedi sizede böyle bişey takıldımı ya normalde o sabtleyici plastik olmuyomu nefden bana böle bişey dedi bana yardımcı olun rahatszı edici bi durumu varmı birde sdişlerime zarar veririmi
canm korkulcak birşey yok benmde 1 senedr var dişlerimde sabitleyici farkedilmiyor bile.benm ön 6 dişimde var üstte ve altta.ayrıca sıkıntıda vermiyor çünkü hiç germiyor sıkmıyr dişleri.ayrıca zarrda vermez iiyice temizlersen dişlerni ip bile kullanıyorum ben bunlar varken zor deiğil yani.kaydirigubbakcemile3
peki sende ne kadar kalacak eminsin değilmi normaldeki gibi olacak deilmi yani dişinde tel olup olmadıgı belli olmayacak demi görüntüsü nasıl öndekiler gibi çirkinmi peki diğer şu plastik olarak ayrı takılan sabitleyiciler daha ii deilmiymiş
ssk da özellikle çapada çok hasta var o yüzden bu bekleyişiniz çok uzun olabilir.bende ilk başta çapaya başvurmuştum 1 ay sonra nerdeyse 3 sene olcak hala haber yok .iyiki beklemeyip tedaviye başlamışız.
tedaviye başlamadan röntgen çekilmesi 20lik dişleri henüz çıkmayanlar için dişlerin tedaviyle ilgili sorun yaratıp yaratmıcağını belirliyor onun dışında ekstra bi görevi yok.
Arkadaşlar ağızda braketler varken rontgen çekilebilir mi? diş etlerimde sorun var şiştiler değiştiler bi kaç gun içinde diş eti uzmanına gorunmek istiyorum ama onlarda genelde flm falan cektirmeden pek birşey demiyorlar. ortodontistime sorucaktım ama randevuyu beklemek istemiyorum.
o sabitelyicinin adı ne diye geçiyor peki
sskda sıra çok oluyor... bir de yaş sınırlaması var ama kaç yaşa kadar ödediklerini bilmiyorum... sıra gelene kadar o yaşı kaçırmış olabilirsiniz yani... -tatlicadiarzu-
diş röntgeni çekilebiliyor ... benim gömü dişimin ne durumda olduğunu görmek için dişçim ayda bir röntgen çekiyor... ama bu bahsettiğin diş eti problemi bende de var... bir tuhaflaştılar sanki... bir de bu aralar çok kanıyor...
ben de haftaya randevüm var unutmazsam sorayım ...
peki sende ne kadar kalacak eminsin değilmi normaldeki gibi olacak deilmi yani dişinde tel olup olmadıgı belli olmayacak demi görüntüsü nasıl öndekiler gibi çirkinmi peki diğer şu plastik olarak ayrı takılan sabitleyiciler daha ii deilmiymiş
mrb arkadaslar ben de tel taktırmaya karar verdm ilk randevuda fiyat ve takılacak teller konusunda bilgi vermsti doktor dün gittgimde fotograf cekldi kalıp alındı ve arka dişlerimin arasına plastik kondu 1 ay sonra takılcakmıs ck uzun geldi ben bi an önce takılmasını istedim ama 3 haftada anca hazırlanıomş malzemelerbde ceklcek diş ya da dolgular konusunda bi bilgi verilmedi aslında doktor yktu kalıp alnırken ordaki görevli bayanda doktor karar vercek ona dedi ben tel taktrmaya die gtcem doktor dişinin ceklmesi lasım fln derse 1 ay beklecem bde diş cektr dolgu yap fln o işler cıkarsa yıkılırım ben
haklısın ben de üniversiteye gidicem gidene kadar alışayım istiyorum dha önce dişime dolgu bile yapılmadı bu takılan plastikler bile ck rahatsz edio yoksa ne zamandr istiodum beklerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?