• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Arkadaşlar istanbulda zeytinburnunda yada çevresinde diş doktoru arıyorum. Ablamın kızı için. 13 yaşında ve sanırım diş teli takılması gerekiyor. Önerileriniz var ise mesaj atabilirmisiniz. Hepinize geçmiş olsun...

yaa kızlar ben soru sorudm kımsenın bıggısı yokmu ???
dıs telı takılması laızm banada dıstelı ozelemı gıryo yoksa devlet ssk yararlanabılıyomyuzz acıl bılgı veırrımısnızz bana

Hayırlı olsun destina biran once de cıkarmamız dileğiyle:))
teşekkür ederim canım dün gece uyuyamadım zaten ilk gecemdi ya bir de normalde ben dişlerimi çok sıkarım uyurken ondan daha çok sızım oldu...şu anda da sızım çoğaldı diş kökleri baskıdan etkilenmeye başladı hemen heralde
dıs telı takılması laızm banada dıstelı ozelemı gıryo yoksa devlet ssk yararlanabılıyomyuzz acıl bılgı veırrımısnızz bana

ssk ödemiyor biliyorum canım...resmi kurumda hastanede
yaptırısan heralde yarıyarıya olabilir.bizde resmi kurumuz ama ben özelde yaptırıyorum
sıra gelmiyor beni annemler küçükken haccettepeye götürmüşlerdi
beni sıraya koydular 18 yaşına gelince ararız dediler ben 32 yaşımdayım hala aramadılarkafamçokkarıştı
şimdide eşime yaptırıyorum ona kısmetmişkaydirigubbakcemile3

canım diş telini devlet hastanelerinde ssk ile yaptıramazsın, üniversite hastaneleri yapıyo, onlardan birine gideceksin. Ünv. hastaneleri de malzeme ücretini kesin alıyolar ama tedavi ücreti ödemiyosun bildiğim kadarıyla (ben özel bi kliniğe gidiyorum ama ünv. hast.ne giden bi arkadaşım malzemeleri kendim alıyorum demişti, tedavi için ayrıca ücret ödemiyodu) + bi de yıllarca sıra bekleyebilirsin

diş telim takılalı bugün 2. günüm ayy
dün geceden beri ara ara çok sızı ve manyak kaşınma
var............hemde ağrıda değil değişik birşey yara gibi acıyor gibi
dişimlerimi sıkıyom bazen kaşıntı gitsin diye
ama o zamnda hemkaşıntı hem sızı artıyorr........

siz de de oldumu böyle
dr.um 7 gün sonra geçer demişti
sizin ne kadar da geçti..............

idare et canım biraz ağrı kesicilerle falan benim o batışlarla yanağım bile şişmişti.ilk günlerde telleri söküp atasım gelmişti ne yalan söliyimkaydirigubbakcemile3
zamanla normal halinden pek bir farkın kalmıcak bazı şeyleri yerken temkinli olmak dışında :)

doktra giitiğin herr ayın ilk haftası böle biraz sıkıntılı geçicek.daha sonra alışıcak dişlerinde ağzında o gerginliğe:)merak edilcek bir durum değil korkma canm.

ben her gidişimde soruyorum :D

vala ben asla ve asla sormayı düşünmüyorum.. doktorum tamamdır diyene kadar konusunu bile açmayacağım :)))
Çünkü ben bundan 5 sene önce de takmıştım tel ve 1 sene sonra hadi artık diye canım doktorumun başının etini yiye yiye çıkarttırmıştım telleri. o zaman gayet güzeldi.. Bu kadarla kalsa iyi, verilen damaklıklı apereyi de yeterince kullanmayınca neredeyse eski haline döndü :(((
Şimdi tüm sabrımı bu işte yoğunlaştırmaya karar verip tekrar taktırdım 1,5 ay önce... o zaman 17 yaşın sabırsızlığı ve dikkatsizliği vardı üzerimde ama şimdi akıllandım :)

Aman kızlar, ne olursunuz nasılsa dişlerim düzeldi diye özen göstermemezlik etmeyin...

Hepimize Allah kolaylık versin

idare et canım biraz ağrı kesicilerle falan benim o batışlarla yanağım bile şişmişti.ilk günlerde telleri söküp atasım gelmişti ne yalan söliyimkaydirigubbakcemile3
zamanla normal halinden pek bir farkın kalmıcak bazı şeyleri yerken temkinli olmak dışında :)
ewet canım ya bazen baenim de söküp atasım geliyor....

bende ki batma da birşey yerken bastıramıyorum bütün diş lerim kökleri acıyor
baskından herhalde

doktra giitiğin herr ayın ilk haftası böle biraz sıkıntılı geçicek.daha sonra alışıcak dişlerinde ağzında o gerginliğe:)merak edilcek bir durum değil korkma canm.

sağol canım inşallah işte yerken üstteki bütün dişlerim acıyor

hani dayak yemiş gibi sanki biri suratıma yumruk atmış gibi

ama dün gece sızım olmadı sadece müthiş kaşınıyor
aslında bu da iyi bişey demi bence diş tedaviye tepki veriyor demekki

dize geliyorkaydirigubbakcemile3
öptüm hepinizi
pınarcığım dr.benmde bir sürü foğrafımı çekiti takmadan
aklıma o ana senin resimlerin geldi
canım ya ne iyi ettin koydun resmi

ewet canım ya bazen baenim de söküp atasım geliyor....

bende ki batma da birşey yerken bastıramıyorum bütün diş lerim kökleri acıyor
baskından herhalde

sağol canım inşallah işte yerken üstteki bütün dişlerim acıyor

hani dayak yemiş gibi sanki biri suratıma yumruk atmış gibi

ama dün gece sızım olmadı sadece müthiş kaşınıyor
aslında bu da iyi bişey demi bence diş tedaviye tepki veriyor demekki

dize geliyorkaydirigubbakcemile3
öptüm hepinizi
pınarcığım dr.benmde bir sürü foğrafımı çekiti takmadan
aklıma o ana senin resimlerin geldi
canım ya ne iyi ettin koydun resmi

evet dişler hemn tepki veriyr tedaviye.ama çok doğru bir karar verdin tel taktırmakla bunu zamnla daha iyi anlıcaksın:))inan senin adına çok sevindim çünkü dişler gerçktn çok önemli.resmide bu yüzden koydum zaten benm dişler bile şekle girdiyse sizinkiler neden olmasın:))sadece biraz sabır istiyor o kadr:))
ha gayret dayanın kızlar p es etmek yyok...;)

cnm seninkiler şefaf braket mi? benimkiler metal de o yuzden düşündürüyor hani röntgen çektirirken kupe kolye cıkarttırırlar ya.

benimde dişlerim cok kanıyor eskiden de kanıyordu ama ne bilim hiç bu kadar farkında değildim.kopek dişimi on ayrıkların yanına çekince diğer tarafı boş kaldı, oteki taraftada onayrıklara bitiştiği tarafa da diş eti sarktıkça sarktı senağlama Bana da dişçim dişetlerini de fırçala dedi. ilk ay ustten fırçalamiştim yanlış fırçalıyormuşum :1rolleyes: dişlerimi fırçalar gibi ustten değil diş ile dişetinin içine gircek şekilde fırça tatlı tatlı kanat demişti bana.

evet canım metal braket benimkiler de... sorun olmaz merak etme...
ama zaten dişçin gargara filan önermiş...

benim ki de hassas dişleriçin olan dişmacunu kullanmamı önerdi...

diş telim takılalı bugün 2. günüm ayy
dün geceden beri ara ara çok sızı ve manyak kaşınma
var............hemde ağrıda değil değişik birşey yara gibi acıyor gibi
dişimlerimi sıkıyom bazen kaşıntı gitsin diye
ama o zamnda hemkaşıntı hem sızı artıyorr........

siz de de oldumu böyle
dr.um 7 gün sonra geçer demişti
sizin ne kadar da geçti..............
her ay aynı şeyi yaşıcaksın canım doktorum benim alışmam için ilk önce üstleri takıp bi ay sonra altları takmıştı takıldığı gün hiç bir şeyim yoktu ama ertesi gun çiğneme kabiliyetim gitti köklerde müthiş bir baskı ağlaya ağlaya yaptığım açıııım die ağladığım o ilk gunleri unutamam ama 1 hafta sonra geçio sallanmalar başlıcak korkma sakınn a.s

Eğer dediğin böyle birşey ise, ismi headgear. Üst çene problemi için diye biliyorum.
headgear.jpg

alt çene için ise daha farklı. böyle:

protraction-headgear.jpg

Evet sanırım üsttekinden. Ama benim iki çenemde de problem var üst ilerde, alt geride.. Pazartesi tellerle beraber takılcak. 45 dakika sürcekmiş randevu. Hadi bakalım delikafadulden

o zaman 17 yaşın sabırsızlığı ve dikkatsizliği vardı üzerimde ama şimdi akıllandım :)

Aman kızlar, ne olursunuz nasılsa dişlerim düzeldi diye özen göstermemezlik etmeyin...

Hepimize Allah kolaylık versin

kaydirigubbakcemile3
bende de 18 yaşın sabırsızlığı var o zaman:) ne yapıyim ama ya 16yken haftasonlarım dişçide geçiyordu hep tam tel takdırıcakken dişlerle ilgili başka bir sorun çıkıyordu.bir süre sonra ister istemez sıkılıyorsun..

destina0706
tel takmadan önce o diş ağrılarına seviniceğimi söyleseler inanmayıp dalga geçerdim ama ağrılardan sonra yavaş yavaş dişçilerindeki değişimi farketmeye başlayınca o ağrılara bile seviniyorsun:)

kızlar sekıncı ayın 18 tam bı yılım oldu daha bı yıl var ama dıslerım cok guzel oldu zaman cok cabuk gecıyo...evet ya su dıscıler basta ne ıyı oluyo sonra maskelerı dusuyo:-(

Ben de tam bilmiyorum ki... Bunlar dışında böyle damağa takılan bir şey daha takcak alt çene genişlenemesi için ama o gözükmeyecekmiş konuşmada problem olcakmış pelteklik gibi.. ışim zor valla.. :/ Takıp çıkarılabiliyomuş ama çıkarmama izin yok en fazla 1 saat falan demişti..

Kızlar benimde 9.ayım kaydirigubbakcemile3 zaman çabuk geçiyor ben çok istedim braket takılmasını anneme yalvardım sen sıkıntılısın söker atarsın dedi -tatlicadiarzu- ama olmadı sadece üst çenemde 4 dişimde braket yok çekimli olduğu için akışına bıraktı 2 gün önce kontrolüm vardı dedim 4 dişime ne zaman tel takıcaksınız bidahaki seyansta dedii dişlerim okadar ayrıldıki iğrenç duruyor dedim mirmirmirmir baya düzelme var bu iyiye işaret dedii çok sevindim alt dişlerim şimdiden dümdüz oldu çok şaşırıyorum kısa zamanda bukadar sonuç verdiğinee delikafadulden sabırlı ve güçlü olun sonunda inci gibi dişlerimiz olcakk kızlarrr :kedi:

kızlaaar mrb bşe sorcam cok onemlı ben smdı normal tel takıyorum. Bu teli çıkarıp dmaklık takıcam ama şeffaf olanından değil düz tel seklınde olanından. ıçinizde kullanan var mı? Kullanımı zor mu ve nasıl kullanılıyor? Biraz bilgilendrr msnz?

ben kullandım bir ara damaklı telden daha doğrusu kullanamadım zor oluyor bana göre öyleydi çünkü yemek yiyeceksin çıkar tekrar tak hani gelip gidip birşey atıştıramıyorsun dişini fırçala tak fırçala tak baya zahmetli bir işti bana göre doktorum sen onu kullanamayacaksın deyip sabit taktı xD sabit daha rahat bence yinede sen bilirsin (: :delphin:

Back