• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

diş röntgeni çekilebiliyor ... benim gömü dişimin ne durumda olduğunu görmek için dişçim ayda bir röntgen çekiyor... ama bu bahsettiğin diş eti problemi bende de var... bir tuhaflaştılar sanki... bir de bu aralar çok kanıyor...

ben de haftaya randevüm var unutmazsam sorayım ...

cnm seninkiler şefaf braket mi? benimkiler metal de o yuzden düşündürüyor hani röntgen çektirirken kupe kolye cıkarttırırlar ya.

benimde dişlerim cok kanıyor eskiden de kanıyordu ama ne bilim hiç bu kadar farkında değildim.kopek dişimi on ayrıkların yanına çekince diğer tarafı boş kaldı, oteki taraftada onayrıklara bitiştiği tarafa da diş eti sarktıkça sarktı senağlama Bana da dişçim dişetlerini de fırçala dedi. ilk ay ustten fırçalamiştim yanlış fırçalıyormuşum :1rolleyes: dişlerimi fırçalar gibi ustten değil diş ile dişetinin içine gircek şekilde fırça tatlı tatlı kanat demişti bana.

resim için teşekkürler cnm öyle cok göze batan bişey yok anlaşılan bakalım göreceğiz artık :)) artık çıkmasını sitiyorum inş.. yaa

Selam, ben de 16 yaşındayım. Geçen randevuda benimde ölçü alındı ve telden başka şeylerde takıcam, ağzımın içine ve yanaklarımdan enseye doğru çıkan bir şey daha adlarını bilmiyorum ama çenemi ileri itmek için takılcak şeyler bunlar.. Diğer randevuya takarız dediler, ne kadar sürede hazır olur teller bi bilginiz var mı?

Selam, ben de 16 yaşındayım. Geçen randevuda benimde ölçü alındı ve telden başka şeylerde takıcam, ağzımın içine ve yanaklarımdan enseye doğru çıkan bir şey daha adlarını bilmiyorum ama çenemi ileri itmek için takılcak şeyler bunlar.. Diğer randevuya takarız dediler, ne kadar sürede hazır olur teller bi bilginiz var mı?

Bende bu soruyu merak ediyorum haftaya gidicem heralde ölcü alır. Diger randevun ne zaman ki?

resim için teşekkürler cnm öyle cok göze batan bişey yok anlaşılan bakalım göreceğiz artık :)) artık çıkmasını sitiyorum inş.. yaa

:))aynn canm görünmüyr bile.2 sene boyunca o telleri dışardan takmışız bu neki onun yanında.lafı bile olmaz:roflol:elbet buda çıkarkaydirigubbakcemile3

slm, ben de geçen hafta diş tellerimden kurtuldum çok şükür :) darısı başınıza :)
dişlerimde damaklık denilen bi şey var. Aslında tam adını bilmiyorum daha sonra sabitleyici dediler. Şeffaf bi plastik. hiç bir şekilde belli olmuyor. bazen hızlı konuşunca s harflerinin ş gibi çıkmasının dışında problemim yok. Düğün, toplantı tarzı önemli yerlere giderken çıkarmaya gerek olmayan bi şey. Diş teli tedavisi kadar önemi olan bir şeymiş, kullanılmadığı takdirde eski haline dönme ihtimali yüksek dedi doktorum.
1 sene bu şekilde kullanıp, diğer sene sadece gece yatarken takmam gerekiyormuş.
hiç kafanıza takmayın bende nasıl bi şey olacak diye içim içimi yiyordu ama sıkıntı yapacak bir durum yok.

Eğer dediğin böyle birşey ise, ismi headgear. Üst çene problemi için diye biliyorum.
headgear.jpg

alt çene için ise daha farklı. böyle:

protraction-headgear.jpg

slm, ben de geçen hafta diş tellerimden kurtuldum çok şükür :) darısı başınıza :)
dişlerimde damaklık denilen bi şey var. Aslında tam adını bilmiyorum daha sonra sabitleyici dediler. Şeffaf bi plastik. hiç bir şekilde belli olmuyor. bazen hızlı konuşunca s harflerinin ş gibi çıkmasının dışında problemim yok. Düğün, toplantı tarzı önemli yerlere giderken çıkarmaya gerek olmayan bi şey. Diş teli tedavisi kadar önemi olan bir şeymiş, kullanılmadığı takdirde eski haline dönme ihtimali yüksek dedi doktorum.
1 sene bu şekilde kullanıp, diğer sene sadece gece yatarken takmam gerekiyormuş.
hiç kafanıza takmayın bende nasıl bi şey olacak diye içim içimi yiyordu ama sıkıntı yapacak bir durum yok.

gömük süt dişim çekildiğinde bana da dişçim damağım düşmesin diye kullandırtmıştı o damaklığı.bence ortodontik tedavide kullanılan en acısız veya rahatsız etmeyen araç.çok güldüğünde biraz rahatsız ediyor ona da zamanla alışıyorsun.keşke benimde tellerim çıkınca bana da ondan taksa ortodontistim:kedi:

Meraba kızlar,bugun dişçimle randevum vardı.geçenlerde bahsetmiştim diş etlerimde problem var diye tabi kafamdaki herşeyi sorayım dedim.oncelikle bir dişi başka bir dişin yanına çekince diğer tarafıda boş kalırsa ordaki diş etinde sarkma normal dedi.

ama bnm diğer diş etlerimde de değişiklik vardı gerçi bnm küçüklükten beri şiştir ve kanar diş etlerim.rontgen falan çekilse de dişeti uzmanı şuan(teller varken) mudahale edemez dedi.kanıyorlarsa toparlıcaklardır kendilerini dedi.bir de listerin die bir gargara yazdı plak oluşumu engelleyen birşey gargarayı kullandım cok guzel değişik bir gargara.bir de arayuz fırcası aldım iltihaplı bolgeleri gun aşiri onunla temizleyecekmişim.

diş etlerinde porblem olanlar için gargarayı kesinlikle tavsiye ederim.şimdiye kadar cok gargara kullandım bu ozellikle diş curumelerine ve plak oluşumuna karşi bir gargara

benimde demiştim ya 2 dişim çekildi 17 sinde
takılacak tellerim ama iki yan çekik olunaca şu an bile yemek yerken acıyor
arasına giriyor etime batıyor
ne yiyorum nasıl yiyorum işkence mi çekiyorum belli değil valla
inşallah değecek bu sıkıntılara diye diliyorum...........

benimde demiştim ya 2 dişim çekildi 17 sinde
takılacak tellerim ama iki yan çekik olunaca şu an bile yemek yerken acıyor
arasına giriyor etime batıyor
ne yiyorum nasıl yiyorum işkence mi çekiyorum belli değil valla
inşallah değecek bu sıkıntılara diye diliyorum...........

eminol ki bütün sıkıntılara fazlasyla değiyor:)))

ben 1 sene oldu çıkartalı tellerimi 2 sene kullandım sabır isteyen bişey ama sonuç çok iyi senin sadece üzst dişinmiş ama alt ve üst dişleri birbirine uyarlamak için her iki tarafada takabilirler benim öyle oldu 2 sene kullandım üst dişlerimde(köpek dişi denilen dişlerim vampir dişi gbiydi) :1rolleyes: dediğim gibi sabredilmesi gereken bşişey ilk takıtıgnda acı olyo yemek yemekte zorlanıyosun ama alışılıyo ya sonuçta sürekli takımıcaksın güsel dişelere sahip olacaksın hadi hayırlısı:Saruboceq:

kendi doktorunu tavsiye edebilecek biri var mı acaba?bana ismini verebılecek.hem fiyat yonunden anlaşabılecegım hemde memnun kalabılecegım..istanbul anadolu yakasında olursa cok ıyı olur.kaç kişi var burda bu tedaviyi yaptıran tavsiye edebılecek yok mu??

kendi doktorunu tavsiye edebilecek biri var mı acaba?bana ismini verebılecek.hem fiyat yonunden anlaşabılecegım hemde memnun kalabılecegım..istanbul anadolu yakasında olursa cok ıyı olur.kaç kişi var burda bu tedaviyi yaptıran tavsiye edebılecek yok mu??

ozel mesajın açık değil cnm

gömük süt dişim çekildiğinde bana da dişçim damağım düşmesin diye kullandırtmıştı o damaklığı.bence ortodontik tedavide kullanılan en acısız veya rahatsız etmeyen araç.çok güldüğünde biraz rahatsız ediyor ona da zamanla alışıyorsun.keşke benimde tellerim çıkınca bana da ondan taksa ortodontistim:kedi:

Benimde gömük dişim vardı 4-5 aydır bos duruyor bana neden vermedi acaba :/ Ama bende sarkma falan olmadı hiç bi degisiklik yok. Salı günü randevum var bakalım ne dicek..

Canım bana dişçim dişimi çekip yerini dikişle kapattığı için hem dikişler zarar görmesin hemde çene hareket etmesin diye verdi.Senin dişine yapılıcak olan işlem benimkinden farklı.
Tel takıldığından beri ilk defa bu ayı diş ağrısı çekmeden geçirdim:D
youthanasia7 bende ilk zamanlar sık sık soruyordum da ,kendi kendime bayağı düzeldi eylül gibi falan çıkar herhalde artık deyip bir süredir sormaktan vazgeçmiştim:)

benimde bugün takıldı braketlerim en sonunda
arkadaşlar.......
bugün 4.00 de gittim takıldı.inşallah iyi olur. herkesle beraber.

Back