Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

o kadar uzun sürüyormu tel takımı ya
diş yapıldan sonra bana ortodontistim diş çekimin bitsin
3 4 gün sonra gel takalım dedi.Ama ölçü alacan bekleyeceksin demedi bende merak ettim şimdi.

sadece tel takılcaksa ölçü almıyorlar gerek de yok zaten.braketleri tek tek dişlere yapıştırıcak teller daha önceden hazırlanıp bi kerede bütün dişlere yapıştırılabilicek bişey değil..

kaydirigubbakcemile3canm benm çok sevindim hadi baklm başladıysan geriside gelir zaten.eminim senin dişlerinde en az benm kadr düzgün olcaktr.kaydirigubbakcemile5bende şeffaf tel kullanmıştım.yani aslında şeffaf olan tel değil sadece braketler oluyoor.temizlemesinin diğerlerinde farkı yok sadece zamanla sararıyorlar ama metalden daha iyi bence.a.s

teşekkür ederim canım inşallah.yarın diş doktorumla randevum var gene.diğer dolgum yapılacak..

o kadar uzun sürüyormu tel takımı ya
diş yapıldan sonra bana ortodontistim diş çekimin bitsin
3 4 gün sonra gel takalım dedi.Ama ölçü alacan bekleyeceksin demedi bende merak ettim şimdi.

3-4 gün mü? Bana da 1 bucuk ay bekliceksin dedi baska bi arkadasım baska disciye gidiyo onada 1 bucuk ay beklemesini soylemis. Baya fark var arada ama herkesin aynı olcak diye biseyde yok disten dise degisebilir.

Tel takanlara soruyorum ölcü alıpta mı almadan mı tel takıldı? Bide dolgu,cekim bittikten ne kadar sonra tel takıldı?

benim de kafam karıştı şimdi peki sizlerin ölçünüz dişleriniz çekilmeden öncemi alında
hemen cevaplarsanız sevinirim.yoksa diş çekiminden sonra mı alındı ölçünüz.

benim de kafam karıştı şimdi peki sizlerin ölçünüz dişleriniz çekilmeden öncemi alında
hemen cevaplarsanız sevinirim.yoksa diş çekiminden sonra mı alındı ölçünüz.

benim önce ölçüm alındı sonra çekilmesi gereken 2 dişim sağ ve sol olmak üzere çekildi yanlış hatırlamıyosam bikaç gün sonrada tellerim takıldı ama önce yarısına takıldı sağ ve sol olmak üzere yani önce çekilen yerleri kapatmak için tel takıldı sonra onlar kapanınca bütün dişlerime takıldı .... her doktor farklı tedavi uyguluyo benim doktorum önce çekilen yerlerin boşluğuna kapatarak başladı 1 yıl oldu tedaviye başlayalı ...

benim hiç dişim çekilmedi ; hiç ölçü almadı... dirkt braketleri yapıştırdık ...

bu arada dün uzun zamandır alt dişlerimle ilgili birşey yapmıyorduk...sadece aperey takıyordum... dün gömük köpek dişime en sonunda braket takıp çevirmeye başladık...

bu sabah kahvaltım şeftali suyu ile ıslatılmış açmacıklar... az önce de yanlışlıkla kaşık dişime çarptı ... off yaaa... -tatlicadiarzu-

slm,
Şeffaf diş tellerinden kullandım, Ekim 2008 de takılmıştı herhangi bir ölçü alınmadan. 4ay sonra en kalın tele geçtik, bugünde diş tellerim çıktı. yani toplam 10 ay süren bi süreç oldu. Ancak şimdi damaklık takılacakmış. Braketlerim şeffaf olduğu için hiç bir sıkıntı ya da özgüven kaybı yaşamadım hatta seviyordum, dişlerimin düzeldiğini farketmek mutlu ediyordu. Ancak damaklıktan korkuyorum açıkcası. Konuşmada zorluk çıkarar mı bilmiyorum. sadece yemek yerken çıkarabilirmişim ve 1 yıl kalması gerekiyormuş. Damaklık kullanan var mı? ne kadar sürede alıştınız?
gerçi herkesin ki farklı olur ama yine de ön bilgi verirseniz sevinirim

ben sekizde geldim valla. iki dişim dolgu oldu.
ordan ortodontise gittim oda ayın 8 inden 17 sine yokum dedi.
Öbür dişinide çektirisen yarın takalım braketleri dedi.
tekrar diş doktoruma gittik.öbür dişimide çekti.offff 2 dolgu bir çekim oldu

bu braketlerde diş telleri gibi etkili oluyormu dişin düzelmesi açısından
merak ettim. gerçi dr.hangisine karar verirse tedaviye uygun olanı seçiyormuş. ama ben genede etki açısından merak ettim.

benim dişçim ölçü almaya gerek yok dedi.Ölçü olmadan direk taktı telleri.
Çekimim dolgum bitti, son dolgumu 24 temmuzda yaptı ve 29 temmuzda telleri taktı.
Eğer dolgularını diş çekiminden önce yaptıysa çekilen yerlerin iyileşmesini beklemiş olabilir benim ilk önce çekimlerim olmuştu ardından dolgulara geçilmişti...
Yardımcı olabilmişimdir umarım

önce ölçüm alındı daha sonra braketlr yapıştırıldı brnm ve bir hfta sadece braketler kaldı.önce onlara alışııyım diye.daha sonra tellerim takıldı.alt ve üst aynı anda..

ben damaklık kullanıyorum canım... ama senin ki sert plastikten mi olacak ?
ben ondan kullanıyorum... bir de yumuşak olanları var ona sabitleyici deniyor ...

konuşmayı biraz etkiliyor özellikle S harfini Ş olarak söylüyorsun ama zamanla alışılıyor... dert etme ... ben de sadece yemek yerken çıkarmalıyım ama bazen unutuyorum yemekten sonra takmayı ... tabii bu da tedavimi geciktirdi açıkçası...

alıştıktan sonra kaytarma bence... yerimseniben

tek braketlerle devam etmedim ama ben açıkçası tek braketlerle devam edildiğini de bilmiyordum... braketlerin ortasına takılan telin etkisi daha fazla... ben üstlerde en kalın olanını kullanıyorum... alttakilerde normal var...

ama tabii önemli olan senin düzeltilmesi gerekn dişlerinin durumu... belki tek braketler yeterlidir senin için...

ya bugün takılacaktı gittim geçiçi dolgu yapılan azı dişimin sorun teşkil etti yani gerçek dolgu olmalı dedi çünkü kelepçe ara kapalı şuanda ondan girmiyor.yani ayın 17 sine kaldı.
dişlerimde çekik bekliyom.gerçek dolgular haftaya çarşamba dolacak ortodontisimde tatile çıkıyor 17 sinde geliyor.olsun artık aceleye getirmeyelim düzgün olsun dedi bende tamam dedim
Braket tedavisinin benim için en uygunu olduğunu diğer normal tellerin bende etkili olmayacağını söyledi.

Arkadaşlar,
Ortodonti tedavisinden önce mutlaka sizlerden bir çok film,radyografi istenmiştir.Doktorunuz bu filmleri arşivlemek için değil,sizlerin gerekli ölçümlerinizi yapıp en uygun tedavi şekline karar vermek için istemiştir.Her ağız aynı biçimde olmayacağından ve aynı problemi taşımayacağından herkesin tedavisi farklıdır.
Kimi ağızlar basit bir hareketli aparey ( damak içeren telli bir yapı) ile tedavi olabilecekken kimi ağızlar ise tek tek braketlenmek suretiyle belli yönlendirmelerle tedavi olur.
Tedavinin başında alınan ölçüler teşhis amaçlıdır.Hemen hemen her hastadan alınır fakat ara safhalarda alınan ölçüler tedaviyi desteklemek ve değişimi gözlemlemek amaçlıdır.
Kafanıza takılan soruları hekiminize danışın.
Sağlıklı günler...

Arkadaşlar ağızda braketler varken rontgen çekilebilir mi? diş etlerimde sorun var şiştiler değiştiler bi kaç gun içinde diş eti uzmanına gorunmek istiyorum ama onlarda genelde flm falan cektirmeden pek birşey demiyorlar. ortodontistime sorucaktım ama randevuyu beklemek istemiyorum.

benim de ölçüm alınmadı. dişim çekildi , dolgum yapıldı, diş taşım temizlendi ve telim takıldı.

ssk diş telini ödüyor sanırım ama malzeme parası alınıyor ve 2-3 yıl süren kuyruk listesine adın yazılıyor çok bekliyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…