Kızlar bugn tel taktımmm
Şuan gerçekten çok sızlıyorlar sert şeyler yiyemiyorum..
doktorm 1 yılda çıkarırız dedi.. Umarm süre uzamaz
geçmiş olsun canım aynı zamanda gözünaydın inşallah iyi olur
bende Cuma günü randevu aldım dr.dan ilkin dolgu yapılması gerekenler yapılacak
sonra iki dişim çekilp takılacak.ayy acımadan atlatırız inşallah.
canım ilk günler teller biraz acıtıyor.ama bi haftaya kalmaz alışıyor dişlerin.dişçiye gittiğin ilk hafta hep böyle geçicek.ben o zamanlarda çorba içiyordm sadece iiçine ekmek doğra:))amaa meraketme zamnlada alışıp uyum sağlarsın canm.inan hiç pişman olmayacksın çok memnun kalcksın tellerin çıktığında.sayılı zamn çabuk geçer canm.sağlıklı gülüşler dilerim sana:))
Kızlarrr 1 seneee oldu tellerimi takalıııııııııııııııııııı :)))
ve inanılmaz bir düzelme var bugün ortodontistim bana eski dişlerimin kalıbını gösterdi yaratığa benziyormuşum :)) iyi ki başlamışım :)
Kızlar bugn tel taktımmm
Şuan gerçekten çok sızlıyorlar sert şeyler yiyemiyorum..
doktorm 1 yılda çıkarırız dedi.. Umarm süre uzamaz
bende Cuma günü randevu aldım dr.dan ilkin dolgu yapılması gerekenler yapılacak
sonra iki dişim çekilp takılacak.ayy acımadan atlatırız inşallah.
kaydirigubbakcemile3 canım ben bununla 26 yaşımda karşılaştım... benim de sütdişim gayet sağlamdı... köpek dişim ise gömüktü... ama hiç ses seda yoktu :) sonra gömük dişim yükselmeye başladı ... benim alt çenemde çünkü... öyle olunca ağrı yaptı... süt dişim çekilde... sağlam olsa da süt dişlerinin kökleri küçük olduğu için çekerken acımaz... merak etme...
bir süre gömük dişimin biraz daha yükselmesi için bekledik... 1,5 yıldır takıyorum... oldukça yükseldi... ama hala yamuk kökü büyük olduğu için yanları açıp rahat çıkmasını sağlamaya çalışıyoruz şu anda... bana göre 6 ay daha takarım...
tel tedavisi süresince dönem dönem ağrıların olacak... ama alışırsın... sonuçta dişlerini yerinden hafif hafif oynataarak düzeltmeye yönelik bir tedavi...
ama senin avantajın yaşının genç olması... bence tam zamanı ... sakın bekleme... korktuğun için de erteleme... eğer köpek dişinle ilgili başka sorun yoksa ; bunu film çektirerek anlayabilir diş hekimin...hiç vakit kaybetme derim...
çünkü eninde sonunda böyle bir tedavi görmen gerekecek... 26 yaşında başlamanı istemem açıkçası ... dediğim gibi yaştan dolayı tedavi daha uzun sürüyor çünkü...
bir de şunu ekleyeceğim ben tellerden hiç rahatsız olmadım... hatta üst dişlerimde ön ayrıklarım için de 3-4 ay önce taktırdım ve şu an gayet memnunum... iyi ki yapmışım diyorum... yani görüntü olarak da çekinecek bir şey yok canım ... :teselli:
haberlerini bekliyorum... yerimseniben
Sizce şeffaf tel mi daha iyi yoksa metal olanı mı?Metal olan daha etkili diye duydum ama bilmiyorum :S
iremcim yaşın erken biran önce taktır bunun farkına varabilmen çok güsel aslında insanlar yüzlerinde buruna önem verir halbuki bi p.cerrah dişlerin yüz güzelliğini % 35 etkilediğini söylemişti burunun payı %15 ve gözler % 20 diğer oran kaşlar çene kirpik alın ve boyunda dağılıyo
aklınıza geldimi bilmiyorum ama azra akın güsel bi bayan ama dünya güseli olacak kadar mı bilemiyorum beni de ilgilendirmiyo pek ama bence jüriyi o müthiş gülümsemesiyle etkilediğini düşünüyorum kızın gülümsemesi gerçekten çok güzel ya
bi insan kendine güvenip gülümseyebiliyorsa bu ona hayatında hep avantaj sağlayacaktır. Kendime olan güvem yerine geldi ve inanın iş hayatımda da sosyal hayatımda da çok şeyler değişti
bu tellerle bile görücülerim çokherkes anneme ne neşeli ne mutlu bi kız bu ya diyolar biras şımardım kabul ediyorum ama ya çok güselleşti dişlerim napim :sm_cool:
çıktığında gülmek için sebep arıcam sanırım:)
Bende metalin daha etkili oldugunu duydum. Hem saffafın temizligi zor diyolar özellikle cay kahve icenler icin. Metale gösterdigin özenin 2 katını göstermen lazım bence seffafta. Ama sen yinede doktoruna sor.
şeffaf olanlar daha pahalı bu arada...
Evet onu söylemeyi unutmusum.
Bisey sormak istiyorum atesböcegim teller varken dis tası cürük olmuyor sürekli disci kontrolünde oldugum icin demis. Teller takılmadan once distasları temizleniyor mu beyaz dislere mi tel takılıyor?
evet benim dişlerim iyice temizlendikten sonra tel takılmıştı
artık olçü almıyorlar benim bildiğim fotoraflarını çekiyorlar. dişlerin başka uygulamaya gerek yoksa temizletip hemen taktırabilirsin bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?