Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

nisandan beri takıyorum cok da yeni değil şimdiye kadar bir sorunum yoktu taktığımdan beri de dişlerimi on kat daha cok fırcaliyorum eskiden sadece sabahları fırcalardım. inş. yerine oturunca duzelir ama pek sanmıyorum yaa mafoldumben

ben dün dişçime sordum ... öyle değilmiş kaydirigubbakcemile3
ama sıcaktan diş etleri; dudaklar filan hassaslaşabiliyor ; ondan olabilir dedi... :sm_confused:

tezim çok çabuk çürütüldü desenekaydirigubbakcemile3
ben randevularda genelde bekleme salonundan kurtulmanın verdiği mutlulukla sorucağım şeyleri de unutuyorumsırnaşık şey
YıldızlarVeGece doktorun tellerini kalınlaştırdıysa dişlerde hareket başlamıştır belki hemen moralini bozma:) Bazen hassasiyet oluyor herşeyi yiyemiyorum bi bakıyorum sonra dişlerimde düzelme var:dance: biraz bekle farkı hissedersin yakında

hassasiyetten kastın ne canım ... ağrı mı ?
yoksa sıcağa soğuğa hassasiyet mi hani çürük diş gibi ?

yani ağrı ise tel tedavisi sırasında olması gereken birşey sonuçta dişlerin yerinden oynuyor...
her randevü sonrası lastikler değişince ben de ağrı oluyor ... olmuyorsa zaten dişçimi uyarıyorum...

kaydirigubbakcemile3

evet ya her seferinde başka bir şey yapıyorlar...ister istemez ağrı yapıyor işte...
bana haftaya geride kalan dişimi öne çevirmek için araya takoz koyarız dedi... eve gidince ne yaptı diye soran anneme cevabım ;

lastikleri değiştirdi ; haftaya takoz koyacakmış -tatlicadiarzu-

tel ağrısı randevudan 1hafta sonra geçiyor bu daha yeni bir ağri iki gundur oluyor(randevum 2 hafta onceydi) soğuk sıcak hassasiyeti gibi kokte inc bir sızlama var.dondurma yerken fark ettim.

sırnaşık şey
benim randevularım o kadar sık değil 30-35 günde bir gidiyorum genelde ben .ilk zamanlar doktordan çıkar çıkmaz noldu diye telefonum çalıyordu da artık tellerin ne zaman çıkıcağını sormaktan bile vazgeçtikaydirigubbakcemile3

tel ağrısı randevudan 1hafta sonra geçiyor bu daha yeni bir ağri iki gundur oluyor(randevum 2 hafta onceydi) soğuk sıcak hassasiyeti gibi kokte inc bir sızlama var.dondurma yerken fark ettim.

dondurma yerken normaldir hassasiyet olması ya da bende sıcak-soğuk bişeyler yerken sürekli olduğu olduğu için önemsemiyorum artık.randevumun üzerinden nerdeyse bi ay geçti akşam dondurma yerken benzer bi hassasiyeti bende hissettim.

ya arkadaşlar bişeyi berak ettim yukarda telleri kalınlaştırma felan yazıyodu bu nasıl bi kalınlaşma acaba braketmi yoksa arasından geçen tel mi ve her tedavide gerekli birşey mi ? aydılatırsanız sevinirim a.s.

Resim koyabilir misin? :1rolleyes:

Canım ben yazmıştım sanırım onu.tellerin üzerinden yine tel geçirmeyi kastetmiştim.her tedavide gerekli olup olmadığını bilmiyorum çünkü bütün doktorların yöntemleri farklı.bu başlıkta dişe takılan halkadan da bahsetmişlerdi.Benim tedavimde de halka hiç kullanılmadı

bende de ilk başta braketlerin üzerinden geçen tel inceyken ; son kullandığı daha kalın bir tel... herkesin diş yapısına göre farklı farklı malzemeler kullanıyorlar canım...

dedim ya son randevumda bir de takoz diye bir şey varmış onu öğrendim... kaydirigubbakcemile3

çoktan alıştım zaten hatta ağzımın içinde dilimle oynuyorum zevkli oluyo :teytey:

dilinle çok oynama bence. braket ve yüzük yerinden oynayabilir

arkadaşlar bnm kopek dişim de hassasiyet başladı acaba tellerle alakası var mıdır? yerinden oynayınca falan başlamiştir diyorum ama kafam karişti

teller dişe hareket sağladığı için diş kökü acı veriyor

ben dün dişçime sordum ... öyle değilmiş kaydirigubbakcemile3
ama sıcaktan diş etleri; dudaklar filan hassaslaşabiliyor ; ondan olabilir dedi... :sm_confused:

benim de sürekli iz çıkıyor ama akşam oluyor iz sabah geçiyor

merhaba arkadaşlar,

dün akşam dişlerimi ortodontist'e gösterdim, yaşım 35 olduğu için daha kısa tutabilecek tedaviden bahsetti 8-10 ay kadar bir süreç olur dedi. Benim üst dişlerim damak olarak önde ve dişlerim kapanmıyor. Üst damağı yarım cm. kadar aşağıya indirip biraz geriye çekecekmiş.
Bu işlem için sanırım sadece üste braket uygulaması olacak
şeffaf braket için 2300 dolar dedi, metal olursa 1800 dolar.
Orda da bir hastası vardı yine yaşı 30'larda, şeffaf braket kullanıyor 4 aydır takıyormuş görüntüde rahatsız edici bir durum yoktu, konuşmasında da o da memnun olduğunu söyledi, daha hiç braket kırmamış.
Doktor Braketlerin tellerinin sağlam olduğunu söyledi.
Birde bu miktarı 10 takside de bölerim dedi.
Arkadaşlar fiyata ne dersiniz ? Sizin de fikrinizi almak isterim

teşekkürler

ben 2,5 sene önce şeffaf braket taktım.bi tanıdığımız çalışıyordu orda onun vasıtasyla normal metal braket fiyatındn taktı şeffafları fiyatı 1500dolrdı.bende 10 taksitle ödemiştim.2 sene kaldı benm.hala devam ediyr tedavim sabitlycler var.düzenli olarak kontrller devam ediyor.şuana kaadr ekstra başka bir parada vermedm :)arada temizletiyorumda gitmişken :))

kızlar benim bugün kontrolüm var. 4 ay oldu daha altları takmadı ne zaman takıcak yaa taksın olsun bitsin artık dişlerim hemen düzelsin istiyorum ben

üst daha bozuk altta iki dişim hafif çarpık nasıl olsa az durucak sonra takarım aynı anda çıkarırız demişti

Kızlarrr 1 seneee oldu tellerimi takalıııııııııııııııııııı :)))

ve inanılmaz bir düzelme var bugün ortodontistim bana eski dişlerimin kalıbını gösterdi yaratığa benziyormuşum :)) iyi ki başlamışım :)

Resim koyabilir misiniz?Gerçekten çok merak ettim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…