Benim tedavim şöyle başlamıştı:
Teller takılmadan önce dişlerimin alçı kalıbı alınmıştı ve azı dişlerin aralarına da braketlerin üzerine takılan renkli lastikler var, dik bir şekilde onlar takılmıştı. Sebep ise azı dişleri arasında boşluk açılsın ki; yüzük/kemer takıldığında hem zorlanılmasın hemde fazla acı olmasın. Öyle de oldu, ağrımamıştı benim. Teller sipariş edilip bir sonraki randevuda da takılmıştı. Ne kadar korkulacak birşey yok desem de, o koltuğa oturduktan sonrası bir başka oluyor. Taktırırsan sen de anlarsın bunu. Tedirginlik hissi, acaba ne olacak gibi. Braketleri rahat bir şekilde takmak için ağzı açan ve geren bir aparey var onu da taktıklarında bir acıma ve gerilme olabilir, normaldir bu zaten. İğne uyuşturma gibi şeyler yapılmıyor. Acıya sebep olacak bir durum yok zaten ortada. Dişleri temizliyorlar ve yapıştırıcıyı sürüyorlar. Bir süre bekleniyor ve küçük kare gibi olan beraketler dişlerin ortasına yapıştırılıyor. Sonrasında da braketlerin üzerinden tel geçiriliyor ve telleri sabitlemek için de minik lastiklerle tutturuluyor. Durumdan duruma değişir mi bilmiyorum ama, tel takma işlemi bu şekilde oluyor.
İlk günler zor oldu biraz. Özellikle yemek yerken zorlandım. Bu dişlerin sızlamasından kaynaklanıyor. Bir süre çiğneme yapılamıyor. Çorbaya ekmeğin içini doğrar öyle yerdim. Biraz sert olanlarını dilimle damağımda ezdirir öyle yutardım. Sonra sonra alışıp istediğini yiyebilirsin. Konuşurken de zorlanmıştım ama kompleks de yapmamıştım. Birçok kişi anlamadıydı bile tel olduğunu, söyleyince şaşırmışlardı.
Dişlerin hareketi ilk günler anlaşılmıyor. Ama 15 gün filan geçince gözle görülür bir değişim oluyor. İlk zamanlar teller öyle bir fazlalıkmış gibi geliyor ki. Bazılarının da alt dudağında kuruluk, çatlama yapabiliyor, kısa bir süre sonra bunların hepsi geçiyor.
1 aydan sonra tellere öyle bir alışıyor ki sanki yıllardır telliymiş gibi geliyor.
Başka soruların olursa sorabilirsin cavaplarım. :)