Gercekten cok hosuma gitti rahatligin, seni gonulden tebrik ediyorum canim. Makyajsiz surdan suraya adim atamayan bi hatun olarak, bu yazdiklarin bana nekadar uzak olsada bi okadar ferahlatici geliyor inanki.
Iyiki farkliliklar var, iyiki herkes ayni degil, ayni dusunceye ve huya sahip degil. Hayat ne sikici olurdu ozaman.
Ama evet, representable olmak is hayatinda onemlidir. Lakin buda sirketten sirkete, organizasyondan organizasyona, pozisyondan pozisyona degisir. Benim pozisyonumda dis gorunus, bakimlilik, tavir onemlidir mesela. Ama bircok is arkadasim (evet abartmiyorum) sanirim aynaya bile bakmiyorlar ofise gelmeden once. Hatta dogaci takimi var, calistiklari bolume gitmeye korkuyoruz. Gecen gittigime gidecegime pisman oldum, okadar dogaciki bunlar, ne sabun ne deodorant ne parfum kullaniyorlar. Daha fazla detaya girmiim neyse. Ne okuyosun bilmiyorum, ona gore belki birkac tiyo verebiliriz.
Bir is gorusmesine giderken giyilen kiyafet gunluk kiyafetten farklidir. Gardrobunda o yuzden birkac parca gundelik olmayan ama ozel gunlerde kolaylikla giyebilecegin birkac esyan olmali. Kendine en yakin olanlari hangileri, onlari aramakla baslayabilirsin. Bana gore bir ltb (little black dress, diz boyunda siyah bir elbise yani, kollu kolsuz sen nasil rahat edersen), sik ve hos siyah bir pantalon, guzel birkac gomlek (beyaz ve acik mavi mesela), guzel siyah ayakkabilar, siyah bir etek (yine diz alti mesela). Ozelliklede vucud hatlarina ve kilona uygun olsun. Ayrica kot vardir kot vardir. Ben ofiste gayet rahat kot giyebiliyorum, gayet sik kot modelleri var cunku (fazla casual yani gundelik olmayan).
Makyaj konusuna gelince; makyaj satan bi magazaya girip ordan biraz fikir edinebilirsin. Derdini anlatirsin, hafif makyaj konusunda sana birkac tiyo vermelerini isteyebilirsin, birkac malzeme alip evine donersin (bir rimel, bir concealer, bir eyeliner, surme ve hafif bi far ile blush olur mesela). Ara ara denemeler yaparsin, belki zamanla hosuna bile gider makyaj.