pinkaya beta değerlerinin artışı nasıl.dış gebelik herkeste farklı olabiliyo ama genelde beta değeleri düzensiz artıyo mesela bende kanamam vardı lekelenme vardı ve beta değerleri önce düştü sonra yükseldi sonra yine düştü ve kendiliğinden sıfırlandı.ama teşhisi zor bi durum.sürekli takip gerektiriyo.eğer öyle bi şüphen varsa kesinlikle 2 güne bir kan testi yaptır.kimi ağrılı oluyo kiminde ne ağrı ne kanama ne lekelenme.inşallah seninki normal bi gebeliktir ve sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.
benim sürekli takip gibi bi şansım yok bulunduğum ilçede kan tetsti yapan yer yokmerkeze gitmem lazım oda çok zor:gitme:
yasmın_07 sen amelıyatla atmadın mı gebelıgı?
oooo agrılar gece sıkıntıları aynı ama aslında doktorun da soyledıgı gıbı senın bır daha dısgebelık tekrar rıskın daha dusuk. netıce de bır hasar bıt oyuntu yok tupte. gercı dıyoruz ya %1lık ıhtımale gırmıs kesımız bız ne olacagı bellı olmuyor. yalnız doktor 6 ay korunma demıs valla be ustume alınmıyorum. yerimseniben ben yıne kendı doktorumu dınleyeyım ıcım daha rahat eder. o en azından 2 ay dedı. korunmayı kısa tutmanın bır anlamı da yok ya! Allah muhafaza dısgebelık tekrar etmesı herseyı tepetakla eder... rahım fılmıne kadar kımse de bırsey dıyemez. bu arad bırsey soracagım; rahım fılmının temız cıkması guzel, ama 'tekrar hamıle kalabılırsın' dedırtebılıyor mu kı? yanı bazı arkadaslar rahım fılmı sonrası doktorların korunmaya devam dedıgını soyluyorlar, acaba neden?
bu rahım fılm ılıskı yasagı getırecek kadar komplıke bır sey mı? agrı falan bıle dedıler. gercı bır gunde oldukca hareketlı ust uste kac tane vajınal ultrason gecırmıs bırı (ben) ıcın agrı esıgı oldukca yuksektır.
ktg yanı sen toplam amelıyat sonrası 4 ay korunmus mu olacaksın?
yasmın_07 sen antalyanın neresındesın?
tunemi ben antalya merkezdeyim.sen rahim filmi çektirecekmisin.doktor benden istedi.dış gebelik tamamen sonlandıktan 2-3 ay sonra çektir dedi.bu süre içerisindede riske atmamak için korun dedi.eğer tüplerde bir sorun varsa ona göre bir yol izleyecek sanırım.inşallah bir sorun çıkmaz.birde rahim filminden sonra korunmak gerekiyormu gerekiyorsa ne kadar süre bilginiz varmı arkadaşlar.
ya aslında senin iyleşmene baglı doktor bana 3 ay korun dedi sonra bir rahim flimi cekip duruma bakalım temizse devam edersn deddi ama bn gecen ay 4 gün adetm gecikince aradım 2 ay olmustu daha ame olalı doktor bişey olmaz hamileysen dedi hani 2 ay bile yeterli aslında bu flim içine ilac falan veriliyor o kürtaj da kullanılan bi alet var ya o takılıyor o yüzden antibiyotık kullandım enfeksiyona karsı doktor bu ay korun dedi bakalım bi dahaki ay insallah sagdan yumurtlarımda hamile kalma ihtimalim olur
ösesinde adetin tam bitecek hiç ilşkiye girmeden flime gideceksin doktorlar flim için en uygun zaman adetin ilk gününden itibaren 5 ile 9. gün arası diyorlar ondan sonra cekmiyolar hamilelik ihtimaline karsı adetin bittikten sonra gidiyorsun flimi cekiyolar incelersen biraz kürtaj gibi bir işlem old için flim sonrası bi kac damla kan gelebiliyor illaki tahris oluyor o yüzden enfeksiyona karsı antibiyotik verdi bunları kesin kullan dedi hem antibiyotık yüzünden hemde flim cekilirken yumurtalar radyasyona maruz kalıyolar ya her ihtimali düsnüyor doktorlar o yüzden bir ay daha korun yan ibnde heemen istiyoum ama tekrar düsük falan yasama ihtimalini düsününce 1 ay gec olsun dedm bakalım inslalh bu sefe bekletmez bebegim gecen sefer 8. ayda oldu oda dıs gebelik oldu
cok ıstıyoruz Rabbım ısrarla kapısını calan kullarını gerı cevırmez cok sukur...
yalnız askolsun arkadaslar surda ıkı dakıka cıkayım dedım, tum bılgılerınızı paylasmıssınız. Anlamak ıcın bır kac kez bıle okudum (bazı seylerı begenmedım de... su korunma ısını kısa tutsak??? ya da bır yolunu yontemını bulsak[/s slm kızlar baya muhabbeti ilerletmişsiniz sevindim valla.baya bilgiyle doldurmuşsunuz topiğimi tşk.ederim vallahi.bu arada ben fikrimi söliyim size saçma gelebilir ama ben hsg çektirmedim ve çektirmeyi düşünmüyorum.bu ay korunmayıda bıraktım bakalım ne olacak.sonuç itibariyle biz bu filmi çektirsekte çektirmesekte rahimde bi sorun olsada olmasada herzaman dış gebelik yaşama ihtimalimiz var.o yüzden bide bu filmin stresine giremem.gelen herşey allahtan geliyo aynı şeyi tekrar yaşayacaksam allah öle istediği için olmuştur yoksa diğer herşey bahane bence.bakalım ne olacak.ilk çocuğuma senede hamile kaldım bakalım bidaha kalabilecekmiyim ve normal olacakmı.sizin kolay hamile kalmak için uyguladığınız yöntemler varmı.işe yarar bişey varsa bende deneyebilirim.hepinizi öptüm.iyi muhabbetler.