Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

beriledb merhaba aynı durumdayız ben de 04.09.09da amelıyat oldum benım de tupumu almadılar... aynen dedıgın gıbı sukurler olsun... ınsaellah hamıle de kalacagız cocuklarımızı da buyutecegız...

beriledb merhaba aynı durumdayız ben de 04.09.09da amelıyat oldum benım de tupumu almadılar... aynen dedıgın gıbı sukurler olsun... ınsaellah hamıle de kalacagız cocuklarımızı da buyutecegız...

umarım bidaha hiç birimiz aynı şeyleri yaşamayız kızlar.çok zor allah kimseye yaşatmasın sizin içinde dua edicem allah isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.bu arada hepinizin bayramı mübarek olsun

kızlar daha önce yazmıştım geçen ay dış gebelik geçirdim 8 ay deneme sonucu olmuştu bu hamilelik.işyerinde bi arkadaşım vardı 1 yıldır bebekleri olmuyodu şimdi haberini aldım hamileymiş.onun adına çok sevindim ama içimde bir tuhaf oldu dahada çok hüzünlendim.sizinle paylaşmak istedim bunu.3 senelik evliyim ve herkes bebek soruyo bide çevreden böyle haberler alınca insan iyice karamsarlaşıyo.ben 2 ay korunduktan sonra daha rahim filmi çektireceğim ve bakalım onun sonucu ne çıkacak.herkes stres yapma diyo ama gelde stres olma.bu arada akimera iyiki bu topiği açmışsın.aynı şeyleri yaşayanlar ancak birbirinin halinden anlıyo.çok üzgünüm arkadaşlar çoookk

gececek yasmın_07 bu gunler de gececek. ama senın yasadıklarını ben de yasıyorum. hamıle haberı aldıgımda uzulmekten zıyade.. ''sımdı olsaydı 10 haftalık olacaktı'' ya da ''bır cok seyı asmıs olacaktık'' dusunceler sarıyor benı. ılk gunku gıbı de degılım. korkuyordum stresıne gırerım bır sonra kı gebelıgı gecıktırırım ( kı doktorlar da bunun dogrulugunu onaylıyorlar) dıye ama korktugum gıbı olmadı yavas yavas unutuyorum dun dıkıslerım (kendılıgınden) dustuler ve ben daha bı rahatladım. tek sıkıntım ne kadar cok korunulursa o kadar bır sonrakı gebelıgın dıs gebelık olma olasılıgı dusuyor gercegı. of f fofff sabır ısı yanı... benım doktorum en az 2 ay korun dedı. ıkı ay sonra hamıle kaldıgımda olacak rısk ıle bır yıl sonrakı aynı mı dıye sordum (bır umut) ama maalesef bır yıl sonra rısk daha az olur dedı. ekledı; sen o kadar bekleme. bu sevındırdı tabı netıcede benı amelıyat eden ve tuptekı hasarı bılen kendısı. hayırlısı...

canım bunu hiç bilmiyodum yani uzun süre korundukça riskin düştüğünü.şuan içimde iki türlü korku var.hemen bebeğim olacakmı olursa yine aynı şeyleri yaşarmıyım.tekrar etme ihtimalini düşünmekte canını sıkıyo insanın.anlamıyorum tüplerde bir sorun olmasa bile dış gebelik yaşanabiliyomuş.sen rahim filmi çektirmeyecekmisin.ben 2 ay korunup filmi çektirip onun sonucuna göre korunmayı bırakıcam.inşallah sonuçta bi olumsuzluk çıkmaz bakalım onun sonrasında da tekrar ne zaman hamile kalabilicem ((((

canım benim seni çok iyi anlıyorum bende aynı şeyleri yaşadım evlendim 3 sene snr hamile kaldım çok zor ama şunu öğrendimki bu işler stressiz kafamızı başka şeylerle meşgul edip çocuk düşünmediğimiz dönemlerde oluyo.bizim bir sürü engelimiz vardı olmaması için ama hiç tedavi olmadık snr bazı hastalıklarım sebebiyle korunmam icap etti ve ben aklıma hiç çocuk getirmedim tek düşündüğüm hastalığımın iyleşmesiydi ve kesinlikle hamile kalmamın yasak olduğu o dönemde korunurken hamile kaldım doktorlarımın kızmasına rağmen düşük ve diğer bütün risklere rağmen doğum yaptım iykide yapmışım umarım allah sizede hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder dış gebeliği tekrar düşünme düşündükçe kötülükleri başımıza topluyoruz bence bi uğraş edin kendine çocuk olayını unuttuğun zaman göreceksinki hamilelik haberin gelmiş.ve umarım bu en yakın zamanda gerçekleşir hepiniz için dua edicem

cnm benim sende kafana takma umarım bir an önce ameliyatın izleri kapanır ve tekrar hamile kalır sağlıklı bi hamilelik geçirip bebeğini kucağını alırsın kaç yaşındasın bilmiyorum ama sanırım çok gençsin ben 22 yaşında evlendim 26 yaşında bebeğimi kucağıma aldım.işte bu işler insanların planladığı zaman olmuyo allahın taktir etmesi gerekiyo bence bol bol dua edelim ve halimize şükredelim beterin beteri var.ve bence çok bekleme.dikişlerin kapansın bu arada kafanıda başka şeylerle meşgul et olur allahın izniyle.hepiniz için dua edicem benim bitane var allah ona uzun ömür versin isteyen herkesede hayırlı evlatlar nasip etsin

inşallah canım geçecek elbette bugünler.tek derdimiz bu olsun.hiçbir zaman niye ben demedim,isyan etmedim ki zaten insanlar neler yaşıyo bizimki devede kulak belki onların yanında.bayramda eşimin memleketindeydik ve herkes tabi bebek sordu insan ister istemez etkileniyo bide dönüşte arkadaşımın hamilelik haberini aldım içim iyice burkuldu.bugün iyice duygusallaştım.Allahım dualarımızı kabul etsin kucağımızı boş bırakmasın en kısa zamanda isteyen herkese nasip etsin.

cnm bilmezmiyim aynı şeyleri bende yaşadım aslına bakarsan sanırım hala yaşıyorum 2 yaşında bi bebeğim var hazır olmadığımı düşünüyodum bikaç ay önce dış gebelik geçirdim hamile kaldım diye çok üzülmüştüm ama şu sıralar bişeyler hisstmeye başladım sanırım yine bebek istiyorum çok erken olmasına rağmen bu ay hamileyim sandım deilmişim bi ara üzüldüm dış gebemiyim yine diye snr adet olunca sevindim ama daha snrda üğzüldüm keşke yine normal hamilelik geçirip bi bebeğim olsun diye dua ettim umarım allah öncelikle olmayan herkese tattırsın bu duyguyu.daha snr bize tabi.ama hiç üzüllme soranlarada düşünmüyoruz daha erken borcumuz falan var onlar bitsin öle falan deyip milleti susturun snr da dediğim gibi bi uğraş ewdin kendine bi kursa git arkadaş çevreni genişlet daha sosyal ol hiç aklına gelmesin bebek ve olacak olacak diye kendini şartla en yakında zamandada bzie müjdeli haberini ver bizde göbek atalım burdaa

inşallah canım ya.bide en son doktora gittiğimde kontrol için rahim ağzında küçük bi yara ve mantar oluşmuş bide onlar çıktı.umarım gebeliğe engel değildir ve hemen geçer.insan gerçekten neden korkarsa başına geliyo sanırım.daha hamile bile değilken dış gebeliğin ne olduğunu bile bilmiyodum ama başıma hep öyle bi olumsuzluk gelirmi diye korkuyodum.şimdi sorunsuz bi şeiklde hemen hamile kalanlara hayran kalıyorum ne zor işmiş meğer.dediğin gibi kafamı dağıtmak için bişeylerle uğraşıyorum,çalışıyorum zaten 7 de ancak çıkıyorum tüm zamanım nerdeyse işyerinde geçiyo.zamana bırakmaktan başka çare yok. mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler elbet..

cnm benim merak etme o yarayla mantar ilaçla tedavi olur sen sadece kafanı rahat tut ve mutlaka bi gün anne olacağına inan.bu zamanında yakın olması için bol bol dua et keşke yakınlarda otursaydın böle dış gebelik geçiren arkadaşlar bir araya gelip tanışsak dertlerimizi paylaşıp kafamızı dağıtsak ne güzel olurdu ara ara gün yapardık böle.hayatı gırgıra alırdık.neyse cnm sana içim çok kaynadı senin için gerçekten dua edicem inşiallah herşey gönlünce olur

kusura bakam canım yaranı deşmek istemiyorum ama dış gebelik esnasında beta hcg değerlerin nasıldı. bende süpeleniyorum. allah sanada bidaha yaşatmasın çifter çifter versin işllah sağlıklı bebeişler. geçmiş olsun canımkaydirigubbakcemile3

cnm değerler bazen normal artışda gösterebiliyo.ama genelde 2 katı artması gerekirken daha az artış gösteriyosa dış gebelik çıkabiliyo.eger yumurtalıklarında ağrı hissedersen kanaman varsa değerlerindeki artış 2 katı olmuyosa ve 1500 lere gelip kese gözükmediyse büyük ihtimal dış gebelik olabilir.ama bazen hiç belirtide vermeyebilir.yani kanaman olmaz ağrı olmaz değerler normal artar ama değerler artıp kese gözükmemeye devam ederse detaylı ultrasonla falan teşhis konulabilir.umarım senin öle deildir.çok sıkıntı veren bi durum çünkü.allah sanada hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin cnm

canım ya keşke dediğin gibi yakın olsaydıkta yüzyüze konuşma fırsatımız olsaydı.neyse yinede Allahtan bu site varda insan biraz dertleşince azda olsa hafifliyo can sıkıntısı.dış gebelik sırasında sanki birdaha bebek düşünmyee cesaret edemeyecekmişim gibi geliyodu.çünkü gerçekten çok ağrılı ne olacağı belirsiz zor bişey.ama şimdi şu korunma süreci bir an evvel bitsinde tekrar çalışmalara başlayalım diye can atıyorum.demekki her yara zamanla iyileşiyo boşuna dememişler zaman herşeyin ilacı diye.

pinkaya87 ben beta degerlerımı sana aksettıreyım cunku senın durumundayken ben de bırının bana beta degerlerınden bahsetmesını ıstıyordum
17agustos 22.48
20agustos 27.9 (bu esnada tabı doktora gıttım bana kımyasal gebelık suphesınden bahsettı ıkı gun sonra beta hcg ıstedı)
22agustos 117.40 (ıkı kattından daha fazla artınca kımyasal suphesı kalktı)
26agustos 308 (ıkı kere kahverengı lekelenme)
28agustos 318
30agustos 612
01eylul 633.23
04eylul 728
gordugun gıbı bı ıkı katı bı cok az artıs gorunuyor. doktor kontrolllerınde hıc cıkmadı takı son gun... kese de gorulmedı tabı.. 04eylul laparoskopık cerrahı ıle amelıyat.
Iste boyle...

yasmın_07 ben amelıyat oldum dogal olarak ne kadar korunursam o kadar yaram (tuptekı hasar) kapanacak ve bır sonrakı dollenen yumurta yuvarlanınca hıc engelsız (ozellıkle amelıyat yarama takılmadan) rahıme yuvarlanıp gereken yerde ımplantasyon (yerlesme) gerceklesecektır. mesele bu. ama bır de su var kı hıc gebelık gecırılmemıs tamamen hasarsız bır rahımde dıs gebelık gerceklestı (kendım ıcın soyluyorum) anlayacagın bu ıs nasıp kısmet gebelıklerın %1ı olan dıs gebelık bıze denk dustu. hıc bırsey bellı olmuyor ne umutsuz vakalar hamılelıklerını saglıkla tamamlıyor ve ne sorunsuz bayanlar hamıle kalamıyor. hersey nasıp. Rabbım hayır ıcınde şer, şer ıcınde hayır oldugunu ogreten degıl mıdır? ınsaellah bız de alacagız saglıkla bebeklerımızı kucaklarımıza...

akımera yasım 26. ben de genc olduguma emınken doktorum yaramın ıyılesmesı konusunda cok da genc degılsın dedıyerimseniben

çok teşekkür ederim canım.opuyorumnanaktan

pinkaya beta değerlerinin artışı nasıl.dış gebelik herkeste farklı olabiliyo ama genelde beta değeleri düzensiz artıyo mesela bende kanamam vardı lekelenme vardı ve beta değerleri önce düştü sonra yükseldi sonra yine düştü ve kendiliğinden sıfırlandı.ama teşhisi zor bi durum.sürekli takip gerektiriyo.eğer öyle bi şüphen varsa kesinlikle 2 güne bir kan testi yaptır.kimi ağrılı oluyo kiminde ne ağrı ne kanama ne lekelenme.inşallah seninki normal bi gebeliktir ve sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.

Bnm degerlerım cok dÜzenlı arttı tek anladıgımız nokta kese gÖrÜnmedı ve 6. Haftadan sonra kahverengı lekelenme basladı 3 ay oldu bnm de tek tÜpÜm alındı gecen hafta flım cektırdım cok sÜkÜr flım temız cıktı bu ay korunacakmısız ınsallah bır dahakı ay umutlarım baslayacak sımdı sadce sagdan yumurtlamayı beklıycem sol tÜpÜm alındıgı ıÇın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…