- 2 Mayıs 2019
- 33
- 17
çok teşekkür ederim ilaç geldi yazılarınız bana amin inşallahBenim de sağ tüpüm alındı ve ilk denememde hamile kalıp sağlıkla kavuştum yavruma çok şükür. Ben de artık bebeğim olsa da çok zor olur diye düşünüyordum aksine hemen oldu. Umutsuzluğa kapılmayın. En hayırlı vakitte rabbim size de nasip eder inşallah:)
Sol tüpün de alinsa bile tüp bebek yontemiyle yine hamile kalırsın. Hic korkma. Her seyin bi caresi var. Ben de cok agladim , cok uzuldum. Bi de benimkiler ikizdi, düşün artik halimi. Ama cok sukur simdi ogluma hamileyim ve o gunleri hic hatirlamiyorum bile. Üzülme hepsi geçecek.bilmiyorum insan korkuyor operasyona girmeden önce çok ağladım ya sol tüpümde alınırsa diye çok şükür onda sıkıntı yok ama korkuyorum ben artık
En kısa zamanda hamile kalırsın inşallahteşekkürler canım.sol tüpüm açık bir sıkıntı yok şu an için
Bsy sorucam? Buyuk gecmis olsun yeni bebeginizle guzwl gunleriniz olur umarim.So
Sol tüpün de alinsa bile tüp bebek yontemiyle yine hamile kalırsın. Hic korkma. Her seyin bi caresi var. Ben de cok agladim , cok uzuldum. Bi de benimkiler ikizdi, düşün artik halimi. Ama cok sukur simdi ogluma hamileyim ve o gunleri hic hatirlamiyorum bile. Üzülme hepsi geçecek.
şimdiki aklım olsa ilk dış gebeliğimde tüpümü aldırıp diğer yardımcı üreme tekniklerini denemek , ya da spontan gebeliği beklemek yerine derhal tüp bebek tedavisine başlardım. Şimdi mtx lerin yan etkileri ve ameliyatım sayesinde yumurtalık rezervim çöktü. Artık talihin insafına kaldım.
Canım işin garibi hsg de tüpler açık göründüğü için doktorların normal gebelik şansı tanımalarıydı. Ama her seferinde aynı tüpten dış gebelik geçirdim. Tıp tüpün tıkalı mı açık mı olduğunu teşhis edebiliyor fakat içerisindeki tüycüklerin hareketlerini anlamada yetersiz kalıyor. Bendeki de muhtemelen tüpün içerisinde tıkanıklık kaynaklı olmayan bir aksaklık vardı. 4. dış gebeliğimi de salpenjektomi ile sonlandırdım.geçmiş olsun canım tıkalı tüpünle hamile kalmayımı denedin
Canım işin garibi hsg de tüpler açık göründüğü için doktorların normal gebelik şansı tanımalarıydı. Ama her seferinde aynı tüpten dış gebelik geçirdim. Tıp tüpün tıkalı mı açık mı olduğunu teşhis edebiliyor fakat içerisindeki tüycüklerin hareketlerini anlamada yetersiz kalıyor. Bendeki de muhtemelen tüpün içerisinde tıkanıklık kaynaklı olmayan bir aksaklık vardı. 4. dış gebeliğimi de salpenjektomi ile sonlandırdım.
Dış gebelik sebebiyle gecen hafta bugun metotreksat igne yapılmıştı. 2 gündür asiri derecede şişkinlik ve gaz sancısı yaşıyorum. Normal bir yan etki midir?
Beta hcg ise ignenin yapıldığı gunden bir gun once 237 cikmisti. Igneden 2 gun sonra 367, igneden 5 gün sonra 239 çıkmıştı. Bugün de 197 çıktı. Yavas da olsa düşüyor gibi. Doktorum haftaya tekrar beta hcg istedi ama bu gaz meselesini sormayı unuttum
Tesekkur ederim. 3 4 gundur adet kanamasi gibi kanama var. Pıhtılı da değil. 1 aydan fazla suredir surekli kanama var yer yer artiyor yer yer azaliyor. Degerlerim aslında hep dusuktu ama bir turlu sifirlanmadi malesef.Ben tamamen kanamayla atana kadar ağrı ve sızı yaşadım, ve vucudum kalksam batıyor yatsam batıyordu resmen.
Daha vucudun çabalıyor, normal.
Düşüşte normal ilerliyor görünene göre, bnm yüksekti sıfırlanması uzun zaman aldı,yavas yavas iniyor. Ama sıfırlanana kadar takip ediliyor.
Bende 2017 de oldum benim 1000 lere çıkmıştı tek doz iğne ile düştü ama 2 ay sürdü düşmesi. HErkeste farklı etki yapabilir ben hatırlamıyorum gerçi gaz sancısı oldu mu ama olma ihtimali yüksektir sonuçta vücuduna dışardan bir şey veriliyor. Bende kanama vardı baya pıhtılı da oldu zaman zaman azaldı ama zaten bu şekilde atıyor vücudun kanaman olması da iyi. Sancı içinde doktoruna danış yine de.Dış gebelik sebebiyle gecen hafta bugun metotreksat igne yapılmıştı. 2 gündür asiri derecede şişkinlik ve gaz sancısı yaşıyorum. Normal bir yan etki midir?
Beta hcg ise ignenin yapıldığı gunden bir gun once 237 cikmisti. Igneden 2 gun sonra 367, igneden 5 gün sonra 239 çıkmıştı. Bugün de 197 çıktı. Yavas da olsa düşüyor gibi. Doktorum haftaya tekrar beta hcg istedi ama bu gaz meselesini sormayı unuttum
Tesekkur ederim. Yarin randevum var gidicem insallah doktorumaBende 2017 de oldum benim 1000 lere çıkmıştı tek doz iğne ile düştü ama 2 ay sürdü düşmesi. HErkeste farklı etki yapabilir ben hatırlamıyorum gerçi gaz sancısı oldu mu ama olma ihtimali yüksektir sonuçta vücuduna dışardan bir şey veriliyor. Bende kanama vardı baya pıhtılı da oldu zaman zaman azaldı ama zaten bu şekilde atıyor vücudun kanaman olması da iyi. Sancı içinde doktoruna danış yine de.
Rica ederim geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın.Tesekkur ederim. Yarin randevum var gidicem insallah doktoruma
Bence 1 ay adetten sonra devam edebilirsin. zaten adet ile atıyorsunBende dış gebeliğin bütün belirtilenlerini yaşayarak 9 mart 2020 de 2 doz iğne oldum. 3 haftada sıfırlandı kanama ağrı hiçbirşey kalmadı. Doktorum 6 ay korun dedi ama ben hemen olsun istiyorum. Sizce ne kadar süre korunmalıyız?