Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Tum kalbimle saglikli bi gebelik olmasini diliyorum allahim tekrarini yasatmasin ve saglikli sihatli hamilelik ve evlatlar nasip etsin...
Antibiyotik varmiydi oyle? Benim isim (gerci her zaman oylede) Allah a kaldi burdaki dr ck berbat...
Bana 2 adet beklememi istedi jinekologum... sigarayi birakmaya cok hevesliydim ama cok zor yapamiyorum esimde iciyo :/// istiyorum hala birakmayi.
Korunmak icin hic bisey vermedi dr 2 3 yildir istedigimi ogrenince. 3 ay icin gereksiz kendiniz biseyler yaparsiniz ve en az 2 adet bekle dedi iste...

Dr a kötü kokulu akıntım var de o sana yazar enfeksiyon İçin. Dış gebeliğin bir sebebi de bu tüplerde olan enfeksiyon işte. İki adet beklemen normal. Sigarayı bırakma konusunda da şöyle fikir verebilirim. Şimdi yumurtlama olduğu gün birliktelikten sonra içme diğer adete kadar olmuş gibi düşün. Ben kendime inanamıyorum nasıl içmediğim konusunda benimde eşim içiyordu ama oda bıraktı. İnş. En yakın zamanda sağlıklı bir gebelik geçirmen dileğiyle.

Allah razi olsun cok tesekkur ederim bilgilendirdigin icin Rabbim saglikli sihatli hamilelik gecirmenizi nasip etsin insAllah ❤

Çok şükür değeriniz düşmüş en hayırlı zamanda tekrar sağlıklı bir gebelik yaşarsınız inşallah, o zaman ben de durumumu anlatıp sorularınızı cevaplamış olayım, evet ilk gebeliğimde kese görünmüştü ama sürpriz bir hamilelikti bilmeden antibiyotik doğum kontrol hapı kullandığım için düştü, ikinci ve üçüncü gebeliğim üç ay arayla dış gebelik oldu malesef, 3 aylık korunma sürem biter bitmez hamile kalabilmiştim(rahim filminin etkisi olabilir) , doktorlar 3 veya 6 ay diyor ama ilacın prospektüsünde iki adet dönemi diyor o da 3 aya tekabül ediyor zaten, doktorum açıkcası tam sebebi bilinemiyor dedi son 20yılda çok artmış, tıp dünyası bazı sebepler sıralıyor ama bende hiçbiri yoktu, geçirilmiş enfeksiyon, karın içi ameliyat vs vs, sigarayı hiç duymadım ben hiç içmedim yine de başıma geldi, malesef net bi sebebi de tedavisi de yok canım deneyeceksin bir sürü insan dış gebelikten sonra sağlıklı hamile kalabiliyor , doktorum tekrar sağlıklı bir gebelik geçirebilirsin ama dış gebelik riskin de yüksek dedi, 7 ay deneme sonucu hamile kalamayınca tüp bebek yaptırdım, çok şükür şimdi 10 haftalık hamileyim darısı sizlere olsun inşallah

Oncelikle cok gecmis olsun ve Senin adinada cok sevindim Rabbim kolaylik ve saglikli sihatli bi gebelik saglikli sihatli kucagina miniginizi almayi nasip etsin hayirli uzun ömürler nasip etsin... evet bende arastirdim ve soylediler ben ne ameliyyat oldum ne enfeksyon gecirdim ne baska bisey sadece sigara kullaniyorum. 3 ay korunma surecindede I.Saracoglunun kurlerini uygulamayi planliyorum. Dedigin gibi cok artma var burda bile dis gebelik paylasimlari cok yaygin... tüm sorularima sen ve diger arkadaslar aydinlattiniz basima geldiginden beri bi cok arkadasla bu konuyu konustuk. Cok zor surec ve psikolojik yorgunluga sebep oluyo ama umutluyum tekrardan tek korkum tekrar olursa diye ve yeniden uzun sure olmazsa diye (dusunmemeye calissamda) Rabbim herkesi korusun kimsenin kucagini bos birakmasin.. amiiiin cok tesekkur ederim bu guzel dileklerin icin Rabbim isteyenlere bu duyguyu en guzel sekilde tattirsin ve senin gibi hamile olanlari korusun ❤ tekrar tesekkurler Allaha emanet olun ❤

Sağolasın canım güzel dileklerin için amin Haklısın ben bedenen hem manen zor bir süreç ama rabbim yeniden ümit ettiriyor cesaretini veriyor olacağını yaşanacağı varsa da nasip imtihan ama olumlu düşünmenin çok faydası var, ben o kadar negatiftim ki ikinci dış gebeliği kendim çağırdım resmen o yüzden hayır düşün hayr olsun inşallah

Aynen bi hafta daha istirahat alabilirsem doktordan haftaya tekrar ise dondukten sonra dahada az dusunmeye baslarim. Amiiin insAllah cok tesekkur ederim

geçmiş olsun. ben bir defa geçirdim. doktor 6 ay korunman lazım yoksa tekrarlama ihtimali yüksek demişti. ben hemen istediğim için başka bir doktora da göründüm daha sonra. o da kesin 6 ay dedi. ama hep goruyorum 3 ay korunanlar da var. ama 2 doktor da öyle deyince mecburen bekledim. bana özel değildi söyledikleri bu arada. 6 ay öneriyoruz dış gebeliklerde demişti ikisi de.

merhaba arkadaşlar...daha önce yazmıstım ama guncel kalması icin tekrar yazmak istedim. sizleri okadar iyi anliyorumki..bende yaklasik 9 ay omrumu bu forumlarda bir umut arayarak gecirdim...once guzel olan haberden baslayim. suan oglum 11 aylik ve icerde misil misil uyuyor...umudunuzu hiccc yitirmeyin...
benim hikayem soyle...ben 2 kimyasal gebelik 1 dıs gebelik gecirdim. ki aslinda isminide verecegim baskent hastanesinde gogsen onalan adindaki hoca bana daha onceki kimyasallarinda dis gebelik oldugunu...cocugumun zor olcagini...rahim filmi cektirip tuplerimin acik cikmasina ragmen tuplerimde sikinti oldugunu ya laparoskopi yada tup bebek denemem gerektigini solemistii...ogun o odadan nasil agalayarak ciktigimi ve 9 ay hergun nasil iskence cektigimi unutamam. ben son dis gebeligimden sonra(1 doz igne ile dustu dgerlerom) bebek denemelerimi durdurdum ve sunlari yaptim...oncelikle sunu soylemek isterim buraya yazacaklarim bende ise yaradi sizde belki ter etki eder lutfen doktorunza danisarak yapin....oncelikle spora basladim 5-6 kilo verdim. sonra omega 3, co enzim q 10, l argine, bromelain gibi takviyeler kullandim degisen zaman araliklarinda...bublar kan sulandirma vs etkileri var oyuzden yine dikkatli olmak lazim...3 kere falan maydonozlu sut buharina oturdum...ve benim polokistik overim vardi adet duZensizligi yapiyordu o sebeple duzenli hayit oyu ekstresi icim...ilqve olarak son bir iki ay maca otu tozu kullandim ki o bitmeden sukur hamileydim..ayrica ankarada bir aktar bana istanbul baharat aktarin adi ulusta...cay ve bal karisimi bitkisel seyler hazirladi yine donusumlu cok yuklenmeden bunlari kullandim..9 ay sonuna ilk denememde cok sukur hamileligimi ogrendim ve bugun yavrum kucagimda...sizlerin halini cok uyi anliyorum. ben umudumu yitrmistim tup bebek falan deneyecek yada istanbula gidip unlu bir doktorda laparoskopi olcaktim. ama bunlara gerek kalmadan rabbim bana evladimi verdi...tum dualarim sizlerler...baska sorunuz olursada memnuniyetle cevaplarim...

Kızlar benim değerlerim ilk ögrendigimde 236 ondan 3 gun sonra 713 ve 2 gun sonra da 1637 çıktı ve 1637 cıktığında vajinal ultrasonda kese goremedi doktor ve dış gebelik olabilir dedi degerlerim aslinda iyi gibi ama 1500 den sonra kese gorulmesi lazimmis sizlerde de bu şekilde mi oldu 2 gun sonra tekrar gitcem netleşcek tekrar hcg istemedi cok korkuyorum

Bence hic kotu dusunme.Gorunmeyedebilir.Cunku gebelikten gebelige degerler bile farkediyor.Iyi haberler alacaksin❤

Bence hic kotu dusunme.Gorunmeyedebilir.Cunku gebelikten gebelige degerler bile farkediyor.Iyi haberler alacaksin❤
Ay canım çok sağol ama doktor tüpde yuvarlak bi sey gordu sıvı birikmesi de olabilir kese de olabilir dedi o belirsizlikle eve geldim günler nasıl geçcek hiç bilmiyorum

Ay canım çok sağol ama doktor tüpde yuvarlak bi sey gordu sıvı birikmesi de olabilir kese de olabilir dedi o belirsizlikle eve geldim günler nasıl geçcek hiç bilmiyorum

Sıvı normal gebelikte basta olabilir demisti bnm doktorum.
İyi haberler aldin umuyorum ki❤

Sıvı normal gebelikte basta olabilir demisti bnm doktorum.
İyi haberler aldin umuyorum ki❤
Evet canım neyse ki gercekten sıvıymış o keselerim göründü rahimde dış gebelikse diye mahvettim kendimi ikizmis ondan saklanmışlar :) simdi de kalp atışı stresi başladi tabi c.tesi de ona gitcez bakalım neler olcak

GozunaydiiinSağlıkla hayırlısıyla Allah kucağınıza almayi nasip etsin❤

Merhaba hanimlar. Belki hatirlayaniniz olur, bi ara hep buralardaydim. 2018 ocak ayinda dış gebelik gecirdim ve sag tüpüm alindi. 2 kez aşılama yaptik, tutmadi. Tam tup bebek hazirliklarina baslamisken supriz bi sekilde hamile olduğumu öğrendim. Dun keseyi gördük.
Zor bi surec, biliyorum. Aynisini ben de yaşadım. Ben inaniyorum, her şey cok guzel olacak ve ben hayirlisiyla bebegimi kucagima alicam. Umarım siz de daha fazla yıpranmadan bu sureci en saglikli sekilde atlatirsiniz.

Cok sevindiiiiim❤ Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin hep iyi haberlerini duyun insallah❤

Uzun zaman olmus ama belki gorursunuz umuduylq yaziyorum. Benmde 3700lerde ilaca basladik bugun 4. Gun ve 4970 gibi bi degerde. Doktor 4. Gun artmasi normal dedi ama korkuyorum yinede. Siz sonrasinda neler yasadinz ilacla dustumu degeriniz

Benmde ilac ilk ypilirken degerim 3700lerdeyken bugun 4. Gun 4950lere yukselmis. Korkuyorum bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…