Tum kalbimle saglikli bi gebelik olmasini diliyorum allahim tekrarini yasatmasin ve saglikli sihatli hamilelik ve evlatlar nasip etsin...Bende Aralık’ta geçirdim. İğne ile geçti bende sigaraya çok bağladım. Fakat birinci adetten sonra doktorumdan antibiyotik istedim kanallarım İçin. 10 gün onları kullandım. Neyse acaba tekrar olurmu vs derken 2 adet sonra hamile kaldığımı öğrendim. Daha küçük ama Dr. Dış gebeliğe benzemiyor dedi. Pazartesi belli olacak. Yani sana tavsiyem korunma zamanın bitikten sonra yumurtlama günlerini iyi hesapla atlama. Ve yapabiliyorsan sigarayı bırak günde iki paket sigara içen biri olarak söylüyorum bıraktım sigarayı.
Tum kalbimle saglikli bi gebelik olmasini diliyorum allahim tekrarini yasatmasin ve saglikli sihatli hamilelik ve evlatlar nasip etsin...
Antibiyotik varmiydi oyle? Benim isim (gerci her zaman oylede) Allah a kaldi burdaki dr ck berbat...
Bana 2 adet beklememi istedi jinekologum... sigarayi birakmaya cok hevesliydim ama cok zor yapamiyorum esimde iciyo :/// istiyorum hala birakmayi.
Korunmak icin hic bisey vermedi dr 2 3 yildir istedigimi ogrenince. 3 ay icin gereksiz kendiniz biseyler yaparsiniz ve en az 2 adet bekle dedi iste...
Allah razi olsun cok tesekkur ederim bilgilendirdigin icin Rabbim saglikli sihatli hamilelik gecirmenizi nasip etsin insAllah ❤Dr a kötü kokulu akıntım var de o sana yazar enfeksiyon İçin. Dış gebeliğin bir sebebi de bu tüplerde olan enfeksiyon işte. İki adet beklemen normal. Sigarayı bırakma konusunda da şöyle fikir verebilirim. Şimdi yumurtlama olduğu gün birliktelikten sonra içme diğer adete kadar olmuş gibi düşün. Ben kendime inanamıyorum nasıl içmediğim konusunda benimde eşim içiyordu ama oda bıraktı. İnş. En yakın zamanda sağlıklı bir gebelik geçirmen dileğiyle.
Çok şükür değeriniz düşmüş en hayırlı zamanda tekrar sağlıklı bir gebelik yaşarsınız inşallah, o zaman ben de durumumu anlatıp sorularınızı cevaplamış olayım, evet ilk gebeliğimde kese görünmüştü ama sürpriz bir hamilelikti bilmeden antibiyotik doğum kontrol hapı kullandığım için düştü, ikinci ve üçüncü gebeliğim üç ay arayla dış gebelik oldu malesef, 3 aylık korunma sürem biter bitmez hamile kalabilmiştim(rahim filminin etkisi olabilir) , doktorlar 3 veya 6 ay diyor ama ilacın prospektüsünde iki adet dönemi diyor o da 3 aya tekabül ediyor zaten, doktorum açıkcası tam sebebi bilinemiyor dedi son 20yılda çok artmış, tıp dünyası bazı sebepler sıralıyor ama bende hiçbiri yoktu, geçirilmiş enfeksiyon, karın içi ameliyat vs vs, sigarayı hiç duymadım ben hiç içmedim yine de başıma geldi, malesef net bi sebebi de tedavisi de yok canım deneyeceksin bir sürü insan dış gebelikten sonra sağlıklı hamile kalabiliyor , doktorum tekrar sağlıklı bir gebelik geçirebilirsin ama dış gebelik riskin de yüksek dedi, 7 ay deneme sonucu hamile kalamayınca tüp bebek yaptırdım, çok şükür şimdi 10 haftalık hamileyim darısı sizlere olsun inşallahAllah razi olsun ve cok gecmis olsun oncelikle cok tesekkur ederim yardiminiz icin vaktinizi alacagim icin hakkinizi helal edin...
Ben 31 yasindayim esimle 2 3 yildir cocuk istiyorduk (testosteron ve prolaktin yuksekligim var) hic bi tedaviye baslamadan ne ilac ne baska bisey yapmadan hamile kaldim (25mart) ve 30 martta dis gebe oldugumu ogrendim o gece hemen igneyle sonlandirdilar ve 2 defa muanem oldu betayi kontrol etmek icin. Ilk muanede yukseldi 3900 a ulasti ve 2.ci muanede 1800 e dustu her hafta kan tahlili yapmami istediler. 1800'den 215 en son 28 oldu.
Biraz uzun oldu ozur dilerim fakat bastan anlatmak istedimki konu ilerleyince kafaniz karismasin diye :)
Simdi sorularimi siraliyorum
Dis gebelik geciren biri tekrarlayabilme sansizligi oluyo siz 2 dis gebelikler arka arkaya mi oldu?
Dis gebeligin sebebini soylediler mi? (Ben kendi dis gebeligimi sigaradan suphe ediyorum)
2ci hamilelik icin ne kadar beklediniz?
Normal gebeliginiz oldumu?
Simdiden cok tesekkur ederim Allah razi olsun
Oncelikle cok gecmis olsun ve Senin adinada cok sevindim Rabbim kolaylik ve saglikli sihatli bi gebelik saglikli sihatli kucagina miniginizi almayi nasip etsin hayirli uzun ömürler nasip etsin... evet bende arastirdim ve soylediler ben ne ameliyyat oldum ne enfeksyon gecirdim ne baska bisey sadece sigara kullaniyorum. 3 ay korunma surecindede I.Saracoglunun kurlerini uygulamayi planliyorum. Dedigin gibi cok artma var burda bile dis gebelik paylasimlari cok yaygin... tüm sorularima sen ve diger arkadaslar aydinlattiniz basima geldiginden beri bi cok arkadasla bu konuyu konustuk. Cok zor surec ve psikolojik yorgunluga sebep oluyo ama umutluyum tekrardan tek korkum tekrar olursa diye ve yeniden uzun sure olmazsa diye (dusunmemeye calissamda) Rabbim herkesi korusun kimsenin kucagini bos birakmasin.. amiiiin cok tesekkur ederim bu guzel dileklerin icin Rabbim isteyenlere bu duyguyu en guzel sekilde tattirsin ve senin gibi hamile olanlari korusun ❤ tekrar tesekkurler Allaha emanet olun ❤Çok şükür değeriniz düşmüş en hayırlı zamanda tekrar sağlıklı bir gebelik yaşarsınız inşallah, o zaman ben de durumumu anlatıp sorularınızı cevaplamış olayım, evet ilk gebeliğimde kese görünmüştü ama sürpriz bir hamilelikti bilmeden antibiyotik doğum kontrol hapı kullandığım için düştü, ikinci ve üçüncü gebeliğim üç ay arayla dış gebelik oldu malesef, 3 aylık korunma sürem biter bitmez hamile kalabilmiştim(rahim filminin etkisi olabilir) , doktorlar 3 veya 6 ay diyor ama ilacın prospektüsünde iki adet dönemi diyor o da 3 aya tekabül ediyor zaten, doktorum açıkcası tam sebebi bilinemiyor dedi son 20yılda çok artmış, tıp dünyası bazı sebepler sıralıyor ama bende hiçbiri yoktu, geçirilmiş enfeksiyon, karın içi ameliyat vs vs, sigarayı hiç duymadım ben hiç içmedim yine de başıma geldi, malesef net bi sebebi de tedavisi de yok canım deneyeceksin bir sürü insan dış gebelikten sonra sağlıklı hamile kalabiliyor , doktorum tekrar sağlıklı bir gebelik geçirebilirsin ama dış gebelik riskin de yüksek dedi, 7 ay deneme sonucu hamile kalamayınca tüp bebek yaptırdım, çok şükür şimdi 10 haftalık hamileyim darısı sizlere olsun inşallah
Sağolasın canım güzel dileklerin için aminOncelikle cok gecmis olsun ve Senin adinada cok sevindim Rabbim kolaylik ve saglikli sihatli bi gebelik saglikli sihatli kucagina miniginizi almayi nasip etsin hayirli uzun ömürler nasip etsin... evet bende arastirdim ve soylediler ben ne ameliyyat oldum ne enfeksyon gecirdim ne baska bisey sadece sigara kullaniyorum. 3 ay korunma surecindede I.Saracoglunun kurlerini uygulamayi planliyorum. Dedigin gibi cok artma var burda bile dis gebelik paylasimlari cok yaygin... tüm sorularima sen ve diger arkadaslar aydinlattiniz basima geldiginden beri bi cok arkadasla bu konuyu konustuk. Cok zor surec ve psikolojik yorgunluga sebep oluyo ama umutluyum tekrardan tek korkum tekrar olursa diye ve yeniden uzun sure olmazsa diye (dusunmemeye calissamda) Rabbim herkesi korusun kimsenin kucagini bos birakmasin.. amiiiin cok tesekkur ederim bu guzel dileklerin icin Rabbim isteyenlere bu duyguyu en guzel sekilde tattirsin ve senin gibi hamile olanlari korusun ❤ tekrar tesekkurler Allaha emanet olun ❤
Aynen bi hafta daha istirahat alabilirsem doktordan haftaya tekrar ise dondukten sonra dahada az dusunmeye baslarim. Amiiin insAllah cok tesekkur ederimSağolasın canım güzel dileklerin için aminHaklısın ben bedenen hem manen zor bir süreç ama rabbim yeniden ümit ettiriyor cesaretini veriyor olacağını yaşanacağı varsa da nasip imtihan ama olumlu düşünmenin çok faydası var, ben o kadar negatiftim ki ikinci dış gebeliği kendim çağırdım resmen o yüzden hayır düşün hayr olsun inşallah
Allah razi olsun ve cok gecmis olsun oncelikle cok tesekkur ederim yardiminiz icin vaktinizi alacagim icin hakkinizi helal edin...
Ben 31 yasindayim esimle 2 3 yildir cocuk istiyorduk (testosteron ve prolaktin yuksekligim var) hic bi tedaviye baslamadan ne ilac ne baska bisey yapmadan hamile kaldim (25mart) ve 30 martta dis gebe oldugumu ogrendim o gece hemen igneyle sonlandirdilar ve 2 defa muanem oldu betayi kontrol etmek icin. Ilk muanede yukseldi 3900 a ulasti ve 2.ci muanede 1800 e dustu her hafta kan tahlili yapmami istediler. 1800'den 215 en son 28 oldu.
Biraz uzun oldu ozur dilerim fakat bastan anlatmak istedimki konu ilerleyince kafaniz karismasin diye :)
Simdi sorularimi siraliyorum
Dis gebelik geciren biri tekrarlayabilme sansizligi oluyo siz 2 dis gebelikler arka arkaya mi oldu?
Dis gebeligin sebebini soylediler mi? (Ben kendi dis gebeligimi sigaradan suphe ediyorum)
2ci hamilelik icin ne kadar beklediniz?
Normal gebeliginiz oldumu?
Simdiden cok tesekkur ederim Allah razi olsun
Kızlar benim değerlerim ilk ögrendigimde 236 ondan 3 gun sonra 713 ve 2 gun sonra da 1637 çıktı ve 1637 cıktığında vajinal ultrasonda kese goremedi doktor ve dış gebelik olabilir dedi degerlerim aslinda iyi gibi ama 1500 den sonra kese gorulmesi lazimmis sizlerde de bu şekilde mi oldu 2 gun sonra tekrar gitcem netleşcek tekrar hcg istemedi cok korkuyorum
Ay canım çok sağol ama doktor tüpde yuvarlak bi sey gordu sıvı birikmesi de olabilir kese de olabilir dedi o belirsizlikle eve geldim günler nasıl geçcek hiç bilmiyorumBence hic kotu dusunme.Gorunmeyedebilir.Cunku gebelikten gebelige degerler bile farkediyor.Iyi haberler alacaksin❤
Ay canım çok sağol ama doktor tüpde yuvarlak bi sey gordu sıvı birikmesi de olabilir kese de olabilir dedi o belirsizlikle eve geldim günler nasıl geçcek hiç bilmiyorum
Evet canım neyse ki gercekten sıvıymış o keselerim göründü rahimde dış gebelikse diye mahvettim kendimi ikizmis ondan saklanmışlar :) simdi de kalp atışı stresi başladi tabi c.tesi de ona gitcez bakalım neler olcakSıvı normal gebelikte basta olabilir demisti bnm doktorum.
İyi haberler aldin umuyorum ki❤
Evet canım neyse ki gercekten sıvıymış o keselerim göründü rahimde dış gebelikse diye mahvettim kendimi ikizmis ondan saklanmışlar :) simdi de kalp atışı stresi başladi tabi c.tesi de ona gitcez bakalım neler olcak
Amin insallahGozunaydiiinSağlıkla hayırlısıyla Allah kucağınıza almayi nasip etsin❤
Cok sevindiiiiim❤ Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin hep iyi haberlerini duyun insallah❤Merhaba hanimlar. Belki hatirlayaniniz olur, bi ara hep buralardaydim. 2018 ocak ayinda dış gebelik gecirdim ve sag tüpüm alindi. 2 kez aşılama yaptik, tutmadi. Tam tup bebek hazirliklarina baslamisken supriz bi sekilde hamile olduğumu öğrendim. Dun keseyi gördük.
Zor bi surec, biliyorum. Aynisini ben de yaşadım. Ben inaniyorum, her şey cok guzel olacak ve ben hayirlisiyla bebegimi kucagima alicam. Umarım siz de daha fazla yıpranmadan bu sureci en saglikli sekilde atlatirsiniz.
Uzun zaman olmus ama belki gorursunuz umuduylq yaziyorum. Benmde 3700lerde ilaca basladik bugun 4. Gun ve 4970 gibi bi degerde. Doktor 4. Gun artmasi normal dedi ama korkuyorum yinede. Siz sonrasinda neler yasadinz ilacla dustumu degerinizArkadaşlar merhaba ben 1160 degeriyle gebe olduğumu öğrendim 2 gün sonra 1809 oldu ve Dr dış gebelik olabilir iki gün bekleyelim dedi bekledik 2 gün sonra 2680 oldu ama karın yada vajinal ultrasyonda hiç birşey görünmedi . Dr iki gün daha bekleyelim deyince korktum beklemek istemedim ve ertesi günhemen araştırmaya gittim Dr hemen yatış verdi ve 100 mg metotreksat iğne vuruldu iğne vurulduğunda degerim 3600 dü . iğne vurulduktan 1 gün sonra taburcu oldum . 4. Gün değerin 5777 ydi Dr 7. Günü bekleyelim dedi 7. Gün 4779 cıktı Dr 3 gün sonra bir daha baktır dedi yanı bugun 4127 cıktı değerin Dr u bulamadım sonuç göstermeye yarın göstericem sizce çok mu yavaş düşüyor . anlayamadım korkuyorum . sol tüpümde 2 cm olmuştu 1 hafta önce gerçekten çok korkuyorum yardımcı olabilecek birileri varmı bana .
Benmde ilac ilk ypilirken degerim 3700lerdeyken bugun 4. Gun 4950lere yukselmis. Korkuyorum bendeMerhaba öncelikle çok geçmiş olsun, benim ikisinde de iğneyle düştü, ilkinde değerim düşük olmasına rağmen ağrım çok olmuştu tüpüm patlıyor herhalde diye kaç kere ağladığımı bilirim, ikincisinde değerim 6000leri bulmasına rağmen ağrım az olmuştu, benim önce kanamam birkaç gün sonrasında ağrım başlamıştı, ilk 4 gün değer artabilir panik yapmayın, 7.gün hala düşmezse ikinci iğneyi yapıyorlar ben değerim daha da artınca 6000de ikinci iğneyi olup ameliyatsız iyileşmiştim çok şükür ümidinizi kaybetmeyin hepsi geçecek inşallah