• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Kornualmış demek ki,doktorum ektopik gebelik dyip geçti, ektopik gebeliğinde çeşitleri varmış demek ki.. İnş Rabbim bi daha yaşatmaz,çok zor..
evet canım çeşitleri var. yumurtalıkta, rahim ağzında, rahim köşesinde, tüpte vs. Allah bir daha yaşatmasın

Selam ekimde diş gebelik geçirdim korunma süreci oldu 4ay korunmayi bıraktım simdi 5 haftalik hamileyim hersey yolunda şimdilik.dis gebelikten sonra daha hızlı gebe kaliniyor, 1 seneden fazladir çocuk istoyorduk, darisi sizlerin basina karamsar olmayın hersey yoluna giriyor ...

Selam ekimde diş gebelik geçirdim korunma süreci oldu 4ay korunmayi bıraktım simdi 5 haftalik hamileyim hersey yolunda şimdilik.dis gebelikten sonra daha hızlı gebe kaliniyor, 1 seneden fazladir çocuk istoyorduk, darisi sizlerin basina karamsar olmayın hersey yoluna giriyor ...

Coooook sevindim canim insallaaaah yuce rabbim bizede yaşatır bu duyguyu
Allaah sağlıcakla kucağına almayida nasip etsin

Benim hiç ağrım olmadı sadece kanamam vardı, 7 gün de bekletmediler ben de anlamadım ki, hemen operasyonla alıcaz dediler.. inş senin kürtaja gerek kalmadan sonlanır Allah yardımcın olsun..
Cnm bana zaten igneden ewwel rc yani kurtaj yaptilar yani vucudumuz bizim gebelige hazirlandigi icin rahim duvarimiz kalinlasio ordan kani temizlemek icin kurtaj yapilio..ikimizinki birbirinden farkliydi demek..en son betam 5,7 cikti,cok sukur bitti sayilir dier hasta arkadaslara acil sifalr dilerim

Tebrikler cnm..senin dis gebeligin nsl sonlandirilmisti?ne kadar sure korundun?

kornual gebelikti demekki senin ki canım. ben de geçirdim kornual, rahim ve tüpün birleştiği yerde. korkunç bir durum. bana hiç iğne yapmadılar, direkt kürtaj oldum ve hemen sonlandı. inşallah tekrarlamaz.
kornual gebelikte kürtaj yapmıyoruz dedi doktorum. kanama riski çok fazla, açık ameliyat gerekir, dedi. belki benimkinin yeri ile alakalıydı.

Benim gibi olan varsa belki yardımcı olur diye yazıyorum:
31 Ocakta dondurulmuş embriyolarla transferim oldu. Değerlerim:
8. gün 27
10. gün 64
12. gün (test günü) 186
herşey normal görünüyordu 1 hafta sonra kese için çağırdı doktorum,
arada hafif sarımsı ve kahvemsi lekelenmeler oldu. Benim hidrosalpenksten dolayı sol tüpüm alınmıştı ve bu akıntılar sağ tüpümde de aynı sıkıntı olduğunu düşündürüyordu bana. Keşke sağ tüpümde alınsaydı.
5 gün sonra kontrole gittim ama kese yoktu doktor hemen hcg istedi.
17. gün 365
çok az artmıştı, büyük ihtimal kimyasal, düşük yapacaksın dedi doktorum ve ilaçları kes dedi.
İlaçları kestim ve 19 Şubatta yani
19. gün 176 çıktı hcg
aynı gün kanamam başladı 7 gün normal adet kanamam (üstelik gününde) oldu. ben düşük yaptığımı düşünüyordum. Doktorum yine de hcg yapalım tam düşüp düşmediğine bakalım dedi ve
24. gün hcg 142
27. gün 331 çıktı.
sonraki hcg değerlerim:
02 Mart'ta yani 30.güm 725
04 martta 972
06 martta 2032
07 martta 1240
09 mart 1418
11 mart 1870
13 mart 2400
Bu arada hergün ultrasona giriyorum, bir ay boyunca vajinal ultrason da ayrı bir kabus.
ve kese falan yok
en son kornual gebelik teşhisi kondu, yani dış gebeliğin en kötü durumu embriyo rahimle tüplerin birleşim yerine yerleşmiş.
Öyle kötü bir yer ki tüpüm alınsa embriyo aşağıda kalıyor, kürtaj yapılsa yukarıda kalıyor ve embriyoya ulaşamıyorlar.
ve 14 martta anestezi verilip, direk sağ tüpüme iğne ile girilerek o bölgeye metotreksat yapıldı.
bugün tekrar kan verdim ama düştüğünü sanmıyorum. yine sızlamam ve kahverengi akıntım var.
Bu da bir imtihan diyorum çektiğim bu sıkıntıların inşallah mükafatını alırım.
değerlerim metotrexat sonrası önce yükseldi
5. gün 3300 oldu.
7. gün2900
10. gün 2300 oldu
hala hcg takibindeyim. neyse ki düşüyor sancılarım da kayboldu.

kornual gebelikte kürtaj yapmıyoruz dedi doktorum. kanama riski çok fazla, açık ameliyat gerekir, dedi. belki benimkinin yeri ile alakalıydı.
ben birde pıhtılaşmadan kürtaj oldum daha önce. inan dış gebelikteki kürtajım çok daha rahattı. zaten 5 dk. sürmüş toplamda. uyandığımda ne ağrım ne sızım vardı. hafif adet sancısı sadece. kanamam 7 gün az az sürdü. öneckinde 15 gün sürmüştü. yani benim için tam tersi önceki kürtajım zor geçmişti. adet düzensizliğide çok yaşadım. ama bunda ilk adet 5 gün geç geldi. 3. adetimi oldum, her şey geçti artık şükür.

değerlerim metotrexat sonrası önce yükseldi
5. gün 3300 oldu.
7. gün2900
10. gün 2300 oldu
hala hcg takibindeyim. neyse ki düşüyor sancılarım da kayboldu.
ben kürtajla alınmasına şükrettim canım, çünkü iğne tedavisinde 20 gün hastanede kalacaktım. izin vermediler çıkışa. zaten dediğim gibi çok kolay oldu, Allah tekrar yşatmasın, artık yeni bir gebelik için başlıyorum çalışmalara.

arkadaşlar merhaba 2 dış gebeliğin ardından bugün hsg çektirdim sağ tüp kapalı sıvı geçisi olmadı sol tüpte hsg de basınçla açıldı şeklinde çıktı....dr sol tüpün açıldı diyor ama daha önce 2 dış gebeliğimde kan sonuçlarına göre teşhis edilmişti kesin olmamakla beraber vajinal ultrasonda sol tüpte demişlerdi ben sol beklerken sağ kapalı çıktı kafam allak bullak bir fikriniz var mı bu konuda

Tebrikler cnm..senin dis gebeligin nsl sonlandirilmisti?ne kadar sure korundun?
Cok tesekkür ederim cnm.Benim dis gebeligim igneyle sonlandi tek seferde 1 ay sonrası regli oldum. 3 ay dediler 4ay korundum yumurtlama gününü hesaplayarak gebe kaldikaldim.hsg cektirmedim dis gebelikten önce cektirmistim.

bebişini sağlıkla kucağına alırsın umarım senin nasıl sonlandı dış gebeliğin rahim filmi çektinmi sonrasında

slm arkadaşlar dış gebeliği kendiliğinden sonlanan var mı

bebişini sağlıkla kucağına alırsın umarım senin nasıl sonlandı dış gebeliğin rahim filmi çektinmi sonrasında
Sagol, Insallah cnm. Benim igneyle düştü rahim filmi çektirmedim,4ay korundum sadece gebe kaldim . Kendiliginden sonlanmissa seninki daha iyi. Rahmin toparlansin biraz basla yine bebise . Allah bir daha yasatmasin.

Sagol, Insallah cnm. Benim igneyle düştü rahim filmi çektirmedim,4ay korundum sadece gebe kaldim . Kendiliginden sonlanmissa seninki daha iyi. Rahmin toparlansin biraz basla yine bebise . Allah bir daha yasatmasin.
amin inşallah canım kendiliğinden sonlanırken iyi giderken aniden iç kanam geçirdim nedense dk 3 ay sonra rahim filmi çekelim tüpler ne kadar zarar görmüş bakalım dedi öyle deyince açıkçası korktum biraz filmden önce denesem ya yine dış gebelik olur diye korkuyorum önce filmmi çeksem yoksa bebiş için denesemmi tekrar bilemedim

amin inşallah canım kendiliğinden sonlanırken iyi giderken aniden iç kanam geçirdim nedense dk 3 ay sonra rahim filmi çekelim tüpler ne kadar zarar görmüş bakalım dedi öyle deyince açıkçası korktum biraz filmden önce denesem ya yine dış gebelik olur diye korkuyorum önce filmmi çeksem yoksa bebiş için denesemmi tekrar bilemedim
Bence baska bir dr a daha git o ne diyecek ona gore karar verirsin

Slm canım bi kaç gündür takip ediyordum seni bende dış gebelik geçirdim iç kanamam vardı acil ameliyata alındım tupum alınmadı bende tekrar denemeye korkuyodum gerçi hala korkuyorum ama ne kadar beklerken bekle gitmiyo o korku bana doktorum 3 ay Korun demişti ben 7 ay bekledim.bu 2. Ayım korunmayi bırakalı.bende ameliyatımi yapan doktorum hariç 3 doktora daha gittim hsg çektireyim mi diye gerek yok dediler inşallah tekrar etmez hiç birimizin ve bebislerimize kavusuruz.

Benim gibi dis gebelik geciripte sonlanan arkadaslara bi sorum olcak, dis gebelikten sonraki gecirdiginiz ilk adette dis gebelik yasadiginiz tupte agrilariniz oluyomuydu?

Back
X