• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Slm canım bi kaç gündür takip ediyordum seni bende dış gebelik geçirdim iç kanamam vardı acil ameliyata alındım tupum alınmadı bende tekrar denemeye korkuyodum gerçi hala korkuyorum ama ne kadar beklerken bekle gitmiyo o korku bana doktorum 3 ay Korun demişti ben 7 ay bekledim.bu 2. Ayım korunmayi bırakalı.bende ameliyatımi yapan doktorum hariç 3 doktora daha gittim hsg çektireyim mi diye gerek yok dediler inşallah tekrar etmez hiç birimizin ve bebislerimize kavusuruz.
inşallah canım tekrarlamaz bir daha kader diyelim

3 dk ra gittim ikitanesi araştıralım dedi birtanesi istediğin zaman bebek için dene dedi
Ben olsam denerdim ama tekrar dis gebelik gecirme ihtimalin var hazırlıkli olmalsin, rahim filmi cektirirsen de aynisi söz konusu . Dene 2-3 ay baktin olmuyor film cektir derim.

Benim gibi dis gebelik geciripte sonlanan arkadaslara bi sorum olcak, dis gebelikten sonraki gecirdiginiz ilk adette dis gebelik yasadiginiz tupte agrilariniz oluyomuydu?
Benim üzerinden 6 ay geçti hala ara ara dış gebelik geçirdiğim tüpte sızlamalar oluyor .

Benim gibi dis gebelik geciripte sonlanan arkadaslara bi sorum olcak, dis gebelikten sonraki gecirdiginiz ilk adette dis gebelik yasadiginiz tupte agrilariniz oluyomuydu?

benim ara ara oluyor. özellikle soğuk havalarda.. azcık rüzgar olsa hemen ağrıyor.. yani can sıkıyor gerçekten..

Benim üzerinden 6 ay geçti hala ara ara dış gebelik geçirdiğim tüpte sızlamalar oluyor .

bu sızlamalar ömür boyu sürecek mi? sezeryan oldum bu kadar ağrım olmadı hatta hiç olmamıştı..

Ben olsam denerdim ama tekrar dis gebelik gecirme ihtimalin var hazırlıkli olmalsin, rahim filmi cektirirsen de aynisi söz konusu . Dene 2-3 ay baktin olmuyor film cektir derim.
aynen canım da en az üç ay dinlenmeyi düşünüyorum bhcg sıfırlanmadı bir türlü ya 3 ay oldu birde ağrılarım var sürekli geçmedi gitti her şey biryana bu korkuyu nasıl atlatacam onu bilmiyorum işte

arkadaşlar merhaba 2 dış gebeliğin ardından bugün hsg çektirdim sağ tüp kapalı sıvı geçisi olmadı sol tüpte hsg de basınçla açıldı şeklinde çıktı....dr sol tüpün açıldı diyor ama daha önce 2 dış gebeliğimde kan sonuçlarına göre teşhis edilmişti kesin olmamakla beraber vajinal ultrasonda sol tüpte demişlerdi ben sol beklerken sağ kapalı çıktı kafam allak bullak bir fikriniz var mı bu konuda
demekki sol tüp yarı tıkalı sperm geçişi olmuş döllenen yumurta geçememiş zaten tüp tamamen tıkalı olsa hamile kalamazsın sol tüp ten hamile kalabilirsin bundan sonra

benim ara ara oluyor. özellikle soğuk havalarda.. azcık rüzgar olsa hemen ağrıyor.. yani can sıkıyor gerçekten..

bu sızlamalar ömür boyu sürecek mi? sezeryan oldum bu kadar ağrım olmadı hatta hiç olmamıştı..

Canım ben eylül ayında dış gebelik geçirdim ama hcg değerim çok yüksek değildi.İğneyle düşürüldü.Sonraki aylarda adet dönemlerimde sağ tarafımda batma şeklinde ara ara ağrılar bana yadigar kaldı.Hiç sezerya -n olmadım ağrı konusunda karşılaştırma yapamıcam ama bazen sızı bazen batma üşüttüğüm zamanlarda ise bıçak batırıyorlarmış gibi bir his olduğunu söyleyebilirim.Kimi yumurtlama döneminde normal diyor ama dış gebelik geçirene kadar bende böyle bir durum yoktu.Artık çok takılmamaya çalışıyorum.Geçmiş olsun hepimze nediyelim kadın olmak zor

Demek ki tek degilmisim benimde 9 ay oldu ameliyatla sonlandırilmisti ve soğuk havalarda bazen durup dururken bazende ilişki sırasında sol tupumde ağrı ve sızı oluyor.basta çok takmamaya çalışıyordum ama 2 aydır korunmuyorum ve adet yaklaştıkça sol taraftaki her sızı korkutuyor beni acaba yine dış gebelik mi diye.

Demek ki tek degilmisim benimde 9 ay oldu ameliyatla sonlandırilmisti ve soğuk havalarda bazen durup dururken bazende ilişki sırasında sol tupumde ağrı ve sızı oluyor.basta çok takmamaya çalışıyordum ama 2 aydır korunmuyorum ve adet yaklaştıkça sol taraftaki her sızı korkutuyor beni acaba yine dış gebelik mi diye.
Ben de iki aydır aynı korkuyu yaşadım.Adetim bu ay 4 gün gecikince az önce kan vermeye gittim.Korkmuyorum desem yalan olur ama olacakların da önüne geçilmiyor malesef.Allah hayırlı sağlıklı bir hamilelik dönemi nasip etsin hepimize cidden zor

Ben de iki aydır aynı korkuyu yaşadım.Adetim bu ay 4 gün gecikince az önce kan vermeye gittim.Korkmuyorum desem yalan olur ama olacakların da önüne geçilmiyor malesef.Allah hayırlı sağlıklı bir hamilelik dönemi nasip etsin hepimize cidden zor
Evet çok zor herkes günü geçince seviniyo ama biz korkuyla yaklaşıyoruz benimde 7 günüm kaldı regle hepimize hayırlısini nasip etsin Rabbim

Evet çok zor herkes günü geçince seviniyo ama biz korkuyla yaklaşıyoruz benimde 7 günüm kaldı regle hepimize hayırlısini nasip etsin Rabbim
Sonucu aldım.4 gün gecikme yaşadım tam ümitlenmiştim ki negatif.Sanırım kendimi çok dinlemeye başladım normal adet sendromlarını bile gebelik belirtileri ile karıştırmaya başladım.Bu da psikolojik olarak adet düzensizliğini beraberinde getiriyor.Her yerde aklınızdan çıkarın,düşünmediğinizde bebek olur diyor fakat gel de düşünme.Gel de kendini dinleme.Dış gebelikte 1 günün bile önemi var.En ufak bir kasık ağrısında eyvah yine mi dış gebelik kabusu gebeliğin en güzel süreçlerine gölge düşürüyor.Rahim filmi de çektirmedim çok kararsızım siz çektirdiniz mi?

Sonucu aldım.4 gün gecikme yaşadım tam ümitlenmiştim ki negatif.Sanırım kendimi çok dinlemeye başladım normal adet sendromlarını bile gebelik belirtileri ile karıştırmaya başladım.Bu da psikolojik olarak adet düzensizliğini beraberinde getiriyor.Her yerde aklınızdan çıkarın,düşünmediğinizde bebek olur diyor fakat gel de düşünme.Gel de kendini dinleme.Dış gebelikte 1 günün bile önemi var.En ufak bir kasık ağrısında eyvah yine mi dış gebelik kabusu gebeliğin en güzel süreçlerine gölge düşürüyor.Rahim filmi de çektirmedim çok kararsızım siz çektirdiniz mi?
Ben açık ameliyat geçirdim doktorum rahim filmi istemedi gerek yok tüplerin sağlıklı dedi.cektirmedim 3 ay korunma süreci vermişti cesaret edemedim 7 ay bekledim 2. Ay bu ay kendimi dinlememeye çalışıyorum ama geçen ay belkide 5 tane test yaptım adetlerim düzensiz o yüzden korkuyorum hamile kaldığım gibi kontrolde olmam gerektiği için adete 1 hafta kala test yapmaya başladım geçen ay.hakkimizda hayırlısı dış gebelik geçirdiğiniz hamileliginizde ne kadar sürede hamile kalmistiniz

Ben açık ameliyat geçirdim doktorum rahim filmi istemedi gerek yok tüplerin sağlıklı dedi.cektirmedim 3 ay korunma süreci vermişti cesaret edemedim 7 ay bekledim 2. Ay bu ay kendimi dinlememeye çalışıyorum ama geçen ay belkide 5 tane test yaptım adetlerim düzensiz o yüzden korkuyorum hamile kaldığım gibi kontrolde olmam gerektiği için adete 1 hafta kala test yapmaya başladım geçen ay.hakkimizda hayırlısı dış gebelik geçirdiğiniz hamileliginizde ne kadar sürede hamile kalmistiniz
Ben korunmayı bıraktığım ilk ayda hamile kaldım.Ama sorunlu olduğu baştan beri belliydi.Adetime 9 gün varken kahverengi lekelenmelerim oldu.Başta yerleşme kanamasıdır deyip önemsemedim meraktan adetime 3-4 gün kala evde test yaptım silik çizgi gördüm.Sürekli sağ tüpümde batma,kasık ağrısı vardı çevremdekiler normal olduğunu söyledi.Sonra doktor kontrolleri düzenli kan testleri....derken serüven başladı.Doktorum 3 ay kesinlikle korun acelem yok diyorsan çocuk için hatta 6 ay korun rahim kendini toparlasın dedi.Ben de 6-7 ay bekledim.Bu ay korunmayı bıraktım ve adetim 4 gün gecikti.Sürekli elimde testlerle dolaştım 1 hafta.Sizi çok iyi anlıyorum.Kan testin negatif çıkınca çocuk olmadığına üzülüyorsun ama bir yandan da içimden bir ses oh bu ay da dış gebelik yok diyor.Rahat olamıyorum sanırım.Sürekli takip çok yorucu çeken bilir.

Ben korunmayı bıraktığım ilk ayda hamile kaldım.Ama sorunlu olduğu baştan beri belliydi.Adetime 9 gün varken kahverengi lekelenmelerim oldu.Başta yerleşme kanamasıdır deyip önemsemedim meraktan adetime 3-4 gün kala evde test yaptım silik çizgi gördüm.Sürekli sağ tüpümde batma,kasık ağrısı vardı çevremdekiler normal olduğunu söyledi.Sonra doktor kontrolleri düzenli kan testleri....derken serüven başladı.Doktorum 3 ay kesinlikle korun acelem yok diyorsan çocuk için hatta 6 ay korun rahim kendini toparlasın dedi.Ben de 6-7 ay bekledim.Bu ay korunmayı bıraktım ve adetim 4 gün gecikti.Sürekli elimde testlerle dolaştım 1 hafta.Sizi çok iyi anlıyorum.Kan testin negatif çıkınca çocuk olmadığına üzülüyorsun ama bir yandan da içimden bir ses oh bu ay da dış gebelik yok diyor.Rahat olamıyorum sanırım.Sürekli takip çok yorucu çeken bilir.
Aynı beni anlattiniz bende geçen ay sol tupumde batmalar hissedince artık adet olsam demeye başladım o kadar bebek istediğim halde.benimde korunmayi bıraktığım ilk ay gelmişti minigim ama bende adete 4 gün kala adet donemlerimde olmayan bi sancı hissettim hemen idrar testi yaptım silik çizgi vardı iki gün sonra yine yaptım yine silik çizgi sonra adet günü kan verdim pozitifti doktorum izindeydi 1 hafta sonra gelecekti degerim 48 di daha yeni diye doktorumu bekleyelim dedim 5 gün sonra kahve rengi leke hemen ozelde bi doktora gittim hcg artışı güzel dedi düşük tehlikesi olabilir dedi progestan ilaç verip 1 hafta sonra gel dedi kese ve kalp atışı için. Ama benim o gece şiddetli sancim oldu eşimin teyzesi ebe hemşire olur öyle dedi adet dönemin olduğu için ama ertesi günde gaz sancısı gibi hiç geçmeyen bi sancı ertesi sabah hemen kendi doktoruma gittim Rahimde sıvı var dedi bu dış gebelik lerde görülen bi olay iç kanama olabilir dedi ve beni takip eden doktora gitmemi söyledi ona gittim hcg artışına ve kan değerlerime baktı hcg 2 katına katlamamis az artmış kan değerlerimde iç kanamayi dogruluyordu.hemen yatış dedi olmaz dedim tekrar kendi doktoruma sonra başka bi doktora daha aynı gün içinde 3 doktor 3 u de aynı dedi ertesi gün araştırıp iyi bi doktor bulduk hastane Başhekimi randevumu ayarladi kontrol etti sabah ve hemen ameliyata aldı çok kötü günlerdi eşimi bile göremeden ameliyata alındım Rabbim bidaha yasatmasin anne olamamaktan çok korkuyorum :KK43:

Aynı beni anlattiniz bende geçen ay sol tupumde batmalar hissedince artık adet olsam demeye başladım o kadar bebek istediğim halde.benimde korunmayi bıraktığım ilk ay gelmişti minigim ama bende adete 4 gün kala adet donemlerimde olmayan bi sancı hissettim hemen idrar testi yaptım silik çizgi vardı iki gün sonra yine yaptım yine silik çizgi sonra adet günü kan verdim pozitifti doktorum izindeydi 1 hafta sonra gelecekti degerim 48 di daha yeni diye doktorumu bekleyelim dedim 5 gün sonra kahve rengi leke hemen ozelde bi doktora gittim hcg artışı güzel dedi düşük tehlikesi olabilir dedi progestan ilaç verip 1 hafta sonra gel dedi kese ve kalp atışı için. Ama benim o gece şiddetli sancim oldu eşimin teyzesi ebe hemşire olur öyle dedi adet dönemin olduğu için ama ertesi günde gaz sancısı gibi hiç geçmeyen bi sancı ertesi sabah hemen kendi doktoruma gittim Rahimde sıvı var dedi bu dış gebelik lerde görülen bi olay iç kanama olabilir dedi ve beni takip eden doktora gitmemi söyledi ona gittim hcg artışına ve kan değerlerime baktı hcg 2 katına katlamamis az artmış kan değerlerimde iç kanamayi dogruluyordu.hemen yatış dedi olmaz dedim tekrar kendi doktoruma sonra başka bi doktora daha aynı gün içinde 3 doktor 3 u de aynı dedi ertesi gün araştırıp iyi bi doktor bulduk hastane Başhekimi randevumu ayarladi kontrol etti sabah ve hemen ameliyata aldı çok kötü günlerdi eşimi bile göremeden ameliyata alındım Rabbim bidaha yasatmasin anne olamamaktan çok korkuyorum :KK43:
Okadar iyi anlıyorum ki sizi.Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız.Ben de hamile olduğumu öğrenince hemen gidemedim doktora.Randevum 4 gün sonrayaydı ve haftasonu girmişti araya.Hcg takibi yapılmasından kollarım delik deşik olmuştu.3 doktor değiştirdim.Birincisi( ki en gıcığı) hamile olduğunu nerden biliyorsun?dedi.Doktor, 3 ayrı idrar testi yaptım adetim gecikti dedim. Ben bir şey görmüyorum ultrasonda kan testi yap gel yanılmışsındır dedi.Kan testi yapıp geri geldim( bu arada ara ara kanamam vardı, düşük yapıyorum sanıyordum.)hcg 152 çıktı.Bu sefer doktor gebelik var ama takip gerekli 2 gün sonra yine hcg yaptır gel dedi.Ne olduğunu söylemedi bile.Yine gittim, bu sefer 206 çıktı. 2 gün sonra tekrar yaptır gel dedi.İyice sinirlerim bozulmaya başlamıştı.Kasık ağrım bi yandan gaz sancım bi yandan ne olduğunu bilememek bir yandan.Hiç bir açıklama yapmıyor adam.Ticarethane sanki.Yat kalk hadi yallah bir şeyin yok hesabı.Doğunun küçük bir ilçesindeyiz doktor yok doğru düzgün nasıl stres anlatamam.Sonra bulunduğum ilçenin devlet hastanesinde ölçüm yaptırdım git gel zor oluyordu sürekli merkeze. Bu sefer 245 çıktı.Doktor dış gebelik olabilir dedi.Eve geldim internetten araştırdım tüm şikayetlerim tam dış gebeliğe uyuyor hemen 3 saat uzaklıkta başka bir şehirde daha güvenebileceğim doktora ve daha iyi bir hastaneye gittim.3. doktorumdu bu.İyiki de gitmişim.Sağ tüpümde bebek görüldü dış gebelik teşhisi kondu apar topar yatırdılar beni.Tam kan sayımı,tetkikler falan derken haftalardır hcg den dolayı delik deşik olan yerlerime popomda eklendi.Bİr saat kadar hastanede yatırıp taburcu ettiler.Ondan sonraki süreci bilirsiniz.Mide yanmaları ...yoğun kanama...halsizlik...sürekli tüpüm patlar mı iç kanama geçirir miyim değerim yükselir mi endişesiyle geçen günler...İğneden sonra bir miktar daha değerim arttı 4. günden sonra sürekli düşüşe geçti.Eşim de ben de helak olduk.Rabbim düşmanımın başına vermesin.Evet belki dış gebelikten ölmedik ama stresten gidiyordum az kalsın.Hiç kucağına alamayacağın bir bebek için bukadar sıkıntı çekmek?Ne bileyim işte...Herkes doğuracağı bebeğinin ultrason resmini alır.Doktor bana da az sonra iğneyle düşüreceği tüpteki bebeğin resmini elime tutuşturdu boş boş baktım.Nasip işte...Burdan çıkardığım en önemli ders ise 90'lardan sonra mezun olan doktorlara daha bir mesafeli yaklaşmak ve konulan teşhisi en az iki doktorla daha teyit etmek.Bu durumu kolay kolay atlatamam sanıyordum ama yaş da ilerliyor.Hayırlısı diyorum artık korkunun ecele faydası yok.Sürekli kendimi dinliyorum ve takipteyim.Rabbim beterinden korusun.

Merhaba kizlar bende Eylül ayinda dis gebelik geçirdim :(
Mart ayinda korunmayi bıraktım suan hamileyim bugün keseyide gördüm allah isteyen herkese nasip etsin.
Umudunuzu kaybetmeyin bende cok korkuyordum tekrar ayni şeyleri yaşamaktan dun gebelik testi yaptım pozitif çıktı ona bile sevinememistim ta ki doktor bugün normal gebelik diyene kadar ..

Merhaba kizlar bende Eylül ayinda dis gebelik geçirdim :KK43:
Mart ayinda korunmayi bıraktım suan hamileyim bugün keseyide gördüm allah isteyen herkese nasip etsin.
Umudunuzu kaybetmeyin bende cok korkuyordum tekrar ayni şeyleri yaşamaktan dun gebelik testi yaptım pozitif çıktı ona bile sevinememistim ta ki doktor bugün normal gebelik diyene kadar ..
Hayırlı oldun canım Rabbim sağlıklı bi şekilde kucağına almayida nasip etsin.nasil sonlandırılmıştı dış gebeliğin

Canim benm iğne ile sonlandirilmisti dr ocakta korumayı birakabilirsin demisti ama ben mart a kadar korundum.
Banada 3 ay Korun demişti bende 7 ay korundum bu 2. Ayım artık darısı başımıza inşallah bizlerinde tekrarlamaz

Back
X