arkadaşlar bir kere dış gebelik geçirince diğer gebelikler de hep dış gebelik şeklinde mi olur? Bir de tüp aldırınca yendiden hamile kalma şansı nedir, öncekine göre azalır mı?
Amin. kürtaj olduktan sonra değerlerim arttı ondan sonra iğne yaptılar düşmeye başladı
bende ağustos ayında dış gebelik gecirdim şimdi normal hamileyim kese ve bebek gözüküyor sma dusuk tehlikem var progestan igne ve fitil kullaniyorum herkesin hakkında hayırlısı insallah iyi olurbende hamileym iki dış gebelkten sonra. şimdi iki güne bi değerlere bakılıo. salı günü tekrar gidicem. keseyi gördünmü cnm?
CANIM HAYIRLI OLSUN SAĞLIKLA İNŞALLAH.....BU ARADA SEN İKİ DIŞ GEBELİĞİN ARDINDAN NE GİBİ TETKİKLER YAPTIRDIN AMELİYAT OLUNDU MU TÜPÜN ALINDI MI BİRAZ BİLGİ VERİRSEN ÇOK SEVİNİRİM BEN DE İKİ KEZ SOL TÜPTEN GEÇİRDİM ÇOK TEDİRGİNİMbende hamileym iki dış gebelkten sonra. şimdi iki güne bi değerlere bakılıo. salı günü tekrar gidicem. keseyi gördünmü cnm?
CANIM HAYIRLI OLSUN SAĞLIKLA İNŞALLAH.....BU ARADA SEN İKİ DIŞ GEBELİĞİN ARDINDAN NE GİBİ TETKİKLER YAPTIRDIN AMELİYAT OLUNDU MU TÜPÜN ALINDI MI BİRAZ BİLGİ VERİRSEN ÇOK SEVİNİRİM BEN DE İKİ KEZ SOL TÜPTEN GEÇİRDİM ÇOK TEDİRGİNİM
CANIM HAYIRLI OLSUN SAĞLIKLA İNŞALLAH.....BU ARADA SEN İKİ DIŞ GEBELİĞİN ARDINDAN NE GİBİ TETKİKLER YAPTIRDIN AMELİYAT OLUNDU MU TÜPÜN ALINDI MI BİRAZ BİLGİ VERİRSEN ÇOK SEVİNİRİM BEN DE İKİ KEZ SOL TÜPTEN GEÇİRDİM ÇOK TEDİRGİNİM
canım çok sevindim senin adına...bize de umut oldun ben de ikinciyi geçirdim ikinci iğne yaşadğm yer küçük bir şehir azla imkan yok o nedenle iğneyle sonlandı ama bundan sonra düşüncem 3 ay sonra hsg çektirip tüplerin durumuna baktırmak antalyada bir doktora görünüp hsg çektiricem ama anladığım kadarıyla daha fazla yapabilecek bişeyim yok bana önerin nedir canım yapmam gereken başka birşey var mı acaba kafamda kendime bir yol çizmek istiyorum elimden geleni yaptım demek adınasaol cnm benm. benm ilk dış gebeliğim ameliyatla sonlandı hemde açık ameliyat. ikincisi iğneyleydi. tüpüm alınmadı. iğneden 3ay sonra hsg çekldim ve bir perinatoloğa göründüm. hsg de tüplerim temiz çıktı dr da tekra denememizi önerdi tekrarlaması halinde haber verin dedi ve 6 ay gebelk olmazsa da haberm olsn dedi. çekildikten 1 ay sonra çok şükür hamileym keseyi görmeyi beklioz inş bu hafta. dilerm Rabbm bi daha aynı şeyleri yaşatmasın
hayırlı olsun allah o acıları birdaha yaşatmasınsaol cnm benm. benm ilk dış gebeliğim ameliyatla sonlandı hemde açık ameliyat. ikincisi iğneyleydi. tüpüm alınmadı. iğneden 3ay sonra hsg çekldim ve bir perinatoloğa göründüm. hsg de tüplerim temiz çıktı dr da tekra denememizi önerdi tekrarlaması halinde haber verin dedi ve 6 ay gebelk olmazsa da haberm olsn dedi. çekildikten 1 ay sonra çok şükür hamileym keseyi görmeyi beklioz inş bu hafta. dilerm Rabbm bi daha aynı şeyleri yaşatmasın
canım çok sevindim senin adına...bize de umut oldun ben de ikinciyi geçirdim ikinci iğne yaşadğm yer küçük bir şehir azla imkan yok o nedenle iğneyle sonlandı ama bundan sonra düşüncem 3 ay sonra hsg çektirip tüplerin durumuna baktırmak antalyada bir doktora görünüp hsg çektiricem ama anladığım kadarıyla daha fazla yapabilecek bişeyim yok bana önerin nedir canım yapmam gereken başka birşey var mı acaba kafamda kendime bir yol çizmek istiyorum elimden geleni yaptım demek adına
Amin inşallah cnm senin de bebegin hayırlı olsun.hayırlı olsun allah o acıları birdaha yaşatmasın
sana verebileceğim tek tavsiye hsg çekilip bi perinatoloğa görünmen cnm. tüplerinin durumuna bakılmadan bi yol çizme bence. perinatolog da sana bu konuda yol gösterecektir. Bi de çok dua et cnm unutma her kapıyı açan derdi veren Rabbimiz dermanını da verir inş.
sağol canım o zaman yapılabilecek en güzel şey hsg ve perinatolog danışması zaten o da hsg sonucuna göre yol çizer sanırım yapılabilecek en güzel şey dua edip Allahtan dilemek bu açıdan haklısın ve sanırım doktor doktor gezmemin de bir faydası olmıyacak
Amin inşallah cnm senin de bebegin hayırlı olsun.
geçmiş olsun canım. nasıl kürtajla sonlandı canım anlamadım ben. kürtaj , bebek rahim içindeyse yapılıyo çünkü. dış gebelik değilmiş demekki seninki. değerlerin nasıl artıyodu canım ? büyük ihtimal dış zannedip iğne vurdular. normal gebelik çıktı anladığım kadarıyla.Kızlar ben de dış gebeliği kürtajla sonlananlardanım,üstelik ilk gebeliğimdi bu psikolojiyi yaşamak gerçekten zor,heryerim delik deşik oldu metotreksatla düşmedi kürtaj olmak zorunda kaldım.. Bana 3 ay dinlenmem gerektiğini söyledi doktorum. Şu an o süreyi atlattık. Dış gebelik sonrasında 2 ay adet düzensizliği yaşadım,15 günde 1 adet oluyodum,ve aşırı derecede kanamam oluyodu. Önce özel hastaneye gittim hormon testi yaptılar çok yüksek çıktı.orgometril kullandım, Sonra adetimin 2.günü tekrar hormon testi yapalım dediler ve bu sefer değerlerim normal çıktı labaratuar hatasıdır dedi doktorum bi sıkıntı yok dedi,sonrasında adetim düzene girdi zaten, şimdi gebe kalmak için tekrar doktora gitmem gerekirmi sizce,rahim filmi çekilmesi gerekir yazanlar olmuş, bana öyle bişey söylemedi de doktorum aklıma takıldı. Benim tüplerim alınmadı tüplerle ilgili birşeyde söylenmedi açıkçası. Şimdi bende bebiş istiyorum gitsemmi gitmesemmi kararsız kaldım..
çok sevindim kaç gündür takip ediyodum sizi rabbim hayırlısıyla sağlıklı sihhatli kucağınıza da almayı nasip etsin.çok şükür kesemzi gördük teyzeleri :)
geçmiş olsun canım. nasıl kürtajla sonlandı canım anlamadım ben. kürtaj , bebek rahim içindeyse yapılıyo çünkü. dış gebelik değilmiş demekki seninki. değerlerin nasıl artıyodu canım ? büyük ihtimal dış zannedip iğne vurdular. normal gebelik çıktı anladığım kadarıyla.
çok şükür kesemzi gördük teyzeleri :)
sağol canım, iki günde bir beta hcg testi yapıldı değerler hiç artması gerektiği gibi değildi, çok az artıyodu, iğneden sonra da yeterli düşüş olmadı değerlerde, kanamam devam ediyodu siyaha yakın bi renkti hiç ağrım olmadı ama dış gebelikte ağrı sancı çekenler olmuş benim demekki rahim içinde uygun olmayan bi yere tutundu arkadaşında dediği gibi,doktorda iğneyle de sonlanmayınca operasyonla alıcaz dedi, kürtaj masasına yattım işte, bilmiyorum ektopik gebelik die söyledi dış gebelik yani,inş tekrarı olmaz insan düşünmeden edemiyo acaba yine olacakmı diyegeçmiş olsun canım. nasıl kürtajla sonlandı canım anlamadım ben. kürtaj , bebek rahim içindeyse yapılıyo çünkü. dış gebelik değilmiş demekki seninki. değerlerin nasıl artıyodu canım ? büyük ihtimal dış zannedip iğne vurdular. normal gebelik çıktı anladığım kadarıyla.
geçmiş olsun canım. çok ilginç bunu ilk defa duydum genelde iğneyle düşmezse rahim içi gebelik deyip kürtaj yapılıyor. neyse kurtuldun artık. en azından önüne bakarsın yeni umutlarla. tekrarlamaz canım rahim içiyese, tüpte olunca tekrarlıyo çünkü tüp zarar görüyor. tekrarlama sebebi osağol canım, iki günde bir beta hcg testi yapıldı değerler hiç artması gerektiği gibi değildi, çok az artıyodu, iğneden sonra da yeterli düşüş olmadı değerlerde, kanamam devam ediyodu siyaha yakın bi renkti hiç ağrım olmadı ama dış gebelikte ağrı sancı çekenler olmuş benim demekki rahim içinde uygun olmayan bi yere tutundu arkadaşında dediği gibi,doktorda iğneyle de sonlanmayınca operasyonla alıcaz dedi, kürtaj masasına yattım işte, bilmiyorum ektopik gebelik die söyledi dış gebelik yani,inş tekrarı olmaz insan düşünmeden edemiyo acaba yine olacakmı diye
bunu duyduğuma çok sevindim, tüplerde ise tekrarlıyo demek, tüpte olunca nasıl dış gebelik sonlandırılıyo peki.. Ben adet düzensizliğim için özelde başka bir doktora gittim o da dedi kürtaj olduğuna göre dış gebelik olmaması lazım diye bi anlam verememiştim, raporlarını getir bi bakarız demişti bi daha gidemedim, demekki o da o yüzden şaşırdı hem kürtaj hem dış gebelik nasıl oluyo diye boş gebelik olabilir dedi belki de öyle birşeydir.geçmiş olsun canım. çok ilginç bunu ilk defa duydum genelde iğneyle düşmezse rahim içi gebelik deyip kürtaj yapılıyor. neyse kurtuldun artık. en azından önüne bakarsın yeni umutlarla. tekrarlamaz canım rahim içiyese, tüpte olunca tekrarlıyo çünkü tüp zarar görüyor. tekrarlama sebebi o
aynen canım ben böyle bişi duymadım. dr.unda dediği gibi bence rahim içi gebelikti. tüpte olunca kemoterapi iğnesi ile düşürülüyormuş. ama tüpe zarar verebiliyor. hele büyükse bebek tüpte kalbi falanda atıyor ve iç kanama geçirenler, tüpü alınanlar... çok zor bi durum. mutlu ol canım. tüpün de sorun yok.bunu duyduğuma çok sevindim, tüplerde ise tekrarlıyo demek, tüpte olunca nasıl dış gebelik sonlandırılıyo peki.. Ben adet düzensizliğim için özelde başka bir doktora gittim o da dedi kürtaj olduğuna göre dış gebelik olmaması lazım diye bi anlam verememiştim, raporlarını getir bi bakarız demişti bi daha gidemedim, demekki o da o yüzden şaşırdı hem kürtaj hem dış gebelik nasıl oluyo diye boş gebelik olabilir dedi belki de öyle birşeydir.
sağol canım, bana da kemoterapi iğnesi vurdular işte, demekki düşük olsun kendi düşsün diye,ama işe yaramadıaynen canım ben böyle bişi duymadım. dr.unda dediği gibi bence rahim içi gebelikti. tüpte olunca kemoterapi iğnesi ile düşürülüyormuş. ama tüpe zarar verebiliyor. hele büyükse bebek tüpte kalbi falanda atıyor ve iç kanama geçirenler, tüpü alınanlar... çok zor bi durum. mutlu ol canım. tüpün de sorun yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?