- 24 Ocak 2014
- 134
- 76
- 73
tebrikler canım darısı başımızakızlar geç oldu ama anca yazabiliyorum eskiler hatırlar bende ocak ayında dış gebelik geçirmiş iğne ile sonlandırılmıştı temmuz ayından beri de çocuk düşünmeye başlamıştık. zaman zaman çok umutsuz oldum hep bu forumu takip ettim buraya sağlıklı hamileliklerini yazanlar bana umut oldu .. şimdi bende hamileyim keseyi gördük kalp sesini bile dinledik :) diceğim o ki sakın moralinizi bozmayın, ümitsizliğe kapılmayın Allah çok büyük bol bol dua edin vardır bir vakti zamanı o zamanı bekliyorsunuz mutlaka. merak edenler için belirteyim çünkü bende çok kararsızdım iğne ile düşürüldü fakat ben rahim filmi çekilmedim çünkü benim doktorum bir kere geçiren hastalarına önermediğini söyledi çünkü rahim filmi sonucunun da bir garantisi yokmuş neticede.. umuyorum bu sayfa da bekleyen herkes en yakın zamanda muradına erer çünkü dış gebelik yaşarken o an anlamadığın ama etkisini üstünden aylarca atamadığı bir süreç inanın reglim geçti panik oldum test pozitif çıktı sevinemedim öyle korkmuşum yani yine başıma gelir diye ama şimdi düşünüyorum da boşuna okadar üzülmüşüm gerilmişim Allah çok büyük çok dua ettim sizlere de ediyorum..
bunu duyduğuma çok sevindim, tüplerde ise tekrarlıyo demek, tüpte olunca nasıl dış gebelik sonlandırılıyo peki.. Ben adet düzensizliğim için özelde başka bir doktora gittim o da dedi kürtaj olduğuna göre dış gebelik olmaması lazım diye bi anlam verememiştim, raporlarını getir bi bakarız demişti bi daha gidemedim, demekki o da o yüzden şaşırdı hem kürtaj hem dış gebelik nasıl oluyo diye boş gebelik olabilir dedi belki de öyle birşeydir.
Tebrik ediyorum seni rabbim kucagina almayi nasip etsin.rahim filmi cekilmemis olup hamile kalman umut oldu banada.benmde diş gebeligim igne ile sonlandirilmisti.degerim cok yuksek degildi.rahim filmi konusunda cok kararsiz kaldim ama kesin sonuc olmadigi icin cekilmeyip korunmayi bıraktım buay biryandan da cok korkuyorum bu ay gebe kalıpta yine aynı seyler olursa diye.Ama Rabbime sığınmaktan baska care yok herseyi veren o.gebe kaldigin ay yumurtlama takibi falan yaptinmi?kızlar geç oldu ama anca yazabiliyorum eskiler hatırlar bende ocak ayında dış gebelik geçirmiş iğne ile sonlandırılmıştı temmuz ayından beri de çocuk düşünmeye başlamıştık. zaman zaman çok umutsuz oldum hep bu forumu takip ettim buraya sağlıklı hamileliklerini yazanlar bana umut oldu .. şimdi bende hamileyim keseyi gördük kalp sesini bile dinledik :) diceğim o ki sakın moralinizi bozmayın, ümitsizliğe kapılmayın Allah çok büyük bol bol dua edin vardır bir vakti zamanı o zamanı bekliyorsunuz mutlaka. merak edenler için belirteyim çünkü bende çok kararsızdım iğne ile düşürüldü fakat ben rahim filmi çekilmedim çünkü benim doktorum bir kere geçiren hastalarına önermediğini söyledi çünkü rahim filmi sonucunun da bir garantisi yokmuş neticede.. umuyorum bu sayfa da bekleyen herkes en yakın zamanda muradına erer çünkü dış gebelik yaşarken o an anlamadığın ama etkisini üstünden aylarca atamadığı bir süreç inanın reglim geçti panik oldum test pozitif çıktı sevinemedim öyle korkmuşum yani yine başıma gelir diye ama şimdi düşünüyorum da boşuna okadar üzülmüşüm gerilmişim Allah çok büyük çok dua ettim sizlere de ediyorum..
Demekki bu nadir durum bana denk geldi.. İğneyle düşecek diye çok umut ettim,ama malesef umduğum gibi olmadı iğne hiç bir etki yapmadı değerler olduğu gibi duruyodu, bu iğne %80 lere varan başarı oranına sahipmiş ama bende başarılı olmadı işte,o kürtaj anını hatırlamak bile istemiyorumSanırım rahim ağzında dış gebelik olabiliyor, o durumda kürtaj işe yarıyor, ama çok nadir görülen bir durummuş.
Tüpte olduğunda iç kanama başlamamışsa ya takip edilerek kendiliğinden düşmesi bekleniyor, ya da methotrexate iğne ile (düşük doz kemoterapi) müdahale ediliyor. İğneden sonra değerler düşmezse sonuç yine cerrahi müdahaleye gidiyor.
İç kanama başlamışsa laporoskopi ya da açık ameliyat ile alınıyor.
Tebrik ediyorum seni rabbim kucagina almayi nasip etsin.rahim filmi cekilmemis olup hamile kalman umut oldu banada.benmde diş gebeligim igne ile sonlandirilmisti.degerim cok yuksek degildi.rahim filmi konusunda cok kararsiz kaldim ama kesin sonuc olmadigi icin cekilmeyip korunmayi bıraktım buay biryandan da cok korkuyorum bu ay gebe kalıpta yine aynı seyler olursa diye.Ama Rabbime sığınmaktan baska care yok herseyi veren o.gebe kaldigin ay yumurtlama takibi falan yaptinmi?
Benim beta hcg igneden 1 ay sonra sıfırlandı ve sıfırlandiktan hemen sonra adetim başladi zaten.genelde bir ay yada 40 gunu buluyormus adet olması.arkadaşlar metotreksat iğneden kaç gün sonra adet oldunuz. Ya da beta hcg sıfırlandıktan kaç gün sonra?
merhaba nasılsınız umarım rahatsız etmiyorum. Biraz önce çok eski bir mesajınızı gördüm çok fazla ultrasona girmek hakkında endişelerinizi yazmışsınız. Ben de şu an hamileyim ilk 4 ayda aşırı ağrım vardı ve ne olduğunu bulamadıkları için sürekli ultrasona girdim ve bazı okuduğum şeylerden çok endişeleniyorum. Siz toplam kaç kez girmiştiniz ve bebeğiniz şimdi nasıl. İnşallah çok sağlıklıdır. Bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Sevgilerimle..arkadaşlar metotreksat iğneden kaç gün sonra adet oldunuz. Ya da beta hcg sıfırlandıktan kaç gün sonra?
Ben de merak ediyorum, yarın kontrolüm var muhtemelen sıfırlandı. İlk iğnemin üzerine 35 gün geçti. Ama henüz regl olmadım. Yarın doktoruma da yeniden danışacağım bu konuyu.arkadaşlar metotreksat iğneden kaç gün sonra adet oldunuz. Ya da beta hcg sıfırlandıktan kaç gün sonra?
Benim beta hcg igneden 1 ay sonra sıfırlandı ve sıfırlandiktan hemen sonra adetim başladi zaten.genelde bir ay yada 40 gunu buluyormus adet olması.
Ben de merak ediyorum, yarın kontrolüm var muhtemelen sıfırlandı. İlk iğnemin üzerine 35 gün geçti. Ama henüz regl olmadım. Yarın doktoruma da yeniden danışacağım bu konuyu.
Sonrasında tam olarak ne zaman adet oldum hatırlamıyorum ama olduğum günden sonra birkaç kez 15 günde 1 oldum çok sık oluyodum ve yoğundu onun için tekrar gittim doktora düzene girdiarkadaşlar yaşayanlar yardımcı olursa çok sevinirim metotreksat iğneden sonra adet gecikmesi yaşadınız mı. doktorunuz ne önerdi
arkadaşlar yaşayanlar yardımcı olursa çok sevinirim metotreksat iğneden sonra adet gecikmesi yaşadınız mı. doktorunuz ne önerdi
Bugün doktoruma danıştım, betahcg sıfırlandıktan yaklasık 3 hafta sonra adet göreceksin dedi.
Benim betahcg düşüşünü pek beğenmedi doktorum fakat diğer herşeyim gayet iyi gidiyor. Hatta yumurtlamaya başlamışım. 10 gün sonra bugünkü değerin %50si kadar düşmezse yeniden methotrexte iğne yazabilirim dedi. 10.000 lerden 495 e 1 ayda düştüm, 10 günde anca 495'den 260 a inmiş betahcg değerim. Aslında sıfırlanmasını ya da sıfıra çok yakınlaşmasını bekliyorduk. Yeni yıla sıfır girerim diyordum ama olmayacak sanırım :) ne zormuş kurtulup normal düzenine dönmek...
Çok teşekkürler, hala sıfırlayamadıkGeçmiş olsun inşallah en kısa zamanda sıfırlanır. Allah yar ve yardımcın olsun
merhaba
bende dusuk yaptigimi sanip daha sonraki belirtilerle persembe gunu cok acil ameliyata girdim ve sol tupum alindi.dusugun sonucunda bir de dis gebelik oldu.ice kanaman oldugundan ameliyat oldum.simdi cok iyiyim sukur.ama bir daha ayni seyleri yasamaktan con korkuyorum:-(
Çok teşekkürler, hala sıfırlayamadıkDoktorum çok inatçı , çok yavaş düşüyor diyor. Beta hcg 97 ye düştü. İlk iğnem 20 kasımda vurulmuştu. Öyle bunaldım ki... Zaman zaman ıkınmamı engelleyen , yürümemi hatta gülmeyi bile işkenceye çeviren kramplar giriyor. 2 -3 gün sonra düzeliyor.
Size de çok geçmiş olsun , umarım bir daha yaşamazsınız. Burada dış gebelik geçirip bebek sahibi olan o kadar çok kişi var ki insana umut veriyorlar. Gönlünüzü ferah tutun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?