Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Arkadaşlar merhaba, 2. Doz iğnemin üzerine 6.günüm. Cumartesi dr kontrolümde doktorum olumlu gittiğini, 10300 den 7. Günde 5800 betahcg ye düşmemizin iyi bir sonuç olduğunu, şimdi kadük denen rahim içi tabakanın atılmasını bekleyeceğimizi , bu süreçte karın ağrım olabileceğini ve apranaks kullanabileceğimi iletti. Cumartesi gecesinden itibaren regl sancısı gibi sancılarım başladı, bu daha önce yoktu. Kanamam da çok azdı ,sancılarımla kanamam da arttı. Artık ağrımı tek taraflı hissetmiyorum, bu güzel bişey sanırım. Cumartesi kendimi iyi hissettiğim için rapor almamıştım. Bugün işe başladım fakat sancım ve bel agrım yüzünden dayanamayıp eve döndüm; zira bu bel agrısıyla bütün gün sandalyede oturabilmem çok da mümkün değildi. Bu arada kanamayla birlikte bir de kan pıhtısı gibi fakat daha sümüksü yapıda bir parça düşürdüm. Bu atmam gereken rahim içi doku olabilir diye düşünüyorum.

Bu ağrı ne kadar sürecek , Sıfırlanana kadar devam edecek mi? Daha önce iğne ile düşürenler neler yaşadı destek olabilirse sevinirim. ağrı eşiğim düşük olduğu için regl dönemlerimde de çok sıkıntı yaşıyorum. 1 ay regl agrısı çekersem halim duman...

Gecmis olsun cok. Kanamayla atiyosun demekki. Yani betahcg oyle dusuyor su anda.
Geçmiş olsun kanama bir süre devam edecek ve kan değerin sıfırlanacak. Bu yaklaşık bir ay Sürüyor. Boşuna kürtaj olmama üzüldüm ben de Zeynep kâmile gittim iki kere ama kürtajı yapmak için prosedür sonra iğne yaparız demeleri beni ürküttü.nitekim iyi de olmuş tek dozla düştü.inşallah sağlıklı bir Bebeğin olur ilerde.

merhabalar arkadaşlar. geçmiş olsun.
kimyasal geblik geçirdiğim gün yani kanamanın başladığı gün bhcg 11 di ve 7 gün adetim sürdü. tabi zaten sıfırlanmıştır diye ben bir daha baktırmadım seviyesine. dün idrar yolu enfeksiyonu ile acile gittim. idrarım kanlı geldi. röntgen istediler, ben korunmadığım için yumurtalıklara falan zarar verir diye çekilmedim. ozaman bhcg ye bakalım ona göre antibiyotik vericem dedi dr. aşırı eritrosit ve lökosit vardı çünkü. bhcg seviyem 98 çıktı biz şok olduk. kanama normal adet gibiydi ve 7 gün sürdü. bittiğide tam 7 gün oldu. şuan yumurtlama günlerim ama seviye 98 nedir bu bileniniz var mı ? dış gebelik mi yoksa ?

iyiki gitmemişsin zeynep kamile ben bin pişman oldum.sanada çok geçmiş olsun.amin inşallah olur rabbim isteyen herkese nasip etsin

Mrb.. umarım biran önce beklediğimiz güzellikleri nasip etsin Rabbim.. Rahim filminizi araştırın hangi merkez güzel çekiyorsa orada çektirin. İstediğiniz yere çektirebilirsiniz tabii ki. İsterseniz 3 yada 4-5 ay sonra hiç farketmez hamile kalmaya hazır olduğunuz bir dönemde çektirin derim. Filmi çektirdikten sonra 3 ay içinde hamile kalma oranı artıyormuş. Her yönü ile rahat olduğunuz bir zaman olması sizin yararınıza...

Çok teşekkür ederim cevap için.. Rahim filminden sonra korunmak gerekir mi peki?

Çok teşekkür ederim cevap için.. Rahim filminden sonra korunmak gerekir mi peki?
Kesinlikle korunmayın.. Tüplerinizde kısmi bir tıkanıklık varsa rahim filminde ilaçlı su enjekte ettikleri için tüpleriniz açılıyor ve 3 ay içinde hamile kalma oranınız artıyor hatta 4. ayında bile hamile kalanları okumuştum..Hayırlı haberlerle gelirsiniz inşaAllah

Dış gebelik sonrası adet düzensizliği yaşayan var mi.ameliyat sonrası hep gecikmeli regl görüyorum ilk 40 gun sonra oldum sonraki aylar 9 gün gecikmeli bu ay da 7 gün gecikmeli oldu.doktor bi sorun yok diyo hormon tahlillerimde normalmis.temmuzun 4 ünde ameliyatla sonlandırılmıştı.benim gibi adet gecikmeleri olan oldu mu acaba dış gebelik sonrası ?

Ben ameliyat olmadım ama ilk adetim tam 40 gün sonra oldu. Sonraki ayda da normal adet döngüme döndüm 31 günde bir oluyorum. Belki ameliyattan sonra rahimin toplanması zaman alıyordur.

İnşallah şubattan sonra hayırlı haberle gelirim. Çok teşekkür ederim :) Allah hepimize sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin...

arkadaşlar iyi akşamlar bir yıl süreyle 2.dış gebeliğimi yaşıyorum yine iğneyle sonlandı ve yine sol tüpte artık çok umutsuzum kızlar hsg çekilmemişti ameliyatta olmadım her ikisi de iğneyle sonlandı aranızda 2.kez dış gebelik yaşayan var mı nasıl bir yol izlediniz tavsiyelerinize çok ihtiyacım var bitmiş durumdayım

Geçmiş olsun bhcg niz kaçtı. Bende şüpheleniyorum ama daha takipteyim.

beta 1633 tü ama fakültede sol tarafta dış gebelik kesesi gibi dediler diğer hekim rahim boş dedi adetim 10 gün geçmişti

beta 1633 tü ama fakültede sol tarafta dış gebelik kesesi gibi dediler diğer hekim rahim boş dedi adetim 10 gün geçmişti
geçmiş olsun canım benim ki biraz farklı, inşallah tekrarlamaz bir daha seninki. ben adet falan da gördüm ama yine çıktı değerlerim. yazmıştım buraya daha önce. ne olduğu belli değil yani. ama iğneyle düşmeside iyi, tabiki hiç yaşanmasa keşke ama elden bişey gelmiyor. burda bi çok tüpü alınan arkadaş var canım. halimize şükredelim ne yapalım her şey Allahtan. ama o tüpten hamile kalmaman gerekli galiba. demekki hasar görmüş o tüpün, yumurta takibi yaptırım diğer tüpünden hamile kal bidahakine. bak dikkat et hatırlıyorsan muhtemelen önceki gebeliğinde aynı tüpteydi.

sağol canım aynen anlattığın gibi diğerinin de solda olduğu söylendi benim de kahverengi akıntı başlamıştı sürekli lekelenme vardı yumurta takibi konusnunda bilgim yok acaba o şekilde nasıl olur.....bir de hasarlı tüpün alınması belki de daha iyi bilmiyorum o zaman en azından hasarlı tüpe gitmeyeceği kesinleşir şuan kafam karmaşık asıl merak ettiğim mesela iyi bir doktora gitsem ben böyle birşey yaşıyorum desem tanı amaçlı tetkik yapılmazmı yani sol tüp çok kötü alınması lazım ne bilim bu tarz birşey fakültede doktor sol tüpü alıcaktı fakat ben asistanlarını filan ameliyata sokar ve yumurtalığıma vs de zarar verirler diye aldırmadım açıkçası ama alındığında en azından denemeye devam ederim kısmetse diğerinden olur derim şuan denesem bir türlü denemesem diğer türlü ayrıca hasarlı tüpten tüp bebek de denenemiyormuş diye duydum hsg çektircem sanırım kafam karman çorman

canım ben de bi sene içinde iki kere yaşadım malesef. ilki açık ameliyatla ikinci iğneyle sonlandı. geçen ay hsg çekldim tplerim açık çıktı dr bi problem görmedi çalışmalar devam edio artık beklemedeyiz. ben umudumu asla kaybetmedim nice örnekleri var dış gebelk geçirip de sağlıklı bi şeklde anne olanlar. sana tavsiyem tedavin bitince hsg çektirip tüplerinin durumuna baktırman. her gebelkte aynı şey olacak die bişi yok dilerim sen de bende bi daha kimse aynı acıları yaşamayız Rabbim kimseye yaşatmasın çok zor.

ben daha dış gebelik mi bilemiyorum canım benim ki o yüzden çok bilgim yok ama, bir sağ bir ay sol dan yumurtlama oluyo ya, onu öğrenirsin yumurtlama gününe yaklaşınca, eğer hasarlı tüpteyse ozaman korunursun. öteki aya çalışırsın. ameliyat masasına yatmak çok kolay değil canım. her ay dr. a gitip ultrasonda öğrenirsin hamile kalana kadar hangi taraftan yumurtlama olduğunu. yani beni açıkçası korkutuyor bu ameliyat işleri. hem Allah tan ümit kesilmez mucize olurda şifa verir Allah o tüpede bilinmezki. Bilemem ama ameliyat olma derim tabi dr. lar daha iyi bilir. Allah şifa versin hepimize :)

amin canım amin rabbim ol der olur umut kesilmez elbet ama çok yıkıldım herşeyin sonu gibi hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…