Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

merhabalar.adet gunumden 1 hafta sonra yaptırdıgım kan tahlili sonucu 279 la başlayan beta hcg 1 haftada azar azar artarak 480 e kadar cıktı.Özeldeki bir doktor dıs gebelik yasadıgımı, bir sure belki kendi düşer diye beklememiz gerektiğini kendi düşmezse kemoterapi iğnesi ile düşürüleceğini söyledi. başka bir özel doktora gittim. o da dış gebeliği az artan beta hcg sebebi ve kahverengi kanama sebebiyle dogruladı, ancak ciddi yan etkileri bulunan böyle bir iğneyi özelde değil eğitim araştırma hastanesinde vurdurmamı tavsiye etti.Allah ondan razı olsun.Bu pazartesi 6+4 gunluk hamileyken istanbul eğitim araştırma hastanesine (eski adıyla samatya ssk) gittim.Muayene sonucu apar topar hastaneye yatırıldım,beta hcg değerlerinin dış gebeliği gösterdiğini ama bebek görünmediğinden rahimde gelişemeyen normal bir gebelik olma ihtimalinin de olduğunu dolayısıyla önce kürtaj yaparak beta hcg takibi ile dış gebeliği doğrulamamız gerektiğini söylediler. kürtaj oldum,3 gun hastanede yattım , kurtajdan sonraki 2. gun beta hcg 80 e dustu.yani tedbir amaclı yaptıkları kürtaj dogru teshismiş.özele uysam boşu boşuna kemoterapi iğnesi alacak, yan etkiler ve agrı cekecektim,kürtaj olduğum andan itibaren ağrım, kahverengi kanamam vs tüm şikayetlerim geçti. Beta hcg değeriniz bebeğin yerini gösterecek kadar yükselmiyorsa kemoterapi iğnesi olmadan önce lütfen bebeğin rahimde olması ihtimalini göz önüne alıp kürtaj hakkını kullanın , hekiminize hatırlatın. Özel hastaneden başka hastaneye gitmeyen ben İstanbul eğitim arastırma hastanesinden, özellikle doktorlarından, hemsirelerinden, odaların ve hastanenin temizliğinden çoook memnun kaldım. Bir devlet hastanesini bu halde görmek çok mutlu etti beni. Tek sıkıntım uyutulmadan sadece ağrı kesici iğne ile kürtaj olmak oldu... Böyle durumlarda İstanbulda yaşayan arkadaşlara Samatyaya uğramalarını tavsiye edebilirim... Hepimize geçmiş olsun...

Çok geçmiş olsun. Özel beni de iğneyi orada takip etmek daha kolay olur gerekçesiyle devlete yönlendirmişti fakat bnm dış gebeliğim öncesinde görüntüleme merkezinde çektirdiğim detaylı ultrason ile saptandı. Buna rağmen devlette bana direk açık ameliyat dediler ve ben de farklı bir özele geçtim. 5 hastane dolaştım; hepsi iğne dedi. Yalnızca devlet hastanesi ameliyat dedikten sonra bir de üzerine laporoskopide tüpler zarar görür ama açık ameliyatta görmez dediği için tedirgin oldum. Bir de başka yere gidersiniz laparoskopide neden zarar verelim derler ama inanmayın tarzı bir şeyler söyledi doktor.Oysa biraz araştırınca bunun yanlış bir yaklaşım olduğu ve iç kanamanın başladığı acil durumlar dışında hastayı yoran ve iyileşme sürecinin daha uzun sürdüğü bir yöntem olduğu görünüyor zaten. Siz denk geldiğiniz dr.dan ve hastaneden yana oldukça şanslıymışsınız.

Not: sanırım bu iğnenin yan etkisi midem inanılmaz yanıyor şuan ve uyuyamıyorum

Size de çok geçmiş olsun öncelikle.
Ben iğne yapılırken çok acı çektim iğne yapılıp bittiği halde sanki hala yapıyormuşcasına vurduğu yer ağrıdı sol tarafımda yürüken sızlama oldu ve yarım saat kendime zor geldim. Ama onun dışında önemli bir yan etki görmedim. Sadece saçlarım normalden fazla dökülüp seyreldi. Zaten iğneyi vurmadan önce karaciğerle ilgili bir test yaptırdım hastane 150 tl aldı bu test için. Ama sizdeki gibi yanma olmadı. Sizin bünyeniz ile alakalı ve stresli bir dönemde olduğunuz için ilaç dışında da mideniz sarsılmış olabilir.

Çok geçmiş olsun
Bebeğin rahim tarafında olduğu dış gebelik çok da sık rastlanmayan ve okuduğum kadarıyla daha tehlikeli olan bir durummuş. Size bu şekilde yaklaşmalarının sebebi bu sanırım. Ben 4 devlet hastanesi gezdim Muğla Aydın ve İstanbulda en son Zeynep kamilde kürtaj yapacaklarını söylediklerinde bebeğin yerini henüz kimse tespit edememişti. Ben de en son Tüp bebek yaptıran arkadaşımın yönlendirmesiyle ki kendisine çoğu doktor asla hamile kalamazsın dediği halde şuanda ikizlere hamile onun dokturuna gittim ilk muayenede bebeğin sağ tüpümde olduğunu ve çok damarlanma oduğunu yani baya baya yerleştiğini söyledi. Kendiliğinden düşme ihtimali için bir hafta bekledik ama kan değerim artış gösterdiği için bana iğneyi önerdi. Yani benim gibi bir durumda rahim tertemizken bebeğin yeri de tüpteyken kürtaj boş yere bir müdehale olacaktı. Kimsenin göremediği tüpteki bebeği sadece bu doktor gördü ve en iyi açıklamayı da en güven veren yaklaşımı da bu doktor sergiledi. Kimi hastaları boş yere küretaj ediyorlar ama kan değeri düşmüyor çünkü bebek tüpte oluyor sonra yine iğne yöntemine başvuruyorlar. Bu çok hassas ve önemli her bayanın problemi farklı olabilir ve kesinlikle detaylı bir inceleme şart. En azından bir kaç görüş şart diye düşünüyorum naçizane. sevgiler...

Sizin yasadığınız durum farklı diğer dış gebelikler farklı. Bazı embriyolar tüpte kalıyor bazılar yumurtaların üzerinde yani overda, bazıları da siznki gibi rahimde.

Benimki tüpte kalmıştı o nedenle metex denen iğne ile düşürdüler, yoksa tüpümü alacaklardı.

Size cok gecmiş olsun fakat insanları yanlış yönlendirmeyin.

Yanlis anlasildim sanirim.Benim durumumum farkli oldugunu belirtmek icin ayrintili yazdim zaten.Bebek/ kese ne rahimde ne de tuplerde goruntulenemedi bende.Dolayisiyle bebegi/ keseyi tuplerin icinde gorenlerle, yani kesin dis gebelik oldugu belli olanlarla ilgili degil benim yazdigim. Benim durumumda sadece az artan beta hcg ve kahverengi kanama vardi.Gittigim iki ozel hastane de istanbuldaki iyi hastanelerden sayilan medic... ve kol.. hastaneleriydi.egitim arastirmaya ikinci yazdigim hastanedeki doktor yonlendirdi.egitim arastirmada yapilan muayenede rahim duvarinda cok az da olsa bir kalinlasma oldugunu, yani bebek icin bir hazirlik yapildigina dair bir iz oldugunu ve kanamanin kokulu (bunu nasil anladilar bilmiyorum :) ) oldugunu soyledi doktorlar.bunun icin rahimde yerlesme durumu olabilecegini dusunduler ve o yuzden kurtaji denediler basta.Ben demedim ki herkeste olur bu.Ekstrem bir durumdu benimki ama olabiliyormus iste.Benim gorustugum ozeldeki doktorlar boyle bir ihtimalden bahsetmediler, o yuzden bu olasi durumu siz bilip olabilir mi acab diye doktorunuza sorun demek istedim sadece... Durum bundan ibaret yoksa gidin kurtaj olun demek, kimseyi yanlis yonlendirmek gibi bir istegim yoktu tabii ki...

ben dış gebelik geçirdiğimde bebeğin yerini tespit etmeye bile çalışmadılar sadece beta hcg takibi ile teşhisi koydular sağ tarafım ağırıyodu kanamamda vardı tüpte sıkışmış olabilir püsküller yavaş çalışıyo olabilir dedi bu kadar ya bidahada gitmicem o doktora. hem ilgisizdi hem patavatsız neden ilk gebelik dış gebelik oldu sizce dedim evlenir evlenmez hamile kalmasaydın dedi bana sizden izin almayı unutmuşum özür dilerim demiş çıkmıştım odadan o gün bugündür de gitmiyorum gerçekten doktor seçimi çok önemli iyi bir doktor dediler ama her iyi doktor her hastaya iyi gelmiyormuş bunu anladım

Benimde yerini tespit edemeden dış gebelik denilmişti ayni gün içinde 4 doktora gitmiştim hepside ayni Demişti sancım solda diye solda olabilir demiştiler.bende Beta hcg takibi bile yapılmadı 2 gün önceki kontrolümde hersey normaldi 1 hafta sonra gel Demişti doktorum ama sancim olunca beklemedim gittim iyikide gitmişim iç kanamam Başlamış tekrar Beta hcg ye baktı 1300 den 2 günde 1500 e yükselmiş.ozel hastaneydi ilk 2 muayenede nasıl anlamadı diye doktoruma güvenim kalmadı ertesi gün araştırma hastanesinde acil ameliyata alindim tupumu almadılar.ozeldeki doktorlara hiç güvenim kalmadı bu yaşadıklarımdan sonra

sana katılıyorum bende de nerde olduğu bilinmedi benimde reglim gecikti sonra kahverengi lekelenmelerim başladı arada bir iki gün gelmedi sonra yine geldi ama beta hcg ilk 116dı sonra 250ye çıktı başta güzel arttı ama gecikmeden sonra 10. günde 616'ya kadar çıktı üç doktora gittim biri beklicez görcez belki kendiliğinden düşer dedi ama cerrahi işlem gerekebilir dedi(özel bir hastane ) diğeri tüpler boş bence oluşmamış sağlıksız bir gebelik rahimin temizlenmesi lazım yoksa böyle lekelenmen 1 ay devam eder mikrop kaparsın dedi (özel bir hastane) en sonunda üniversite hastanesine gittim orda ilk bakan hekim bi kürtaj yapalım dedi emin olamadı ama sonra ondan vazgeçildi çünkü ilk beta hcg 116 çıkan testte progesteron hormonum 10 du , beta hcg 616 iken ise 8'e düştü. sonuç olarak üniversitesi hastanesi bana iğne vurdu iğneden sonra herhangi bir kanamam olmadı yine leke leke oldu iğne öncesi gibive yavaş yavaş değerlerim sıfırlandı iğneden sonra 40. günde de regl oldum. ama gittiğim doktorların hepsi alanında iyi olmasına rağmen hiçbiri bana şu diyemedi ve hala benim kafamda koca bir soru kaldı neydi yaşadığım bilmiyorum tüp raporlarımda bile ektopik gebelik? yazarken..

Ben de dis gebelik gecirdim. Betahcg duzenli artmadi. Ama kahverengi akintim olunca istanbuldaki bir doktor normal bir gebelik olabilicegini kesenin henuz gorunmedigini soyledi. Sonra tekrar betahcg istedi azalinca dusuk yapiyorsun kimyasal gebelik dedi. Yavas yavas betahcg sifirlanir dedi. Biz de inandik tabiki. Sonra ben yasadigim sehre geri dondum tabi bu arada baya zaman gecti. Emin olmak icin oylesine betahcg icin kan verdim. Bir baktim 6000lerde. Ben tabi sok oldum. Hemen doktora gittim sol tupumde tespit etti dis gebeligi. O zamana kadar en ufak bi fikrim yoktu bu konuyla ilgili. Hemen methotreksat igne vurdulAr. 5 gun sonra baktilar 4000lere indi. Cok sevindik ameliyata gerek kalmadi diye. Tabi buarada inanilmaz midem bulandi cok yan etkisi oldu. İki gun sonra bi agri girdimegerse ic kanamam baslamis igneye ragmen tekrar buyumeye devam etmis. Acil ameliyata aldilar ve tabi sol tupum alindi. Doktorlara asla guven olmuyo. O istanbuldaki doktor yuzunden sol tupumden oldum.

Iste doktorlarda guvenemiyck olursak halimiz ne olcak....ya bnde yasadim dis gebeligi..ve cok zor surec ve bole bi surecte doktorda guvn vermiyosa o daha zor..rbbim yardimcmz olsuunnn

6 ay oldu korunmayı bırakalı hala hamile kalamadım kalamayacağım diye de çok korkuyorum her dış

Malesef insanın başına ilk gelediğinde tecrübe edinemiyoruz. Şuan aklıma geliyorda insan ultrasonlada bakmaz mıydı bakmadı düşünebiliyor musunuz belki kese ve bebek görünüyordu diye içimden bir his geçiyor sonra kanamam vardı diyorum kendi kendime kafamda sorular cirit atıyor ama olan oldu birkere ayrıca benim betam 138 ile yattım her iki taraftan 50 olmak üzere 100 mlg iğne yapmıştı akrabamızda benden sonra dış gebelik geçirdiğinde doktoruna benim değerimi ve iğne dozunu sormuş çok şaşırmış dr o değere o iğneye yapana ben doktor demem demiş kasaba denk gelmiş gibi hissediyorum.. Bu son olsun inş bundan sonra bebeğimin gelişi için elimden geleni yapıcam daha dikkatli olucam Allahın izniyle..

Iste doktorlarda guvenemiyck olursak halimiz ne olcak....ya bnde yasadim dis gebeligi..ve cok zor surec ve bole bi surecte doktorda guvn vermiyosa o daha zor..rbbim yardimcmz olsuunnn
Bence emin olmak icin en az iki doktora gitmekte fayda var. Cunku benim gittigim doktor istanbuldaki en iyi ozel hastanelerden birindeydi. Fakat onun yuzunden neler yasadim. Hem o igneyi vuruldum ise yaramadi ve sol tupum alindi. Ustune ustluk ic kanama yuzunden hayatimdan oluyodum. Son yarim saatte kurtuldugumu soylemisti doktorum.

Evet en mntiklisi bi kac doktora gozukmek...sanirim igne ile tedavilerde hepsini boyu ve kiloya gore olculuyo.bnmde ole olmustu.ve bnmm degerimm cok yukseklerdn indii..mucize gibi biseydi igne ole kurtulmam

merhabalar

bende2 kasimda adet kanamamin tuhaf bir renkte baslamasi ve devam etmesi ile eczaneden gebelik testi aldimikinci cizgi cok silik cikti ertesi bende ayin 10 na kadar bekleyip trkra yaptim bu kezde cok olmasada yine silik cikti sonra hemen kan testi yaptirdim degerim 213.4 cikti hemen ozel bir hastaneye gittim muayene oldum doktor degerimin dusuk oldugunu erken gebelik yada kimyasal gebelik ola ilecegini soyledi muayene etti keseyi goremedi ama rahimin incecik oldugunu gebelige hazir olmadiginida soyledi iki gun sonra tekrar kan testi yaptirdim 354.1 cikti o gun dis gebelik ihtimali var dedi iki gun donra bi test daha 741 cikti keseyi yine goremedi ve rahimde hic kalinlasma yok dedi bu aradada kahverengi lekelenmer basladi kesin dis gebelik iki gun sonra gel tekrsr kan testi yapalim sonrada igne ile dusururuz dedi brn guvenmedim zeynep ksmile gittim o gun ogleden sonra doktor muayene etti kan testi istedi ayni gun ikinci kan testim 947 cikti doktor ben buna hemen dis gebelik diyemem kan testlerine devam dedi iki gun sonra bi daha gittim kan testi 1555 cikti o gun kanamam oldu hastaneye yattim ertesi gun kan testim 1300 dustu kurtaj oldum hastanedeyatarak takibe devam ediliyordu ertesi gun kan testim tekrsr yukseldi ve 1760 oldu ve nihayet bosuna yapilan bi kurtajdan somra kese sag tupumde gorundu hemen igne yaptilar ama benim igneden canim hic yanmadi ertesi gun taburcu oldum 4 gun sonra kan testine cagirdilar beni ama gece siddetli karin agrisi ve hafif kanamayla tekrar hastaneye yattim ic kanama baslamis ama hafif bir ic kanamaymis kese sokulurken damarlara zarar vermis dedi doktor takip ediyoruz dedi serum ve agri kesici igneyle agrim hafifledi karnimda hafif kan birikmis ama ameliyot falan etmediler dun taburcu oldum simdi evdeyim bugunde tekrar kananamam basladi bu arada son beta hcg 940 ama bu kanama niye oldu normalmi bilmiyorum yarin tekrar kontrole gidecegim bkalim ne olacak.sag kasigimda hafif sancilarda devam ediyo.

Merhaba hanımlar. Ben de eylül ayında yazdım buraya. Ultrason ile değil düzensiz hcg artışı ile dış gebelik teşhisi kondu. Doktorum belki de kalbi atmayacak bir bebektir demişti. Sonuçta iğne ile düşürdüm. Doktoruma rahim filmi çekecek miyiz dediğimde gerek yok demişti. Bir ay korun yeter dedi. Ben hala korunuyorum, film çektirmediğim için şu an korunuyoruz hala. Küçük bir ilçede öğretmenim, o yüzden 15 tatilde rahim filmi çektirebilirim ancak. Size sorularım şunlar olacak: İstek üzerine başka bir hastanede rahim filmi çekilir mi? Bu film illa ki düşükten 3 ay sonra olmak zorunda mı? Düşükten 4-5 ay sonra çektirsek de sağlıklı sonuç alabilir miyiz? Cevap verenlere şimdiden çok çok teşekkür ederim. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Gecmis olsun cok. Kanamayla atiyosun demekki. Yani betahcg oyle dusuyor su anda.

Gecmis olsun cnm. İstedigin hastanede cektirebilir misin bilmiyorum canim ama nolursa olsun cektir derim ben sana. Cunku bir daha yasamamak adina sart diye dusunuyorum. Filde tikaniklik var mi anlasiliyo hatta o tikaniklik rahim tuplerine verilen ani havayla aciliyor. Kesinlikle icin rahatlar. Ben butun yeni evlenen arkadaslarima bile yaptirmalarini tavsiye ediyorumm. Benim tupum alindigi icin gerek kalmadi fakat ameliyata girerken ic kanamadan bayilmak uzereyken doktoruma diger tupumu kontrol etmesini soylemistim son anda o geldi aklima doktor bile sasirmisti :) allahtan sorun yokmus cok sukur. Aksatma bence.

Genelde 3 veya 6 ay sonra gelip cektirin diye duydum burdaki arkdslardan..sanmiyorum 4 yada 5 ay sonrada cektirsen srun olmaz...diger sorunz hkinda billgim yok ne yazik ki.bilgsi oln varsa isalh yrdimci olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…